广西钦州市第一中学2021届高三开学摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西钦州市第一中学2021届高三开学摸底考试英语试题 WORD版含解析 广西 钦州市 第一 中学 2021 届高三 开学 摸底 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、钦州市第一中学2021届高三年级摸底考试高三英语注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。
2、听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man worried about?A. The cost.B. The work time.C. The medicines side effects.【答案】B【解析】【原文】M: I have not been feeling well lately.W: Why dont you go to the doctor? There are many
3、 medicines out there to make you feel better. Is it the money?M: No. I just have too much work. I cannot take time off yet.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does Michael want to do?A. Learn English.B. Bring a letter.C. Complete a form.【答案】A【解析】【原文】M: Hello, Im Michael. I was told to come here to sign up for
4、 the English course. What do I need to do?W: Well need you to complete a form and bring a letter confirming your age and address.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which club did the girl probably join last year?A. The algebra club.B. The Spanish club.C. The sports club.【答案】C【解析】【原文】W: I cant decide what club to
5、join this year. The Spanish club meets at 3:00 p.m., but so does the algebra club.M: Can you do both now that youre not playing soccer this year?4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. The weather.B. The work.C. The time【答案】A【解析】【原文】M: I cant see anything. You cant even se
6、e the skyscrapers two blocks away.W: Its always like this in the morning. Maybe well get some rain to clear the fog all away.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How long is the mans speech?A. About three minutes.B. About four minutes.C. About five minutes.【答案】B【解析】【原文】M: Oh no, I keep cutting bits out of my speech
7、 but its still a minute too long.W: One minute wont make much difference, will it?M: Yes. Theres a strict rule that all speeches must be no more than three minutes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面
8、一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the man doing?A. Packing for a trip.B. Buying a suitcase.C. Checking for security.7. What will the man take with him on the plane?A. His extra shoes.B. His large jacket.C. His lightest clothes.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: Youll never fit everything in there if y
9、ou do it like that.M: What am I going to do? Im only allowed to check one large suitcase and carry one backpack on the plane. W: Dont worry. Wear your big jacket on the plane. It takes up too much space in the suitcase. Also, put the heavier things like your books and your computer in your backpack.
10、 And leave your extra shoes in the suitcase.M: What else?W: Now, Ill show you a special way to fold your clothes, so all your clothes will fit.M: Wow, it really worked!W: Mothers know best.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the relationship between the speakers?A. Mother and son.B. Coach
11、and player.C. Teacher and student.9. What will the boy do to change his habits?A. Practice sports less.B. Try a new learning method.C. Set aside more time in studying.10. How does the boy feel about his studies?A. Serious.B. Confident.C. Confused.【答案】8. A 9. C 10. B【解析】【原文】W: Jimmy, if youre going t
12、o pass this test, you need to take the time each day to study.M: I think I study enough during the week already.W: Mrs. Smith told me that your grades have been low this quarter. If you cant pull them up, I will have to tell the coach that youre not allowed to play this season. M: Dont do that, plea
13、se. I will take an extra hour each night to look over the books. The team needs me. W: Good. You know, your father or I would be happy to help you study as well. We can make flash cards. M: I can do it on my own. I can do better. W: Okay. As long as you try your best I will leave you alone, but I wi
14、ll be checking in with your teacher next week.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. How many fish have been put back?A. One.B. Two.C. Three.12. What can be said about the man?A. He wants only young fish.B. He wants to keep the environment healthy.C. He wants to catch the biggest one.13. Where are t
15、he speakers probably?A. On a boat.B. In a car.C. At the speakers house.【答案】11. C 12. B 13. A【解析】【原文】W: Why do you keep letting the fish go after you catch them? Theres plenty of space in our boat to put them.M: Im not going to eat it, so Ill release it back into the wild.W: I thought you said we wer
16、e going to catch dinner for tonight? Thats the third fish youve put back into the lake. At this rate, well have nothing to cook by dinner time. M: Relax, we just ate breakfast. We have all day to catch more. Besides, none of those fish are big or old enough to eat. Wed need to catch 10 of them each
17、to feel satisfied. That is irresponsible.W: It sounds like you only want to take one or two fish out of the lake today.M: Thats right. If I took all the fish out today, there wouldnt be any left to continue their species then. The lake is an important part of this area. Many animals rely on the fish
18、 and the fish rely on the other animals too.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is the man doing?A. Giving a speech.B. Conducting a program.C Having a psychology class.15. What percentage of the teenagers experience depression according to the woman?A. About 33%.B. About 25%.C. About 50%.16.
19、 How can parents help their kids avoid depression?A. By just being around them.B. By hiring consultants for them.C. By taking part in special activities.【答案】14. B 15. B 16. A【解析】【原文】M: Hello, everyone. Today, were speaking with Dr. Stella Graham about depression. She knows a thing or two about it fr
20、om her research and from her own experience as a young adult. Dr. Graham, welcome to the show!W: Thanks so much. Im glad to be here. M: What are the most important things we should all know about depression?W: Well, it affects more people than many of you might think about 33% of all adults will exp
21、erience some kind of depression by the age of 50. And it looks different for every person.M: What about young people?W: Unfortunately, the rate of depression among teenagers is growing fast. Nearly a quarter of high school kids go through some kind of depression. And it appears that the length of ti
22、me they stay depressed is increasing as well. This is what Im most concerned about.M: What can be done about this, Dr. Graham?W: Consultants can make a big difference on high school campuses. However, many schools simply dont have the money. The best defense against depression is pretty simple good
23、parenting. M: Really? But do parents need to be doing something totally different from what theyre doing now?W: No Thats the good news. You dont have to do anything special. Just being present for your kids is enough.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What do we know about Shirleys parents?A. They
24、 live in Barbados.B. They work in Brooklyn College.C. They were poor in Shirleys childhood.18. How long did Shirley Chisholm work in the low Manhattan?A. For four years.B. For five years.C. For seven years.19. What happened to Shirley Chisholm in 1952?A. She gained a degree in education.B. She atten
25、ded New York University.C. She was elected to the New York State Assembly.20. Why did Shirley Chisholm decide to run for President of the United Sates?A To show she was able to govern the country well.B. To make more American people live a better life.C. To get rid of discrimination against black wo
26、men in society.【答案】17. C 18. C 19. A 20. C【解析】【原文】Shirley Chisholm is best known as the first black woman elected to the United States Congress and to run for President of the United States.Shirleys parents had very little money. When Shirley was five years old, her parents sent her and her sisters
27、to live with their grandmother in Barbados. In 1934, Shirley moved back to Brooklyn and continued to do very well in school. She later graduated from Brooklyn College with honors.As a young woman, Shirley decided to become a teacher. She believed she could improve society by helping children. She wo
28、rked for seven years at a child care center in the low Manhattan. She attended Columbia University at night and received an advanced degree in elementary education in 1952. She became known as an expert in children and early education.In 1964, Shirley Chisholms political career began. She was electe
29、d to the New York State Assembly. She served for four years. In 1968, she announced she would run for the United States Congress. In 1972, Shirley Chisholm announced that she would run for President of the United States. She said she ran for president not because she expected to win. She ran to make
30、 a difference of the rights for black women. 必备语料*take time off 休假run for 竞选pull grades up 提高成绩leave sb. alone 别管某人,让某人独处at this rate 这样下去,如此一来make a big difference on sth. 对某事有重大影响two blocks away 两个街区远Just being present for your kids is enough. 只要陪伴在孩子身边就足够了。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分3
31、0分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChoose Your One-Day-Tours!Tour A - Bath &Stonehenge including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge -37 until 26 March and 39 thereafter. Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Costume Muse
32、um, Stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.Tour B - Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -32 until 12 March and 36 thereafter. Oxford: Includes a guided tour of Englands oldest un
33、iversity city and colleges. Look over the “city of dreaming spires(尖顶)” from St Marys Church Tower. Stratford: Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder.Tour C - Windsor Castle &Hampton Court: including entrance fees to Hampton Court Palace -34 until 11 March and 37 thereafter.
34、 Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry VILLs favorite palace. Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included).With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as a major touri
35、st attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫) where it is easy to get lost!Tour D Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great -33 until 18 March and 37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the famous univers
36、ity town, and the gardens of the 18th century.21. Which tour will you choose if you want to see Englands oldest university city?A. Tour AB. Tour BC. Tour CD. Tour D22. Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March?A. Windsor Castle & Hampton CourtB. Oxford & StratfordC. Bath & Ston
37、ehengeD. Cambridge23. Why is Hampton Court a major tourist attraction?A. It used to be the home of royal familiesB. It used to be a well-known mazeC. It is the oldest palace in BritainD. It is a world-famous castle【答案】21. B 22. D 23. A【解析】这是一篇应用文。本文介绍了四个一日游项目,包括参观景点、费用等细节信息。【21题详解】细节理解题。根据Tour B中的Ox
38、ford: Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges可知,Tour B中包括英国历史最悠久的大学城和学院,故选B。【22题详解】细节理解题。比较四个一日游中的17 March这一天的价格可知,Tour D中的Cambridge中的33最便宜,故选D。该题容易误选B项,但根据Tour B - Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -3
39、2 until 12 March and 36 thereafter.可知,12号之前是32,之后是36。所以不选B项。【23题详解】推理判断题。根据Tour C中的With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen可知,汉普顿宫曾是4个国王和一个女王的家,有着500多年的历史,也就是皇室的家,故选A。BBenjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was
40、only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. In those days, a brush was made from camels hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not la
41、st long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged (蓬乱). His father said that the cat must be sick. Benjamin was forced to admit what he had been doing.The cats lot was about to improve. That year, one of Benjamins cousins, Mr. Pennington, came to visit. He was impress
42、ed with Benjamins drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings (版画) by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen.In 1747, when Benjamin was nine years old, Mr. Pennington returned for
43、 another visit. He was amazed at what Benjamin had done with his gift. He asked Benjamins parents if he might take the boy back to Philadelphia for a visit.In the city, Mr. Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape (风景) painting. William Williams, a wel
44、l-known painter, came to see him work. Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said, “Those two books were my companions by day, and under m
45、y pillow at night.” While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.24. What is the text mainly about?A. Benjamins visit to Philadelphia.B. Williams influence on Benjamin.
46、C. The beginning of Benjamins life as an artist.D. The friendship between Benjamin and Pennington.25. What does the underlined sentence in paragraph 3 suggest?A. The cat would be closely watched.B. The cat would get some medical care.C. Benjamin would leave his home shortly.D. Benjamin would have re
47、al brushes soon.26. What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A. He took him to see painting exhibitions.B. He provided him with painting materials.C. He sent him to a school in Philadelphia.D. He taught him how to make engravings.27. What can be inferred from the last paragraph?A.
48、Williams two books helped Benjamin to master the use of paintsB. Williams two books helped Benjamin to appreciate landscape paintings.C. Williams two books helped Benjamin to get to know other painters.D. Williams two books helped Benjamin to make up his mind to be a painter.【答案】24. C 25. D 26. B 27
49、. D【解析】这是一篇记叙文。本文介绍了Benjamin West在六岁到九岁时对绘画的热爱,他所面临的问题,堂兄弟Pennington先生对他的帮助以及如何在大艺术家William Williams的影响下,引导着他走上了艺术家的道路。【24题详解】主旨大意题。根据第一段中Benjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age.可知Benjamin West,美国绘画之父,在他只有六岁的时候就表现出了他的艺术天赋。结合本文介绍了Ben
50、jamin West在六岁到九岁时对绘画的热爱, 他所面临的问题,堂兄弟Pennington先生对他的帮助以及如何在大艺术家William Williams的影响下,引导着他走上了艺术家的道路。由此可知,这篇文章的主要内容是Benjamin成为艺术家的开始。故选C。【25题详解】句意猜测题。根据画线句后文When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also sent six engravings (版画) by an artist. These were the first pictures a
51、nd first real paint and brushes Benjamin had ever seen.可知当他回家时,他送给本杰明一盒油漆和一些刷子。他还寄来了一位艺术家的六幅版画。这是本杰明所见过的第一幅画,第一批真正的颜料和画笔。由此可知,画线句子的意思“Benjamin很快就会有真正的画笔”。故选D。【26题详解】细节理解题。根据第三段中When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes.(当他回家时,他送给Benjamin一盒油漆和一些刷子)以及最后一段In the city, Mr. Penn
52、ington gave Benjamin materials for creating oil paintings.(在城里,Pennington先生给Benjamin提供了创作油画的材料)由此可知,Pennington通过给Benjamin提供了画刷等绘画材料来帮助他学习绘画。故选B。【27题详解】细节理解。根据最后一段中Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home. The books were long and dull. Benjamin coul
53、d read only a little, having been a poor student. But he later said, “Those two books were my companions by day, and under my pillow at night.” While it is likely that he understood very little of the books, they were his introduction to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that h
54、e would be an artist.可知Williams对本杰明印象深刻,给了他两本关于绘画的经典书籍让他带回家。这些书又长又乏味。本杰明是个穷学生,只能读一点书。但他后来说:“这两本书白天是我的伙伴,晚上放在我的枕头下。”虽然他可能对这些书知之甚少,但它们是他接触古典绘画的入门。那个九岁的男孩那时决定他要成为一名艺术家。由此可推知,Williams的两本书帮助本杰明下定决心成为一名画家。故选D。CAntioxidants (抗氧化剂) in coffee are thought to help protect against stroke but too much must raise
55、 blood pressure, which increases the risk, according to Japanese researchers. Similarly, green tea could also be beneficial for preventing the shocking event, caused when a blood vessel(血管) in or serving the brain is blocked.The study looked at the drinking habits of more than 83,000 healthy adults,
56、 aged 45 to 74, whose health was tracked for 13 years on average. They found that people who drank at least one cup of coffee a day had about a 20 percent lower risk of stroke, compared to those who rarely drank it. To get an equal effect, about four cups of green tea a day were required.All results
57、 were adjusted to take into account differences between the groups in age composition, gender, smoking, alcohol, weight, diet and exercise. Dr. Yoshihiro Kokubo, lead author of the study, published in the journal Stroke, said, “The regular action of drinking tea and coffee, largely benefits cardiova
58、scular (心脏血管的) health.”Their results for coffee were similar to that of “study of studies”, presented at a European conference, which found that one to three cups a day was associated with a 14 percent reduction. For three to six cups, there appeared to be a similar but weaker association, but there
59、 was no benefit from drinking six or more.Exactly why coffee and green tea appears to lower stroke risk is unclear, although antioxidants are thought to be at work. However, the science is by no means cut and dried. Caffeine raises blood pressure, and there have been indications that too much coffee
60、 can raise stroke risk because of this.Dr. Dale Webb, from the Stroke Association said, “We welcome this study which suggests that the benefits of antioxidants in coffee and green tea may offset the potential harm from caffeine.” He thought, the results show higher consumption of green tea and coffe
61、e might reduce the risks of stroke. “We would like to see further research to understand these findings,” he said.28. What may lead to a stroke according to the first paragraph?A. Higher blood pressure.B. Drinking a cup of coffee a day.C. Blocked blood vessels in the brain.D. Antioxidants.29. What c
62、an we infer from the passage?A. The study mainly focuses on middleaged people.B. Drinking one cup of coffee a day benefits health.C. Those who seldom drink coffee are healthier.D. Drinking tea contributes to stroke.30. What is the attitude of Dr. Dale Webb toward this study?A. He saw more findings o
63、f this study unsatisfiedly.B. He understood the difficulty of this study.C. He appreciated the achievements of this study.D. He was disappointed to find no following research.31. What can be a suitable title for the text?A. Drinking coffee raises blood pressureB. Drinking tea reduces strokeC. Drinki
64、ng coffee equals drinking teaD. Drinking tea or coffee properly matters【答案】28. C 29. B 30. C 31. D【解析】这是一篇说明文。最近的研究表明,喝咖啡或绿茶可以降低中风的风险。但是,过量饮用也会导致血压升高,因此,要适量饮用咖啡或绿茶。【28题详解】细节理解题。根据第一段最后一句Similarly, green tea could also be beneficial for preventing the shocking event, caused when a blood vessel(血管) in
65、 or serving the brain is blocked.可知同样,绿茶也有助于预防中风,这是由于大脑内部或服务于大脑的血管被阻塞而引起的。由此可知,当大脑中的血管发生堵塞的时候,可能会导致中风。故选C。【29题详解】推理判断题。根据第二段第二句They found that people who drank at least one cup of coffee a day had about a 20 percent lower risk of stroke, compared to those who rarely drank it.可知他们发现,与很少喝咖啡的人相比,每天至少喝一
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上册语文课件-识字二|语文A版 (共11张PPT).ppt
