2021版新高考英语一轮复习课时提能练23_24北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 23 _24 北师大
- 资源描述:
-
1、课时提能练23-24课时提能练(二十三)必修4Unit 12Culture Shock(A)课时作业A:基础层面.单句语法填空1The question is how to cross the river.2I recognized her immediately (immediate) I saw her.3He has got used to going (go) there by bike.4Will you see to the arrangements for the next meeting?5The long hot summer was at last at an end.单句
2、改错1I really hope that the boy can soon be used to live in the mountain village after he gets there.liveliving2A majority of the water we use every day are groundwater.areis3Absorbing in watching TV,he did not notice me come into the room.AbsorbingAbsorbed4We must see to that all people are equal bef
3、ore the law.to后加it5While most of us have met him,we are not too familiar to him.towith.选词成篇AOur school 1.is_attached_to a college.All my teachers 2.are_fond_of their students,and most of them have 3.got_used_to living with us students.Just take my English teacher for example,he is 4.in_poor_conditio
4、n,but he 5.insists_on working far to school.That 6.sounds_like a touching story.BLast year I visited Britain. 7.Owing_to my poor English,I had difficulty in taking a taxi.Luckily,a warmhearted lady gave me a lift.8.In_addition,she told me how to take a taxi.Furthermore,she told me how to ask ways.I
5、really appreciated her help.I realized that it 9.was_of_great_help to learn English well and learning it well could help us municate_with foreigners and exchange ideas.完成句子1We_must_see_to_it (我们要确保)that the men are sent before midnight.2The question many students are puzzled about is how_to_learn_En
6、glish_ well(怎样学好英语)3The_first_time (第一次)I met her,she left a deep impression on me.4When he was a child,he used_to_go_there_on_foot(常常步行去那里)5That job came_to_an_end (收尾了)last month.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2020济南市针对性训练)The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species,tens of thousands of
7、plants,and some 2,000 birds and mammals.To date,at least 40,000 plant species,3,000 fish,1,294 birds,427 mammals,428 amphibians,and 378 reptiles have been scientifically classified in the region.One in five of all the birds in the world live in the Amazon rainforest.The warm and wet forest has been
8、in existence for at least 55 million years,and thrived even during glacial periods,allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species.Radiocarbon dating(放射性碳定年法)has revealed trees of 10 centimeter in diameter to be more than 300 years old,and some trees over 1,000 years old,indicatin
9、g that untouched forests can experience unbelievable longevity.The first human inhabitants are thought to have settled in the Amazon region about 11,200 years ago.European explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as m
10、any as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)By the late 17th century the Amazon basin was controlled by Portuguese and Spanish explorers.The Amazon rainforests has been described as the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen.But due to deforestati
11、on(滥伐森林),rainforests now cover less than 5% of the Earths land surface,and experts believe that this is a big contributor to global climate change.Severe deforestation began in the 20th century,with 587,000 square kilometers lost up to the year 2000.Most deforested land is used for grassland to rais
12、e farm animals and agriculture.The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rainforest will be reduced by 40% in two decades.【语篇解读】本文主要讲述了亚马孙热带雨林的历史、丰富的物种以及现在所面临的危险。1Why are the figures mentioned in Par
13、agraph 1?ATo prove the forest untouched.BTo classify species scientifically.CTo show the diversity of species.DTo attract more attention to the Amazon region.C推理判断题。根据第一段的内容并结合第二段第一句中的“allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species”可推知,那些关于动植物种类的数字说明了亚马孙热带雨林的物种多样性,故选C。2Why did mo
14、st indigenous inhabitants in the Amazon region die?AEuropean explorers brought diseases there.BPortuguese explorers treated them badly.CA lot of trees were cut down and burned.DThey got killed by Spanish explorers.A细节理解题。根据第三段第二句“European explorers arrived in the 16th century,bringing diseases which
15、 travelled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)”可知,可能多达90%的亚马孙土著居民因为欧洲探险者所带来的疾病而死亡,故选A。3What can be inferred about the Amazon rainforest?AIt has the largest number of species.BIt covers over 5%of South America.CIt is becoming larger
16、in area.DIt is being endangered now.D推理判断题。根据最后一段的“at the present rate.in two decades”并结合最后一段的整体内容可推知,亚马孙热带雨林遭到破坏,而且未来20年可能会减少40%,故选D。4What may be included in the following paragraph?AExamples of destroying forests.BMeasures to protect rainforests.CNew settlements in the Amazon region.DWays to stop
17、global warming.B推理判断题。根据最后一段的关键词“deforestation”可推知,亚马孙热带雨林砍伐严重,那么文章接下来自然就会论述这一问题的解决措施,故选B。B(2019郑州市第一次质量预测)My son Sam is 16 and autistic(自闭症的)Theres a lot going on in that beautiful and brilliant mind of his,but even on a good day he can be easily at a loss.Throw in some diagnosed anxiety,an inabili
18、ty to read social cues(提示) and an unexpected change to his daily routine,and you have the way to deal with a very public breakdown(精神崩溃)It was Sams very first day at high school.Wed set up a plan for how hed get home: Id pick him up outside the shop near his school at 3:30 pm and I believed this was
19、 a perfect plan.Unknown to me,very bad weather was on its way and I was unable to warn him to take shelter.With the combination of his dead phone battery and my dead car battery,I was running late and unable to communicate that to him.As a result,he was left alone and extremely frightened.He became
20、very upset outside the shop,exactly where Id told him to wait.This was when a beautiful older Vietnamese lady not only went to check_on him,but took him inside her shop,calmed him down,got my phone number from him and called me.Five years later he continued to go into her shop every afternoon,bought
21、 a drink,had a chat and she sent him home with enough bread and rolls to feed a small nation.Sam will graduate this year,and Im increasingly feeling the need to drop by the shop to let this wonderful lady know that she has saved Sam,and that she has saved me.Im not sure if I can communicate all of t
22、his,but at least I will get to thank her.There are people I will not get to thank,thoughthe many kind strangers who have been there for Sam.And believe me,if youre wondering if this world is a complete mess right now,Im here to say that it is not.So I guess this is a love letter to those of you who
23、have helped a stranger out of the goodness of your heart.Please know you are appreciated,and that your beautiful heart and kindness are appreciated,and perhaps unknowingly,you have made a great difference in someones life.【语篇解读】本文主要讲述了作者患有自闭症的儿子在生活中得到诸多陌生好心人的帮助,作者因此向人们表达真诚感谢。5What can we learn about
24、 Sam from the first paragraph?AHe is rather slow with his studies.BHe can deal with sudden changes well.CHe has difficulty in dealing with things.DHe tries hard to learn how to read social cues.C细节理解题。根据第一段最后一句“Throw in some diagnosed anxiety,an inability to read social cues(提示) and an unexpected ch
25、ange to his daily routine,and you have the way to deal with a very public breakdown(精神崩溃)”可知,萨姆应对日常生活有困难,故选C。6The underlined part “check on” in Paragraph 4 probably means “_”AdiscoverBvisitCrecognizeDexamineD词义猜测题。根据前三段的内容可知,萨姆患有自闭症,并结合第四段可知,商店的主人,一个越南的老太太出来看了看萨姆,然后把他带到商店里,让他平静下来,并和作者取得了联系。由此可推知,画线部
26、分意为“查看”,与D项意思相近,故选D。7What happened to Sam after his first day at high school?AHe could get on well with his classmates.BHe made good friends with the nice lady.CHe brought the lady some food to thank her.DHe became willing to communicate with others.B推理判断题。根据第五段的内容可知,萨姆在受到商店老太太的帮助之后,经常会去商店里与她交流。由此可推
27、知,他和老太太成了好朋友,故选B。8What is the authors purpose in writing the passage?ATo express her thanks to kind people.BTo remind us all to help autistic people.CTo show how difficult life is for autistic people.DTo tell us how to make a difference in others lives.A写作意图题。根据最后一段第一句“So I guess this is a love lett
28、er to those of you who have helped a stranger out of the goodness of your heart”,并结合对本段的整体理解可推知,作者写本文的目的是感谢那些曾经帮助过陌生人的好心人,故选A。.阅读七选五(2019辽宁省五校协作体联合模拟)How to Overcome DepressionSuffering from depression means more than just dealing with a bad week or even a bad month.Depression is a weakening conditi
29、on that can make it impossible for you to enjoy your daily life.To overcome your depression,you have to first determine if what youre feeling are the symptoms of depression._1_ While medications can help relieve these symptoms,it is still important for depressed people to understand the disorder and
30、 develop healthier strategies for coping with it.Keep yourself busy.Fill your schedule with events and activities you love.Keeping a busy schedule will force you to stay active,focused,and thinking about the next thing on your list.You can draw up a schedule for each day at the start of the week,or
31、simply plan out each day the night before._2_Improve your diet._3_ Even if youre losing your appetite,you need to be determined to eat three meals a day.You dont need to try to lose weight or be incredibly healthconscious when youre dealing with your depression,but eating healthy food regularly will
32、 improve your mental and physical state.Think positively.Being a more positive thinker will help you look at your life and world in a way that fills you with hope instead of despair.To think more positively,you should learn how to recognize your negative thoughts and to fight them with stronger posi
33、tive thoughts whenever you can.For a jumpstart,find at least five things to be grateful for._4_5_ Neglecting personal hygiene(卫生) is a common side effect of depression. While you will not beat your depression by transforming your looks,if you take time to maintain your appearance and hygiene every d
34、ay,you will feel better about yourself.Shower daily,brush your teeth and wash your hair.AControl your emotions.BImprove your appearance.CMost importantly,be happy about every single day.DWhichever method you choose,make a goal of sticking to it.EHowever,not everyone knows depression has a positive s
35、ide.FEating a healthy,balanced diet can also help you beat depression.GIf you are feeling sad,lonely,or worthless,you may be suffering from depression.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了几种克服抑郁症的方法。1G根据空处前后句可知,空处应是对抑郁症症状的列举。故G项符合语境。2D根据空处前一句中的“draw up a schedule for each day”“or simply plan out each day the night b
36、efore”可知,选项D中的“Whichever method you choose”与之呼应,即我们无论用什么方法,都要制定一个目标坚持下去。故D项符合语境。3F根据空前的Improve your diet,并结合空处下文中的“three meals a day”“but eating healthy food regularly”可知,该段是围绕“diet”一词展开的,选项F中的“a healthy,balanced diet”与之呼应。故F项符合语境。4C结合段落主题句Think positively可知,该段主要是说要积极地思考,并根据空前一句可知C项“最重要的是每天都要开心”符合语境
37、。5B根据空处的位置可知,空处为该段的主题句。根据该段中的“your looks”“your appearance”及“Shower daily,brush your teeth and wash your hair”可知,该段都是围绕“appearance”展开的,故B项符合语境。.语法填空(2019福州市质量抽测)The information I 1._(collect) in the last few years leads me to believe that speed reading may be less 2._(use) than most people think.The
38、claim that you can read and comprehend over 30,000 words per minute is overstated.One researcher proved this in a study where irrelevant and illogical sentences were added to the text.The “speed readers” 3._ were tested didnt notice the irrelevant linesthe readers who read slowly spotted them immedi
39、ately.Ive interviewed people who have attended the introductory sessions 4._ (offer) by some speed reading courses.5._(them) stories indicate that improper methods are sometimes used to sell the courses.Heres how: First,youre asked to read a passage from a book 6._ which most persons would be unfami
40、liar.Your reading speed and comprehension are tested during this exercise.Then,after about half 7._ hour of instruction,another reading test is given.But this time the reading is the one most educated Americans know wellsuch as Adventures of Huckleberry Finn.Not 8._(surprising),persons attending the
41、se introductory sessions find that their “exit” speed and comprehension are better than their “entry” 9._ (perform)Im one of the fiction readers who appreciate the beauty in good writing. Occasionally Ill read a passage or sentence over and over just 10._(let) the beauty of its construction soak in(
42、渗透)Good writing must be read carefully and thoughtfully to be fully appreciated.【语篇解读】本文是一篇说明文。过去几年“我”收集到的信息表明,快速阅读可能没有大多数人认为的那么有用,仔细阅读才能领略文字的魅力。1have collected/have been collecting考查动词的时态。根据该句中的“in the last few years”可知,该处可用现在完成时,意为“过去几年收集到的信息让我相信快速阅读可能没有大多数人认为的那么有用”;收集信息的动作也可以看成从过去开始一直持续到当前的动作,故也可
43、以用现在完成进行时。故填have collected/have been collecting。2useful考查形容词。句意参见上题解析。根据空前的“be less”及空后的“than”可知,空处应用形容词,故填useful。3who/that考查定语从句。分析该句结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词The “speed readers”,且在从句中作主语,表示人,故用who或that引导该定语从句。4offered考查非谓语动词。根据空后的“by”并结合语境可知,动词offer和其主语the introductory sessions之间为逻辑上的动宾关系,故用其过去分词形式作后置定语。
44、5Their考查代词。根据空前一句中的“Ive interviewed people”及空后的“stories”可知,此处表示“他们的故事”,故用形容词性物主代词Their。6with考查介词。分析该句结构可知,该句为“介词关系代词”引导的定语从句,be unfamiliar with sth.为固定用法,意为“对某事物不熟悉”,故空处应填介词with。7an考查冠词。half an hour意为“半小时”,为固定用法,故用不定冠词an。8surprisingly考查副词。此处应用副词修饰整个句子,表示“不足为奇的是”,故用surprising的副词形式surprisingly。9perfor
45、mance(s)考查词形转换。根据本句中的“their exit speed”以及空前的“their entry”可知,空处应用名词;performance意为“表现”时可作可数名词,也可作不可数名词,故填performance(s)。10to let考查动词的不定式。该句意为:我偶尔会反复地阅读一个章节或者一个句子,仅是为了使其结构之美渗透出来。根据句意并分析句子结构可知,此处表示目的,故用动词不定式。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号
46、(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2020太原市模拟)There is a tradition in my family.On New Years Eve,all my relative will come to our house for a feast.As matter of fact,it isnt the food that bring us together but the sense of belonging d
47、oes.Making dumplings was always great fun.We put a coin into one of the dumplings.Everybody expects to eat the one with the coin inside,because it is said whomever gets the coin will have good fortune in the followed year.When my mom serves the dumplings,they help ourselves immediately,hoping to get
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
