2021版新高考英语人教版一轮阶段评估检测(三) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语人教版一轮阶段评估检测三 WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 阶段 评估 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。阶段评估检测(三)(必修3)(120分钟150分)第一部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APhillip Island PenguinsThe Little Penguin has called Phillip Island home for untold generations. Get to Phillip Island in plenty of
2、time to watch a summer sunset at Summerland Beachthe stage is attractively set to see the Little Penguin leave water and step onto land. Leave Melbourne at 5: 30 pm for a direct journey to Phillip IslandSee the Gippsland areaGuinness Book of Records place for the worlds longest earthwormJourney alon
3、g the coastal highway around the Bay with French Island and Churchill Island in the distanceCross the bridge at San Remo to enter Phillip Islandnatural home for Little Penguins and many animalsTake your place in special viewing stands to watch the daily evening performance of the wild Little Penguin
4、s. Here are the main performances. Ultimate Penguins (+U)Join a group of up to 15. This guided tour goes to an attractive, quiet beach to see Little Penguins. You can see penguins at night by wearing a special pair of glasses. Adult $ 60. 00Child $ 30. 00Viewing Platform Penguin Plus (+V)More person
5、alized wildlife viewing limited to 130 people providing closer viewing of the penguin arrival than the main viewing stands. Adult $ 25. 00 Child $ 12. 50Penguin Skybox (+S)Join a group of only 5 in the comfort of a special, higher-up viewing tower. Gain an excellent overview of Summerland Beach. Adu
6、lt 16 yrs + $ 50. 00【文章大意】这是一篇应用文, 主要介绍了去参观菲利普岛企鹅的行程和价格。1. What kind of people is the text mainly written for?A. Scientists. B. Students. C. Tourists. D. Artists. 【解析】选C。推理判断题。文中主要讲述了去参观菲利普岛企鹅的行程和价格, 显然是一个旅游广告, 所以主要面向旅游者。2. What can we learn from the text about Little Penguins?A. They have been on P
7、hillip Island for years. B. They keep a Guinness record for their size. C. They are trained to practice diving for visitors. D. They live in large groups to protect themselves. 【解析】选A。细节理解题。从文章第一句“The Little Penguin has called Phillip Island home for untold generations. ”小企鹅在未知的年代就把菲利普岛当成家了, 可知年代非常久
8、远。3. How much would a couple with one child pay for a closer viewing tour?A. $ 37. 50B. $ 62. 50C. $ 150. 00D. $ 180. 00【解析】选B。数字计算题。根据Viewing Platform Penguin Plus(+V)可知, 成人的参观费用是$25, 儿童是$12. 5, 两个大人和一个儿童总共$62. 5。BDutch designer Daan Roosegaarde has spent much of his time seeking artistic solutions
9、 to solve our environmental problems. His past projects include “Bioluminescent(生物发光)Trees” to light streets, a “Smog-Free Tower” to clean Beijings polluted air, and “Gates of Light”, which uses the headlamps of passing cars to light up the 60 floodgates of the Afsluitdijk, a major dam in the Nether
10、lands. Now, he is hoping to use his skills to solve a pressing global problemspace junk!Scientists guess that there are over 500, 000 bits of large rubbish. To deal with the problem, Roosegaarde intends to achieve his goal by educating the public about the need of the situation and coming up with po
11、ssible solutions. The plan, called the Space Waste Lab, started in October 2018 with a laser show in the Netherlands. The unique outdoor artwork of LEDs used real-time tracking information to point at pieces of space junk floating at altitudes of 200 to 20, 000 kilometers. The experience was designe
12、d to make the public know more about how much space junk there are. To find a solution, the designer has been thinking with experts. One of the projects being considered is “Shooting Stars”, which attempts to reintroduce the trash to the atmosphere in a controlled way. Upon reentry(重返大气层), the waste
13、 would burn in the atmosphere like a shooting star. Roosegaarde envisages that, if successful, burning space trash could someday replace fireworks at large public events!In September 2018, the RemoveDEBRIS satellite successfully sent a net to catch a target while orbiting at an altitude of about 300
14、 kilometers (190 miles). Sometime this year, the capsule will set free a harpoon that has been designed to remove space trash. At the end of its task, RemoveDEBRIS will let go a sail to bring the satellite itself, and hopefully some trash, back into the atmosphere, where it will burn up. 【文章大意】本文是一篇
15、记叙文, 主要讲述了一位荷兰设计师试图通过艺术形式有创意地解决太空垃圾问题。4. What can we infer about Daan Roosegaarde?A. He is too aggressive to put forward good plans. B. He is creative in solving environmental problems. C. He is fond of spending all of his time seeking art skills. D. He is sensitive to art reflected in environmental
16、 projects. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段“His past projects includeBioluminescent Trees to light streets, a Smog-Free Tower to clean Beijings polluted air, and Gates of Light, which uses the headlamps of passing cars to light up the 60 floodgates of the Afsluitdijk, a major dam in the Netherlands. ”可知, 他过去的项目包括
17、点亮街道的生物发光树, 净化北京空气的雾霾净化塔以及荷兰一座大坝的防洪闸, 由此可知, 丹罗斯加德在解决环境问题上很有创造力, 故B项正确。5. Why was a laser show held in October 2018?A. To confirm real-time information about space trash. B. To show the great beauty of LEDs to common people. C. To raise public awareness of the amount of space trash. D. To inspire peo
18、ple to consider the solution to space trash. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段“The unique outdoor artwork of LEDs used real-time tracking information to point at pieces of space junk floating at altitudes of 200 to 20, 000 kilometers. The experience was designed to make the public know more about how much space ju
19、nk there are. ”可知, 举办这个激光秀的目的是提高公众对太空垃圾数量的认识, 故C项正确。6. What does the underlined word “envisage” in Paragraph 3 probably mean?A. Suspect. B. Demand. C. Advise. D. Imagine. 【解析】选D。词义猜测题。根据画线词后的“. . . if successful, burning space trash could someday replace fireworks at large public events!”可知, 丹罗斯加德设想
20、, 如果成功的话, 焚烧太空垃圾有一天会取代大型活动中的烟火, 由此可知画线词意为“设想, 想象”, 故D项正确。7. What is the function of a sail?A. Bringing the satellite to atmosphere to burn. B. Keeping trash traveling along its own orbit. C. Taking the satellite away from atmosphere. D. Removing space trash out of the capsule. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段“At
21、 the end of its task, RemoveDEBRIS will let go a sail to bring the satellite itself, and hopefully some trash, back into the atmosphere, where it will burn up. ”可知, 帆的作用是在任务结束时将卫星带入到大气层中自动焚毁, 故A项正确。CLess than 5 percent of elephants die from cancer, and researchers may have finally figured out why. A
22、ccording to a study from the University of Chicago, elephants produce “zombie genes”(僵尸基因)that can help protect the animal from cancer. Heres how it works: Humans and other animals carry one copy of a “master tumor suppressor” gene (主肿瘤抑制基因). Elephants have 20 copies. Scientists found that gene can
23、cause a “zombie gene” to come back to life with a new purpose: killing cells in damaged DNA. This is beneficial, because it acts in response to genetic mistakes, errors made when the DNA is being repaired, said Vincent Lynch, an assistant professor of human genetics at the University of Chicago and
24、the studys lead author, in a statement. “Getting rid of that cell can prevent a subsequent cancer. ”Scientists say the gene also helps elephants enjoy long lives. They likely emerged roughly 25 to 30 million years ago, when small-sized ancestors of modern elephants grew bigger, said Lynch. Researche
25、rs want to conduct more studies to find out exactly how the genes in elephants kill off cells in damaged DNA. That could help humans: studying how animals bodies fight off cancer could lead to strategies to treat people. An estimated 17% of people worldwide die of cancer, according to the study publ
26、ished in the journal Cell Reports. “If we can understand how these genomic changes (基因组变化 ) are contributing to cancer resistance, then well be able to start thinking about how we translate these to our patients. ”Joshua Schiffman, professor of pediatrics at the University of Utah and an investigato
27、r at Huntsman Cancer Institute, said in an interview with CNN. 【文章大意】本文介绍了大象不易患癌症是因为体内有“僵尸基因”, 这可能是人类癌症研究的新方向。8. Why do elephants have a lower risk of dying from cancer than humans?A. They have less “zombie genes”. B. They eat less meat and more grass. C. They are huge enough to kill cells in damage
28、d DNA. D. They have more copies of a “master tumor suppressor” gene. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段Heres how it works: Humans and other animals carry one copy of a “master tumor suppressor” gene. Elephants have 20 copies. 它的工作原理是这样的: 人类和其他动物携带一份“主肿瘤抑制”基因, 而大象却有20份。可知选D。9. The “master tumor suppressor” gene brin
29、gs the following benefits except that _. A. it can prolong elephants livesB. it can be transplanted into humansC. it can kill cells in damaged DNAD. it can bring “zombie genes” back to life【解析】选B。细节理解题。根据第三段Scientists found that gene can cause a “zombie gene” to come back to life with a new purpose:
30、 killing cells in damaged DNA. 可知排除C、D;根据第五段第一句Scientists say the gene also helps elephants enjoy long lives. 可知排除A。故选B。10. What does the underlined word “these” in the last paragraph refer to?A. genomic changesB. cancer resistanceC. animals bodiesD. cells in damaged DNA【解析】选A。代词指代题。根据含画线词的句子If we c
31、an understand how these genomic changes are contributing to cancer resistance, then well be able to start thinking about how we translate these to our patients. 如果我们能够理解这些基因组变化是如何促成抗癌性的, 那么我们就能开始思考如何将这种变化转化给我们的患者。可知选A。11. What is still a “puzzle” for researchers?A. How to eliminate cancer to reduce
32、death rate. B. What kind of gene can kill the cancer. C. Why we adopt the strategies to treat people. D. How the genes defeat the cells in damaged DNA. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段Researchers want to conduct more studies to find out exactly how the genes in elephants kill off cells in damaged DNA. 研究人员想进行更多
33、研究, 以确切了解大象的基因是如何杀死受损DNA中的细胞的。可知选D。【知识拓展】话题词汇gene n. 基因cell n. 细胞DNA: (chemistry 化学) 脱氧核糖核酸(动植物的细胞中带有基因信息的化学物质) deoxyribonucleic acid (the chemical in the cells of animals and plants that carries genetic information and is a type of nucleic acid)DA robot has hired a human being for the first time in
34、 history as an AI was left to do job interviews. Robotic head Tengai has been commissioned to carry out recruitment in the Upplands Bro Municipality, Sweden. Tengai resembles a head on a stick, with a friendly looking face beamed onto a screen which wraps around his plastic skull. The robot was deve
35、loped by recruitment company TNG together with the tech firm Furhat Robotics. He is reported to have hired a man called Anders Ornhed, from Jarfalla. Anders has the honour of becoming the first person ever to hired by an AI. He was given the job as digital coordinator at the municipality office. The
36、 robot is not affected by the jobseekers age, gender of ethnicityhe just wants the best person for the job. Anders said: “Its very different from being interviewed by a human being. For example, you do not get any confirmation whether you have answered enough. ”Tengai was designed to “challenge old
37、conventions” and help to eliminate humanities “subconscious prejudices”. TNG bosses claim the robot will create “business value, increased competitiveness and diversity in the workplace”. Previously, CEO Asa Edman Kallstromer said: “We humans often try to find people who have the same interests and
38、are like ourselves. This is often done through private questions that get us emotionally involved. The robot never asks such questions and never gets emotional. ”【文章大意】本文为说明文, 介绍了人工智能首次被应用于工作面试中, 一个机器人聘用了一名人类。12. What do we know about the robot Tengai?A. It is smarter and can ask more private questi
39、ons. B. It can find people who have the same interests. C. It is affected by humanities “subconscious prejudices”. D. It has no body and displays its face through the screen. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段第二句Tengai resembles a head on a stick, with a friendly looking face beamed onto a screen可知D项正确。根据最后一段中的“. .
40、 . through private questions that get us emotionally involved. The robot never asks such questions. . . ”可知A项错误;根据最后一段第一句话可知B项错误;根据第五段第一句话可知C项错误。故选D。13. Which of the following is not the purpose of designing the robot Tengai?A. To practice the skills of designing robots. B. To challenge old conventi
41、ons and remove some prejudices. C. To create business value in the workplace. D. To increase competitiveness and diversity in the workplace. 【解析】选A。细节理解题。根据第五段第一句话可知B项正确;根据第二句话可知C、D项正确;A项文中未提及, 故选A。14. What is the authors attitude to AI being used for job interviews?A. SupportiveB. NegativeC. Not me
42、ntionedD. Indifferent【解析】选C。推理判断题。根据文章可知作者只是客观地介绍了人工智能被用于工作面试的情况, 并未涉及个人观点, 故选C。【误区警示】14题易误选A项。文章最后一段是一位CEO的观点, 不是作者的。15. What is the passage mainly about?A. A robot has hired a human being for the first time. B. A new type of robot has been used for handling work. C. A new breakthrough has been mad
43、e in the job interview. D. A man has found a new job at the municipality office. 【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知, 本文介绍了人工智能首次被应用于工作面试中, 故选A。第二节(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Talking to yourself may seem a little shameful. According to the well-known saying, talking to yourse
44、lf is the first sign of madness, 16 Talking to ourselves, whether out loud or silently in our heads, is a valuable tool for thought. Far from being mentally ill, self-talk allows us to plan what we are going to do, manage our activities, regulate our emotions and even create a description of our exp
45、erience. 17As children, according to the Russian psychologist Lev Vygotsky, we use private speech to regulate our actions in the same way that we use public speech to control the behavior of others. 18 Psychological experiments have shown that the private speech can improve our performance on tasks
46、ranging from judging what other people are thinking to sorting images into categories. One recent study suggested that self-talk is most effective when we address ourselves in the second person, as “you” rather than “I”. 19 If you want proof, turn on the sports channel. Youre certain to see an athle
47、te or two cheering themselves up with a bitter phrase or scolding themselves after a bad shot. Conduct a dialogue with ourselves. 20 The private speech seems to be a particularly good way of solving problems and working through ideas. The to-and-fro between different points of view means our thought
48、s can end up in expected places, just like a regular dialogue can, and might turn out to be one of the keys to human creativity. A. What is private speech?B. But there is no need for embarrassment. C. Psychologists refer to this as private speech. D. Ask questions of the self and provide answers. E.
49、 We do a lot of private speech when we are young. F. As we grow older, we dont abandon this system we internalize it. G. Although the private speech is effective, we never entirely put away the out-loud speech. 【文章大意】自言自语非但不代表精神失常, 而且恰恰相反, 它有助于我们规划要做的事情和管控自己的各种活动和调节情绪, 甚至还能描述我们的经历。16. 【解析】选B。根据空格前“用
50、人们熟知的话来说, 自言自语是变疯的第一迹象。”以及空格后“自言自语, 无论是大声说出还是在心中默念, 都很有价值, 是思考的一种工具。”得知空格处表示转折: 尽管大家都以为自言自语不好, 但你不必感到尴尬。故选B。17. 【解析】选C。根据空格前“自言自语有助于我们规划要做的事情和管控自己的各种活动和调节情绪, 甚至还能描述我们的经历。” 得知空格处表示总结: 心理学家将这种行为称作私语。故选C。18. 【解析】选F。根据空格后“心理学实验已经表明, 这种所谓的私语可以提高我们处理一些事情的能力, 比如从判断别人在想什么, 到把图片分门别类。 ”得知空格处表示过渡: 随着我们年龄的增长, 我
51、们并没有放弃这个体系我们把它内化了。故选F。19. 【解析】选G。根据空格后举例“打开体育频道, 你一定会看到有那么一两个运动员在对自己说着鼓劲儿的话, 或是在没投中球后狠狠地责备自己。”得知空格处表示转折, 上一段强调我们内化了在孩童时期使用的私语, 但我们却从未完全放弃大声说出的方式。故选G。20. 【解析】选D。根据空格前“与我们自己进行对话。”得知空格处表示: 自问自答似乎是一种很好的解决问题和理清想法的方式。故选D。第二部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A
52、 few years ago, my wife and I took a trip to Costa Rica. Upon arrival we 21 a car and headed out to our first destination which was a few hours away. I had a 22 so I figured Id be in great condition. About 20 minutes into the drive I found myself practically 23 in the unmarked streets and dirty road
53、s. Upset, I turned to Siri, a virtual assistant in my phone for help. I typed the address to our destination in my phone and instantly Siri had 24 the best route to get there and we were on our way. The only 25 was that things didnt always go the way I thought they would. With the streets not being
54、well 26 I would sometimes miss a turn and head in the wrong direction. Luckily, Siri never got 27 with me. Any time I missed a turn Siri would simply 28 and say, “Recalculating route. Changing route. ”And within a few seconds, Siri would have a new route 29 to get us to our destination. Sometimes th
55、e new route meant I had to 30 to the right turn and sometimes she found a different route that took my new location into 31. Eventually we made it to our hotel 32 and enjoyed some beautiful scenery along the way. Most people make the 33 of thinking that success and happiness come from someone settin
56、g a goal and then marching straight towards it. The 34 is that there is no straight path to success. There isnt even the only path. There are many paths that can get you to your goals. You just have to be 35 to recalculate your route when you miss a turn or there is something in your way. 【文章大意】本文是一
57、篇夹叙夹议文。在和妻子旅行的时候, 作者用手机导航软件导航, 这一经历让作者明白了一个道理: 在人生途中, 我们有的时候需要重新规划路线。21. A. producedB. repairedC. rentedD. purchased【解析】选C。produce生产;repair修理;rent租;purchase购买。根据前文“A few years ago, my wife and I took a trip to Costa Rica. ”可知, 作者和妻子去哥斯达黎加旅行, 因此到达的时候应该是租了一辆车, 故C项正确。22. A. carB. phoneC. compassD. map【
58、解析】选D。car汽车;phone电话;compass指南针;map地图。根据下文“so I figured Id be in great condition. ”可知, 作者带着地图, 认为自己旅行的时候没问题, 故D项正确。23. A. absorbedB. lostC. experiencedD. free【解析】选B。absorbed全神贯注的;lost迷路的;experienced有经验的;free自由的。根据下文“in the unmarked streets and dirty roads. Upset, I turned to Siri. A virtual assistant
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
