2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十 THE POWER OF NATURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 三十THE POWER OF NATURE WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 三十 THE WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练 三十选修6Unit 5The power of nature(限时35分钟). 阅读理解A(2020武汉模拟)Against the supposition that forest fires in Alaska, Canada and Siberia warm the climate, scientists have discovered that cooling may occur in areas where burnt trees allow mo
2、re snow to mirror more sunlight into space. This finding suggests that taking steps to prevent northern forest fires to limit the release of greenhouse gases may warm the climate in northern regions. Usually large fires destroyed forests in these areas over the past decade. Scientists predict that w
3、ith climate warming, fires may occur more frequently over the next several centuries as a result of a longer fire season. Sunlight taken in by the earth tends to cause warming, while heat mirrored back into space tends to cause cooling. This is the first study to analyze all aspects of how northern
4、fires influence climate. Earlier studies by other scientists have suggested that fire in northern regions speed up climate warming because greenhouse gases from burning trees and plants are released into the atmosphere and thus trap heat. Scientists found that right after the fire, large amounts of
5、greenhouse gases entered the atmosphere and caused warming. Ozone(臭氧)levels increased, and ash from the fire fell on far-off sea ice, darkening the surface and causing more radiation from the sun to be taken in. The following spring, however, the land within the area of the fire was brighter than be
6、fore the fire, because fewer trees covered the ground. Snow on the ground mirrored more sunlight back into space, leading to cooling. “We need to find out all possible ways to reduce the growth of greenhouse gases in the atmosphere. ” Scientists tracked the change in the amount of radiation entering
7、 and leaving the climate system as a result of the fire, and found a measurement closely related to the global air temperature. Typically, fire in northern regions occurs in the same area every 80 to 150 years. Scientists, however, found that when fire occurs more frequently, more radiation is lost
8、from the earth and cooling results. Specifically, they determined when fire returns 20 years earlier than predicated, 0. 5 watts per square meter of area burned are soaked up by the earth from greenhouse gases, but 0. 9 watts per square meter will be sent back into space. The net effect is cooling.
9、Watts are used to measure the rate at which energy is gained or lost from the earth. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了科学家发现在树木被烧毁的地区可能发生降温。1. According to the new findings, taking steps to prevent northern forest fires may _. A. result in a warming climateB. cause the forest fires to occur more frequentlyC. lead
10、to a longer fire seasonD. protect the forests and the environment there【解析】选A。细节理解题。根据第二段This finding suggests that taking steps to prevent northern forest fires to limit the release of greenhouse gases may warm the climate in northern regions说明这样的措施最终导致了北部地区的气候变暖。故A正确。2. The following are all the i
11、mmediate effects after a forest fire EXCEPT _. A. large amounts of greenhouse gases enter the atmosphereB. the levels of ozone which is a type of oxygen increaseC. snow on the ground mirrors more sunlight back into spaceD. ashes from the fire fall on the ice surface and take in more radiation from t
12、he sun【解析】选C。推理判断题。根据第四段The following spring, however, the land within the area of the fire was brighter than before the fire, because fewer trees covered the ground. Snow on the ground mirrored more sunlight back into space, leading to cooling. 说明地上的雪反射阳光这是大火间接的影响, 是在第二年春天的时候发生的事情, 并不是immediate eff
13、ects。故C符合要求。3. Earlier studies about northern forest fires _. A. analyze all aspects of how northern fires influence climateB. indicate that forest fires will pollute the atmosphereC. suggest that people should take measures to protect the environmentD. suggest that the fires will speed up climate w
14、arming【解析】选D。细节理解题。根据第三段Earlier studies by other scientists have suggested that fire in northern regions speed up climate warming because greenhouse gases from burning trees and plants are released into the atmosphere and thus trap heat. 说明D正确。4. The underlined phrase “soak up” in the last paragraph
15、 most probably means _. A. releasedB. absorbedC. createdD. distributed【解析】选B。词义猜测题。根据本句0. 5 watts per square meter of area burned are soaked up by the earth from greenhouse gases, but 0. 9 watts per square meter will be sent back into space. 说明该词与send back是相反的意思, 故应该指吸收, 因为send back指反射。故B正确。BLisa Pi
16、na never thought she would need the fire safety training she received during her apprenticeship(学徒期) as a union painter and dry waller (筑墙工). On Friday morning, she was thanking God she had it. On Thursday night, while Pina was babysitting her granddaughter, nephew and two nieces in her sisters apar
17、tment, she smelled smoke and realized the apartment building was on fire. When her 4-year-old granddaughter Ilean Garcia began saying, “Were going to die, ”she knew she had to act. Pina, 39, first sealed the door, and then told all four children to get on the floor. After calling 911, she told the c
18、hildren to start singing and promised them all treats as soon as they reached safety. “I said, OK, were going to lie down and were all going to play a game,” Pina said. “We all started singing our ABCs and 123s. I was just trying to make it fun. ” Pina patiently waited, and a few minutes later, Rive
19、rside County sheriffs deputies (治安官的助手) arrived. Pina learned that 8-year-old Gabriel Parga, 5-year-old Aubreyana Parga and 4-year-old Meriyah Parga were all trapped on the second floor as flames filled the first story. Pina did the only thing she could. She opened the window and dropped the childre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354197.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
