2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二 必修1 MODULE 2 MY NEW TEACHERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 必修1 MODULE 2MY NEW TEACHERS WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二必修1Module 2My New Teachers(限时35分钟). 阅读理解A(2020北京海淀模拟)My First Day of SchoolFear started taking over, I was walking into my first school in America. I had traveled a long distance from India in order to join my parents, who had bee
2、n here for three years, hoping America would help my future. My father decided that I would be better off going to school here, so I enrolled (登记) in the local high school in my new town. I was afraid how I would do. On the first day, I went to my second period class after I had missed my first. Wit
3、h anxiety, I reached for the door, opening it slowly. Without paying attention to my classmates, I went straight to the teacher and asked if this was the right class. With a soft voice he answered. “Yes. ” His voice comforted me a little. He gave me a sheet called Course Requirements, which I would
4、never get in India because we didnt have anything like that. Then he asked me to choose where I would sit. I didnt actually want to pick a seat. In India we had fixed seats, so I never needed to worry about that. I spent the rest of the class taking notes from the image produced by the overhead proj
5、ector. In Indian schools, we didnt use the technology we had. We had to take notes as the teacher spoke. It was noon. I was very confused about when I would have lunch. I went to my next class and the bell rang as I entered. I went through the regular process of asking the teacher if I was in the ri
6、ght class. She said, “Its still fourth period. ”“But the bell just rang, ” I said. Changing from a gentle tone to a harsher (刺耳的) one, she said, “That is the lunch bell, young man. ”I apologized. Without another word I headed for the cafeteria. I felt lucky because we didnt have this in India. Every
7、 confusion seemed like a barrier I had to get through to reach my goal. At the end of the day, I was on my way to the bus which we didnt have in India either. I spotted my bus and sat down inside happily. I was thinking, today wasnt so bad. 【文章大意】这是一篇记叙文。作者从印度来到美国, 在美国上高中。作者记叙了第一天上学的经历和感受。1. Why did
8、 the author attend an American high school? A. His father preferred American schools. B. His mother had worked in it for 3 years. C. He had been longing to leave his homeland. D. His family wanted him to have a bright future. 【解析】选D。细节理解题。由第一段中的“I had traveled. . . join my parents. . . , hoping Amer
9、ica would help my future. My father decided that I would be better off going to school here”可知, 作者的父母希望美国会对作者的未来有好处, 在美国上学作者会更好。故选D。2. What do we know about the authors first day of school? A. He went to the wrong class for the second period. B. He met some enthusiastic teachers and classmates. C. H
10、e got the Course Requirements sheet from his classmates. D. He experienced differences from the Indian schools in many ways. 【解析】选D。推理判断题。由第二段中的“He gave me a sheet called Course Requirements, which I would never get in India. . . I didnt actually want to pick a seat. In India we had fixed seats. . .
11、 I spent the rest of the class taking notes from the image produced by the overhead projector. In Indian schools, we didnt use the technology we had. ”可知, 作者在美国上学的第一天, 遇到了很多和印度不一样的地方。例如: 自己选择座位, 课程安排等。故选 D。3. How did the author feel at the end of the day? A. Worried. B. Puzzled. C. Relieved. D. Exci
12、ted. 【解析】选C。推理判断题。由第二段中的“I was afraid how I would do. On the first day, I went to my second period class after I had missed my first. With anxiety. . . ”和最后一段中的“I spotted my bus and sat down inside happily. I was thinking, today wasnt so bad”可知, 作者一开始非常害怕, 非常焦虑, 但是到了这一天结束的时候, 他感觉这一天不是那么糟糕。由此可以推知, 作者
13、的焦虑最终得以缓解。故选C。【知识拓展】佳词积累1. anxiety n. 焦虑; 2. comfort v. &n. 舒适, 安慰3. fixed adj. 固定的4. process n. 过程5. apologize vi. 道歉6. head n. & v. 头, 朝方向而去7. confusion n. 困惑8. barrier n. 障碍9. spot n. &v. 地点, 认出长难句分析I had traveled a long distance from India in order to join my parents, who had been here for three
14、 years, hoping America would help my future. 分析: 本句的主干是一个主谓状结构I had traveled. . . , who引导非限制性定语从句, hoping. . . 是现在分词短语作伴随状语。翻译: 为了和父母团聚, 我从印度长途跋涉而来, 他们已经在这里生活了三年, 希望美国能帮助我的未来。背景链接出国留学低龄化及其利弊: 越来越多的学生高中(甚至初中)毕业直接出国, 他们充分接触国外的生活, 了解当地的人文地理及生活和工作上的差距, 取得更多的国外学习和生活的经验, 充分接触国外的先进文化教育理念, 及西方国家的素质教育, 充分拓展自
15、己的国际视野, 了解国际商业文化及国际交流规则, 但语言、生活、教学模式、学习方法等方面的差异, 会给学生带来较大压力。B世纪金榜导学号If you live in Washington, D. C. , or Redwood, Calif. , you may have glimpsed a small, boxy robot rolling along a local sidewalk, minding its own business, but attracting the attention of many a curious onlooker. The robots, which l
16、ook like electric rice cookers with wheels, were part of a pilot program last year by Starship Technologies focused on delivering meals from local restaurants in dozens of cities around the world. This week, the company revealed plans to broaden its delivery service beyond food to include packages,
17、a move that made it “the worlds first robot package delivery service”. The package delivery service is only available in some cities in the US. The wheeled robots have a top speed of 4 mph and can detect barriers from as far as 30 feet away. “The robot can operate through just about anything, ” says
18、 Nick Handrick, head of operations for Starships D. C. office, “If you have something in the way, its able to climb it. ” By giving customers control of when deliveries occur, Starship Technologies is promoting its service as a way to combat package theft. To sign up for the service, which costs a l
19、ittle more than $10 per month, customers need to download the companys app. Customers then create a “Starship Delivery Address, ” a unique address inside a Starship facility, instead of a home address, where they can have packages sent from places such as Amazon. com. Once a package is delivered to
20、the Starship address, customers receive a text notice that allows them to schedule a home delivery via robot. The robots are opened by customers with a mobile phone code (代码). 【文章大意】这是一篇说明文。这篇文章主要讲了在美国的一些城市, 包裹可以由机器人运送。4. What do we know about Starship Technologies company? A. Its robots have taken
21、on package delivery for a long time. B. Packages are delivered by its robots all round America. C. It is the first to provide robot package delivery service. D. Its delivery service is the best of all in the world. 【解析】 选C。细节理解题。由第三段This week, the company revealed plans to broaden its delivery servi
22、ce beyond food to include packages, a move that made it “the worlds first robot package delivery service”. (本周, 该公司公布了将送货服务从食品扩展到包裹的计划, 此举使其成为世界上第一家提供送货机器人服务的公司。)由此可知星际飞船技术公司是第一家提供机器人包裹递送服务的公司, 故选C。5. What does the underlined word “combat” in Paragraph 4 probably mean? A. Delay. B. Prevent. C. Repor
23、t. D. Discover. 【解析】选B。词义猜测题。上文By giving customers control of when deliveries occur说通过让客户控制何时发货, 推断出下文Starship Technologies is promoting its service as a way to combat package theft. 的意思是星际飞船技术公司正在推广其服务, 作为一种打击包裹盗窃的方式。combat意思是“阻止”, delay延期; prevent阻止; report报告; discover发现, 故选B。6. What can we learn
24、about robot package delivery service? A. Customers cant open the robots without a mobile phone code. B. Starship Delivery Address is the customers home address. C. Customers have to pay a little more than $10 each time. D. Robots themselves have control over when to deliver packages. 【解析】选A。推理判断题。由最
25、后一段The robots are opened by customers with a mobile phone code. (这些机器人由顾客用手机代码打开。), 由此可知没有手机代码, 顾客无法打开机器人, 故选A。7. What may be the best title for the passage? A. Robot Delivery Service Is Taking OffB. Humans Are Being Replaced by RobotsC. Everything Can Be Done by RobotsD. Packages Can Be Delivered b
26、y Robots【解析】选D。主旨大意题。第三段中“This week, the company revealed plans to broaden its delivery service beyond food to include packages, a move that made it “the worlds first robot package delivery service”信息是全文的主题句, 结合全文内容, 可知这篇文章主要讲了在美国的一些城市, 包裹可以由机器人运送了, 故选D。【知识拓展】佳词积累1. attractv. 吸引2. curiousadj. 好奇的3.
27、deliverv. 投递4. broadenv. 拓宽5. packagen. 包裹6. availableadj. 可得到的; 有空的7. promotev. 推销, 促进8. schedulen. &v. 安排长难句分析Customers then create a “Starship Delivery Address, ” a unique address inside a Starship facility, instead of a home address, where they can have packages sent from places such as Amazon.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354229.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
