宁夏长庆高级中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏长庆高级中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含解析 宁夏 高级中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏长庆高级中学2020-2021学年第二学期高二年级期中英语试卷满分:150分 考试时间:120分钟第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Whats the relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Mother and son. C. Friends.2.Why wont
2、the woman eat any more?A. Shes had enough. B. Shes not feeling well. C. Shes losing weight.3.What are the two speakers talking about?A. Their classmate. B. A famous scientist. C. The schools playground.4.Where does the conversation probably take place?A. In a store. B. In a lab. C. At home.5.What sh
3、ould we do if something gets into our eyes in the lab according to the conversation?A. Wash our eyes with clean water.B. Go to hospital immediately.C. Ask our teacher to help us.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将
4、给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6.Where is the rubbish plant being built?A. In another town. B. Near the town. C. In the north of the town.7.What is the plant built for?A. Producing rubbish. B. Dealing with rubbish. C. Collecting rubbish.8.What can we learn according to the conversation?A. Abou
5、t 3,000 tons of rubbish need dealing with in the town.B. Another plant will be set up in the town.C. The town is making every effort to become cleaner.听第7段材料,回答第9至11题。9.Who bought the walkman for Robbies birthday?A. Alexandra and Richard.B. Richard and Marilyn.C. The Molinas.10.Why did Alexandra cry
6、?A. The Molinas didnt treat her nicely. B. She hadnt got a walkman.C. The letter reminded her of her family.11.Where does the conversation most probably take place?A. In a French restaurant. B. At Alexandras home. C. At Robbies home.听第8段材料,回答第12至14题。12.When did the woman begin to work as a typist?A.
7、 After she finished high school.B. Before she finished high school.C. After her mother died.13.Why didnt the woman go to college after high school?A. Her father died.B. She had to support her family.C. She didnt want to.14.What can we learn from the conversation?A. The man thinks little of the woman
8、s work.B. The woman is unwilling to change her style.C. The woman wont get married within three years.听第9段材料,回答第15至17题。15.How much money does the woman have to buy a car?A.$2,000. B.$20,000. C.$43,000.16.What does Jeff advise the woman to buy?A.A new and cheap car. B.A second-hand car. C.A new and e
9、xpensive car.17.Who has bad eyesight and cant drive again?A. An old woman mentioned by Jeff.B. The womans mother.C. Jeffs grandmother.听第10段材料,回答第18至20题。18.What did Alex do in the evening when he was a child?A. He listened to stories told by his grandmother and aunts.B. He told stories to his grandmo
10、ther and aunts.C. He studied the history of Africa.19.How many times did the African try to run away?A. Twice. B. Three times. C. Four times.20.What can we learn from the text?A. All slaves were black people.B. Slaves would never forget their past.C. All slaves were shipped from Africa.第二部分 阅读理解(共两节
11、,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APersonal RobotMake your parents and teachers happy!Are you having problems finishing your homework on time? Do you avoid tidying your room until your mom shouts at you? You dont need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot.
12、 Mr. H can be programmed to organize your homework. Your own personal robot will follow you around, putting away books and objects that you have left on the floor or bed.Mr. H also has these features: weighs only 500 grams, includes long-lasting batteries, comes with a 5-year guarantee, remembers si
13、mple instructions.Originally sold for $ 499 NOW ONLY $ 299!WATCH CONTROLThis is a watch that James Bond would be proud to wear!This is NOT a watch for ordinary people! Your electronic PENGO WATCH CONTROL acts as a remote control for TVs and videos.gives you a daily weather forecastreminds you when t
14、o hand in your homeworksets off a silent warning alarm when parents or teachers are nearBesides, your PENGO WATCH CONTROL will always tell you the time accurately!Originally sold for $199 NOW ONLY $99!For further information, click here.1. With help from a Mr. H, you can _.A. finish your homework on
15、 timeB. stop using batteriesC. remember your teachers instructionsD. get your room tidied on your way home2. A PENGO WATCH CONTROL can help you to _.A. repair your TVB. organize your homeworkC. know what the weather is likeD. be a James Bond3. You can get your Mr. H for _.A. $299B. $499C. $199D. $99
16、【答案】1. A 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章向我们介绍了Personal Robot和Watch Control两款产品并分别介绍了它们的功能。【1题详解】细节理解题。根据Personal Robot部分关键句“Are you having problems finishing your homework on time?”和“You dont need to worry if you buy a Mr. Helping Hand personal robot.”可知,如果你在按时完成作业上有问题,买一个Mr. H你就不需要担心了。由此可知,在Mr. H的帮助下,你
17、能够按时完成你的作业。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据WATCH CONTROL部分关键句“gives you a daily weather forecast”可知,PENGO WATCH CONTROL会给你每天的天气预报。由此可知,PENGO WATCH CONTROL可以帮助你了解天气情况。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Personal Robot部分关键句“Originally sold for $ 499 NOW ONLY $ 299!”可知,购买Mr. H原价499美元,现在只需要299美元。故选A项。BNine years ago, after Leo had d
18、ied, people said to me, “I never knew he was your stepfather.” You see, I never call him that. At first, he was no one special in my life. Then he became my friend. In time, I felt he was my father too.Leo married my mother when I was eleven. Two years later we moved into a house in a new suburban d
19、evelopment, where we put down roots. At first our lawn(草坪) was just a mud pile with wild grass, but Leo saw bright possibilities. “We plant trees there to give us shade as well as some flowers, “he said. And just these little touches made our lawn different from all the others here. More important,
20、a real family was forming. Leo was becoming a full-time parent, and I was learning what it meant to have a father.Weekday mornings when the weather was bad, Leo often drove me to school. Having a father drop you off may have been something my classmates took for granted, but I always thought it was
21、wonderful. Saturday mornings, we went to the hardware shop, then stepped into the five-and-ten, buying a sports magazine or something else. Some people might think that doing shopping together is nothing special, but I, who had ever before spent my childhood watching other families do their everyday
22、 activities, experienced them now with extreme joy. Looking back, I realized that Leo gave me what I needed mostthe experience of doing ordinary things together as a family.Soon after we moved to the suburbs one of our new neighbors introduced herself to me. She had already met my mother and Leo. “Y
23、ou know,” she said, “you look just like your father.” I knew she was just making conversationbut even so. “Thank you,” I said. Why tell her anything different?4. What is the writers purpose in writing this passage?A. to show his pride to have a good stepfatherB. to show how interesting a person Leo
24、wasC. to remind us of our parentsD. to explain why they moved to the suburb5. What does the phrase “put down roots” in the second paragraph mean?A. plantedB. settledC. farmedD. worked6. What did the writer and his stepfather usually do at weekends?A. Planting trees.B. Driving to school.C. Shopping h
25、appily.D. Visiting families.7. Which is the writers opinion?A. its not easy to live with a stepfatherB. his stepfather was more important than his motherC. parents should think more about their children before divorce (离婚)D. love and friendship are extremely valuable in stepfamilies【答案】4. A 5. B 6.
26、C 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章作者主要介绍了自己和继父一起快乐生活的经历。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段“You see, I never call him that. At first, he was no one special in my life. Then he became my friend. In time, I felt he was my father too.(我从来没那么叫过他。起初,他在我的生命中并不是什么特别的人。后来他成了我的朋友。后来,我也觉得他是我的父亲。)”可知,作者写这篇文章的目的是为了显示他有一个好继父的骄傲。故选A。【5题详解
27、】词句猜测题。根据上文“Two years later we moved into a house in a new suburban development(两年后,我们搬进了郊区新开发区的一所房子)”可知,这所房子是作者他们一家定居的地方,put down roots意为“定居”。故选B。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“Saturday mornings, we went to the hardware shop, then stepped into the five-and-ten, buying a sports magazine or something else.(星期六上
28、午,我们去了五金店,然后走进五金店,买了一本体育杂志或其他东西。)”可知,作者和继父在周末通常高兴地购物。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“Looking back, I realized that Leo gave me what I needed mostthe experience of doing ordinary things together as a family.(。回首往事,我意识到里奥给了我最需要的东西像家人一样一起做一些普通事情的经验。)”可知,继父给了作者未曾有过的经历,在作者看来,他的关爱和友谊使作者接受了他。由此可知,作者认为爱和友谊在再婚家庭中是
29、极其宝贵的。故选D。CSwimming along a river in western Florida, a newborn manatee(海牛)calls out for her mother. But the baby hears no answer. The mother has disappeared, possibly frightened away by a passing motorboat. Longing for her moms gentle touch, the confused manatee begins rubbing against the closest b
30、ig thing she can finda boat.From his home beside the river, Richard Dash sees the manatee rubbing against the boat. He keeps watch on the animal, hoping the mother will appear. But after two hours, shes still alone. Dash calls the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission for help. “A baby m
31、anatee needs its mother to show it where to find food,” says Andrew Garrett, a rescue coordinator(协调员)at the organization. Without a mothers guidance, chances of survival are pretty much zero.A rescue team rushes to the scene to catch the newborn manatee, and then takes off for the rehabilitation(康复
32、)center at Lowry Park Zoo. After arriving at the Centre, the manatee is given a checkup by the workers. The doctors exam shows that the manatee, now named Kee, is dangerously underweight. At less than 50 pounds, shes one of the smallest orphans(失去生母的幼小动物)ever treated at the zoo. The baby is placed i
33、n a pool where the workers give her 24-hour care. Gradually Kee puts on pounds and gains strength.A few weeks later, an adult manatee recovering at the center from an accident has a baby. This gives animal care manager Virginia Edmonds an idea. She decides to introduce Kee to the new mom, named Dell
34、a. Edmonds hopes that Della will raise Kee alongside her own baby, Pal. So the workers place the three manatees in the same pool. Within hours Della is nursing Kee with her milk. Soon Kee is getting all of her food from Della.8. Which word can best describe the manatees state in Paragraph 1?A. anger
35、B. puzzlementC. excitementD. disappointment9. What do we know about Richard Dash?A. Hes the owner of the boat.B. Hes not familiar with the river.C. Hes quite worried about the manatee.D. Hes sure the mother wont return.10. At the rehabilitation centre, the manatee _.A. is given full-time careB. is b
36、ecoming overweightC. is checked up once a dayD. gets along with other orphans11. Whats the main idea of the text?A. Animals are in need of help.B. A newborn manatee is in danger.C. The rehabilitation is playing a role.D. An orphaned manatee finds a new mom.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章
37、主要讲述了一只失去母亲的海牛在救援小组的帮助下,最终找到一位愿意接纳自己的母亲的故事。【8题详解】推理判断题。根据第一段第三句“ Longing for her moms gentle touch, the confused manatee begins rubbing against the closest big thing she can finda boat.(为了得到妈妈温柔的抚摸,这只困惑的海牛开始摩擦它能找到的最接近的大家伙一艘船。)”可知,找不到妈妈的海牛感到迷茫。故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中的第二和第三句“He keeps watch on the anim
38、al, hoping the mother will appear. But after two hours, shes still alone. Dash calls the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission for help. (他一直盯着这只动物,希望它的妈妈会出现。但两个小时后,它还是一个人。Dash打电话给佛罗里达鱼类和野生动物保护委员会寻求帮助。)”可知,Dash非常担心小海牛。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第三段第五句“The baby is placed in a pool where the work
39、ers give her 24-hour care.(海牛被放在水池里,工作人员24小时照顾它。)”可知,小海牛是任何时间都被照顾着的。故选A项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“Swimming along a river in western Florida, a newborn manatee(海牛)calls out for her mother. But the baby hears no answer. The mother has disappeared, possibly frightened away by a passing motorboat.(在西佛罗里达沿着
40、河游泳,新生儿海牛呼叫它的母亲。但是婴儿听不到回答。母亲失踪了,可能是被一艘驶过的摩托艇吓跑了。)”以及最后一段第三句“She decides to introduce Kee to the new mom, named Della.(她决定把Kee介绍给新妈妈Della。)”可知,本文讲述了一只失去母亲的海牛,在救援小组的帮助下,最终找到了一位愿意接纳自己的新母亲的故事。故选D项。DDozens of dolphins swam out of the polluted waters of Haifa Harbor on Tuesday. This was the first time tha
41、t dolphins had visited this crowded Mediterranean Port, and researchers were surprised by the unexpected event.Between 40 and 50 of the dolphins appeared in the busy port on Tuesday morning, obviously drawn by the fish-rich waters of Haifa Bay.However, the bay is also full of harmful chemicals. Avia
42、d Sheinin, professor of Haifa Universitys Maritime Studies Department, said he didnt think the dolphins were harmed by the pollution, but that he hoped they would swim back to the sea soon. “It seems that they are quite relaxed. They dont seem to be stressed, ”he said.Haifa Bay is lined by chemical
43、companies that have been pouring poisonous waste into the water for decades. While pollution levels have dropped in recent years, the water is still considered a health hazard(隐患).“There are lots of fishes in Haifa Port. Unfortunately we couldnt tell the dolphins that the fish are not healthy, and I
44、 dont know what the result will be,” he told Israel Army Radio.Hundreds of Haifa residents gathered around Haifa Bay to see the interesting sight, and researchers said this provided a rare chance to film and study the rough-toothed dolphins. In addition to the dozens of dolphins which swam into the
45、port on Tuesday, a similar number stayed outside the breakwater (防波堤). Later Tuesday the dolphins left the port but remained near the entrance and Israels coastguard was patrolling (巡逻) the area to try to make sure the dolphins didnt re-enter the poisonous waters.Relatively little is known about rou
46、gh-toothed dolphins, which are usually found in deep and warm tropical waters.12. Which of the following reason makes Haifa Bay full of harmful chemicals?A. unhealthy fishB. shipsC. chemical companiesD. residents living nearby13. What does Aviad Sheinins words suggest?A. he is curious about the dolp
47、hinsB. the dolphins might affect the existence of fish in Haifa portC. he will do research on the dolphinsD. he is uncertain about what will happen to the dolphins14. What is the purpose of Israels coastguard deed?A. protect the dolphins from the polluted watersB. avoid traffic jamC. deal with the h
48、armful watersD. prevent people killing dolphins15. What does this passage mainly tell us?A. dolphins are well protected in IsraelB. Haifa Bay is full of harmful chemicalsC. dolphins made a surprise visit to the polluted harborD. people love dolphins【答案】12. C 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章报道了周二
49、,数十只海豚游出海法港被污染的水域。这是海豚第一次造访这个拥挤的地中海港口,研究人员对这一意外事件感到惊讶。【12题详解】细节理解题。根据文章第四段“Haifa Bay is lined by chemical companies that have been pouring poisonous waste into the water for decades.(海法港周围遍布着化学公司,几十年来,这些公司一直在向海水中排放有毒废物。)”可知,化学公司使海法港充满了有害化学物质。故选C。【13题详解】推理判断题。根据文章第五段“There are lots of fishes in Haifa
50、 Port. Unfortunately, we couldnt tell the dolphins that the fish are not healthy, and I dont know what the result will be,” he told Israel Army Radio.(“海法港有很多鱼。不幸的是,我们不能告诉海豚鱼不健康,我也不知道结果会是什么,”他告诉以色列陆军电台。)”可推知,Aviad Sheinin的话表明他不确定这些海豚会发生什么。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“Later Tuesday the dolphins left th
51、e port but remained near the entrance and Israels coastguard was patrolling (巡逻) the area to try to make sure the dolphins didnt re-enter the poisonous waters.(周二晚些时候,海豚离开了港口,但仍然停留在入口附近,以色列海岸警卫队正在该地区巡逻,试图确保海豚不会再次进入有毒水域。)”可知,以色列海岸警卫队的行为是为了保护海豚远离被污染的水域。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Dozens of dolphins swam
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387464.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2019-2020学年外研版英语必修第一册提分作业课件:UNIT 2 EXPLORING ENGLISH PERIOD 4 课时作业(四) .ppt
