(浙江专版)2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件(新版)人教新目标版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专版2021秋八年级英语上册 期末专训 阅读理解习题课件新版人教新目标版 浙江 专版 2021 年级 英语 上册 期末 阅读 理解 习题 课件 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、阅读理解专训浙江特色题型期末专训温馨提示:点击进入讲评答 案 呈 现1234ADDCA1234CBCDB123ABCC1234CCDDD A(台州市期末)()1.When you are invited for afternoon tea,you will have_.A.a light meal B.only tea C.just a drink D.a big meal【点拨】细节理解题。根据“One day,we visited some friends and had afternoon tea together.Afternoon tea is not just a drink bu
2、t a light meal at around 4 pm.”可知下午茶不仅是饮品,还是一顿便餐。故选A。请同学们看典中点A本第58页短文。A()2.At the bus stop,it is important for you to_.A.push your way onto the busB.jump onto the bus quicklyC.get on the bus rudely D.wait your turn【点拨】细节理解题。根据“At the bus stop,you must not push your way onto the bus.You need to stand
3、 in line and wait your turn.”可知在公共汽车站,你必须按顺序上车,故答案选D。D()3.Which of the following is true according to the passage?A.I went to England this year and noticed some ways of their life.B.In England,I drank coffee with milk.C.You cant buy or eat fish and chips on the street.D.In England afternoon tea is a
4、t about 4 pm.【点拨】由“Afternoon tea is not just a drink but a light meal at around 4 pm.”可知下午茶大约在下午4点。故选D。D()4.What is the best title of the passage?A.How to travel in England?B.The afternoon tea in England.C.My experience in England.D.The special food and drink in England.【点拨】标题归纳题。根据“I went to Englan
5、d last year.I enjoyed my stay,and I noticed something interesting”可知,去年作者去了英国,并且观察到当地的生活方式与礼仪,也就是介绍了作者的经历。故选C。C B(中考杭州)()1.What did world leaders do at a lunch held by the United Nations in 2015?A.They threw away food as waste during the meal.B.They made dishes with waste vegetables and fruits.C.The
6、y ate food made with waste vegetables and fruits.D.They helped Chef Dan Barber create the special meal.【点拨】细节理解题,难度较小。由“Who wants to eat food that is thrown away as waste?exactly what world leaders did at a lunch held by the United Nations in 2015.”及第二段首句可知世界领导人吃了用扔掉的水果和蔬菜做成的食物。请同学们看典中点A本第58页短文。C()2
7、.The underlined word“issue”in Paragraph 2 is closest in meaning to_.A.result B.problemC.cause D.beginning【点拨】词义理解题,难度适中。通过第二段可知,这个活动是为了让领导者更多地关注食物浪费问题。B()3.The writer organizes Paragraph 4 by asking a question and_.A.giving examples B.using numbersC.listing reasons D.telling a story【点拨】段落结构题,难度适中。通过
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356488.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
1127二年级【语文(统编版)】《雾在哪里》第一课时-2PPT课件.pptx
