2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十三 Unit 4 Public transport 牛津译林版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 核心素养测评二十三 Unit Public transport 牛津译林版选修7 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十三 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十三 Unit 4Public transport(限时35分钟). 阅读理解When I was a little girl, my father had a unique way to put me into bed. Following my bedtime story, he would give me a nose kiss, rub my stomach and whisper the most wonderful words into my ear. “Michelle, of all the little girls in the whole wide world
2、, ” he paused. “Yes, Daddy? ”“How did your mommy and I get so lucky to get the best one? ”Before he had time to finish, I would say, “You got me! ” And then he would continue, “The best little girl in the whole wide world, and we got you. ”“You got me! ” I would scream and clap. “Yes, you, Michelle,
3、 and were so lucky. ” He would end with a bear hug and another kiss to my forehead. Years passed and my father never missed a night, even when I thought he should have. After my basketball team was defeated, he came into my room. “Michelle, of all the basketball players in the whole wide world, ” he
4、 paused. “Yes, Daddy? ” I stared at the floor. “How did your mom and I get so lucky to get the best one? ”“You didnt. ”“Of course we did, Michelle. We have you. ”“But, Dad. . . ”“Yes, you, Michelle, and were so lucky, ” he cheered, as he gave me a high five followed by a bear hug and a kiss to my fo
5、rehead. I thought becoming a teenager would end the ritual, but it didnt. “Michelle, of all the teenagers in the whole wide world. . . ” he would pause. “Dad, Im too old for this, ” I would sigh. “How did your mother and I get so lucky to get the best one? ”“ Come on, Dad, ” I grunted (咕哝着说). “We ha
6、ve you, Michelle, and were so lucky. ” Then the embarrassing hug and kiss. Following college, I became engaged. My father never missed a night to call or leave a message reminding me how special I was to him. I even wondered if he would continue calling after I got married, but he didnt. The daily c
7、alls I had taken for granted all my life ended the day he died from cancer, only weeks before my wedding. I deeply missed sharing the day with my father. Standing behind the white church doors with my arm in my brothers, my brother reached inside his pocket and handed me a white napkin decorated wit
8、h pink ribbon. Written on it were the words: Of all the precious wives in the whole wide world, how did Mark get so lucky to marry the best one? He married you, Michelle, and he is so lucky! I am so proud of you, my little girl. Love, DadWithout a doubt, it was the best wedding gift I received. One
9、I would never forget. My father showered me with his gifts every day of his life. How did I get so lucky? 【文章大意】本文是记叙文, 讲述父亲对女儿深厚的爱和女儿对他的缅怀。1. Which one can best describe the authors life as a little girl? A. She could tell good bedtime stories. B. She lived a happy life in her family. C. Her brothe
10、r usually kept her company. D. Her mummy always patted her into bed. 【解析】选B。推理判断题。从她父亲对待她的方式及下文她父亲反复对她所说话的内容可知作者童年生活很幸福。2. How did Michelle feel as she gradually grew up and went to school? A. She didnt want her father to say those childish words. B. She got tired of her fathers daily calls. C. She
11、left home, not wanting to hear from her father any more. D. She always missed the sharing days with her father. 【解析】选A。推理判断题。根据“Dad, Im too old for this, ”和 “ Come on, Dad, ”可知, 作者觉得父亲的话有些幼稚不合时宜, 她已经长大了, 不愿意再听这些。3. Which of the following statements agrees with the author? A. If her father hadnt died
12、, she would not marry so quickly. B. She was the best child of her siblings, so her parents loved her most. C. Never did she think her father would fail to attend her wedding. D. She was really the lucky one to get a husband one in a million. 【解析】选C。细节理解题。从文章I even wondered if he would continue call
13、ing after I got married, but he didnt. The daily calls I had taken for granted all my life ended the day he died from cancer, only weeks before my wedding. 我甚至疑惑他是否会在我婚后继续打电话(说这些), 但他没有。那些我曾经想当然认为一辈子都会如此的日常电话, 在他因癌症死亡的那天终止了, 就在我婚礼前的几周时间。从定语从句I had taken for granted all my life 可知, 作者压根没想到父亲会在她婚礼前死亡,
14、 所以也不会想到父亲会缺席她的婚礼。4. Where does the author think the best wedding gift come from? A. It was made up by her brother. B. It was prepared by her dear mother. C. It was prepared by her father before his death. D. It was written by her husband Mark. 【解析】选C。推理判断题。从最后一段handed me a white napkin 可知, 这些话是写在餐巾
15、纸上, 应该是父亲病中所书, 因当时条件所限只好因陋就简; 而且这些熟悉的话、这种熟悉的语气一下子就让她感受到了父亲的存在, 父亲虽然去世却以这种方式出席了她的婚礼, 弥补了她心中的缺憾。【误区警示】A项不对, 因为她哥哥只是从口袋里掏出礼物递给她, 并没有说是他所写。B、D文中未提及。阅读理解Your next car could have two seats, three wheelstwo in front and one in the back and a top speed of more than 100 miles per hour. Elio Motors plans to m
16、ake such a tiny car named the Elio. Its two seats sit front and back instead of side by side. The driver is positioned in the center with the passenger directly behind. The starting price for the car is just $6, 800. It has only one door, on the left side, which cuts a few hundred dollars off the ma
17、nufacturing costs. Having three wheels also makes it cheaper. It has air conditioning, power windows and door locks and an AM/FM radio. More features can be ordered through Elios long list of suppliers. Elio will also sell the cars directly through its own stores and not through franchised dealers (
18、特约经销商). Paul Elio dreamed as a kid that he would one day own a car company called Elio Motors. In 2008, tired of high gas prices, he started working on a car that burns gas in a more effective way. Equally important to him was creating US manufacturing jobs and making the car inexpensive enough to a
19、ttract buyers who might otherwise be stuck in their old, unreliable cars. “Whatever matters to you, this can move the needle on it, ” he said. Already, more than 27, 000 people have reserved one. Paul hopes to make 250, 000 cars a year by 2020. So far, reservation holders are those who will use the
20、Elio as a second or third car for work. Paul Elio believes the car will interest college students as well as used-car drivers who want something newer and more reliable, though. 【文章大意】本文为说明文。本文主要介绍了一款有三个轮子和两个座椅的机动车。1. Which of the following shows the design of the Elio? (= wheel, = seat)【解析】选C。细节理解题
21、。根据第一段第一句中的two seats, three wheelstwo in front and one in the back 和 Its two seats sit front and back可知, 这辆车有两个座位, 三个轮子前面两个, 后面一个; 两个座位一前一后。故选C。2. Paragraph 2 shows that the Elio _. A. will be available in most storesB. does no harm to the environmentC. has a fixed temperatureD. is sold at affordabl
22、e prices【解析】选D。细节理解题。根据第二段的The starting price for the car is just $6, 800以及第三段中的“making the car inexpensive enough to attract buyers who might otherwise be stuck in their old, unreliable cars. ”可知, Elio是一款便宜的小汽车, 故选D。3. Who will probably buy this kind of cars? A. People who want to take part in car
23、races. B. Students who study in colleges. C. Families who are rich and yet dont have a car. D. High school students who want to practice driving. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“the car is just $6, 800”以及第三段中的“making the car inexpensive enough to attract buyers who might otherwise be stuck in their old, unreli
24、able cars. ”以及最后一段最后一句中的“the car will interest college students”可知, “使制造的汽车足够便宜以吸引那些可能会因自己旧的车不听使唤了而犯愁的汽车买家”“这种车还会吸引大学生”。故选B。4. What is the main purpose of the passage? A. To describe the history of Elio Motors. B. To introduce an inexpensive and reliable type of car. C. To introduce a great car-make
25、r. D. To advise buyers on how to buy cars. 【解析】选B。写作意图题。本文第一段介绍了一款有三个轮子和两个座位的机动车。从第二段一直到最后叙述此款车价格不贵, 低廉的价格足以吸引那些觉得手中的车不可靠的买主来买这款可靠而价廉的车。故选B。【知识拓展】长难句分析Paul Elio believes the car will interest college students as well as used-car drivers who want something newer and more reliable, though. 分析: 本句为复合句。
26、Paul Elio believes为主句, 其后为believes的宾语从句。宾语从句中as well as连接college students和 used-car drivers, 作interest的宾语, who引导的定语从句修饰used-car drivers; though是副词, 在句中独立作状语。翻译: 尽管如此, Paul Elio相信这款车会让大学生以及想要更新、更可靠的东西的二手车主们感兴趣的。. 完形填空 It was an extraordinarily busy time of year. I felt some 1 to head straight home af
27、ter a long meeting. So I headed to the 2 nearby for some therapeutic (治疗性的)hiking. As I reached the top and admired the view, my unclear mind calmed. Re-energized, I knew that I could deal with the 3 that waited for me upon my 4. When I arrived back in the office the next day, I was full of energy,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357780.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
