2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:必修5 UNIT14 CAREERS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮统考复习北师大版课时作业:必修5 UNIT14 CAREERS WORD版含答案 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 北师大 课时 作业 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、Unit 14 Careers.阅读理解A(2020西藏拉萨市高三第三次模拟)When my boss started talking about pension arrangements, it suddenly dawned_on me: I was going to be stuck working in an office job for the next 40 years. Id always dreamed of working outdoors but I ended up doing a law degree at the University of the West of E
2、ngland in Bristol, thinking that this would bring me a better job.After graduating, I became an adviser. I enjoyed the work, but knew it wasnt the right career for me.At this point, my 98yearold grandma died, leaving me enough money to pay for an agricultural course. I decided to study agriculture a
3、t the Royal Agricultural College in Cirencester.I loved the programme. I spent my holidays from milking cows to helping in farm shops. I spent time lambing (照料母羊产羔) on a beautiful hill farm in Wales. Id get up at 5 am in the morning; go out to care for the lambs that had been born overnight.In my ol
4、d job, getting up early to go to the office was a struggle. Its easier on a farm, where you know there are animals that rely on you. Theyre living things, and if you dont turn up something serious might happen to them.Ive also been fortunate enough to find a job as industry communications manager wi
5、th Red Tractor, the largest food assurance scheme (保障计划) in the UK. The role is very varied: one day I might talk at an agricultural show educating children about where their food comes from; the next day I could be managing the design of the new food and farming standards.My advice to anyone wantin
6、g a career change is to seize the moment. To those interested in working in agriculture, try to get as much work experience as you can.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的工作生涯以及作者对读者的建议。1.What does the underlined part “dawned on” in Paragraph 1 probably mean?AHit.BMoved.C.Excited.DSatisfied.答案:A词义猜测题。根据第一段第一句画线
7、词前面的“suddenly”可知,画线词后面的“I was going to be stuck working in an office job for the next 40 years”为作者突然意识到的,故可猜测dawned on意为“渐渐明白,使开始明白”,所以hit“突然意识到”符合题意,故A项正确。2.What does the author think of her job on a farm?A.Busy.BTiring.C.Difficult.DEnjoyable.答案:D细节理解题。根据第二段第二句可知,作者对这份工作是享受、喜爱的。故D项正确。3.What did the
8、 author do at Red Tractor?A.She milked cows.B.She helped in farm shops.C.She took care of lambs on the farm.D.She gave speeches on agriculture to children.答案:D细节理解题。根据倒数第二段第二句中的“talk at an agricultural show educating children about where their food comes from”可知,作者在Red Tractor给儿童作农业方面的演讲。故D项正确。4.Wha
9、t is the authors advice to readers?AWork as a volunteer on a farm.BMake a career change as soon as possible.CTake the chance to do what you want to do.DGet enough work experience before looking for a job.答案:C细节理解题。根据最后一段第一句可知,作者建议职业变换要把握时机,抓住机会。C项“抓住机会做自己想做的”符合题意,故C项正确。B(2020深圳高级中学(集团)高三第一学期第一次测试)Ab
10、out a month after I joined Facebook, I got a call from Lori Goler, a highly regarded senior director of marketing at eBay. She made it clear this was a business call. “I want to apply to work with you at Facebook,” she said. “Instead of recommending myself, I want to ask you: What is your biggest pr
11、oblem, and how can I solve it?”My jaw hit the floor. I had hired thousands of people over the previous decade and no one had ever said anything remotely like that. People usually focus on finding the right role for themselves, with the implication that their skills will help the company. Lori put Fa
12、cebooks needs front and center. It was a killer approach. I responded, “Recruiting is my biggest problem. And, yes, you can solve it.”Lori never dreamed she would work in recruiting, but she jumped in. She even agreed to trade earnings for acquiring new skills in a new field. Lori did a great job ru
13、nning recruiting and within months was promoted to her current job, leading PeopleFacebook.The most common metaphor for careers is a ladder, but this concept no longer applies to most workers. As of 2010, the average American had eleven jobs from the ages of eighteen to fortysix alone. Lori often qu
14、otes Pattie Sellers, who came up with a much better metaphor: “Careers are a jungle gym, not a ladder.”As Lori describes it, theres only one way to get to the top of a ladder, but there are many ways to get to the top of a jungle gym. The jungle gym model benefits everyone, but especially women who
15、might be starting careers, switching careers, getting blocked by external barriers, or reentering the workforce after taking time off. The ability to create a unique path with occasional dips, detours (弯路), and even dead ends presents great views of many people, not just those at the top. On a ladde
16、r, most climbers are stuck staring at the butt of the person above.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过罗莉格勒尔在Facebook的求职和工作经历,更好地诠释了职业的内涵。5.Why did Lori make the call?A.She helped Facebook to solve the biggest problem.B.She wanted to make a business deal with Facebook.C.She tried to ask for a pay rise in Facebook.D
17、.She wanted to become an employee in Facebook.答案:D细节理解题。根据第一段中的“I want to apply to work with you at Facebook, she said.”可知,她想申请在Facebook工作,所以她打电话的目的是找工作。故选D。6.What impressed “I” by Lori?A.Lori was good at running recruiting.B.Lori attached great importance to Facebooks needs.C.Lori jumped in Faceboo
18、k with no adequate experience.D.Lori was skilled in marketing at eBay.答案:B细节理解题。根据第二段中的“Lori put Facebooks needs front and center. It was a killer approach.”可知,罗莉将Facebook的需求放在了首位和中心,这是最打动作者的。故选B。7.What can we infer from the passage?A.Now all people dont tend to climb the ladder.B.None on the ladder
19、 can enjoy the great views.C.Jungle gyms offer limited exploration for employees.D.A pregnant woman, jobless, benefits little from the jungle gyms.答案:A推理判断题。根据第四段第一句“The most common metaphor for careers is a ladder, but this concept no longer applies to most workers.”可知,“梯子”这个概念不再适用于大多数工人,所以不是每个人都愿意
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361627.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
