山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(8)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 日照市 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 全程 训练 答案
- 资源描述:
-
1、山东省日照市2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(8)及答案阅读理解Even at school there had been an unhealthy competition between George and Richard. “Ill be the first millionaire in Coleford!” Richard used to boast. “And youll be sorry you knew me,” George would reply “because Ill be the best lawyer in town!” George never did beco
2、me a lawyer and Richard never made any money. Instead both men opened bookshops on opposite sides of Coleford High Street. It was hard to make money from books, which made the competition between them worse. Now with only one bookshop in town, business was better for George. But sometimes he sat in
3、his narrow , old kitchen and gazed out of the dirty window , thinking about his former rival (竞争对手)。Perhaps he missed him? George was very interested in old dictionaries, Hed recently found a collector in Australia who was selling a rare first edition. When the parcel arrived, the book was in perfec
4、t condition and George was delighted. But while he was having lunch, George glanced at the photo in the newspaper that the book had been wrapped in. He was astonishedthe smiling face was older than he remembered but unmistakable! Trembling, George started reading. “Bookends have bought ten bookstore
5、s from their rivals Dylans. The company, owned by multi-millionaire Richard Pike, is now the largest bookseller in Australia. ” ( ) 1. George and Richard were at school. A. roommates B. good friends C. competitors D. booksellers( ) 2. How did George feel about Richard after his disappearance? A. He
6、envied Richards marriage. B. He thought of Richard from time to time. C. He felt lucky with no rival in town. D. He was guilty of Richards death. ( ) 3. George got information about Richard from . A. a dictionary collector in Australia B. the latters rivals Dylans C. a rare first edition of a dictio
7、nary D. the wrapping paper of a book 65.C 细节理解题。由第一段“Even at school there had been an unhealthy competition between George and Richard.”可知从上学开始,乔治和理查德就是竞争对手。A、B、D三项没有根据,可排除。66.B细节理解题。由第五段“But sometimes he sat in his narrow , old kitchen and gazed out of the dirty window , thinking about his former r
8、ival (竞争对手), Perhaps he missed him?”可知理查德消失后乔治常常想起他来,故B项正确。A、D两项文中没有交代,属于主观臆测。C项也无从推断出乔治在没有了竞争对手后感到很幸运。67.D 细节把握题。由第六段“But while he was having lunch, George glanced at the photo in the newspaper that the book had been wrapped in.”一句可知乔治是从包书的一张报纸上得知理查德的消息的,故答案为D。阅读理解课堂练学案(7)Passage Seventeen (On the
9、Presidents Program)President Arling has put his long awaited economic restructuring program before the Congress. It provides a coordinated program of investment credits, research grants, education reforms, and tax changes designed to make American industry more competitive. This is necessary to reve
10、rse the economic slide into unemployment, lack of growth, and trade deficits that have plagued the economy for the past six years.The most liberal wing of the Presidents party has called for stronger and more direct action. They want an incomes policy to check inflation while federal financing helps
11、 rebuild industry behind a wall of protective tariffs.The Republicans, however, decry even the modest, graduated tax increases in the Presidents program. They want tax cuts and more open market. They say if federal money has to be injected into the economy, let it through defence spending.Both these
12、 alternatives ignore the unique nature of the economic problem before us. It is not simply a matter of markets or financing. The new technology allows vastly increased production for those able to master it. But it also threatens those who fail to adopt it with permanent second-class citizenship in
13、the world economy. If an industry cannot lever itself up to the leading stage of technological advances, then it will not be able to compete effectively. If it cannot do this, no amount of government protectionism or access to foreign markets can keep it profitable for long. Without the profits and
14、experience of technological excellence to reinvest, that industry can only fall still further behind its foreign competitors.So the crux is the technology and that is where the Presidents program focused. The danger is not that a plan will not be passed, it is that the ideologues of right and left w
15、ill distort the bill with amendments that will blur its focus on technology. The economic restructuring plan should be passed intact. If we fail to restructure our economy now, we may not get a second chance.1.The focus of the Presidents program is onA investment.economy.C technology.D tax.2.What is
16、 the requirement of the most liberal wing of the Democratic-party?A They want a more direct action.They want an incomes policy to check inflation.C They want to rebuild industry.D They want a wall of protective tariffs.3.What is the editors attitude?A support.distaste.C Disapproval.D Compromise.4.Th
17、e danger to the plan lies inA the two parties objection.different idea of the two parties about the plan.C its passage.D distortion.5.The passage isA a review.a preface.C a advertisement.D an editorial.Vocabulary1.reverse 逆转2.slide 滑坡3.plague 瘟疫;折磨,困扰4.tariff 关税5.decry 谴责,诋毁6.lever 杠杆;用杠杆撬动7.crux 症结
18、8.ideologue 空想家,思想家9.intact 原封不动的,完整无损的10.investment credit 投资信贷11.research grant 研究基金难句译注1.This is necessary to reverse the economic slide into unemployment, lack of growth, and trade deficits that have plagued the economy for the past six years.【参考译文】这对扭转经济滑坡;滑到失业高,增长少和已经困扰经济达6年之久贸易赤字来说是必要的。写作方法与文
19、章大意这是一则有关总统向国会提交的经济计划评论。作者采用对比手法来突出其计划之正确性,第一段就讲了计划的涉及面:投资、研究、教育、税收等,目的是制止经济滑坡,提高美国工业竞争力。第二、三两段叙述了计划遭两方面的反对,总统党内的右翼要求更强硬,更直接的行动,而共和党对即使逐渐稍稍提高一点税收都予以谴责。第四段提出两者都忽略我们面临经济问题的独特性质。它不是市场或财政问题。掌握新技术的人大量增产,而不能采用新技术的人面临在世界经济中成为二等公民的危险。工业不能达到先进水平,就不能有效地竞争,那么任何保护主义或进入外国市场都不能长期奏效。没有技术优势的经验和利润的再投资,工业经济只能依然落后于外国竞
20、争对手。最后一段点出总统计划的要点就是工艺技术。作者提出:要求全面通过这一重新建设计划。如果我们不能重建经济,我们可能不会有第二次机会。答案详解1.C 工艺技术。最后一段第一句“问题的症结就在于工艺技术,这就是总统计划的要点所在。”第四段:“对掌握新技术的人来说,新技术使他们大大增产,而新技术对不能掌握它的人来说,在世界经济中他们面临沦为永久性的二等公民的危险。如果不能做到这一点,那么任何政府保护主义,进入国际市场都不能有效地竞争。如果不能有技术优势的利润和经验再投资,工业只能进一步落后于国外竞争对手。”这些都说明总统计划的重点再工艺技术。A.投资。D.税收。只是总统计划的涉及面。B.经济。太
21、笼统了。2.A 更直接行动。第二段“总统的党内几段自由翼要求更强硬、更直接行动。他们要求用收入(税收)政策来制止通货膨胀;联邦财政在关税保护下,帮助重建工业。”B.他们需要制止通货膨胀。C.重建工业。D.保护关税墙。都只是他们要求中的不分内容,不完整。3.A支持。第四、五段集中了评论者的观点,支持的理由和论点。B.厌恶。C.不赞成。D.调和妥协。4.D歪曲。最后一段第二句:“其危险不在于计划将不被通过,而在于左和右的思想理论家们用修正案来歪曲提案,使计划要点蒙尘模糊不清,经济重建计划应原封不动地通过。”这是作者的态度,也是他所担心之处。A.两党的反对。B.两党对计划的不同看法。C.它的通过。5
22、.D 社论。A.评论。社论也是评论的一种,但它是报纸主编所撰,常常是有关国内外大事评论。B.前言。C.广告。阅读理解Pacing and Pausing Sara tried to befriend her old friend Steves new wife, but Betty never seemed to have anything to say. While Sara felt Betty didnt hold up her end of the conversation, Betty complained to Steve that Sara never gave her a ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2015春四年级语文下册《太平洋的来客》课件1 湘教版.ppt
