2021_2022学年新教材高中英语单元素养检测三Unit3FascinatingParks含解析新人教版选择性必修第一册202106021167.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 检测 Unit3FascinatingParks 解析 新人 选择性 必修 一册 202106021167
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(三)(Unit 3)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Hi, Sarah. Have you got any plans for the weekend? W: No, not really. M: Why? Well, Tom and I were thinking of having a bar
2、becue on the beach. 1. What does the man plan to do on the weekend? A. Stay at home. B. Have a barbecue. C. Go swimming. 答案: BText 2W: With light music and beautiful decorations, it makes me comfortable here. M: Please look at the menu and see what youd like to have. 2. Where does the conversation p
3、robably take place? A. In a gym. B. In a restaurant. C. In a store. 答案: BText 3W: When will you be home? M: Around three. W: OK. Ill need the car after that. Im going to the movies with Sharon. M: Oh. I was hoping to take you out to dinner. 3. Where does the woman want to go tonight? A. To the super
4、market. B. To the theater. C. To a restaurant. 答案: BText 4M: Welcome to our lab, Professor Lin. W: How big is your research group, Alex? M: Well, there were seven of us at first. Then two left. 4. How many members are there in Alexs group now? A. Two. B. Five. C. Seven. 答案: BText 5M: Would it be con
5、venient to see the apartment now? W: Yes. Come this way, please. This is the bedroom. M: Maybe it is a bit small. May I see the kitchen? W: Sure, it is completely modern. 5. What does the woman think of the kitchen? A. Small. B. Complete. C. Modern. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话
6、或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: My stay is over. Heres the key to my room. W: Thank you. And heres your receipt, Sir. M: Many thanks. W: I hope your stay here was satisfying, Sir. M: This could be a great hotel
7、, once you get rid of the insects. W: Im glad that the little problem didnt ruin your visit. M: The city itself is great. I like visiting it a lot. W: Im also glad that you have had some wonderful experiences. 6. What is the man doing? A. Giving advice to a hotel. B. Checking out at a hotel. C. Rese
8、rving a hotel. 答案: B7. What does the man think of the hotel? A. The hotel is satisfying. B. He isnt satisfied with the city. C. The hotel is very good except for the insects. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Jason just e-mailed me. Hes going to be a little late for the teachers meeting this afternoon.
9、That shouldnt be a problem, though. At least you and I will be there on time, right? George? Hey, George, whats wrong? M: Sorry. Im just really concerned about my brother. He was supposed to come over to my house for dinner last night, but he never showed up. W: How often do you see each other? M: O
10、nce a week. We always have dinner on Wednesdays. He hasnt missed one in over a year. W: Did you try calling him? M: Yes, and I left him a voicemail. He doesnt have a cellphone, so I cant send him a text. W: Im sure hes fine. Sometimes things come up at the last minute. Your brother sounds like a ver
11、y responsible person, so I dont think you have anything to worry about. M: OK, youre probably right. Thanks. 8. Whats the probable relationship between the speakers? A. Brother and sister. B. Schoolmates. C. Colleagues. 答案: C9. How did the man try to contact his brother? A. He sent him a text. B. He
12、 went to his house. C. He left him a voicemail. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: What happened? M: Well, I was lying on the sand enjoying the music on the radio, when suddenly I heard someone shouting for help. So I leapt to my feet and saw a boy waving his arms in the sea. I took off my overcoat and
13、jumped into the water. W: Did you bring him back to the shore? M: Yes. I did and helped him to breathe properly again. W: Was there anyone else around? M: No, not at that moment. W: Where were his parents? M: They were away buying some drinks. They left the boy in the rented boat alone. W: It was un
14、wise to leave the boy alone by the water. Luckily, you were there! 10. What was the man doing when hearing someone shouting for help? A. He was reading. B. He was listening to music on the radio. C. He was swimming not far away from the boy. 答案: B11. Where were the boys parents? A. They were lying i
15、n the sand. B. They went to rent a boat. C. They were away buying some drinks. 答案: C12. How did the man bring the boy back to the shore? A. With the help of the boys parents. B. By helping the boy lie properly again. C. With no one else around alone. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hi, Patrick. Its J
16、enny. Im calling to say sorry. M: Oh, Jenny. I have something new for you. W: But let me say sorry first, Patrick. I cant go to the charity party with you. M: What a pity! But why not? W: Because I checked my schedule and found I had promised to help Cathy with her questionnaire this Sunday afternoo
17、n. And I should keep my word! M: Yes, I see. Go ahead. By the way, will you be available this Saturday evening? The charity party has been changed to be on Saturday evening! Thats what I meant something new for you! W: Wow, fantabulous! Im totally free on Saturday. What should I take, toys or books?
18、 M: Its up to you. Something good for kids. W: Well, Ill take some of my favourite books that might be valuable for kids. M: Cool! 13. Why is the woman calling? A. To apologize. B. To give thanks. C. To share her happiness. 答案: A14. What will the woman do with Cathy? A. Help her make a questionnaire
19、. B. Help her do an experiment. C. Help her hold a charity party. 答案: A15. When will the charity party be held? A. This Friday evening. B. This Saturday evening. C. This Sunday evening. 答案: B16. What will the woman take to the charity party? A. Questionnaires. B. Toys. C. Books. 答案: C听第10段材料, 回答第172
20、0题。Text 10Hello, Im Rachel Joyce. Im so happy to be here today at the Claremont Library. Ive travelled all the way from England, and its truly wonderful to visit the United States! This is the first stop on my book tour. Im off to Australia next! Before I take any questions, let me tell you a bit ab
21、out myself. My new novel, The Love Song of Miss Queenie Hennessy, was recently published in 2014. The book is a companion to my first novel, The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry, which follows a man named Harold Fry as he goes in search of his old friend, Queenie Hennessy, in hopes of saying goodby
22、e before she dies. The novel was published in 2012. It was almost chosen for the Commonwealth Book Prize and the Man Booker Prize. The Love Song of Miss Queenie Hennessy is Queenies side of the story as she waits for Harold. Ive also written many radio plays for BBC Radio Four, and in 2007, I won th
23、e Tinniswood Award for my radio play To Be a Pilgrim. I have also won the UK National Book Award for New Writer of the Year. Before I was a writer, I was an actress in theatre and on TV. Ill take questions from the audience now. 17. Where does the talk take place? A. In England. B. In Australia. C.
24、In the United States. 答案: C18. When was The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry published? A. In 2014. B. In 2007. C. In 2012. 答案: C19. What award has Rachel Joyce won? A. The Commonwealth Book Prize. B. The Tinniswood Award. C. The Man Booker Prize. 答案: B20. What did Rachel Joyce use to work as? A. A
25、n actress. B. A TV host. C. A writer. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021大庆高二检测)Festival of Light, Longleat Safari Park, WiltshireLongleat is celebrating its 50th anniversary this year. Giant lanterns take the shapes of some of the parks anima
26、ls, and there are also lots of characters in Beatrix Potters books, such as Peter Rabbit, Jemima Puddle-Duck, Squirrel Nutkin, to mark the 150th anniversary of the authors birth. There is also a 20-metre-high birthday cake. 27. 85, adult/ 20. 65, child/ under-threes, free. Dec. 15 to Jan. 2 Festival
27、 of Light, Enchanted Park, GatesheadEnchanted Park is an interactive walk through Saltwell Park, just south of the town centre, along a trail (小径) of light with performances and sculptures. The story being told is a Midwinter Nights Tale, inspired by the 400th anniversary of William Shakespeares dea
28、th. Visitors can join stories and songs with Santa, and attend decorating workshops. 8, adult/ 2, child/ under-fours, free. Dec. 1127 Christmas Glow, RHS Garden Wisley, SurreyThe garden is glowing with giant lighted flowers. Some of the trees are brilliant, too. The glasshouse is decorated like a gi
29、ngerbread house, and displays (陈列) seasonal plants. There are lanterns around the lake. The cafe serves hot chocolate and apple juice. 9. 90, adult/ 3. 60, child. Dec. 20 to Jan. 2 Christmas at Kew Gardens, LondonKew is a special place to visit at any time of the day or year, but the festive light s
30、how gives it a magical twist, as the mile-long trail through the garden is decorated with 60, 000 lights. Some of the gardens oldest and tallest trees are also beautifully lit along the way. 16, adult/ 10, child/ 48, family/ under-fours, free. Dec. 24 to Jan. 2 【语篇概述】本文是一篇应用文, 介绍了英国四个公园在圣诞节期间各自的特色。2
31、1. What can people do in Enchanted Park? A. Visit Shakespeares house. B. Listen to a wonderful tale. C. Enjoy hot chocolate and apple juice. D. Play the part of Santa. 【解析】选B。细节理解题。根据“Festival of Light, Enchanted Park, Gateshead”部分中的“The story being told is a Midwinter Nights Tale”可知, 人们在“Enchanted
32、Park”可以听故事。22. Which place will attract children who are fond of fictional animal characters? A. Longleat Safari Park. B. Enchanted Park. C. RHS Garden Wisley. D. Kew Gardens. 【解析】选A。细节理解题。根据“Festival of Light, Longleat Safari Park, Wiltshire”部分中的“Giant lanterns take the shapes of some of the parks
33、animals, and there are also lots of characters in Beatrix Potters books, such as Peter Rabbit”可知, 在Longleat Safari Park, 巨型灯笼以一些动物的形状呈现, 并且也有许多Beatrix Potter书中的动物角色, 这样会吸引喜欢虚构的动物角色的孩子。23. How much is the admission to Kew Gardens for Mr Green and his 3-year-old kid? A. 10. B. 16. C. 26. D. 48. 【解析】选B
34、。根据“Christmas at Kew Gardens, London”中的“16, adult/ 10, child/ 48, family/ under-fours, free”可知, 成年人要16英镑, 4岁以下的孩子免费, 故选B项。BA jobless man applied for the position of “office boy” at Microsoft. The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test. “You are employed, ” he sa
35、id. “Give me your e-mail address and Ill send you the application to fill in, as well as date when you may start. ” The man replied, “But I dont have a computer, neither an e-mail. ” “Im sorry. ” said the HR manager, “If you dont have an e-mail, that means you do not exist. And whoever doesnt exist
36、cannot have the job. ”The man left with no hope at all. He didnt know what to do, with only ten dollars in his pocket. He then decided to go to the supermarket and buy 10kg tomatoes. He then sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he succeeded in doubling his money. He repeated
37、the operation three times, and returned home happily with 60 dollars. The man realized that he could survive in this way, and started to go every day early, and return late. Thus, his money doubled or tripled every day. Shortly, he bought a cart, then a truck, and then he had his own fleet of delive
38、ry vehicles. Five years later, the man was one of the biggest food retailers(零售商)in the US. He started to plan his familys future and decided to have a life insurance(保险). He called an insurance broker and chose a protection plan. When the conversation was concluded, the broker asked him his e-mail.
39、 The man replied, “I dont have an e-mail. ” The broker answered curiously, “You dont have an e-mail, and yet have succeeded to build an empire. Can you imagine what you could have been if you had an e-mail? ” The man thought for a while and replied, “Yes, Id be an office boy at Microsoft! ”【语篇概述】本文是
40、记叙文, 讲述了一位求职失败者善于寻找商机, 经过自己的努力, 终于获得成功的故事。24. According to the passage, which of the following is TRUE? A. The man is one of the biggest food retailers in the world. B. Those who have e-mails can work at Microsoft. C. He started his career by selling tomatoes in the supermarket. D. The man didnt giv
41、e up though he failed the interview. 【解析】选D。推理判断题。根据文章对主人公的描述可知, 面试失败了, 但他并没有气馁, 而是另辟蹊径, 寻找商机, 并获得了成功。25. The underlined word “tripled” can be replaced by _. A. became largeB. became 3 timesC. increased quicklyD. decreased quickly【解析】选B。词义猜测题。与double(两倍的)相近的应是三倍。即: 收入增加了两三倍, 选B。26. The man can be de
42、scribed as _. A. helpful and considerateB. positive and generousC. smart and hardworkingD. stubborn and unselfish【解析】选C。推理判断题。根据第二段“He then decided to go to the supermarket and buy 10kg tomatoes. He then sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he succeeded in doubling his money.
43、 . . ”即可判断出主人公的聪明和勤奋。27. Which proverb can best describe the story? A. Misfortune may be an actual blessing. B. Where there is a will, there is a way. C. Accidents will happen. D. No pains, no gains. 【解析】选A。主旨大意题。求职面试的失败却让求职者发现了商机, 真的是“祸兮福所倚”。C(2021张家口高二检测)Children used to be able to play freely, ex
44、ploring and interacting with the natural world with little or no supervision(监督) by adults. They were free to invent games of their own. Nowadays, however, we control the lives of our children much more, giving them fewer chances for free play. Many children in England used to spend hours playing on
45、 their bikes, having all sorts of adventures, but this is now considered too dangerous. Some working families cant care for their children after school, so the children have to stay indoors or attend supervised after-school activities. The result is that some children have little time for play any m
46、ore and when they do its often spent in front of the television or computer. In the past, children in Brazil played a game which involves spinning (旋转) a large seed with a hole in it to create a scream-like noise. They rarely play this game nowadays. Studies show that outdoor environments help all p
47、eople by reducing stress and creating a general feeling of well-being. When children play in the open air, they are more likely to have positive feelings about each other. Outdoor environments are also important for childrens development of independence. When playing outside, children can gradually
48、increase the distance from adults. Adults are then more willing to trust their children, an important element in confidence-building which improves the relationship between child and parents. Outdoors, children have more chances to use all their senses. They have greater freedom not only to run and
49、shout, but also to interact with the environment. Activities which may not be allowed indoors are perfectly acceptable outdoors; children are free to play messy games out in the open air that just wouldnt be permitted in the home. Children experience the natural environment differently from adults.
50、Adults typically see nature as background to what they are doing, while for children it is a hands-on experience. The expensive toys and indoor educational games cannot substitute for the experience of direct interaction with nature. They cannot replace the sensation where a childs attention is sudd
51、enly caught by the sunlight through leaves or the gentle noise of water flowing by. 【语篇概述】文章是一篇说明文, 主要介绍现在的孩子几乎没有机会进行户外活动, 以及户外活动对孩子的好处。28. The author mentions a Brazilian game to show that _. A. it was common for children to invent games in the pastB. TV and computer are more popular than outdoor g
52、amesC. Brazilian children used to play outdoor gamesD. children seldom play outdoors nowadays【解析】选D。推理判断题。根据第二段In the past, children in Brazil played a game which involves spinning a large seed with a hole in it to create a scream-like noise. They rarely play this game nowadays. 可知, 作者举例是为了说明如今的孩子很少
53、进行户外活动, 故选D。29. How do adults react when their children become more independent? A. They dont control the lives of their children anymore. B. They have more confidence in their children. C. They want their children to stay indoors. D. They experience less stress. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段Adults are then mo
54、re willing to trust their children, an important element in confidence-building which improves the relationship between child and parents. 可知, 当孩子更独立的时候, 父母往往会对孩子更有信心, 故选B。30. The underlined part “substitute for” in the last paragraph can be replaced by “_”. A. take the place ofB. be based onC. be u
55、sed asD. get through【解析】选A。词义猜测题。根据最后一段They cannot replace the sensation where a childs attention is suddenly caught by the sunlight through leaves or the gentle noise of water flowing by. 可推知, 昂贵的玩具和室内教育性游戏无法替代这种与大自然互动的经历。substitute for与take the place of都为“替代”的意思, 故选A。31. The authors purpose in wri
56、ting the text is to _. A. introduce some outdoor gamesB. present a study on outdoor playC. encourage people to interact more with natureD. advise parents to let children play outdoors more【解析】选D。主旨大意题。本文介绍现在的孩子几乎没有机会进行户外活动以及户外活动对孩子的好处, 因此建议父母能够给孩子更多的户外活动的机会, 故选D。DOne summer day as I was heading to t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369522.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
