2021_2022版高中英语单元素养评价四Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5202103091242.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 _2022 高中英语 单元 素养 评价 Unit4Makingthenews 解析 新人 必修 5202103091242
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(四)Unit 4(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: A new film will be on tonight. Will you go with me? W: Sorry, I have no time for films or dinner out. I now have to worry about the
2、upcoming final exam. 1. What will the woman probably do tonight? A. See a film. B. Have dinner with the man. C. Prepare for her final exam. 答案: CText 2M: Thatll be four pounds fifty for this parcel. Oh dear! W: Whats the matter? M: Youve put sticky tape all over it. Im afraid youll have to take it a
3、way and repack it. 2. Where are the speakers? A. At home. B. At a bank. C. At a post office. 答案: CText 3W: Im sorry I am late for work, Mr Smith. Because my alarm clock didnt work this morning. M: This is not your first time that you have been late. I dont hope you will have one as this. Otherwise y
4、ou will be fired from my company. 3. What is the relationship between the two speakers? A. Customer and salesman. B. Boss and employee. C. Teacher and student. 答案: BText 4W: Is this your lake house? I pictured something larger, like a hotel. M: Sorry to disappoint you. I havent been here since I was
5、 a child. I have a totally different memory of it. W: Its fine. I think itll be great for the reunion if we clean it up a bit. 4. What is the woman worried about at first? A. The mans memory. B. The size of the house. C. The cleanliness of the house. 答案: CText 5M: Why dont you and Ervin join us for
6、dinner tonight? The five of us havent gone out together for a long time. W: Ervin says its always too noisy to enjoy the meal at nightclubs. M: Shall we go somewhere quiet? 5. What is the man trying to do? A. Make an apology. B. Make a decision. C. Make an invitation. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22.
7、 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Could you give me some advice about the design of the new advertisement? M: Id be happy to, but I really have to get this report done. Maybe Alan has some free
8、 time. W: Thats right! And he has some background in advertising. M: I just saw him come back from his lunch break. Now it would be a good time to catch him. W: Great! 6. Whats the probable relationship between the speakers? A. Workmates. B. Boss and employee. C. Strangers. 答案: A7. What is the woman
9、 going to do next? A. Write a report. B. Look for Alan. C. Have lunch. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Are we there, yet? W: No, Google Maps says we have another hour left. M: An hour? Weve been in the car for two hours. This is terrible. W: Its not that bad. Theres no traffic and the countryside is b
10、eautiful. Look out of the window! M: Im also not feeling well. All these turns are making me sick. W: Do you want me to pull over so you can walk around? M: No, Im just going to close my eyes. Do you think there will be enough beds at the house? W: Yes, of course. Mom made sure to rent a place with
11、three bedrooms. We have to share a room, but it has two beds. M: We have to share a room? We havent had to do that since we were kids. W: Itll be fun! 8. When will the speakers arrive at the house? A. In one hour. B. In two hours. C. In three hours. 答案: A9. What is the relationship between the speak
12、ers? A. Brother and sister. B. Mother and son. C. Friends. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hello. Could I speak to Mr Smiths secretary, please? W: Yes. Its Mr Smiths secretary speaking. M: Oh, hello, this is Mr Greens Service in London. W: What can I do for you? M: Well, my boss Mr Green is coming ou
13、t to Tokyo in the first week of December and I want to check whether you know he is coming. W: I did already know about it. Hes coming for the conference. M: Thats right, and he would really like to take up Mr Smiths offer to visit the factory. W: When would it suit you? The conference will be runni
14、ng from Tuesday to Thursday. M: Er, well, either Monday or Friday would be good. Which day do you think would be better for Mr Smith? W: Er, as far as hes concerned, Monday will be fine. M: Oh, thats great. 10. When will Mr Green come to Tokyo? A. At the beginning of December. B. In the middle of No
15、vember. C. In the last week of October. 答案: A11. How long will the conference last? A. A week. B. 5 days. C. 3 days. 答案: C12. When will Mr Green visit the factory? A. Before the conference. B. During the conference. C. After the conference. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Where are you guys going for
16、 your honeymoon? M: We decided on Cancun, Mexico. W: Ive been there before. Its a big tourist place so there is access to everything. M: Thats good. Im looking forward to our honeymoon. Especially after all the wedding plans I had to do. W: How long are you going for? M: We decided on 6 days. We are
17、 leaving on Sunday and returning on Saturday. We just booked our flight and got our room. Everything is set. W: Youre going to have so much fun. Im so jealous. M: By the way, where do you want to go for your honeymoon when you get married? W: Since Ive been to Mexico and Hawaii before, I want to go
18、to Australia. M: That sounds great. Its a little out of our budget so we didnt even consider Australia. W: For the price, Cancun is one of the best, so dont have any regrets. It is a great place. So do you have a ride to the airport? M: My brother is going to drop us off. W: Looks like everything is
19、 set. Just make sure to take a camera. I know many people who forgot to take a camera on their honeymoon. M: Will do. Thanks. 13. Where does the man decide to go? A. Miami, the USA. B. Cancun, Mexico. C. Shanghai, China. 答案: B14. Where does the woman want to go for her honeymoon? A. Australia. B. Me
20、xico. C. Hawaii. 答案: A15. Who will drive the man to the airport? A. His father. B. His sister. C. His brother. 答案: C16. What does the woman remind the man to do? A. Take a camera. B. Buy some souvenirs. C. Book a ticket. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: We all like our parents, because they give us
21、too much love and care. Now Id like to talk about my dear dad. My dad is a “Mr Mom”. He was 50 years old when I was born. I didnt know why he was at home instead of Mom, but I considered myself very lucky because I was the only one of my friends who had dad around. Dad did so many things for me duri
22、ng my elementary school years. He convinced the school bus driver to pick me up at our house instead of the usual bus stop two blocks away. He always had my lunch ready for me when I came home. As I got a little older and tried to gain my independence, I wanted to move away from those “childish” sig
23、ns of his love, but he wouldnt give up. In high school I was no longer able to go home for lunch, so I began taking my own. Dad would get up a little earlier and prepare it for me. However, when I left home for college, I missed my dad every day after school. At that time I called him a lot. It didn
24、t matter what he said; I just wanted to hear his voice. 17. Who is the speaker talking about? A. Her mother. B. Her friend. C. Her father. 答案: C18. Why did the speaker consider herself lucky? A. She was the only child in her family. B. She had her father around all the time. C. Her parents were weal
25、thy. 答案: B19. Where did the speaker get on the school bus? A. At the bus stop two blocks away. B. Near the usual bus stop. C. Beside her house. 答案: C20. What do we know about the speaker? A. She often made calls to her father in college. B. She was independent in high school. C. She used to do the c
26、ooking for her father. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题后所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。AFrom Antigua to Zanzibar, these spots promise an incredible trip for 2019. Antigua, Guatemala“Antigua is worth every penny, but that doesnt mean youll have to empty your wallet, ” says Huds
27、on. There are plenty of budget-conscious activities. It wont cost you a coin to visit Santo Domingo del Cerro, an outdoor sculpture park. Wanting something sweet? Head to Choco Museo. Admission is free and so are the samples! Odessa, UkraineOdessa is having a bit of a tourism boom nationwidenot that
28、 were surprised, given its sandy beaches and pastel-colored buildingsbut its still fairly under the order for international audiences. You can also count on this port city for affordable fun. Tickets to the Odessa Opera House start at a mere $2! Bogot, Colombia“Travelers on budget will find Colombia
29、s vast capital, far more of a bargain and every bit as fascinating, ” says Hudson. “Its free to visit Museo de Oro and on Sundays many of the big roads are closed to accommodate food carts, street entertainers, and pedestrians. ”ZanzibarZanzibar attracts vacationers with its white sand beaches, gree
30、nish-blue tides, colorful coral reefs, and oceanfront seaside. Of course, wandering in historic Stone Town is pretty appealing, too. Either way, you neednt spend a penny in this amazing place. Its also worth noting that Jozani Forest is the only place in the world you can see endangered red colobus
31、monkeys. 【文章大意】文章主要介绍了2019年从安提瓜到桑给巴尔值得旅行的景点。21. Which of the following requires admission fee? A. Choco Museo. B. Stone Town. C. Museo de Oro. D. Odessa Opera House. 【解析】选D。细节理解题。根据文章Odessa, Ukraine中的Tickets to the Odessa Opera House start at a mere $ 2! 可知, 到敖德萨歌剧院需要入场费。22. What is special to Zanzi
32、bar? A. White sand beaches. B. Colorful coral reefs. C. Red colobus monkeys. D. Historic Stone Town. 【解析】选C。细节理解题。根据文章Zanzibar中的Its also worth noting that Jozani Forest is the only place in the world you can see endangered red colobus monkeys. 可知, Jozani森林是世界上唯一可以看到濒危红疣猴的地方。23. What do the four dest
33、inations have in common? A. They are coastal cities. B. They are inexpensive to visit. C. They welcome street entertainers. D. They will make your wallet empty. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知, 参观 Santo Domingo del Cerro不需要花费, Choco Museo是免门票的; 根据第三段最后一句可知, 去敖德萨歌剧院的门票仅需2美元; 根据最后一段第二、三句可知, 在Stone Town 旅游不需要花费;
34、根据第四段最后一句可知, 参观Museo de Oro是免费的。故可知它们的共同点是所需旅游花费很少。BThese days, look around and we would find that we are living in a world full of media and advertisements of all kinds. Print media and network or online media are the two most important forms of them. Lets have a close look at print media and onlin
35、e media in every respect: Costs: Online publishing costs are much lower than printing costs. With newer technologies, the online publishing costs will keep going down and the cost of labor is far lower too. For example, a printing unit needs many technicians to produce a newspaper. An online publish
36、ing unit, on the other hand, doesnt need even 1% of the workforce that a printing unit requires. Distribution: Once an online publisher owns a server space, all he needs are a programmer and a designer to upload things. There are no printing costs. But normally, a publisher asks a web company to imp
37、rove his site and this costs money. Newspapers pay their distributors or they set up a separate distribution department. Editing: Editing is very easy for online publishing. Once a mistake is noticed, a correction can be made easily within minutes, but for a printed article, once it is printed, corr
38、ecting it is impossible you would need to reprint it! Time: Print publishing takes a long time, while online publishing is fast and depends on the publishers web team. News can be uploaded immediately as it happens. Audience Preferences: People are used to the printed words and it is going to take t
39、ime for them to make online media a “habit”, but experts feel that its just a matter of time before online media overtakes the print media. Profits: Up to now, print publishing makes more money than online publishing. This is due to peoples habits. However, it is just a matter of time before large p
40、rofits start rolling in for the online publishers. Perhaps this also confirms the principle it is only a matter of time before new things replace old things. 【文章大意】本文是篇说明文。作者主要从六个方面对比了印刷媒体和网络媒体的不同之处。24. What is the text mainly about? A. Media and advertisementsB. Only a Matter of TimeC. Print Media
41、and Online MediaD. Peoples preference for media【解析】选C。主旨大意题。根据第一段开篇提出了两大媒体: 印刷媒体和网络媒体。下文从六个方面对比了印刷媒体和网络媒体的不同之处, 故选C。25. What is the major difference between online articles and printed articles? A. The correction of printed articles takes a long time. B. The correction of online articles is done by
42、a programmer. C. The printed articles cant be corrected once theyre printed. D. The online articles are error-free and dont need any correction. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段but for a printed article, once it is printed, correcting it is impossible you would need to reprint it! 可知一旦印刷出来, 就不能再改了。故选C。 26. Why ar
43、e peoples preference towards online media and print media different? A. People make it a habit to read the printed words. B. People dont like to read newspapers and books. C. People have a habit of reading online publications. D. People think that online publishing will change their lives. 【解析】选A。细节
44、理解题。从文章倒数第二段People are used to the printed words可知。故选A。27. What can be inferred from the passage ? A. Print publishing is already out of date these days. B. Print media will definitely disappear some day. C. Young people can easily get used to online media. D. The process of online publishing is mor
45、e efficient. 【解析】选D。推理判断题。文章从各个方面在网络媒体和印刷媒体之间的对比可知, 网络媒体无论是在人工成本与劳动力还是时间和编辑工作等都具有优势, 更加有效率, 故选D。CDear Editor, I am writing to you about the article in your magazine last month about youth crime. As a teenager myself I found the article rather offensive(冒犯的) as it suggested that the largest part of t
46、eenagers get into trouble with the police at some time or another. I can honestly say that I have never committed a crime(犯罪) and as far as I know, neither have any of my friends. I dont know where the journalist got his information from or if he did any proper research, but the way he described tee
47、nagers gave me the impression that he doesnt actually know many teenagers. Maybe when he was younger he was regularly in trouble with the police and thats where he got his ideas from. If this is true then he shouldnt judge other people from his own behavior in the past. Many teenagers I know always
48、help other people in the community, such as raising money for charity and doing voluntary work. A group of us recently spent an entire Sunday morning picking up litter in our local park. We didnt get paid for it; we just wanted to make it cleaner and safer for everyone, especially as many young chil
49、dren and dog walkers use the park. Also, as teenagers, we are far too busy studying for exams and doing homework to be “walking the streets every night, looking for trouble”, as your journalist wrote in his article. I have to study after school every night during the week. I do get some free time at
50、 the weekend but I like to play football, go cycling or swimming, go to the cinema or have coffee with my friends and have a chance to talk to them. I think you will agree that there is nothing criminal about that. As your magazine is aimed at young readers, I think your journalists should be more c
51、areful about what they write and they should research their ideas better, or you may find that teenagers stop buying your magazine altogether. Yours sincerely, Daniel Browning【文章大意】Daniel作为一个青少年, 给编辑写信是为了上个月在杂志上发表的一篇关于青少年犯罪的文章。他发现这篇文章相当不真实, 因为它暗示了大部分青少年在某些时候会惹上警察的麻烦。28. Why has Daniel written this l
52、etter? A. To ask for an apology. B. To offer a different point of view. C. To apologize for his friends behavior. D. To persuade people not to buy the magazine. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段可知, 作为一个青少年, “我”发现这篇文章相当无礼, 因为它暗示了大部分青少年在某些时候会惹上警察的麻烦。“我”可以诚实地说, “我”从来没有犯过罪, 据“我”所知, “我”的任何朋友也没有。由此可知Daniel写信的目的是表达自己不同的观
53、点, 阐述青少年的生活。29. What does Daniel think about the journalist? A. He has never met a teenager. B. He has done much research on his article. C. He doesnt understand young people. D. He was a troublemaker when he was young. 【解析】 选C。细节理解题。根据第二段第一句可知, 这位记者描述青少年的方式给Daniel的印象是, 他实际上并不认识很多青少年。可知, Daniel认为这位记
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369966.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
