河北省大名县第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省大名县第一中学2021-2022学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 大名县 第一 中学 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年河北省大名县第一中学高二上学期第一次月考英语试题满分150分 考试时间120分钟注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、班级和考场填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,
2、你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9. 18. C. 9.15.答案是C。1. What was the original price of the jacket?A. $50. B. $75. C. $ 100.2. What are the speakers talking about?A. How to go to school. B. Whether to repair the car.C. Where to take the bus.3. Where will the spea
3、kers meet?A. In the parking lot. B. At the main gate. C. In the womans office.4. Who will begin the lecture now?A. Dr. White. B. Dr. Sally. C. Prof. Williams.5. What does the woman think of the mans eating habit?A. Unhealthy. B. Unusual. C. Uninteresting. .第二节(共 15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或
4、独白后有几个小题,从题中所给的A.B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is the man leaving work?A. To get a better job. B. To enter higher education.C. To start his own company.7. Whats the probable relationship between the speakers?A. Colleagues.
5、B. Schoolmates. C. Friends.听第7段材料,回答第8至10题。8. What did the woman forget to do this morning?A. To turn off her radio. B. To talk with her neighbor.C. To give her dad a message.9. When does the woman wake up every morning?A. At four. B. At four thirty. C. At five.10. Why does the woman feel tired?A Sh
6、e cant sleep well because of the noise.B. Her father is always angry with her.C. She is very busy with her work.听第8段材料,回答第11至13题。11. When did the man use to listen to the song Dancing Queen?A. Before he took an exam. B. After he finished the exams.C. When he was taking the subway.12. What is the man
7、 s favorite music?A. Dancing Queen. . B. The show. C. Angels.13. Whats the probable relationship between the speakers?A. Interviewee and interviewer. B. Teacher and student. C. Singer and fan.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why is Carol going to America?A. To attend a training program. B. To carry out some res
8、earch.C. To take a vacation.15. How long will Carol stay in America?A. A few days. B. Two weeks. C. Three months.16. What does Carol think of her apartment?A. Its expensive. B. Its satisfactory. C. Its inconvenient.17. What does Bill offer to do for Carol?A. Recommend her apartment to Jim.B. Find a
9、new apartment for her.C. Take care of her apartment.听第10段材料,回答第18至20题。18. How did the speaker gain useful information about fashion?A. From the teachers. B. From the magazines. C. From the websites.19. How long did the audience need to wear hats at the show?A. For half an hour. B. The whole evening.
10、 C. For fifteen minutes.20. What is included in the ticket price?A. Soft drinks. B. Programs. C. Food.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。AOn the 100th anniversary of the Communist Party of China (CPC), red tourism has gained popularity among tourists who
11、flood in to visit historic sites with a modern revolutionary heritage.JinggangshanThis is one of the most crucial and splendid chapters of history of establishing Red China as well as a unique and wonderful ecosystem, which is covered with rich forest, rugged peaks and several memorials to the Red A
12、rmy. The best time to visit is between April and October, with the most temperature timing April and May when the large azaleas (杜鹃花) bloom.Open: 8:00-17:00 (Feb. 16-Nov. 15). 8:00-16:30 (Nov. 16-Feb. 15)XibaipoIt is an old revolutionary base where the leadership of the Communist Party of China was
13、stationed, drawing up the blueprint for a new country. A memorial hall was built to honor the memory of this site. The lake and the hill here add brilliance and beauty to each other and form pleasant scenery.Open: Tuesdays to Sundays 9:30-17:00 (Xibaipo Memorial Hall)The Nanhu Revolutionary Memorial
14、 HallA new exhibition is held with updated display approaches, including phantom imaging (全息影像) and oil painting, which are used to improve visitors experiences. The exhibition shows four stages of the CPC from its establishment to its achievements.Open: Tuesdays to Sundays 8:30-18:00 (closed on Mon
15、days)Former Site of the Editorial Department of New YouthNew Youth started the New Culture Movement and spread the influence of the May Fourth Movement. The site was briefly based in Beijing but moved back to Shanghai in 1920 and also served as the office for the Communist Party of China Central Com
16、mittee in the 1920s.Open: Thursdays to Tuesdays 9:00 - 11:30, 13:30 - 16:30 (closed on Wednesdays)1. Where would visitors learn more about the history of the Red Army?A. Jinggangshan.B. Xibaipo.C. The Nanhu Revolutionary Memorial Hall.D. Former Site of the Editorial Department of New Youth.2. What d
17、o we know about the Nanhu Revolutionary Memorial Hall?A. It focuses on Chinese achievements in art.B. It mainly advertises the coming anniversary.C. It applies modernized methods to the exhibition.D. It briefly introduces the rise and fall of Nanhu.3. When can tourists visit Former Site of the Edito
18、rial Department of New Youth?A. At 1:00 p.m. on Mondays.B. At 9:00 a.m. on Wednesdays.C. At 2:00 p.m. on Fridays.D. At 5:00 p.m on Sundays.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。正值建党一百周年之际,文章推荐了几大红色旅游景点。【1题详解】细节理解题。根据Jinggangshan部分“This is one of the most crucial and splendid chapters of history of estab
19、lishing Red China as well as a unique and wonderful ecosystem, which is covered with rich forest, rugged peaks and several memorials to the Red Army.(这是建立红色中国历史上最重要、最辉煌的篇章之一,也是一个独特、奇妙的生态系统,这里有茂密的森林、崎岖的山峰和几处红军纪念碑)”可知,想要学习红军历史应该去井冈山。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据The Nanhu Revolutionary Memorial Hall部分的“A new exh
20、ibition is held with updated display approaches, including phantom imaging (全息影像) and oil painting, which are used to improve visitors experiences.(一个新的展览以最新的展示方式举行,包括幻影成像和油画,用来改善参观者的体验)”可知,该景区的展示运用了现代技术。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Former Site of the Editorial Department of New Youth部分的“Open: Thursdays to Tu
21、esdays 9:00 - 11:30, 13:30 - 16:30 (closed on Wednesdays)(开放时间:星期四至星期二9:00-11:30,13:30-16:30(每星期三休息))”再对比选项可知,游客可在周五的下午2:00参观。其他时间不可以。故选C项。BAlong the coast of Cornwall, the UK, by the white beaches near St. Austell, a superhero stands tall. What is this superheros weapon of choice? She has two, actu
22、ally: in one hand, a large recycling bag, and in the other, a heavy-duty litter picker.Meet Pat Smith, the 71-year-old eco-warrior also known as “Action Granny”. Pat set herself a task to clear the plastic from 52 beaches in Cornwall and Devon. The former teacher jumped into action after watching a
23、film called A Plastic Ocean, which described the range of plastic pollution damaging the worlds oceans and killing sea life.“It was really life-changing for me,” says Pat. “Until that point, I hadnt realized there was a problem with plastic in the ocean. I went home from the theater and was really b
24、othered. We have been consuming so much plastic that we are causing an ocean crisis. I said to myself, Ive got to do something about it.”From January 1 until December 31, 2018, Pat cleaned one beach every week. Yet even with the year over and her task completed, she hasnt stopped. Pat is also pickin
25、g up litter and so are her children in the playground. “My daughter-in-law said last week that she had organized a litter-picking activity in the playground with other children. That just shows you that when people are exposed to what you do, they are very likely to follow in your footsteps.”Joining
26、 Pat today is Marta, a research fellow at the Basque Center for Climate Change, who has travelled from Spain to Cornwall to show support for Pats action. She also explained her intention of cooperation to Pat. As an environmentalist herself, Marta knows how important it is to work hand in hand, and
27、she would like to show her sincerity.4. What made Pat decide to clean beach plastic?A. Her title as a superhero.B. Her using too much plastic.C. Her previous job as a teacher.D. Her watching A Plastic Ocean.5. What do we know about Pats litter-picking action?A. It needs urgent support.B. It has its
28、own limitations.C. Its a time-consuming thing.D. It is influential among her kids.6. Why did Marta go to Cornwall?A. To ask for support from Pat.B. To advocate Pat and work together with her.C. To raise peoples awareness of climate change.D. To show the importance of protecting the environment.7. Wh
29、at can be a suitable title for the text?A. A retired teachers war on plastic wasteB. The cooperation between Pat and MartaC. A considerate granny and national superheroD. A grannys study on climate change【答案】4. D 5. D 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了环保主义者Pat Smith的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“The former t
30、eacher jumped into action after watching a film called A Plastic Ocean, which described the range of plastic pollution damaging the worlds oceans and killing sea life.(这位前教师在观看了一部名为塑料海洋的电影后,立即采取了行动。)”可知,看完塑料海洋这部电影,使得帕特决定清理海滩上的塑料。故选D。【5题详解】推理判断题。根据文章第四段“Pat is also picking up litter and so are her ch
31、ildren in the playground.(帕特也在捡垃圾她的孩子们也在操场上捡垃圾。)”可推断,这对她的孩子们很有影响。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Joining Pat today is Marta, a research fellow at the Basque Center for Climate Change, who has travelled from Spain to Cornwall to show support for Pats action. She also explained her intention of cooperation t
32、o Pat.(今天加入帕特的是巴斯克气候变化中心的研究员玛尔塔,她从西班牙到康沃尔来表示对帕特行动的支持。她还向Pat解释了自己的合作意向。)”可知,Marta去 Cornwall是为了倡导帕特和她一起工作。故选B。7题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Along the coast of Cornwall, the UK, by the white beaches near St. Austell, a superhero stands tall.(在英国康沃尔海岸,在圣奥斯泰尔附近的白色沙滩上,一位超级英雄高高矗立着。)”和第二段“Meet Pat Smith, the 71-year-o
33、ld eco-warrior also known as “Action Granny”.(来认识一下71岁的环保斗士帕特史密斯吧,她也被称为“行动老奶奶”。)”以及下文内容可推断,文章主要讲述的是一位退休教师向塑料垃圾宣战。故选A。CAstronauts get to experience many interesting attractions. When astronauts go to space, they can become weightless. They get to see Earth as a little blue dot. Astronauts get to expe
34、rience shooting up into space at 20,000 miles per hour. That is more than three times faster than an airplane. Still, food is not one of the interesting parts of being an astronaut. Space travelers have had to eat strange foods. One example is liquid salt and pepper. They have also had to eat dried
35、shrimp cocktail. The astronauts add water to it to make it a liquid again before eating.However, the menu for astronauts is going to grow. Scientists have been growing lettuce in outer space. The lettuce is just as safe, nutritious and tasty as lettuce grown on Earth. Gioia Massa works at the NASA K
36、ennedy Space Center in Florida. She is the lead scientist on the lettuce growing project. She said that growing food in space could be pivotal for astronauts on long missions. Massa says that todays space food may not work for these longer missions. This packaged food is stored for a longtime. The q
37、uality and taste of the food goes down. In addition, the vitamins in the food start to breakdown. Massa says the astronauts may not get enough nutrition from these foods during long missions.She also added that there could be another benefit to growing food in space. Looking after plants could help
38、astronauts emotionally. Space food has improved in recent years. Many astronauts visit the International Space Station (ISS). It is a research station in outer space. Anything sent to ISS has to score at least a 6 out of 9 on a taste test. Even so, astronauts can grow tired of eating the same old va
39、cuum-packed meals. Massa says many of the astronauts end up losing weight.The space-grown lettuce was similar to Earth-grown lettuce. In fact, some of the space-grown plants had more nutrients than Earth-grown lettuce. The space lettuce also had higher levels of bacteria. This was possibly because t
40、he lettuce grew in a warmer, more humid system. However, none of this bacteria was dangerous.8. Why does the author mention some strange foods space travelers have had to eat?A. To draw a conclusion.B. To introduce the topic.C. To attract readers attention.D. To give explanations.9. What does the un
41、derlined word “pivotal” mean in the second paragraph?A. adventurousB. negativeC. crucialD. possible10. Which of the following may not be the one that Massa probably agrees?A. Astronauts get enough nutrition from growing food in space.B. Growing food in space gives astronauts a more varied diet.C. As
42、tronauts get help emotionally by looking after plants in space.D. Astronauts never grow tired of eating the same old packaged food.11. What may happen in the following days according to the text?A. More and more astronauts will end up losing weight.B. It will not be a long time before astronauts can
43、 cook these ingredients.C. NASA plans to grow other produce on the ISS.D. More vacuum-packed meals will be sent to ISS to keep astronauts from getting sick.【答案】8. B 9. C 10. D 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要介绍了“太空食物”的问题:为解决宇航员在太空中(尤其是长期驻留时)的饮食问题,科学家们正致力于让宇航员在太空中种植农作物。【8题详解】推理判断题。本题要求推断作者提及太空旅客不得不吃奇怪食物的目的,根
44、据第一段内容可知,宇航员可以体验很多有趣的事情,“除了食物”。纵观全文,其话题是“如何解决太空食物难题”,第二、三、四段均在介绍太空食物的问题,因而作者提到太空旅客不得不在太空吃一些奇怪的食物(Space travelers have had to eat strange foods),目的在于把本文的话题“太空食物”引出来,故选B。【9题详解】词义猜测题。结合上下文,根据第二段末尾“Massa says the astronauts may not get enough nutrition from these foods during long missions.”(Massa说宇航员在执
45、行长期任务期间可能无法从这些真空包装食物中获得足够的营养)与第三段开头“She also added that there could be another benefit to growing food in space.”(她还补充说在太空中种植食物有另一个好处)可知她对宇航员自己在太空种植食物持肯定态度。由此推知,划线词所在句子意为“她说对于执行长期任务的宇航员来说在太空种植食物是至关重要的。”,即划线词意为“重要的”。A. adventurous冒险的,充满危险的;B. negative消极的;C. crucial重要的;D. possible有可能的,仅有C最直接地表达了正面态度,故
46、选C。【10题详解】细节理解题。原文第三段“Astronauts can grow tired of eating the same old vacuum-packed meals.”(宇航员可能会对吃同样的,一成不变的真空包装饭菜感到厌倦)与题目中D选项“Astronauts never grow tired of eating the same old packaged food.”(宇航员从不会对吃同样的,一成不变的真空包装饭菜感到厌倦)表达的意思完全相反,显然D选项不是Massa同意的观点,符合题干要求,故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“some of the space
47、-grown plants had more nutrients than Earth-grown lettuce.”可知,在太空中种植的生菜,比地球上种植的更有营养。并且全段也重点提及其没有危害,和地球上种植的生菜相似,再结合全文多次提及种植“食物”(grow food),可以推断,NASA会计划在国际空间站上种植更多其它新鲜的农作物。故选C。DFlying has made the world smaller! Its now possible to travel around the globe quickly and easily. Jumping on a plane and set
48、ting off on holiday or a business trip is common for many of us, and with the rise of cheap airlines, the number of people taking to the skies is increasing. But while air travel is costing us less, the cost to the environment is going up. Climate change is something were all aware of now, and airli
49、ne companies know that some of the blame for this is being pointed at them. Last year airlines were forecasted to use about 97 billion gallons of jet fuel (航空燃料). But while we could think twice about taking a flight in the first place, particularly a short trip that could be made by train, technolog
50、y might be the answer to reducing emissions and the environmental damage. Recent developments have focused on reducing the amount of fuel airliners burn. Making flying green and sustainable was the hot topic at the recent Dubai Air Show. There was talk of advances in engine technology, making them m
51、ore efficient, and possibly using biofuel to power airplanes. Rios Galvan, a bioenergy expert and professor at Khalifa University in Abu Dhabi, told the BBC that “these have the ability to reduce the carbon footprint anywhere between 50-80 percent when you compare them to fuels.”And Phil Curnock, ch
52、ief engineer of the civil future programme at Rolls-Royce, also suggested that electric hybrid engines could play a part for smaller airplanes, covering shorter distances. He says “it offers the possibility of a carbon-neutral flight for a limited range.”Of course, airplane producers are always look
53、ing at ways to make their planes more fuel efficient. Boeings Dreamliner, for example, is already in operation and uses 25 percent less fuel per passenger compared a with airplanes of a similar size. Other improvements include better aerodynamics (空气动力学), changes to ways airplanes taxi (滑行) on runwa
54、ys, and the use of lighter materials.12. What can we infer from Paragraph 1?A. The earth has become smaller.B. Planes of cheap airlines can hold more passengers.C. Tourists prefer to travel on holiday.D. Air travel has a harmful effect on environment.13. What does “this” in paragraph 2 refer to?A. C
55、limate change.B. Environment cost.C. Carbon footprint.D. Jet fuel.14. Which of the following is true, according to the passage?A. A Performance of planes was put on at the Dubai Air Show.B. Electric hybrid engines are limited in its application now.C. Biofuel is already in use to power airplanes.D.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378241.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
