河北省平山县2016高考英语阅读理解一轮讲练(23)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 平山县 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 23 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解-。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Many people believe Henry Ford invented the automobile (汽车)But Henry Ford did not start to build his first car until 1896.That was eleven years after two Germans developed the worlds first automobile.Many people believe Henry Ford invented the production li
2、ne that moved a cars parts to the worker,instead of making the worker move to the parts.That is not true,either.Many factory owners used methods of this kind before Ford.What Henry Ford did was to use other peoples ideas and make them better.And he made the whole factory a moving production line.In
3、the early days of the automobile,almost every car maker raced his cars.It was the best way of gaining public notice.Henry Ford decided to build a racing car.Fords most famous race was his first one.It was also the last race in which he drove the car himself.The race was in 1901,at a field near Detro
4、it.All of the most famous cars had entered, but only two were left:the Winton and Fords.The Winton was famous for its speed.Most people thought the race was over before it began.The Winton took an early lead.But halfway through the race, it began to lose power.Ford started to gain.And near the end o
5、f the race, he took the lead.Ford won the race and defeated the Winton.His name appeared in newspapers and he became wellknown all over the United States.Within weeks of the race, Henry Ford formed a new automobile company.In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company.That_sale
6、was the beginning of Henry Fords dream.Ford said: “I will build a motor car for the great mass of people.It will be large enough for the family, but small enough for one person to operate and care for.It will be built of the best materials.It will be built by the best men to be employed.And it will
7、be built with the simplest plans that modern engineering can produce.It will be so low in price that no man making good money will be unable to own one.”The Model T was a car of that kind.It only cost $850.It was a simple machine that drivers could depend on.Doctors bought the Model TSo did farmers.
8、Even criminals. They considered it the fastest and surest form of transportation.Americans loved the Model TThey wrote stories and songs about it.Thousands of Model Ts were built in the first few years.本文记叙了亨利福特充分利用别人的想法,生产出了自己的汽车,形成了自己的生产流水线。通过赛车比赛,使公众关注到自己的汽车,然后建立了自己的汽车公司,为所有的普通顾客生产汽车。1What do we
9、know about Henry Ford from Paragraph 1?AHe made good use of ideas from others.BHe produced the first car in the world.CHe knew how to improve auto parts.DHe invented the production line.答案:A。细节理解题。根据短文第一段倒数第二句话可知:福特所做的就是利用别人的想法,然后更好地利用。2Why did Henry Ford take part in the 1901 car race?ATo show off
10、his driving skills.BTo draw public attention.CTo learn about new technology.DTo raise money for his new company.答案:B。细节理解题。根据短文第二段可知,开始时,每个汽车制造者都开赛车,并且这是引人注意的最好方法。因此他制造自己的赛车,进行比赛,目的是引人注意。3“That sale” in Paragraph 4 refers to_.Athe selling of Ford cars at reduced pricesBthe sale of Model T to the mas
11、s of peopleCthe selling of a car to a Detroit doctorDthe sales target for the Ford Company答案:C。词义猜测题。由上一句话“In 1903, a doctor in Detroit bought the first car from the company”可知,that sale指代的是医生买车这件事。4What was Henry Fords dream according to the text?AProducing cars for average customers.BBuilding raci
12、ng cars of simple design.CDesigning more car models.DStarting more companies.答案:A。细节理解题。由短文倒数第二段及最后一段可知,他造的车价格低,能挣钱的人都能买得起他的车,医生,农民甚至罪犯都买他的车。由此可知他的梦想就是为普通老百姓造车。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Do you know how it is when you see someone yawn and you start yawning too? Or how hard it is to be amon
13、g people laughing and not laugh yourself? Well, apparently its because we have mirror neurons (神经元) in our brains. Put simply, the existence of mirror neurons suggests that every time we see someone else do something, our brains imitate (模仿) it, whether or not we actually perform the same action. Th
14、is explains a great deal about how we learn to smile, talk, walk, dance or play sports. But the idea goes further: mirror neurons not only appear to explain physical actions, they also tell us that there is a biological basis for the way we understand other people. Mirror neurons can undoubtedly be
15、found all over our brains, but especially in the areas which relate to our ability to use languages, and to understand how other people feel. Researchers have found that mirror neurons relate strongly to language. A group of researchers discovered that if they gave people sentences to listen to (for
16、 example: “The hand took hold of the ball”) , the same mirror neurons weretriggered as when the action was actually performed (in this example, actually taking hold of a ball) . Any problems with mirror neurons may well result in problems with behavior. Much research suggests that people with social
17、 and behavioral problems have mirror neurons which are not fully functioning. However, it is not yet known exactly how these discoveries might help find treatments for social disorders. Research into mirror neurons seems to provide us with ever more information concerning how humans behave and inter
18、act (互动) . Indeed, it may turn out to be the equivalent (相等物) for neuroscience of what Einsteins theory of relativity was for physics. And the next time you feel the urge to cough in the cinema when someone else doeswell, perhaps youll understand why. 1. Mirror neurons can explain.A. why we cry when
19、 we are hurtB. why we cough when we suffer from a coldC. why we smile when we see someone else smileD. why we yawn when we see someone else stay up late2. The underlined word“triggered”in the third paragraph probably means“”.A. set off B. cut offC. built up D. broken up3. We can learn from the passa
20、ge that mirror neurons.A. relate to human behavior and interactionB. control human physical actions and feelingsC. result in bad behavior and social disordersD. determine our knowledge and language abilities4. What is the passage mainly about? A. Ways to find mirror neurons. B. Problems of mirror ne
21、urons. C. Existence of mirror neurons. D. Functions of mirror neurons. 【参考答案】14、CAAD【四川省成都七中2014三诊考试】阅读下面短文, 从每题所给的四个选项(A, B, C 和D)中, 选出最佳选项。For many parents, raising a teenager is like fighting a long war, but years go by without any clear winner. Like a border conflict between neighboring countrie
22、s, the parent-teen war is about boundaries: Where is the line between what I control and what you do?Both sides want peace, but neither feels it has any power to stop the conflict. In part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it. From the parents point of view
23、, the only cause of their fight is their adolescents complete unreasonableness. And of course, the teens see it in exactly the same way, except oppositely. Both feel trapped.In this article, Ill describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways
24、 out of the trap. The first no-win situation is quarrels over unimportant things. Examples include the color of the teens hair, the cleanliness of the bedroom, the preferred style of clothing, the childs failure to eat a good breakfast before school or his tendency to sleep until noon on the weekend
25、s. Second, blaming. The goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong. Third, needing to be right. It doesnt matter what the topic ispolitics, the laws of physics, or the proper way to break an egghe point of these arguments is to p
26、rove that you are right and the other person is wrong, for both wish to be considered an authoritysomeone who actually knows somethingand therefore to command respect. Unfortunately, as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other, theyll continue to fight these ba
27、ttles forever and never make any real progress.35. Why does the author compare the parent-teen war to a border conflict?A. Both can continue for generations. B. Both are about where to draw the line. C. Neither has any clear winner. D. Neither can be put to an end. 36. What does the underlined part
28、in Paragraph 2 mean?A. The teens blame their parents for starting the conflict.B. The teens agree with their parents on the cause of the conflict. C. The teens accuse their parents of misleading them. D. The teens tend to have a full understanding of their parents. 37. Parents and teens want to be r
29、ight because they want to _.A. give orders to the other B. know more than the other C. gain respect from the other D. get the other to behave properly38. What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?A. Causes for the parent teen conflicts. B. Examples of the parent teen w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
