2021版高考英语一轮复习 限时规范练40 Unit 20 New Frontiers B 北师大版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练40 Unit 20 New Frontiers 北师大版选修7 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 40 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、限时规范练40 Unit 20 New Frontiers B核心素养关键词:培养学生人与社会、志愿服务的素养能力意识限时规范练第80页一、阅读理解AA weekend workshop helping mums of children with a disability to recharge and relax has been praised as a success.The mothers Weekend Workshop,coordinated by Disability Services Queenslands Mount Gravatt Family and Early Chil
2、dhood Services team,was held at Binna Burra in the Gold Coast hinterland.Disability Services Queensland speech pathologist Jenny Henley says the weekend,attended by nine women,was a highly positive and rewarding experience for all involved.“Parents and carers of children with a disability often have
3、 to deal with stressful and difficult situations,” she says.“They seldom have the opportunity to take a break from the daily pressures of everyday life.”“This workshop was designed to give them some well-earned respite (暂时的休息) in a supportive and stress-free environment.“We also aimed to give them a
4、n opportunity to network and learn new ways to keep their own physical and emotional health,as well as that of their partners and children.”The activity-filled weekend included icebreaker activities,art and craft periods,massages,and a popular parent-to-parent workshop.The workshop and open discussi
5、on periods provided parents with a supportive environment where they could talk about the highs and lows they experience as parents of children with a disability.“Parents reported feeling more energized and better positioned to face their day-to-day lives,” Jenny says.Following the weekend retreat (
6、静修),most participants,their partners and children met again socially,eager to continue and develop their new support network.Given the demand for places on the Mothers Weekend Workshop,Disability Services Queensland is planning to organize a similar event in 2018.【篇章导读】本文是说明文。残疾人“妈妈工作坊”帮助妈妈们释放压力。让她们
7、在周末的短暂休息后,更有精力、更好地面对生活。1.How did Jenny Henley find the weekend workshop?A.She sang high praise for it.B.She considered it scientific.C.She showed no interest in it.D.She thought it needed improving.答案A解析推理判断题。由第三段中的“JennyHenleysaystheweekend.wasahighlypositiveandrewardingexperienceforallinvolved”可知,
8、JennyHenley认为周末的“妈妈工作坊”对所有参与者来说都是一次非常积极、有益的经历。由此可推断,JennyHenley很喜欢“妈妈工作坊”,并对其赞美有加。2.How does the workshop help mums of children with a disability?A.It guides them to start their own careers.B.It gives them lectures on relieving stress.C.It enables them to relax and regain energy.D.It helps them mast
9、er some computer skills.答案C解析细节理解题。由第一段中的“helpingmumsofchildrenwithadisabilitytorechargeandrelax”和第五、六段的描述可知,该工作坊给有残疾孩子的妈妈们提供机会来获得暂时的休息,并且给她们提供机会去社交和保持身心健康。3.What can be inferred about the open discussion periods?A.They feature lots of recreational activities.B.They offer solutions to mothers daily
10、troubles.C.They encourage mothers to challenge themselves.D.They have a friendly and communicative atmosphere.答案D解析推理判断题。由倒数第四段中的“providedparentswithasupportiveenvironmentwheretheycouldtalkaboutthehighsandlowstheyexperience”可知,工作坊中的公开讨论为有残疾孩子的父母提供一个有利的环境,让他们可以畅谈各自遇到的高潮与低谷。4.What is the best title fo
11、r the text?A.Parents need care tooB.Build support networkC.Live happily with pressureD.Lets face disability together答案A解析标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了为有残疾孩子的妈妈们创办的工作坊帮助妈妈们释放压力,让她们在周末的短暂休息后,更有精力、更好地面对生活。A项作标题符合文章主旨。BHamburgers,French fries,potato chips,popcorn,and pizza.There is no denying these foods are tas
12、ty.But often,its the added salt that makes them so appealing.One result:U.S.kids are eating too much salty fare.Table salt is about 40% sodium (钠).Our bodies need some sodium to work properly.But too much of it is not healthy.A recent study by the Centers for Disease Control (CDC) looked at the eati
13、ng habits of 2,142 children between the ages of 6 and 18.It found that their average sodium intake was 3,256 milligrams per day.That equals nearly 1.5 teaspoons each day,which is 50% more than current guidelines recommend.Zerleen Quader is the studys lead author.“Eating too much sodium now can set k
14、ids up for health problems later,” she said.Much of the sodium that kids eat comes from processed foods.But potato chips and other salty snacks arent the only culprits.There are other sodium sources like bread and cold cuts adding to the salt overload.All this added salt can raise blood pressure and
15、,with it,the risk of a heart attack and other health problems.Today,1 in 9 children has raised blood pressure.Theres good news though.Lowering salt intake can lower blood pressure.That,of course,is easier said than done.The more salty foods you eat,the more you develop a taste for them.The key to ch
16、anging your diet is to start small.“Small changes in sodium in foods are not usually noticed,” Quader says.Eventually,she adds,the effort will reset a kids taste buds (味蕾) so the salt desires stop.Need a little inspiration? Dietitian Bridget Murphy advises focusing on the immediate effects of a diet
17、 that is high in sodium.High blood pressure can make it difficult to be active.“Do you want to be able to think clearly and perform well in school?” she asks.“If youre an athlete,do you want to run faster?” If you answered yes to these questions,then its time to shake the salt habit.【篇章导读】本文是说明文。研究表
18、明美国青少年吃盐过多,这会增加他们在未来的生活中患心脏病的风险。5.What did the recent CDC study find?A.American kids have too much salt.B.Teenagers have good dietary habits.C.The present advised salt intake is too high.D.Proper sodium intake benefits human health.答案A解析细节理解题。由第三段中的“Itfoundthattheiraveragesodiumintakewas3,256milligr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380897.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
