2020-2021学年高二英语人教版选修6课时分层作业1 UNIT 1 SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高二英语人教版选修6课时分层作业1UNIT SECTION WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 人教版 选修 课时 分层 作业 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(一)Section (建议用时:30分钟)高考题型练习提能力.阅读理解AHe lived his whole life as a poor man.His art and talent were recognized by almost no one.He suffered from a mental illness that led him to cut off part of his left ear in 1888 and shoot himself two years later.But after his death,he achieved world fame.Tod
2、ay,Dutch artist Van Gogh is recognized as one of the leading artists of all time.Now,166 years after his birth on March 30,1853,Zundert,the town of his birth,has made 2003 “The Van Gogh Year” in his honour.And the Van Gogh Museum in Amsterdam,home to the biggest collection of his masterpieces,is mar
3、king the anniversary with exhibitions throughout the year.The museum draws around 1.3 million visitors every year.Some people enjoy the art and then learn about his life.Others are interested in his life,which then helps them understand his art.Van Gogh was the son of the mister.He left school when
4、he was just 15.By the age of 27,he had already tried many jobs including an art gallery salesman and a French teacher.Finally in 1880,he decided to begin his studies in art.Van Gogh is famed for his ability to put his own emotions (情感) into his paintings and show his feelings about a scene.His style
5、 is marked by short,broad brush strokes (绘画笔法)“Instead of trying to reproduce exactly what I have before my eyes,I use colour more freely,in order to express myself more forcibly(强有力的),” he wrote in a letter to his brother in 1888.Van Gogh sold only one painting during his short life.He relied heavi
6、ly on support from his brother,an art dealer who lived in Paris.But now his works are sold for millions of dollars.His portrait of Dr.Gacher sold for 89.5 million dollars in 1990.It is the highest price ever paid for a painting.“I think his paintings are powerful and the brilliant colours in them ar
7、e attractive to people,” said a Van Goghs fan. 【语篇解读】本文主要介绍了梵高及其绘画作品。1All through his life Van Gogh Adepended on his brotherBworked hard on art studiesCwas not recognized by peopleDexpressed himself in paintingsC细节理解题。由第一段前两句“He lived his whole life as a poor man.His art and talent were recognized b
8、y almost no one.”可知,梵高活着的时候没有得到人们的认可。故C项正确。2One of the characteristics for Van Goghs paintings is Athe likeness between his paintings and the realityBthe short time for him to complete a paintingCthe various styles mixed togetherDthe special strokes he madeD细节理解题。由第四段第二句“His style is marked by short
9、,broad brush strokes(绘画笔法)”可知D项正确。3The selling of his paintings is considered to be the most successful because Amore and more people like his paintingsBpeople can understand him through his paintingsC1.3 million people visit his painting museum every yearDZundert has made 2003 “The Van Gogh Year” i
10、n his honour A推理判断题。因为越来越多的人喜欢梵高的作品,所以他的作品才得以以高价出售,大获成功。故A项正确。4We can infer from the text Ahis powerful art came from his poor lifeBhis fellow townsmen regret treating him unfairlyCall his paintings were drawn in the last 10 years of his lifeDmost of his paintings are kept in the museum of his homet
11、ownC推理判断题。通读全文可知,梵高在1880年投身于绘画艺术,1890年开枪自杀,由此可推断,他的作品都创作于生命中的最后十年。故C项正确。BThroughout the history of the arts,the nature of creativity has remained constant to artists.No matter what objects they select,artists are to bring forth new forces and forms that cause changeto find poetry where no one has ev
12、er seen or experienced it before.Landscape(风景) is another unchanging element of art.It can be found from ancient times through the 17thcentury Dutch painters to the 19thcentury romanticists and impressionists.In the 1970s Alfred Leslie,one of the new American realists,continued this practice.Leslie
13、sought out the same place where Thomas Cole,a romanticist,had produced paintings of the same scene a century and a half before.Unlike Cole who insists on a feeling of loneliness and the idea of finding peace in nature,Leslie paints what he actually sees.In his paintings,there is no particular change
14、 in emotions and he includes ordinary things like the highway in the background.He also takes advantage of the latest developments of colour photography(摄影术) to help both the eyes and the memory when he improves his painting back in his workroom.Besides,all art begs the ageold question:What is real?
15、Each generation of artists has shown their understanding of reality in one form or another.The impressionists saw reality in brief emotional effects,the realists in everyday subjects and in forest scenes,and the CroMagnon cave people in their naturalistic drawings of the animals in the ancient fores
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381681.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
