安徽省皖江名校联盟2021届高三英语11月第三次联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 名校 联盟 2021 届高三 英语 11 第三次 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、安徽省皖江名校联盟2021届高三英语11月第三次联考试题(含解析)本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。考试时间120分钟,满分150分。考生注意事项:1.答题前,考生务必在试题卷、答题卡规定的地方填写自己的姓名、座位号。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束,务必将试题卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有
2、两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman advise the man to do?A. Drive a car. B. Walk to town. C. Take the subway.2. What does the man ask the woman to do?A. Make a plan. B. Atte
3、nd a meeting. C. Prepare the reports.3. What does the woman say about the meal?A. The taste was heavy. B. It was a nice meal. C. She has no comments.4. How will the woman go to the railway station?A. By bus. B. By car. C. By subway.5. What are the speakers talking about?A. A concert. B. A lecture. C
4、. A film.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How much will the man pay?A.315 pounds. B.350 pounds. C.375 pounds.7. How will the man pay?A. By cash. B. By credit card. C. Through WeChat
5、Pay.听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the man say about the library?A. Its modern and big. B. It is bright inside. C. It opened yesterday.9. Where can students read e-books?A. On the third floor. B. On the second floor. C. On the first floor.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why do they want to have a party?A. To cele
6、brate the mans promotion.B. To celebrate the mans birthday.C. To celebrate their big success.11. Where is the woman from most probably?A. China. B. America. C. France.12. What will they do next probably?A. Eat in a restaurant. B. Go directly to the KTV. C. Have a meeting.听第9段材料,回答第13至16题。13. How old
7、 is Corey?A. 7 years old. B. 16 years old. C. 19 years old.14. What is the womans favorite hobby now?A. Skiing. B. Swimming. C. Acting.15. What does the woman think of playing computer games?A. It helps her make friends. B. Its a waste of time. C. Its relaxing.16. What will the speakers do next?A. H
8、ave an English class. B. Go to the teachers office. C. Meet the womans friends.听第10段材料,回答第17至20题。17. When did Hip-Hop start?A. In the 1970s. B. In the 1980s. C. In the 1990s.18. Where did Hip-Hop start?A. In the US. B. In the UK. C. In South Korea.19. Why did young people start Hip-Hop at first?A. T
9、hey wanted to try something new. B. They found it easy to play.C. They couldnt afford instruments.20. What can we know about break dancing?A. It is easy to dance.B. It started earlier than Hip-Hop.C. It was like fighting at first.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中
10、,选出最佳选项。AOcean Today serves as a gate to the most useful and interesting websites and organizations on ocean science and culture, to thousands of ocean-based curricula and educational resources, to our Ocean Directory of over 18, 000 ocean organizations worldwide.Our knowledge of the ocean today goe
11、s beyond the limits of a distant horizon and mysterious deep. Through exploration and scientific research, we have begun to learn more about its physical elements, its cultural contributions, and its interaction with other natural systems-climate and fresh water, for example-that apply directly to o
12、ur personal, financial, and social welfare.World Ocean Observatory advocates for the ocean through independent responsible, non-political science, and is dedicated to advancing public understanding of ocean issues through institutional cooperation and partnerships, pro-active programs, and connectio
13、n with individual subscribers around the world.Extreme Weather keeps us informed of the undated severe weather conditions around the world, including vivid images and reports of hurricanes and typhoons, tsunamis and waves, droughts. How do CO2 emissions(排放)or global warming affect our weather? Is th
14、ere a connection between our behavior and these phenomena? How can we protect ourselves from the destructive effect?World Ocean Forum, dedicated to voices for change in ocean policy and action worldwide, is linking unexpected people with unexpected ideas and offering a knowledgeable outlet for resea
15、rch, opinion and storytelling. To inquire about becoming a contributing writer, or to contribute to our Solutions Within Reach series, please contact us at director .A contribution, in any amount, helps to further advance global ocean communications. We are informing millions of individuals around t
16、he globe, building political will, and changing the future by changing global perspectives of human impacts on the ocean while sharing the knowledge that the sea connects all things.1. What is the function of Ocean Today?A. An entry to ocean-based information.B. A platform to exchange resources.C. A
17、 window to learn more about ecology.D. An inspiration to explore more about seas.2. What does Extreme Weather focus on?A. Finding out the driving force behind the nature.B. Promoting global cooperation to a better world.C. Offering information about latest weather change.D. Processing data of greenh
18、ouse gas emissions.3. If someone wants to make his voice heard, he might probably choose_.A. Ocean DirectoryB. World Ocean ObservatoryC. Extreme WeatherD. World Ocean Forum【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了提供海洋信息、关注海洋问题等的组织和网站。【1题详解】细节理解题。根据第一段“Ocean Today serves as a gate to the most useful and in
19、teresting websites and organizations on ocean science and culture, to thousands of ocean-based curricula and educational resources, to our Ocean Directory of over 18, 000 ocean organizations worldwide.(今日海洋为人们打开关于海洋科学和文化的最有用和最有趣的网站和组织,数以千计的海洋课程和教育资源,以及我们全球18000个海洋组织的海洋目录的大门。)”可知,今日海洋的功能是提供海洋信息的入口。故选
20、A项。【2题详解】细节理解题。根据第四段中“Extreme Weather keeps us informed of the undated severe weather conditions around the world, including vivid images and reports of hurricanes and typhoons, tsunamis and waves, droughts.(极端天气使我们了解世界各地未注明日期的恶劣天气状况,包括飓风和台风、海啸和海浪、干旱的生动图像和报告。)”可知,极端天气的焦点是提供最新天气变化信息。故选C项。【3题详解】推理判断题。
21、根据第五段中“World Ocean Forum, dedicated to voices for change in ocean policy and action worldwide, is linking unexpected people with unexpected ideas and offering a knowledgeable outlet for research, opinion and storytelling.(世界海洋论坛,致力于改变全球海洋政策和行动的声音,将意想不到的人与意想不到的想法联系起来,并为研究、意见和故事提供一个知识丰富的渠道。)”可知,如果有人想让
22、别人听到他的声音,他可能会选择世界海洋论坛。故选D项。BAs the birthplace of kites in the world, Weifang, Shandong province of China, produces beautiful, vivid, colorful and high-quality kites. Now, more than 70% of kites in the world are exported from Weifang. If you want to see various shapes and sizes of kites covering the
23、sky, you cannot miss the Weifang Kite Festival held on the third Saturday of every April.But this year, tens of thousands of Chinese participants gathered in Weifang, from Sept 26 to 29 for the 37th International Kite Festival. Held since 1984, the International Kite Festival is an annual event to “
24、exhibit the excellence of the kite lovers to the public,” according to the festivals website.During the festival, kite lovers can enjoy stunt (特技表演) kite flying, also known as aerial ballet. Controlled by either a single person or a group, the kites form different shapes in the air. People always de
25、vote a lot of time and wisdom to making their own kites. From animals that crawl (爬行) on the ground or swim in the water to legends like Monkey King, everything can fly in the sky at the festival. One of this years highlights was the giant kites decorated with images of medical staff and the Long Ma
26、rch 5 rocket, which reflect the hot topics this year.“Flying a kite is like flying your dream. All the cultural symbols from ancient and modem times can be found in the sky of Weifang,” noted Medium. After more than three decades of development, the festival has become a place to appreciate kites. B
27、ut most importantly, it serves as a unique cultural event to promote international exchange.4. What does the text mainly talk about?A. A kite festival.B. A kite birthplace.C. The future of kites.D. Kite performances.5. For what purpose is the kite festival held every year?A. To enjoy animals flying
28、in the air.B. To show kite-lovers brilliance.C. To perform specialized kite flying.D. To enhance Weifangs global impact.6. What can be known from Paragraph 3?A. It takes a lot of trouble to make a kite.B. Stunt kite flying is the only highlight.C. Imagination can be shown in the kite.D. Decorations
29、matter least in the show.7. What is the most important role the festival plays?A. It helps organize an international event.B. It offers tips on how to appreciate kites.C. It helps make the place known worldwide.D. It enhances international cultural exchange.【答案】4. A 5. B 6. C 7. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了潍坊
30、的国际风筝节。【4题详解】主旨大意题。根据第一段中“ If you want to see various shapes and sizes of kites covering the sky, you cannot miss the Weifang Kite Festival held on the third Saturday of every April.(如果你想看到各种形状和大小的风筝覆盖天空,你不能错过每年四月的第三个星期六举行的潍坊风筝节。)”可知,这篇文章主要介绍了潍坊的风筝节。故选A项。5题详解】细节理解题。根据第二段中“Held since 1984, the Intern
31、ational Kite Festival is an annual event to “exhibit the excellence of the kite lovers to the public,” according to the festivals website.(据国际风筝节网站介绍,自1984年以来,国际风筝节每年举行一次,目的是“向公众展示风筝爱好者的卓越才能”。)”可知,每年举行风筝节的目的是展示风筝爱好者的才能。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第三段中“People always devote a lot of time and wisdom to making t
32、heir own kites. (人们总是投入大量的时间和智慧来制作他们自己的风筝。)”可知,想象力可以在风筝上表现出来。故选C项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“But most importantly, it serves as a unique cultural event to promote international exchange.(但最重要的是,它是促进国际交流的独特文化活动。)”可知,这个节日最重要的作用是它促进了国际文化交流。故选D项。CWhat do you do with old stuff? That dress you bought for a party
33、 three years ago, for example. You wore it once and put it away somewhere. So, what to do?In the UK, we might take it to a charity shop. The first charity shops appeared in Britain in the 19th century. The Salvation Army was one of the first to run a second-hand clothing shop to provide the needy wi
34、th affordable clothes. This was followed by charities such as the British Red Cross, who also relieved hardship and raised money for the war effort during World War Two. In 1947, Oxfam opened a charity shop in High Street, Oxford, which is the modern form we know today. These days, charity shops are
35、 a common sight with around 11, 200 shops across the UK, according to the Charity Retail Association. During business hours the public can donate their unwanted items to a charity shop-clothes, books, electronics, furniture. These items are checked for wear and tear and if found still serviceable, p
36、riced up to be sold at a heavily discounted price.For many, this is a win-win situation. To the charity, it means a valuable source of income. To the consumer, it provides the opportunity to buy, often extremely cheap items and clothes. To the donator, it may help to assuage consumer guilt. “You can
37、 make a pretty good case to yourself that you are doing good, because what you are doing is going towards a charitable cause and you are saving stuff from landfill(垃圾堆),” Clare Press, fashion journalist and sustainable style advocate, tells the Guardian.There are sometimes hidden treasures for the b
38、uyers, too. Take a screen print for example. It was bought for 99p and later found to be by English artist Ben Nicholson. It was sold for4, 200. So next time you need to rid yourself of something, spare a thought for the charity shop-after all, charity begins at home!8. The text is mainly written to
39、_.A. comment on the benefits of charity shopsB. analyze the popularity of the UK charitiesC. list the names of the first UK charity shopsD. introduce something about UK charity shops9. Modern charity shops might be run by_.A. British Red CrossB. The Salvation ArmyC. OxfamD. Charity Retail Associatio
40、n10. What does the underlined word “assuage” in Paragraph 3 probably mean?A. Ease.B. Add.C. Mix.D. Increase.11. What does the author advise people to do in the last paragraph?A. Get rid of unwanted items.B. Start charity from daily life.C. Be environmentally friendly.D. Make a difference for the fut
41、ure.【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】本文是一篇说明文。介绍了英国的慈善商店,以及慈善商店带来的益处。【8题详解】推理判断题。根据第二段内容“The first charity shops appeared in Britain in the 19th century. The Salvation Army was one of the first to run a second-hand clothing shop to provide the needy with affordable clothes.”(第一家慈善商店出现在19世纪的英国。救世军是最早经营二手
42、服装店的组织之一,向有需要的人提供他们买得起的衣服。)以及第三段“For many, this is a win-win situation.”(对许多人来说,这是双赢的局面。)可知本文主要目的是介绍英国的慈善店。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段“In 1947, Oxfam opened a charity shop in High Street, Oxford, which is the modern form we know today.”(1947年,牛津饥荒救济委员会在牛津的高街开了一家慈善商店,这就是我们今天所知道的现代形式。)可知,现代慈善商店可能会被Oxfam管理。故
43、选C。【10题详解】词句猜测题。根据前文“For many, this is a win-win situation. To the charity, it means a valuable source of income. To the consumer, it provides the opportunity to buy, often extremely cheap items and clothes.”(对许多人来说,这是双赢的局面。对于慈善机构来说,这意味着一种宝贵的收入来源。对消费者来说,它提供了购买的机会,通常是非常便宜的物品和衣服。)以及后文“You can make a p
44、retty good case to yourself that you are doing good, because what you are doing is going towards a charitable cause and you are saving stuff from landfill”(你可以很好地证明自己是在做好事,因为你所做的是为了慈善事业,你是从垃圾填埋场中节省东西)可推知,可以帮助捐赠者减轻负罪感。故assuage的意思是“减轻”的意思,A项ease减轻,缓解。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一句话“So next time you need to
45、 rid yourself of something, spare a thought for the charity shop-after all, charity begins at home!”(因此,下次你需要处理一些东西时,为慈善商店想一想毕竟,慈善始于家庭!)由此判断出,作者建议慈善从家庭开始做,故选B。DIf you asked me to dance, Id probably freeze on the spot and some people say I have two left feet! But with some persuasion and Dutch courag
46、e I can be tempted to take to the dance floor and shake some moves-and that, apparently, is only natural.Experts have found as well as being fun, dancing might have helped us to survive as a species. Evolutionary anthropologist(人类学家) Bronwyn Tarr from the University of Oxford believes that dancing a
47、lone is one thing but its dancing as a group that makes our brain reward us with a cocktail of feel-good hormones that change how we feel about ourselves and those around us. This is likely to lead to profound social effects. Its keeping paces with others that makes us happy. Bronwy Tarr says that “
48、dancing fosters social closeness between people. It helps us build social connections and communities. In our past, those social connections would have been critical for surviving.”Dance is also a good way to keep fit and improve our mental health. In Wales there have been calls for doctors to presc
49、ribe dance classes to people who are unwell. The Arts Council of Wales claims there are many health benefits. And Bronwyn Tarr says “more and more were actually discovering that your longevity(长寿)-your life expectancy-is predicted by the social connections that you havestill today its something we s
50、hould do more of.”It could be part of being a conservative Englishman that makes me a reluctant dancer. Look at other nationalities such as Cubans where dancing is at the heart of their cultural identity. And in Brazil at Carnival time, people let their hair down by dancing together day and night. T
51、hey seem to be having a good time-so maybe I should get on my feet and dance!12. What does the author imply in the first paragraph?A. He doesnt like dances.B. He does not dance well.C. He lacks confidence in dance.D. He does everything out of nature.13. What can be inferred from Tarrs words in Parag
52、raph 2?A. Dancing alone doesnt benefit at all.B. Dancing with others helps people survive.C. It is funny to keep paces with other people.D. It matters most to dance on social occasions.14. How does the author feel about dancing in the last paragraph?A. Positive.B. Negative.C. Unclear.D. Objective.15
53、. Which is the best title for the text?A. What makes you a real dancer?B. What can dances bring us?C. Why do people love to dance?D. How can we dance well?【答案】12. B 13. B 14. A 15. C【解析】这是一篇说明文。文章剖析了“人为什么要跳舞”及跳舞对种群生存的积极意义。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“If you asked me to dance, Id probably freeze on the spot a
54、nd some people say I have two left feet! (如果你请我跳舞,我可能会当场呆住,人们会说我笨手笨脚的。)”可知,作者不擅长跳舞。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第二段中“Experts have found as well as being fun, dancing might have helped us to survive as a species. (专家们发现,舞蹈不仅有趣,还可能帮助我们作为一个物种生存下来。)”和“Bronwy Tarr says that “dancing fosters social closeness betwe
55、en people. It helps us build social connections and communities. In our past, those social connections would have been critical for surviving.”( Bronwy Tarr说:“跳舞能促进人们之间的社会亲密感。它帮助我们建立社会联系和社区。在我们过去,这些社会关系对生存至关重要。”)”可知,Bronwy Tarr认为和别人跳舞有助于人们生存。故选B项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中“They seem to be having a good ti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
