2019高考英语一轮选习练题模块3Unit1Theworldofoursenses(含解析)牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 习练 模块 Unit1Theworldofoursenses 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、模块3U1李仕才一、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。As a child,I was generally happy,singing and dancing to my favorite songs,smiling and laughing with my friends and family.But as far back as second grade,I noticed a“darkness”about me.I didnt enjoy participating in many things.In middle school,things
2、 in my life began to get even worse.I began withdrawing from everything I once enjoyed.I was always tired.Everything was horrible.Finally,midway through eighth grade,I was told I had a chemical imbalance,diagnosed(诊断)with clinical depression,and had to take medicine.It took months for me to feel the
3、 effects of the medicine.When I began to feel happy again is when I realized that I had to take the responsibility for getting better myself, rather than relying on medicine.Aristotle said,“To live happily is an inward power of the soul,”and I believe that this quote describes what I had to do to ac
4、hieve happiness.Happiness is a journey.Everyone seems to need different things to be happy.“The essentials(要素)to happiness are something to love,something to do,and something to hope for,”a quote from William Blake sums up what I believe people need to realize to be truly happy in life.People need l
5、ove.I feel they need their family and their friends more than anything else in the world.People need work to do,something to make them feel they are making a difference in the world.People need to know that more good is to come in the future,so they continue to live for“now” instead of constantly wo
6、rrying about the bad that could come.Love and hope are happiness.1What do we know about the author in Paragraph 2?AHe hated going to sleep because he couldnt sleep well.BHe spent months recovering from the clinical depression.CHe was diagnosed with clinical depression in Grade Seven.DHe suffered a g
7、reat deal from clinical depression.2Who helped the author to be happy again?AThe authors friends.BAristotle.CThe author himself. DWilliam.3Which of the following about being truly happy is unnecessary in the authors opinion?ALove. BAmbition.CHope. DWork.4What may be the best title for the text?AThe
8、Essentials to HappinessBWays to Overcome ShortcomingsCEveryone Needs to Be HappyDHappiness Is Love【解题导语】作者根据自己克服抑郁症的经历总结出了幸福生活的要素。1D细节理解题。根据第二段中的I began withdrawing from everything I once enjoyed.I was always tired.Everything was horrible.Finally,midway through eighth grade,I was told I had a chemic
9、al imbalance,diagnosed with clinical depression, and had to take medicine.可知,在中学时,作者受到临床抑郁症的折磨。故选D项。2C细节理解题。根据文章第三段第一句When I began to feel happy again is when I realized that I had to take the responsibility for getting better myself, rather than relying on medicine.可知,作者并不是依赖药物而是靠自己克服病症,重新快乐起来。故选C项
10、。3B细节理解题。根据文章最后一段第一句可知,作者认为幸福的要素包括爱、希望和工作。故选B项。4A主旨大意题。通读文章,作者根据自己克服抑郁症的经历,总结出幸福生活的要素,文章最后一段具体阐述了要素的内容,由此可知A项契合文章主旨。二、单项填空1.The moment he came into his room, he _ something wrong, though he couldnt tell.A. noticedB. sensedC. feltD. smelt【答案】B 2.Before the camps, the kids might have thought Americans
11、 are difficult to _, but through the experience during the camps, they know Americans are very friendly. A. recognize B. acknowledge C. approach D. confirm【答案】C【解析】句意:在参加夏令营之前,孩子们可能觉得美国人很难接近,但通过在夏令营里的经历,他们知道美国人是很友好的。recognize 认出,辨认出;acknowledge承认,认可;approach 接近,靠近;confirm确定,证实。3.The President _ the
12、womans service to her country by awarding her a medal.A. accepted B. recognized C. declared D. realized【答案】B【解析】accept接受;recognize认可,认出;declare 宣布,声称;realize实现,意识到。recognize sth “认可, 承认”。句意:总统肯定了这位妇女对国家所做出的工作,授予了她一枚勋章。4.The river runs clear.We all appreciate the importance the local government has _
13、 the environmental protection.A. attached to B. left for C. responded to D. learnt from【答案】A【解析】句意:“这条小溪很清澈。”“我们都很感激当地政府对环境保护给予重视。”attach importance to doing/something重视,着重于,对给予重视;left for动身前往某地;responded to响应;leant from向学习。5.An appropriately dressed speaker is more _ to leave a pleasant impression
14、on the audience.A. capable B. probableC. possible D. likely【答案】D6.The doctor _ at the patient quickly and rang for an ambulance immediately.A. glanced B. glaredC. gazed D. stared【答案】A【解析】句意:快速看了一眼病人之后,这位医生立即打电话叫了一辆救护车。glance at匆匆地看一眼;glare at怒目而视;gaze at(因惊讶、喜悦或有兴趣而)注视,凝视;stare at(因吃惊、恐惧等而)盯着看。7.See
15、, your computer has broken down again! It doesnt _ sense to buy the cheapest brand of computer just to save a few dollars. A. haveB. makeC. displayD. bring【答案】B【解析】句意:看看,你的电脑又坏了!只为省几美元买最便宜牌子的电脑是没有意义的。make sense有意义。8.After a 5-minute discussion, we came up with a better _ to the math problem.A. acces
16、s B. way C. approach D. aspect【答案】C8.We hadnt seen each other for years and he had changed a great deal, so I didnt _ him at first.A. realizeB. repeat C. knowD. recognize【答案】D【解析】句意:我们已经好几年没见过面了,而且他改变了许多,因此刚开始的时候我都认不出他来了。recognize认出,识别,符合句意。10.The 22nd APEC summit has come to an end, but the Chinese
17、 elements _ the meetings have drawn widespread attention from the public. A. absorbed in B. concerned about C. modeled after D. attached to 【答案】D【解析】absorbed in专心致志于;concerned about对关心;modeled after效仿;attached to (使)依附于,使相关。句意:第22届亚太经合组织会议落下了帷幕,但是与这次会议有关的中国元素受到公众的普遍关注。11.Look, dark clouds are gather
18、ing. It is _ to rain soon.A. probably B. possiblyC. likely D. perhaps【答案】C【解析】句意:看,天上乌云密布,可能很快就要下雨了。probably很可能;possibly大概,也许;likely可能的;perhaps也许,大概。likely是形容词,It/sb. is likely to do sth.很有可能做某事。12.He must have sensed that I was looking at him. He suddenly _ me and said quietly, Why are you _ me lik
19、e that?A. gazed at, glaring atB. stared at, gazing atC. glanced at, staring atD. looked at, glancing at【答案】C【解析】glance at瞥一眼,匆匆看一下;stare at睁大眼睛凝视、盯着或瞪着看。句意:他一定是注意到我在看着他。他突然朝我看了一眼,然后轻声问道:“你为什么要那样盯着我看?”13. Jack is _ go to school, so his mother has to stay at home to look after him.A. young enough to B
20、. old enough to C. too young to D. very old to【答案】C【解析】tooto“太而不能”的结构。根据so his mother has to stay at home to look after him可知他太小而不能去上学(所以他的母亲不得不呆在家里来照看他),所以选C。注意:“Jack is old enough to go to school”的意思是:杰克已经到了上学的年龄。14.Do you regret paying 20,000 dollars for the second-hand car?Not a bit. I think it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394243.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新高考)2023版高考数学一轮总复习 第8章 第8讲 第3课时 定点、定值、探索性问题课件.pptx
