2019高考英语一轮选练习题Unit2Robots含解析新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit2Robots 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、选修7Unit 2Robots李仕才.阅读理解ACultural trends are greatly influenced by celebrities. When Oprah goes on a 21day vegan diet, it makes headlines. When Amal Clooney wears a Stella McCartney dress, sales go way up. However, one trend that seems harmless but is actually damaging is the pressure on famous peopl
2、e to have their photos taken with exotic(奇异的) animals. Famous people asked to have photos taken with wild animals for a magazine spread have good intentions and even love animals. This makes them easy targets for the greedy amusement parks and fake animal centers. Kind people are naturally drawn to
3、places that claim to offer exotic animals safety and are eager to hug baby bears or to swim with dolphins. However, expos after expos has shown that many of these business people are breeders, dealers or exhibitors that are using Hollywoods goodwill for their own ends. At the recently closed Tiger T
4、emple in Thailand, 40 dead tiger cubs were found secretly killed to make tiger wine and other folk medicine. The number of tourist traps using words like “rescue” in their names has increased greatly in recent years. Many business people continually breed the animals, so theyll have a constant suppl
5、y of young animals to charge people money for photos. Of course, the babies are cute but they grow fast, and within a few weeks they are too big to handle. In some Asian countries, elephants are kept in camps. A few camps are working to help elephants in trouble, but the vast majority are not, and t
6、raining methods are cruel. As soon as the cameras are gone after someone like Prince William takes a photo with an elephant, the chains go back on. Fans, tell the stars: Stay away from exotic animal photos, and the animals will be grateful.【文章大意】本文主要讲述了明星与动物拍照后对动物造成的危害。【难句分析】As soon as the cameras a
7、re gone after someone like Prince William takes a photo with an elephant, the chains go back on.(倒数第二段最后一句)分析:本句是一个复合句。As soon as引导时间状语从句。译文:在某个人如威廉王子和一头大象合过影后,摄像机就撤走了,那头大象就又被锁链拴起来了。1Whats the main purpose of this passage?ATo show how stars influence cultural trends.BTo introduce some fake animal ce
8、nters.CTo persuade stars not to take photos with animals.DTo encourage people to breed more animals.答案与解析:C考查目的意图。根据文章最后一段“Fans,tell the stars:Stay away from exotic animal photos,and the animals will be grateful”可知,本文的写作目的是呼吁明星们不要和动物拍照,故选C。A项错在明星对文化趋势的影响,这只是文章的导入和伏笔,并不是主要目的;B项错在介绍一些假的动物中心,这只是文章中提到的众
9、多信息之一,并非本文的意图所在;D项错在鼓励人们喂养更多的动物,不是本文的写作目的,故排除。2Business people breed animals to _.Aattract visitorsBmake profitsCrescue rare speciesDmaintain their population答案与解析:B考查细节理解。根据第四段的第一句“Many business people continually breed the animals,so theyll have a constant supply of young animals to charge people
10、money for photos.”可知,很多商人养动物是为了盈利,故选B。A项错在吸引旅游者,这是手段,并非最终目的;C项错在拯救珍稀物种,与原文意思不符;D项错在维持动物数量,文章中并没有提到,故排除。3To have a constant supply of young animals, business people _.Acontinued to be breedersBcharged more for photographingCturned to the local governmentDbrought in more baby animals答案与解析:A考查细节理解。根据第四
11、段的第一句“Many business people continually breed the animals,so theyll have a constant supply of young animals to charge people money for photos”可知,那些商人不断地饲养动物,故选A。4What will happen to the animals after theyve been taken photos?AThey will be well fed.BThey might be helped out.CThey remain badly treated.
12、DThey are to be handled properly.答案与解析:C考查推理判断。根据第五段的最后一句“As soon as the cameras are gone after someone like Prince William takes a photo with an elephant,the chains go back on.”和本段的整体内容可推知,动物在和明星拍照后,生活并没有因此得到改善,照相机移走后,它们还是被锁链拴着,继续被虐待,故选C。A项错在被很好地喂养,B项错在可能被解救出来,D项错在动物会被恰当处理。BIts an annual argument.
13、Do we or do we not go on holiday? My wife says no because we have no savings to save us. I say you only live once and we work hard and whats the point if you cant go on holiday. The joy of a recession (不景气) means no argument next year we just wont go.Since money is known to be one of the things most
14、 likely to bring a relationship to its knees, we should be grateful. For many families the recession means more than not booking a holiday. A YouGov survey of 2,000 people found 22% said they were arguing more with their partners because of concerns about money. A recent research shows arguments abo
15、ut money were especially damaging to couples.Kim Stephenson, an occupational psychologist, believes money may be different things to men and women. People can say the same things about money but have different ideas of what its for, he explains. Theyll say its to save, to spend, for security, for fr
16、eedom, to show someone you love them. He says men are more likely to see money as a way of buying status and of showing their parents that theyve achieved something. The biggest problem is that couples assume each other know whats going on with their finances, but they dont. There seems to be more o
17、f a taboo (禁忌) about talking about money than about death. But you both need to know what youre doing, whos paying what into the joint account and how much you keep separately. In a healthy relationship, you dont have to agree about money, but you have to talk about it.1. What does the author say ab
18、out going on holiday in Paragraph 1?A. It will cost them too much money.B. Few people can afford it without working hard.C. It makes all the hard work worthwhile.D. It is the chief cause of family quarrels.2. According to the text, what does Kim Stephenson believe?A. Money is often a symbol of a per
19、sons status.B. Money means a great deal to both men and women.C. Men and women spend money on different things.D. Men and women view money in different ways.3. The author suggests that couples should_.A. put their money together instead of keeping it separatelyB. discuss money matters to maintain a
20、healthy relationshipC. make efforts to reach agreement on their family budgetsD. avoid arguing about money matters to remain romantic【文章大意】文章通过度假的问题引入话题,男人和女人对钱的看法是不一样的,夫妻应该就钱的问题多进行讨论,这样可以建立健康的关系。1. C【解析】细节理解题。根据第一段第四句I say you only live once and we work hard and whats the point if you cant go on ho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
