2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Meeting the muse Period 4课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Meeting the muse Period 4课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Meeting the muse课时素养检测 十六Unit 4Period 4. 阅读理解(2020天津高二检测)Silvano Lattanzi, the master of made-in-Italy shoemaking, was totally conquered by a painting hung in the entrance hall of the very modern Rich Gate, the luxury district in Shanghai. The painting, before which he knelt down to show his
2、admiration, is the Rich Gate Rose painted by Liu Linghua. whos known as the “Chinese Van Gogh”. It was in May 2016 that Lattanzi first met Liu Linghua who was working on his 15-square-meter great piece. Lattanzi, from the country where Renaissance began, saw the painting accidentally and was immedia
3、tely impressed by its beauty. He told others that he never imagined that Western oil painting techniques could be developed so well by a Chinese and that this was the best painting he had ever seen. In the eyes of Westerners, Lattanzi is a great master of shoemaking, fashion and art. His admiration
4、for the Rich Gate Rose well shows the high level of Lius painting. Ever since this, the two art masters of different nationalities, different ages and different cultural backgrounds have forged a profound friendship. When Lattanzi came back to China six months later with the pair of shoes he made fo
5、r Liu, he insisted on delivering the shoes to Liu himself. The two friends met again at the Rich Gate and Liu Linghua presented an embroidery (刺绣)of his master work The Drunken Beauty in return. Liu expressed repeatedly that his works should be explained by painting and not the words of compliments.
6、 He does not care about the titles, though he is on par with the greatest painters. A leading light or a grand master of art, Liu pays little attention to it. Liu thinks actions are more important than words. 【语篇概述】文章介绍了意大利的一位制鞋大师和中国的一位油画大师成为好朋友的故事。1. We can know from the passage that_. A. Lattanzi
7、specially came to see the paintingB. Lattanzi is best at oil painting in EuropeC. Liu presented an oil painting to Lattanzi in returnD. the Rich Gate Rose is an excellent oil painting【解析】选D。细节理解题。从第三段中He told others that he never imagined that Western oil painting techniques could be developed so we
8、ll by a Chinese and that this was the best painting he had ever seen. 可知the Rich Gate Rose是幅极好的油画。故选D。2. What does Liu think of the compliments on his paintings?A. He thinks his works are worthy of the compliments. B. He cares much about the compliments. C. He thinks the words can encourage him all
9、the time. D. He thinks the words cant well explain his works. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段可知Liu认为他的作品应该用画来解释,而不是用赞美的话,故D项正确。3. The underlined phrase“on par with” in the last paragraph roughly means_. A. no better thanB. different fromC. as good/important as D. ahead of【解析】选C。词义猜测题。画线词所在句子表示: 他不在乎头衔,尽管他和最伟大的画
10、家们在同等水平。由此可知C项正确。4. Whats the best title for this passage?A. Chinese Van Gogh. B. Friendship between Masters. C. Western Oil Painting. D. A Shoemaking Master. 【解析】选B。主旨大意题。文章介绍了意大利的一位制鞋大师和中国的一位油画大师成为好朋友的故事。故B项正确。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项It is not cool to follow the fashion tre
11、nds or wear the latest clothes. Your stylethe way you dress up, the way you carry yourself, the trends you followplays a key role in helping you stand out in a crowd of faces. 1Just be original. Everyone has their own way of thinking and experiences that shape their style. You can stand out of the c
12、rowd and be not copied. However, self-doubt can drive many to abandon their ways and follow others. 2To be bold. Lets face it; you cant please everyone. 3In fact, explore and experiment with different styles that may be completely non-conventional(非常规的)to find something that you prefer. Keep track o
13、f recent trends. 4Similarly, your sense of fashion changes as you gain more experience in life. Keeping up with the latest trends will help you reshape your style. 5You can wear a dress exactly how you want it, however, your attitude can make a significant difference on how you look. You can wear a
14、very beautiful dress, but if you cant carry it with confidence,it will not look good on you. So trust yourself and wear it confidently. A. Wear your confidence. B. You should discover your true feeling. C. You can and should have your own style. D. So let your style reflect your individuality. E. Al
15、so,it tells a lot of things about your personality. F. Changing trends reflect the changes in peoples taste. G. You have to face people who do not approve of your fashion sense. 【语篇概述】本文就如何穿出你自己的风格使你在人群中脱颖而出提出了一些建议。1. 【解析】选E。根据上句的主语Your style可知所填句子也与Your style有关。只有E项中的it指代Your style,故选E。2. 【解析】选D。本空
16、所填句子应该支持主题句Just be original。D项和主题句意思一致。故选D。3. 【解析】选C。根据主题句To be bold,以及下文建议探索找到你更喜欢的风格,只有C项符合语境。4. 【解析】选F。 根据主题句“Keep track of recent trends. 要关注最新潮流”,以及下文中的关键词changes可确定选F。5. 【解析】选A。根据第二、三、四段首句都是每段的主题句。再根据本段中with confidence可知主题句是要穿出自信。故选A。. 完形填空(2020临夏高二检测)A little boy knocked on the door of the ol
17、d house. He waited and sweated(流汗)from fear of seeing the owner,who 1 ever came out. As he was ready to 2 ,the door slowly opened. “What do you want?” the old man asked. “Uh,sir,Im 3 magazines for school and I was 4 if you would like to buy one. ” The old man only looked at the boy. Meanwhile,the bo
18、y saw many dog figurines (小雕像)inside the house. “Do you 5 dogs?” he asked. “Yes,I have many dog figurines in my house; they are all I have. ” The boy then felt sorry for the man,as it seemed he was very 6, “Well,I do have a magazine here for collectors. It is 7 for you. I also have one about dogs si
19、nce you. . . ” The old man started to close the door,saying 8 , “No,boy. I dont need any magazines of any kind. Goodbye. ”The boy was 9 for the old man being so lonely. He went home and then had an idea. He had a little dog figurine which didnt 10 much to him since he had already had a live dog and
20、a large family. The boy headed 11. He knocked on the door again and this time the old man came right to the door. “Boy,I thought I told you no 12. ”“No,sir. I want to bring you a 13. ” The boy 14 him the figurine and the old mans face lit up. “Boy, you have a big heart. 15 are you doing this?”“I thi
21、nk it means more to you. ”From that day on,the old man started coming out and talking with neighbours. 【语篇概述】文章讲述了一个卖杂志的小男孩通过送给孤独的老人一个小狗的雕像,进而帮助老人走出孤独的故事。1. A. hardlyB. frequentlyC. hurriedlyD. nearly【解析】选A。逻辑推理题。hardly几乎不,frequently经常,hurriedly仓促地,nearly几乎。根据下文From that day on,the old man started c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384933.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
