2021-2022学年新教材高中英语 模块整合训练(含解析)北师大版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 模块整合训练含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 模块 整合 训练 解析 北师大 必修 一册
- 资源描述:
-
1、模块整合训练.阅读理解AWhen most high school students complain about having to wake up extra early,theyre usually referring to a swim practice before class or the lastminute study before a test.But that was never the case for Corey Patrick,who woke up at 4:30 every morning last year in order to arrive on time
2、at Tarrant High School in Alabama.Patrick had attended Tarrant City Schools since his fourth grade,but things got difficult when his family moved to a town 14 miles away.Even though his family didnt have any forms of transportation,Patrick didnt want to miss out on his senior year with friends,so he
3、 woke up at 4:30 every morning in order to make it to a 5:41 am.bus that would help him get to Tarrant on time.And just as he had done every other school day of the year,Patrick got up one morning to start the journey from his home to his high school; the only obvious difference that morning was tha
4、t he was wearing his graduation gown (毕业礼服),which made that days bus driver,DeJuanna Beasley,take some photos of him.She then shared them online with these words,“You tell me this isnt determination.He got on my bus to go to his graduation,and no one was with him.Sometimes its all in what you want o
5、ut of life.I was so proud of this young man.”That was soon shared by many people online,and it caught the attention of radio host Rickey Smiley,who surprised Patrick by giving him a car later.Smiley confirmed that he would make sure that Patrick received help with getting his drivers license.A GoFun
6、dMe was also created for Patrick,which has raised over $20,000.And Patrick has got a scholarship (奖学金) to Jacksonville University,where he plans to study computer science.【语篇解读】语篇类型是记叙文,主题语境是人物故事。美国一名高中生一年来每天凌晨四点半起床,到离家远的学校上学。这种坚持是他的日常生活,也感动了其他人,并最终为他带来了好运。1Why was Patrick different from most studen
7、ts when it comes to rising early?AIt had something to do with study.BIt was a part of daily life for him.CHe was unwilling to get up early.DHe spent more time in studying.B推理判断题。根据第一段可知,大多数高中生早起都是短期内的行为,要么是为了课前的游泳训练,要么是临考前的学习。而Patrick早起是为了上学,这是他日常生活的一部分。2What can we learn from Paragraph 2?APatrick d
8、ressed poorly on his graduation day.BIt took Patrick an hour to get to the bus stop.CThe driver was moved by Patricks story.DThere was no school in Patricks town.C推理判断题。根据第二段可知,公交车司机Beasley看到穿着毕业礼服的Patrick像往常一样,独自一人去学校。她被他的坚持触动,于是把他穿着礼服的样子拍下来,并在网络上分享。通过她配的文字可知,她已经深深地被Patrick的故事感动了。3What does the und
9、erlined word “That” in the last paragraph refer to?APatricks request for help on the Internet.BThe difficulties that Patrick experienced.CThe information about Patricks university.DThe message published online by the driver.D词义猜测题。根据第二、三段可知,That紧接着上一段的内容,指代的是公交车司机在网络上发布的帖子,包括她为Patrick拍的照片和她配的文字,即她在网
10、络上发布的信息。4Who gave Patrick practical support rather than money?AGoFundMe.BRickey Smiley.CPatricks high school.DJacksonville University.B根据最后一段可知,GoFundMe是为Patrick筹款的平台,杰克逊维尔大学为他提供奖学金,这些都是经济上的支持。而电台主播Rickey Smiley不仅送给Patrick一辆车,还确保他能够得到帮助,取得驾驶证。由此推知,给予Patrick实际支持而非金钱支持的是Rickey Smiley。BEvery man wants
11、his son to be somewhat of a clone(克隆),not in features but in footsteps.As he grows you also age,and your ambitions become more unachievable.You begin to realize that your boy,in your footsteps,could probably achieve what you hoped for.But footsteps can be muddied and they can go off in different dir
12、ections.My son Jody has hated school since day one in kindergarten.Science projects waited until the last moment.Book reports werent written until the final threat.Ive been a newspaperman all my adult life.My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English.But Jody?Whe
13、n he entered the tenth grade he became a“votech”student(技校学生)Theyre called “motorheads”by the rest of the student body.When a secretary in my office first called him“motorhead”,I was shocked.“Hey,hes a good kid,”I wanted to say.“And smart,really.”I learned later that motorheads are,indeed,different.
14、They usually have dirty hands and wear dirty work clothes.And they dont often make school honour rolls(光荣榜)But being the parent of a motorhead is itself an experience in education.We who labour in clean shirts in offices dont have the abilities that motorheads have.I began to learn this when I had m
15、y car crashed.The cost to repair it was estimated at $800.“Hey,I can fix it,”said Jody.I doubted it,but let him go ahead,for I had nothing to lose.My son,with other motorheads,fixed the ear.They got parts(零件) from a junkyard,and ability from votech classes.The cost was $25 instead of $800.Since that
16、 first repair job,a broken air conditioner,a nonfunctioning washer and a nontoasting toaster have been fixed.These kids are happiest when doing repairs.They joke and laugh and are living in their own relaxed world.And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.I have learned a lot
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385334.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
