2021-2022学年新教材高中英语 课时作业15 Unit 5 Learning from nature(含解析)外研版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业15 Unit Learning from nature含解析外研版选择性必修第三册 2021 20
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十五).阅读理解AAlthough the idea of “zero emission,net carbonpositive,sustainable(可持续)” development was promoted worldwide,most cities are at a loss what to do or even some have objected to it.But in Liuzhou,a city in southern China,attitudes could not be more different.The Liuzhou Municipality Urb
2、an Planning Bureau has signed up Italian architect Stefano Boeri,the father of the forest city movement,to build a selfcontained community for up to 30,000 people.He is the goto man for such projects thanks to the success of his “vertical forests”,two residential(住宅的) towers.Completed in 2014,they r
3、emove up to 17.5 tons of soot(煤烟) from the air each year,and a year later one of them was named Best Tall Building Worldwide.The Liuzhou project is a much more ambitious undertaking,however.Its homes,hospitals,hotels,schools and offices will be built on a 340acre site in what Boeri calls the first a
4、ttempt to create an “urban environment that is really trying to find a balance with nature”Its 100 species of plant life are expected to absorb almost 10,000 tons of carbon dioxide and 57 tons of pollutants per year,while at the same time producing 900 tons of lifegiving oxygen.Although the architec
5、ts havent published the cost of the forest city,the Milan towers cost only five percent more than traditional skyscrapers.The construction of his forest city at Liuzhou is set to begin in 2020,and there is still a great deal of planning and research required before a projected completion date can be
6、 set.However,Boeri remains optimistic about the project and has confidence in the soundness of his vision:“I really think that bringing forests into the city is a way to deal with global warming.”【语篇解读】本文是一篇科普类短文。文章主要介绍了中国南方城市柳州为改善环境,实现可持续发展,将建立一座森林城市。1Whats Liuzhous attitude towards the sustainable
7、 development?AApproving.BCautious.CUnfavorable.DDoubtful.A细节理解题。根据文章第一段“Although the idea of.could not be more different.”可知,大多数城市反对,而柳州的态度却截然不同。故选A。2Why is Stefano employed for the Liuzhou project?AHe volunteered to do the project.BHe is a famous architect in the world.CHe is the father of the fore
8、st recovery.DHe has gained experience in similar projects.D推理判断题。根据文章第二段“He is the goto man for such projects thanks to the success of his vertical forests,two residential towers.”可知,由于他的“垂直森林”两座住宅楼的成功,他是此类项目的关键人物。从而推断出,他在类似的项目中积累了经验。故选D。3What does the underlined word “they” refer to?AThe architects
9、.BThe two towers.CForests in the city.DThe residents of the city.B词义猜测题。根据文章第二段第二句“He is the goto man for such projects thanks to the success of his vertical forests,two residential towers.”可知,they指代前句中的two residential towers。故选B。4Whats the purpose of Liuzhou project?ATo provide more jobs.BTo bring
10、forest into city.CTo solve house shortage.DTo improve the environment.D推理判断题。根据文章第三段“Its homes,hospitals,hotels.producing 900 tons of lifegiving oxygen.”和最后一段“However,Boeri remains optimistic.a way to deal with global warming.”可知,柳州建造森林城市可以减少污染,从而推断出,其项目的目的是改善环境。故选D。BBusinesses are witnessing a diff
11、icult time, which has in turn produced influence on consumers desire to go green.However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago, while more than a quart
12、er say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.This may help to influence how shops store goods on their shelves.And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly.Two out of three people think it is important to buy from envi
13、ronmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a companys environmental reputation was not good enough.Harry Morrison, chief executive (主管) of the Carbon Trust, sympathizes: “I understand this situation where s
14、urvival is very important now.But from environmental considerations, the clock is tickingwe dont have much time.In addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a mediumterm benefit for the brand.”Larger companies have an extra motivation to look at reducing their carbon footpri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385413.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《河东教育》2014年山西省运城市康杰中学高二语文苏教版《唐诗宋词选修》精品课件 《山居秋暝》1.ppt
