宁夏石嘴山市第三中学2020届高三第四次适应性考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏石嘴山市第三中学2020届高三第四次适应性考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 石嘴山市 第三中学 2020 届高三 第四 适应性 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三年级第四次高考适应性考试英语能力测试第一部分:听力(共两节,满分 20 分)第一节(共5小题,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the man meet Betty?.A. 10:30. B. At 10:43. C. At 11:00.2. Where does this conversation most probably take place?A. In a library. B. In a s
2、tore. C. In a hospital.3. What do we know about the womans house?A. It is not comfortable. B. It is in the city center. C. It is next to a bar.4. What does the woman mean?A. She likes Beijing Opera.B. She wants to turn off the radio.C. Beijing Opera makes her tired.5. What did the man do last night?
3、A. He worked at the office. B. He attended the party. C. He had dinner with Catherine.第二节(共15小题,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why was the flight put off ?A. Because of the bad weather.B. Because of airport p
4、roblems.C. Because of some unknown reasons.7. Whats the scheduled time for the plane to take off?A. 4:00 pm B. 10:00 pm C.6:00 pm听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Customer and salesman.B. Doctor and patient.C. Interviewer and interviewee.9. What is the wom
5、ans attitude towards the man?A. Doubtful B. Worried C. Positive听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is the womans brother working?A. In a newspaper office. B. In a library. C. In a mountain area.11. Why did the womans brother leave early?A. He had to catch a train B. He had to write a paper.C. He had to find
6、a new job.12. Whats the womans advice?A. To buy the magazine. B. To read the magazine in the library.C. To finish his paper before the term ends.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the girls mother make for the boy?A. Card . B. Flowers. C. A fruit cake.14. Where did the boy have an accident?A. On the way
7、home. B. On the way to an airport. C. On the way to the hospital.15. What do we know about the boys father?A. He hunted a deer. B. He drove the car. C. He didnt hurt himself.16. What didnt the boy like about the hospital?A. The food. B. The doctors. C. The nurses .听第10段材料,回答第17至20题。17. Whom is the s
8、peaker talking to?A. Teachers. B. Students. C. Musicians.18. How does classical piano music help to improve scores?A. It excites ones brain activity. B. It guarantees a blank mind.C. It makes you feel relaxed.19. What is the true result of the experiment?A. Rock music is surely better than piano mus
9、ic.B. Noisy music helps improve listeners reasoning ablity.C. Positive effect of listening to piano music dont last long.20. What does the passage mainly about?A. Popularity of music among students.B. How to get higher scores in a math test.C. Different ways of brain training.第二部分:单选题(共15小题,满分15分)1.
10、“Put on your coat, _ you will catch a cold!” This is what my mum often says .A. andB. butC. orD. so【答案】C【解析】【详解】考查连词辨析。句意:“穿上外套,否则你会感冒的!”这就是我妈妈经常对我说的话。A. and并且;B. but但是;C. or或者;否则;D. so因此。根据句中内容you will catch a cold,可知它是不穿大衣的后果,表示不做某事的后果用连词or“否则”,其它选项句意不通。故选C。2.As time went by, I gradually _myself t
11、o the college school life.A. adaptedB. adoptedC. affectedD. abandoned【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:随着时间的流逝,我逐渐适应了大学生活。A. adapted适应;B. adopted采取,收养;C. affected影响;D. abandoned抛弃。结合句意表示“使自己适应”短语为adapt oneself to。故选A。3.How amazing it is that Zuckberg can speak Chinese! After all, it is a big _ for any wester
12、ner to learn such a totally different language.A. favorB. guaranteeC. reliefD. challenge【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:Zuckberg能说中文是多么令人惊奇啊!毕竟,对于任何一个西方人来说,学习一门完全不同的语言都是一个巨大的挑战。A. favor帮助;B. guarantee保证;C. relief安慰;救济;D. challenge挑战。结合句意可知,此处指“一个巨大的挑战”。故选D。4.It is not always easy for the public to see _ us
13、e a new invention can be of to human life.A. whoseB. whatC. whichD. that【答案】B【解析】【详解】考查宾语从句连接词。句意:对于公众来说看到一项新发明对人类有什么用途并不总是很容易的。what在宾语从句中作定语,意为“什么样的”,A. whose谁的;C. which哪一个;D. that引导名词性从句,没有意义,不作成分,其它三项不合题意。故选B。5.The boy pretended _ a magazine when the teacher came in.A. to readB. to have readC. to
14、 be readingD. reading【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:老师进来时,那个男孩假装在看杂志。根据短语pretend to do sth.“假装做某事”后跟不定式,且分析句子可知,主语与read为主动关系,此处强调“正在看杂志”应用不定式的to be doing形式。故选C。6.Hes given me so much help that I really wanted to do something for him _ .A in turnB. in advanceC. in returnD. in case【答案】C【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:他给
15、了我这么多的帮助,我真想为他做些事情作为回报。A. in turn轮流;依次;B. in advance提前;C. in return作为报答;作为回报;D. in case万一;假使。根据句意可知,此处指“为他做些事情作为回报”。故选C。7.Theres no chance that we can change the history. _ it is important that we learn lessons to face the future.A. MeanwhileB. NeverthelessC. OtherwiseD. Therefore【答案】B【解析】【详解】考查副词词义
16、辨析。句意:我们不可能改变历史。虽然如此,重要的是我们要吸取教训来面对未来。A. Meanwhile同时;B. Nevertheless然而,虽然如此;C. Otherwise否则;D. Therefore因此。根据句意可知,前后句意存在转折关系。故选B。8. With all the exercises needed _, he went straight home, _.A. to finish; happy and relaxedB. finished; happy and relaxedC. finishing; happily and relaxedD. to be finished
17、; happily and relaxed【答案】B【解析】【详解】考查with复合结构和形容词做状语。句意:所有的需要的练习都做完了,他直接回家了,又高兴又放松。With复合结构由“with+宾语+非谓语”构成,因为练习已经做完,所以用过去分词表示动作的完成;第二空用形容词做状语,修饰主语的状态。故选B。9.Let your child learn to be independent, for _ he will leave home to lead his own life as a fully independent adult.A. thankfullyB. alternatively
18、C. definitelyD. eventually【答案】D【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:让你的孩子学会独立,因为他最终会离开家,作为一个完全独立的成年人过自己的生活。A. thankfully感谢地;B. alternatively或者;二者择一地;C. definitely当然;明确地;D. eventually最终。依据句意可知,孩子最终会离家独立生活。故选D。10.They realized that the problem Ted put forward was difficult _.A. to solveB. solvedC. to be solvedD. solvi
19、ng【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:他们意识到泰德提出的问题很难解决。结合短语be difficult to do sth.“难以;很难”后跟不定式,且在此结构中,若主语与其后的不定式为动宾关系,那么该不定式习惯上要用主动形式表示被动意义。故用to solve形式。故选A。11.It is bad _ to talk with your finger _ at the other person.A. manners, pointsB. manner, to pointC. manners, pointingD. manner, pointed【答案】C【解析】【详解】考查名词的
20、数和非谓语动词。句意:用手指着别人说话是不礼貌的。第一个空考查manner当礼貌讲时必须用复数形式,短语bad manners“不礼貌;坏习惯”;第二个空考查with+宾语+宾语补足语,your finger与point at是主动关系,故用动词-ing形式作宾补,第二空应填pointing。故选C。【点睛】With复合结构的构成 它是由介词with或without+复合结构构成,复合结构作介词with或without的复合宾语,复合宾语中第一部分宾语由名词或代词充当,第二 部分补足语由形容词、副词、介词短语、动词不定式或分词充当,分词可以是现在分词,也可以是过去分词。With结构构成方式如下
21、: 1. with或without-名词/代词+形容词 2. with或without-名词/代词+副词 3. with或without-名词/代词+介词短语 4. with或without-名词/代词+动词不定式 5. with或without-名词/代词+分词本题中第二个空考查with+宾语+宾语补足语,your finger与point at主动关系,故用动词-ing形式作宾补,第二空应填pointing。12.Lets look at the bag. Can you see _“s”on the corner of_ bag?A. a, aB. a, theC. an, aD. an
22、, the【答案】D【解析】【详解】考查冠词。句意:让我们看看包。你能看见袋子角上有一个“s”吗? 第一空考查不定冠词表示“一个”的概念,表泛指,且s发音为元音音素开头,故用an;第二空考查定冠词的特指“这个包”,是上文提到过的bag,故用the。故选D。13.Every possible means _ to prevent the air pollution, but sky is still not clear.A. is usedB. are usedC. have usedD. has been used【答案】D【解析】【详解】考查主谓一致和动词时态语态。句意:所有可能的方法都被用
23、来防止空气污染,但天空仍然不明朗。means当名词解释为方法,单复数同型,且every+主语,谓语动词用单数;means与动词use之间是被动关系,根据语境“所有的方法都用了”,应该用现在完成时的被动语态。故选D。【点睛】“each/every+单数名词+and+单数名词”等结构作主语当“each/every+单数名词+and+单数名词”或“each/every+单数名词+and+ each/every+单数名词”结构作主语时,谓语动词通常用单数形式。如:Each boy and each girl has been invited to the teaparty. 每个男孩和每个女孩都被邀请
24、参加茶话会。The boy and the girl each have their own toys. 这个男孩和这个女孩都有他们自己的玩具。14. Only when he reached the tea-house _ it was the same place hed been in last year.A. he realizedB. he did realizeC. realized heD. did he realize【答案】D【解析】【详解】考查部分倒装。句意:当他走到茶馆时,才意识到这正是他去年去过的地方。only位于句首,修饰状语从句时,主句应用部分倒装,即是把助动词/情
25、态动词/be动词置于主语前。故选D。Only引导的状语从句位于句首,应把主句中动词的助动词提前构成部分倒装。15.The pine tree in front of the lecture hall is so tall.Yes. It _ nearly 20 metres.A. measuresB. is measuredC. will measureD. is measuring【答案】A【解析】【详解】考查动词时态及语态。句意:演讲厅前面的松树好高啊。是的。它近20米。measure此处意为“测量,量起来”,为不及物动词,后接量的结果,不用于被动语态或进行时态。此处为描述客观事实用一般现
26、在时,且主语为it,谓语动词需用第三人称单数形式。故选A。第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题给出的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AChoose Your One-Day-Tours!Tour A - Bath &Stonehenge including entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge -37 until 26 March and 39 thereafter. Visit the city with o
27、ver 2,000 years of history and Bath Abbey, the Royal Crescent and the Costume Museum, Stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.Tour B - Oxford & Stratford including entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -32 unti
28、l 12 March and 36 thereafter. Oxford: Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges. Look over the “city of dreaming spires(尖顶)” from St Marys Church Tower. Stratford: Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder.Tour C - Windsor Castle &Hampton Court: inc
29、luding entrance fees to Hampton Court Palace -34 until 11 March and 37 thereafter. Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court, Henry VILLs favorite palace. Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included).With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings
30、and one Queen. Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction. Visit the palace and its various historic gardens, which include the famous maze(迷宫) where it is easy to get lost!Tour D Cambridge including entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great -33 until 1
31、8 March and 37 thereafter. Includes a guided tour of Cambridge, the famous university town, and the gardens of the 18th century.16. Which tour will you choose if you want to see Englands oldest university city?A. Tour AB. Tour BC. Tour CD. Tour D17. Which of the following tours charges the lowest fe
32、e on 17 March?A. Windsor Castle & Hampton CourtB. Oxford & StratfordC. Bath & StonehengeD. Cambridge18. Why is Hampton Court a major tourist attraction?A. It used to be the home of royal familiesB. It used to be a well-known mazeC. It is the oldest palace in BritainD. It is a world-famous castle【答案】
33、16. B 17. D 18. A【解析】这是一篇应用文。本文介绍了四个一日游项目,包括参观景点、费用等细节信息。【16题详解】细节理解题。根据Tour B中的Oxford: Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges可知,Tour B中包括英国历史最悠久的大学城和学院,故选B。【17题详解】细节理解题。比较四个一日游中的17 March这一天的价格可知,Tour D中的Cambridge中的33最便宜,故选D。该题容易误选B项,但根据Tour B - Oxford & Stratford inc
34、luding entrance fees to the University St Marys Church Tower and Anne Hathaways -32 until 12 March and 36 thereafter.可知,12号之前是32,之后是36。所以不选B项。【18题详解】推理判断题。根据Tour C中的With 500 years of history, Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen可知,汉普顿宫曾是4个国王和一个女王的家,有着500多年的历史,也就是皇室的家,故选A。B“Hun
35、gary?” I looked at my school headmaster in confusion. “I never mentioned wanting to go to Hungary.” And with that, my adventure started.My name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing exchange year in Hungary.Going on an exchange had always been my dream. When my high school offered an al
36、l-year program,I jumped at the opportunity. It would pay for almost everything and all I had to do was get a plane ticket. I knew where I wanted to go: Spain, the country of dancers wearing flowing red dresses. So when I heard that I was going to Hungary, I was pretty shocked. But I decided to make
37、the best of it, since it was,after all, a once-in-a-lifetime opportunity. Before I knew it, I was on the airplane, leaving for Budapest International Airport, Hungary.I had times when I almost gave up. Hungarian is the hardest language on the planet. Cultural differences occasionally embarrassed bot
38、h my peer teens and me. I had to give up eating carrots, my beautiful favorite, for they think carrots are rubbish in their country. The change in the landscape was amazing, looking nothing like skyscrapers, bullet trains, cars,and people in tiny houses that I had been accustomed to. Gradually, I fe
39、ll in love with the relaxing lifestyle, the warm-hearted people, and getting home at 2:30 p. m. at the latest from school. And I was sad to leave on my very last day.Having the host family who took me as one of their own members was the best thing I have ever experienced. From my little sisters, I l
40、earned how to embrace life to its fullest. From my brothers I learned that its OK for a boy to run around the house. From my host parents I learned to stay positive, to smile, and that when you pick the right persons and take their hands, suddenly, you become friends.19. How did Jonathan feel when h
41、e was told to go to Hungary?A. Excited and satisfied.B. Confused and shocked.C. Amazed and embarrassedD. Delighted and interested.20. Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?A. He didnt like Spain.B. He wanted to learn Hungarian.C. It was a rare chance.D. Going to Hungary was
42、 much cheaper.21. What can we learn about Jonathan during his stay in Hungary?A. He fell in love with eating carrots.B. He couldnt wait to leave.C. He was surprised by the landscape.D. He quickly got used to the life there.22. According to Jonathan, the host family_.A. changed him completelyB. taugh
43、t him how to dance wellC. treated him as equally as a studentD. showed him the good things of life【答案】19. B 20. C 21. C 22. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文写了作者去匈牙利的经历,在匈牙利的所见所闻和所感。【19题详解】细节理解题。根据第一段中I looked at my school headmaster in confusionI never mentioned wanting to go to Hungary,(我困惑地看着我的校长,我从来没有提到要去匈牙利)
44、以及根据第三段中So when I heard that I was going to Hungary, I was pretty shocked.(所以当我听说我要去匈牙利的时候,我非常震惊)可知,当Jonathan被告知要去匈牙利时,他是困惑和惊讶的。故选B。【20题详解】细节理解题。根据第三段中But I decided to make the best of it, since it was,after all, a once-in-a-lifetime opportunity.(但我决定充分利用这次机会,毕竟这是千载难逢的机会)可知,Jonathan决定去匈牙利而不是西班牙,因为去匈
45、牙利是一个难得的机会。故选C。【21题详解】细节理解题。根据第四段中The change in the landscape was amazing, looking nothing like skyscrapers, bullet trains, cars,and people in tiny houses that I had been accustomed to.(景色的变化是惊人的,一点也不像摩天大楼、子弹头列车、汽车和我已经习惯的小房子里的人们)可知,Jonathan被眼前的景色惊呆了。故选C。【22题详解】细节理解题。根据最后一段第一句Having the host family w
46、ho took me as one of their own members was the best thing I have ever experienced.(寄宿家庭把我当作他们的一员是我所经历过的最好的事情)可知,据Jonathan的说法,寄宿家庭向他展示了生活中的美好事物。故选D。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)
47、语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。如第一小题,属于一一对应型,根据第一段中I looked at my school headmaster in confusionI never mentioned wanting to go to Hungary,(我困惑地看着我的校长,我从来没有提到要去匈牙利)以及根据第三段中So when I heard that I was going to Hungary, I was pretty shocked.(所以当我听说我要去匈牙利的时候,我非常震惊)可知。当Jonathan被告知要去匈牙利时,他是困惑和惊讶的。故选B。CA
48、s the proverb goes,man struggles upwards;water flows downwardsWater runs downhill from mountaintops to streams, to rivers and to oceansBut downhill isnt the only way that water movesA new study measures how water travels from country to country for human consumptionThis flow isnt the type we usually
49、 think aboutThese scientists looked at the water used to grow and make the products which get shipped from nation to nation as imports or exportsThey call this a flow of “virtual water”We typically think about water as the liquid that flows from a tapHowever,92% of the water used by people goes into
50、 growing crops, according to a water researcher Arjen HoekstraHe recently studied the hidden travels of virtual water used in products made from things like crops and meatsThese products are shipped around the worldFor example, consider a sugary soft drinkHoekstra estimated that to produce one half-
51、liter of the drink requires between 170 and 310 liters of water-about 95% is used to grow and process the ingredients. Another 4% goes into the packaging and labelingIn Hoekstras calculation, when one country produces a half-liter of soda and sells it abroad,it exports as much virtual water as would
52、 fill a large refrigeratorAccording to Hoekstras new report, dry countries like Israel and Kuwait, both in the Middle East, get the majority of their virtual water from other countries,through imported products. More surprisingly, some wetter countries, like the Netherlands and the United Kingdom,al
53、so get the majority of their virtual water from other placesThat means that most of the water used to grow or produce the products and food consumed in those countries came from other countries23. The underlined proverb in Paragraph 1 is used to A. inspire readers to struggle upwardB. tell a law of
54、natureC. introduce the topic of the passageD. summarize the main idea of the passage24. In which countries does most part of virtual water come from outside?A. The United Kingdom and ChinaB. America and IsraelC. The Netherlands and KuwaitD. The Netherlands and America25. What can be a suitable title
55、 for the passage?A. Benefits of Virtual WaterB. Hidden Uses of WaterC. Crops and Virtual WaterD. Virtual Waters Worldwide Travels26. Where does the passage probably come from?A. A science news reportB. A newspaper advertisementC. A book reviewD. A science fiction story【答案】23. C 24. C 25. D 26. A【解析】
56、【分析】本文是说明文。作者通过这篇文章主要向我们描述了正如谚语“人往高处走,水往低处流”所说,虚拟水从山上到流经河流到人类的消费所经历的旅程,是如此的漫长,许多缺水国家的虚拟水甚至基本都来自于其他国家,它真正做到了环球旅行。【23题详解】推理判断题。结合第一段中Water runs downhill from mountaintops to streams, to rivers and to oceansBut downhill isnt the only way that water movesA new study measures how water travels from count
57、ry to country for human consumption(水从山顶流向山下的小溪、河流和海洋。但是向下并不是水运动的唯一方式。一项新的研究测量了水如何从一个国家到另一个国家供人类消费)以及文章下文主要在讲正如“人往高处走,水往低处流”,而现实生活中缺水国家的水基本都来自于其他国家,因此可推测As the proverb goes是正如谚语所说的意思,因此第一段使用划线谚语是为了引入这篇文章的主题。故选C。【24题详解】细节理解题。根据文章最后一段According to Hoekstras new report, dry countries like Israel and Kuw
58、ait, both in the Middle East, get the majority of their virtual water from other countries,through imported products. More surprisingly, some wetter countries, like the Netherlands and the United Kingdom,also get the majority of their virtual water from other places.(根据Hoekstra的新报告,像以色列和科威特这样的干旱国家,都
59、在中东,他们大部分的水都来自其他国家,通过进口产品。更令人惊讶的是,一些较为多雨的国家,如荷兰和英国,也从其他地方获得了大部分的虚拟水)可知,色列,科威特,中东国家,荷兰,英国等国大部分虚拟水都来自其它地区。故选C。【25题详解】主旨大意题。根据第一段中A new study measures how water travels from country to country for human consumptionThis flow isnt the type we usually think aboutThese scientists looked at the water used t
60、o grow and make the products which get shipped from nation to nation as imports or exportsThey call this a flow of “virtual water”(一项新的研究测量了水如何从一个国家到另一个国家供人类消费。这种流动不是我们通常想的那种。这些科学家研究了用于种植和制造产品的水,这些产品以进口或出口的形式从一个国家运往另一个国家。他们称之为“虚拟水流”)以及通读全文,可知文章主要在讲虚拟水从山上到流经河流到人类的消费所经历的旅程,有时它们甚至经历了许多国家,因此可知最合适的标题是“虚拟
61、水的环球旅行”。故选D。【26题详解】推理判断题。根据文章,可知文章主要在讲虚拟水从山上到流经河流到人类的消费所经历的旅程,有时它们甚至经历了许多国家,文章运用了举例的手法给出了许多具体的事实,比如缺水的国家等,因此这是一篇科技类说明文,它一般会发表在科技新闻报道上。故选A。【点睛】文章出处类推理判断题。做这类题重要的是要抓住文章的内容或结构特征,这是推理判断的前提和基础。如报纸,前面会出现日期、地点、通讯社名称等;广告,其格式特殊,容易辨认;产品说明、器皿设备的使用说明有产品名称或操作方法,而药品的服用说明会告知服用时间、次数和药量等。如第四小题,根据文章,可知文章主要在讲虚拟水从山上到流经
62、河流到人类的消费所经历的旅程,有时它们甚至经历了许多国家,文章运用了举例的手法给出了许多具体的事实,比如缺水的国家等,因此这是一篇科技类说明文,它一般会发表在科技新闻报道上。故选A。DIn the future those who are taking care of old people may get help from the house itself.Over the last few years, new technology, such as the Internet, Wi-Fi and flat TV screens, has changed our homes and the
63、 way that we live. Now, another technology revolution is happening. A new project at the University of Hertfordshire wants to create a home that monitors people living in it who are elderly.The researchers have developed a wristband device(装置)which helps us to watch the elderly person who is wearing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386332.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
