宁夏银川一中2021届高三英语第五次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川 一中 2021 届高三 英语 第五 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏银川一中2021届高三英语第五次月考试题(含解析)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题的答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力理解(共两节。满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出
2、最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt ?A.19.15. B.9.18 C.9.15答案是C.1. What does the man suggest the woman do?A. Buy a new refrigerator. B. Put the refrigerator far away.C. Have the refrigerator fixed.2. Where will the speakers meet Sally?A. In the park. B.
3、In the museum. C. At the library.3. What does the man hope to do?A. Attend a meeting. B. Have a rest. C. Watch a basketball match.4. What does the man need a suit for?A. A dance party. B. A business trip. C. A job interview.5. Why didnt the man get the tickets?A. He forgot about it. B. The play was
4、canceled. C. There were no tickets left.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why does the woman come to the library?A. To renew a book. B. To return the books. C. To loo
5、k for her library card.7. How many books can students borrow at most at a time now?A. 4. B. 5. C. 10.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What is the man?A. A high school student. B. A college student. C. A supermarket manager.9. Where will the speakers go first?A. A coffee shop. B. A cinema. C. A supermarket.听下面
6、一段对话,回答第10至第12三个小题。10. How does the woman feel about the news?A. Disappointed. B. Surprised. C. Nervous.11. Why did the man quit his job?A. He lost his interest in the job.B. His boss often got angry with him.C. He had little chance to get promotion.12. What does the woman suggest the man do?A. Go t
7、raveling with his parents first. B. Find a satisfying job immediately.C. Try to improve himself.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where is Bob now?A. In a TV station. B. At a friends house. C. In his office.14. Where did Bob grow up?A. In France. B. In Switzerland. C. In the UK.15. What satisfies Bob most a
8、bout Weybridge?A. The natural scenery. B. The friendly people. C. The living facilities.16. How does Bob like his neighbors dog?A. Annoying. B. Frightening. C. Acceptable.听下面一段对话,回答第17至第20四个小题。17. What is the purpose of the talk?A. To explain the rules of a race. B. To tell about a weekend event.C.
9、To introduce some runners.18. When should runners arrive at the Town Hall?A. At 8:30. B. At 9:15. C. At 9:45.19. What are the prizes for the winners?A. Money. B. Coats. C. Running shoes.20. How much should a family pay to run in the race?A. $6 . B. $5. C. $4.5.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分
10、30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOnline Free CoursesEnglish Grammar and StyleWell present materials that cover grammatical principles, word usage, writing style, sentence and paragraph structure and punctuation. Well challenge you with quizzes and writing activities that will give you strategie
11、s to enhance the quality of your writing, and invite you to participate in discussions and assess the work of your peers (同龄人).Length: 8 weeksInstructor: Roslyn Petelin from the University of QueenslandAcademic Writing Made EasyFrom structuring and organizing an academic text to avoiding common mist
12、akes that can negatively affect your credibility, this course offers a guide for those who want to improve their writing. Each week is comprised of video lessons, followed by exercises and tasks of assessing your peers work.The course requires upper-intermediate (中高级) to advanced English.Length: 6 w
13、eeksInstructor: Heidi Minning from the Technical University of MunichPreparing to Network in EnglishNetworking in the business world is key to career success. But what is networking? And how do you do it in English? This course helps you understand the basics of networking and why its important. You
14、ll identify the key qualities you should focus on developing. Most importantly, youll grow and expand your business network and professional connections.Length: 6 weeksInstructor: Joel Ozretich from the University of WashingtonUsing Emails for Networking in EnglishIn this course, youll learn importa
15、nt strategies for writing effective emails. You II learn how to write messages for different audiences and understand when to be formal or direct. You II also learn how your choice of words can change the way people view your message.Length: 4 weeksInstructor: Daphne Mackey from the University of Wa
16、shington1. What do the first two courses have in common?A. Both last for one and a half months.B. Both involve some peer review tasks.C. Both require upper-intermediate English.D. Both are offered by the same university.2. Who will offer the course on the importance of the business network?A. Roslyn
17、 Petelin.B. Heidi Minning.C. Joel Ozretich.D. Daphne Mackey.3. What does the shortest course focus on?A. Improving email-writing skills.B. Giving tips on academic writing.C. Exploring grammatical principlesD. Introducing the basics of networking.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】这是一篇广告。本文主要介绍了四种不同的在线免费课程,及其各自的主
18、要课程内容,时长和讲师等。【1题详解】细节理解题。根据第一门课程中的“invite you to participate in discussions and assess the work of your peers .”(并邀请您参与讨论和评估同龄人的工作),以及第二门课程中的“Each week is comprised of video lessons, followed by exercises and tasks of assessing your peers work.”(每周都有视频课程,然后是练习和评估同龄人工作的任务)可知,前两门课共同点在于两者都涉及一些同龄人评审任务。故
19、选B项。【2题详解】细节理解题。根据第三门课程中的“This course helps you understand the basics of networking and why its important.”(本课程帮助您了解网络的基础知识及其重要性)以及“Instructor: Joel Ozretich from the University of Washington”(讲师:来自华盛顿大学的Joel Ozretich)可知,Joel Ozretich将提供有关商业网络重要性的课程。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据English Grammar and Style部分的“Le
20、ngth: 8 weeks”、Academic Writing Made Easy部分的“Length: 6 weeks”,Preparing to Network in English部分的“Length: 6 weeks”和Using Emails for Networking in English部分的“Length: 4 weeks”及“In this course, youll learn important strategies for writing effective emails.”(在本课程中,您将学习撰写有效电子邮件的重要策略)可知,课时最短的课程是Using Email
21、s for Networking in English,其重点在于提高电子邮件写作技巧。故选A项。BHe was born in a Bavarian village in 1829, running away from anti-Semitism (反犹太主义) with his family at 17. From New York, he caught a steamer to California, a newly minted American citizen, with a view to expanding the familys dry goods business. But
22、these were the exciting days of the Gold Rush, and the young man dreamed of making it big. His initiative paid off so well that you may be wearing his invention now: his name was Levi Strauss.Technically, the entrepreneur who went by the name “Uncle Levi” didnt invent the copper rivets(铜铆钉) on jeans
23、. The idea came from a tailor named Jacob Davis in Nevada who bought cloth from Strauss to make work clothes for laborers. In 1872,Jacob Davis persuaded him to jointly file for a patent for an “improvement in fastening pocket openings”, and to shift from selling fabric to finished trousers. Then fol
24、lows a history of marketing genius-documented in the largest-ever public display of artefacts(手工制品) from Levi Strauss & Co.Levi Strauss: A History of American Style” at the Contemporary Jewish Museum in San Francisco weaves together corporate, cultural and social trends to tell the story of one of t
25、he countrys most famous exports. When Strauss died in 1902, nobody could have expected that the firm he founded would define Americas style and become a popular sign globally. It did that by roping its product to two mythic American figures: the cowboy and the rebel (叛逆者).Levi s 501 jeans were tough
26、. Marketed originally to farmers, mechanics and miners, they became the garb (服装) of choice for Western horsemen. It wasnt long before some celebrities John Wayne and Clark Gable were wearing them into various shows, followed by rebels played by Marlon Brando and James Dean.The brand s advertising r
27、ode the countercultural(反主流文化) wave, using its status as a badge of coolness and freedom. Marilyn Monroe wore Levis; Andy Warhol popularized them. Jeans that graced many famous figures- including Patti Smith, Madonna and Beyonc-fill the gallery and span the decades.4. What does the author say about
28、teenage Strauss?A. He was business-minded.B. He joined the Gold Rush.C. He was independent of his family.D. He seemed unaffected by anti-Semitism.5. What was Jacob Davis contribution?A. He transferred his patent to Strauss.B. He improved the cloth purchased from Strauss.C. He helped with marketing i
29、n Levi Strauss &Co.D. He talked Strauss into producing readymade clothes.6. What can be learned about Levis 501 jeans?A. They were originally sold to Western horsemen.B. They were constantly in line with the dominant culture.C. They shifted from being functional to being decorative.D. They first had
30、 a cold welcome from entertainment workers.7. What is the best title of the passage?A. The history of Levi s jeans.B. The changes of popular culture.C. The rebellion of a Bavarian boy.D. The American style reflected in jeans.【答案】4. A 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要叙述了Strauss的成功和其品牌李维斯牛仔裤的历史。【4题详解】推理判
31、断题。根据文章第一段“He was born in a Bavarian village in 1829, running away from anti-Semitism (反犹太主义) with his family at 17. From New York, he caught a steamer to California, a newly minted American citizen, with a view to expanding the familys dry goods business. But these were the exciting days of the Gol
32、d Rush, and the young man dreamed of making it big.”(1829年,他出生在巴伐利亚的一个村庄,17岁时,他和家人为了躲避反犹太主义而离家出走。从纽约,他坐上了一艘轮船去了加利福尼亚,他是一个刚刚成为美国公民的人,想要扩大家族的干货生意。但那是淘金热的激动人心的日子,这个年轻人梦想着要出人头地。)可推知,青年时期的Strauss有商业头脑。故选A。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段“The idea came from a tailor named Jacob Davis in Nevada who bought cloth from St
33、rauss to make work clothes for laborers. In 1872,Jacob Davis persuaded him to jointly file for a patent for an “improvement in fastening pocket openings”, and to shift from selling fabric to finished trousers.”(这个想法来自内华达州一个名叫雅各布戴维斯的裁缝,他从施特劳斯那里购买布料,为劳动者制作工作服。1872年,雅各布戴维斯(Jacob Davis)说服他共同为“加固口袋开口的改进”
34、申请专利,并将销售布料转变为成品裤子。)可知,他说服Strauss生产成衣。故选D。【6题详解】推理判断题。根据文章第四段“Levi s 501 jeans were tough. Marketed originally to farmers, mechanics and miners, they became the garb of choice for Western horsemen. It wasnt long before some celebrities John Wayne and Clark Gable were wearing them into various shows,
35、 followed by rebels played by Marlon Brando and James Dean.”(李维斯的501牛仔裤很结实。它们最初面向农民、机械师和矿工销售,后来成为西方骑士的首选服装。不久之后,一些名人约翰韦恩和克拉克盖博就穿着它们参加了各种各样的演出,马龙白兰度和詹姆斯迪恩饰演的叛军也紧随其后。)可知,李维斯的501牛仔裤从功能性转变为装饰性服装。故选C。7题详解】主旨大意题。根据文章第一段“His initiative paid off so well that you may be wearing his invention now: his name wa
36、s Levi Strauss.”(他的创举带来了丰厚的回报,你现在可能正穿着他的发明:他的名字叫李维斯斯特劳斯。)、第二段“Then follows a history of marketing genius-documented in the largest-ever public display of artefacts(手工制品) from Levi Strauss & Co.”(接下来是一段营销天才的历史李维斯公司(Levi Strauss & Co.)有史以来规模最大的艺术品公开展览记录了这段历史。)、第三段“Levi Strauss: A History of American S
37、tyle” at the Contemporary Jewish Museum in San Francisco weaves together corporate, cultural and social trends to tell the story of one of the countrys most famous exports.(旧金山当代犹太博物馆举办的“列维施特劳斯:美国风格的历史”展览,将企业、文化和社会趋势结合在一起,讲述了美国最著名的出口产品之一的故事。)、第四段“Levi s 501 jeans were tough.”(李维斯的501牛仔裤很结实。)可知,文章主要介
38、绍了Strauss的成功和其品牌李维斯牛仔裤的历史。由此可知,A项:The history of Levi s jeans.(李维斯牛仔裤的历史。)是最合适的标题。故选A。CSince apps like Uber and Lyft came on the scene, ridesharing services have dramatically changed the way people get around. A new study out of Columbia University reveals a downside of these services. It turns out
39、that ridesharing trips cause an increase in the number of accidents involving motorists and pedestrians at pick-up and drop-off locations.Previous studies on the relationship between ridesharing services and vehicle crashes compare cities where ridesharing services are available with cities where th
40、ey are not, and this makes results somewhat ambiguous. In this study researchers analyze individual trips to make the picture a little clearer.Researchers analyzed data from 372 million ridesharing trips in New York City between 2017 and 2018. Whenever a crash occurred in the city, they calculated t
41、he number of ridesharing trips that began or ended in the area at the time of the accident. They compared this with the number of trips that took place in the same location one week before and one week after the crash. Researchers did the same calculations for regular taxi rides as part of their ana
42、lyses. Also, separate analyses were performed based on the type of people injured in the crash: pedestrians, motorists or cyclists.The results of the analyses show that the rise in ridesharing trips is associated with an increase in the number of accidents involving pedestrians and motorists, but no
43、t cyclists. Furthermore, they did not find this same association between taxi trips and accidents.“Ridesharing is changing the way we move around cities.” says first author Christopher Morrison. “It is becoming clear that the technology reduces alcohol-related crashes, but these benefits do not seem
44、 to extend to the overall number of crashes. These findings help explain why that might be- because the reductions in alcohol-related crashes are offset (抵消) by increases in other types of crashes.”Researchers hope that cities and ridesharing services will use the results of this study to take measu
45、res that might reduce the number of crashes. “In crowded areas with large numbers of rideshare pick-ups and drop-offs, cities could consider building taxi-rank style infrastructure (基础设施) to protect pedestrians and prevent crashes, ”concludes Morrison.8. What do we know about previous studies on rid
46、esharing services?A. Their analysis is hardly reliable.B. Their findings are rather ridiculous.C. Their research method is out-of-date.D. Their research sample is not wide enough.9. What does the survey tell us?A. The increase in ridesharing trips can lead to an increase in accidents between cyclist
47、s and pedestrians.B. When there is a high number of ridesharing trips, there is usually an increase in the number of accidents.C. Ridesharing is changing the way we move around cities.D. Cyclists are always safe.10 What fact does the underlined word “that” in Paragraph 5 refer to?A. Ridesharing redu
48、ces alcohol-related crashes.B. Ridesharing doesnt increase accidents involving cyclists.C. Various types of crashes increase with ridesharing services.D. Overall crashes dont decrease along with alcohol-related crashes.11. What does Morrison suggest in the last paragraph?A. Improving infrastructure
49、to expand taxi services.B. Banning ridesharing services in crowded places.C. Constructing some stops for ridesharing vehicles.D. Reducing the number of pick-ups and drop-offs.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】这是一篇议论文。文章谈论了拼车服务带来的负面影响,并给出一些解决建议。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Previous studies on the relationship betwe
50、en ridesharing services and vehicle crashes compare cities where ridesharing services are available with cities where they are not, and this makes results somewhat ambiguous. In this study researchers analyze individual trips to make the picture a little clearer.”(以前对于拼车服务和车祸之间关系的研究比较了有拼车服务的城市和没有这种服
51、务的城市,这使得结果有些模糊。)可知,以前关于拼车服务的研究的结果是模糊的,他们的分析几乎不可靠。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“The results of the analyses show that the rise in ridesharing trips is associated with an increase in the number of accidents involving pedestrians and motorists, but not cyclists.”( 分析结果表明,拼车出行的增加与涉及行人和驾车者的事故数量的增加有关,而与骑自行车者无关。
52、)可知,当有高数量的拼车旅行时,通常会增加事故的数量。故选B项。【10题详解】词句猜测题。根据倒数第二段中Christopher Morrison 所说“It is becoming clear that the technology reduces alcohol-related crashes, but these benefits do not seem to extend to the overall number of crashes.”(越来越清楚的是,这项技术减少了与酒精相关的撞车事故,但这些好处似乎并没有扩大到撞车事故的总数。)可知,撞车事故的总数并没有随着酒精相关撞车事故的减
53、少而减少。所以“These findings help explain why that might be”中的that就是代指前文“总体撞车率不会随着酒精相关撞车率的降低而降低。”故选D项。【11题详解】细节理解题。根据最后一段Morrison所说“In crowded areas with large numbers of rideshare pick-ups and drop-offs, cities could consider building taxi-rank style infrastructure (基础设施) to protect pedestrians and preve
54、nt crashes.”(在有大量拼车接送的拥挤地区,城市可以考虑修建出租车级的基础设施,以保护行人,防止撞车。)可知,在最后一段Morrison建议在拼车接送的地方,建造一些拼车站点。故选C项。DAfter the season for giving, it is the one for throwing away. Each year in late December and early January a massive amount of plastic packaging is discarded (丢弃) worldwide. In Britain alone households
55、 generate 30% more waste, an extra 3m tonnes, in the month over Christmas. Most is destined for landfill. Lithuania will do less damage than many, though. The country now recycles at a record level. Almost three- quarters (74%) of plastic packaging waste was recycled there in 2017, the highest propo
56、rtion in Europe.Much of Lithuania s success is due to a deposit refund scheme (方案). Customers pay 0.10 extra when buying drinks containers. After use, these can be fed into reverse vending machines (反向自动售货机) installed in shops, which spit the deposit back out. The machines contents are sent directly
57、 to recycling centers. By the end of 2017, 92% of all bottles and cans sold in Lithuania were being returned. The overall plastic packaging recycling rate increased by almost 20%.The Lithuanian government says the scheme has fueled a potential love for recycling in its citizens. Nearly 90% of Lithua
58、nians have used the machines at least once. However, Lithuanians do not generally describe themselves as eco-fighters. A 2017 survey by the European Commission found they were less likely than most other Europeans to regard environmental issues as “very important”.The eagerness of Lithuanian recycle
59、rs may stem not from a love of the Earth but from a low net worth(资本净值). A tenth of the population live on less than 245 a month. In big cities it is common to see people scooping recyclable items out of bins to take to the machines.Less litter and money for people who need it seems like a win-win.
60、But it might not in fact be best for the environment in the long run. In Germany -where a similar, widely used refund deposit scheme has been in place since 2003 - the earnings from keeping the deposits from unreturned bottles seem to have discouraged producers from switching to more sustainable pac
61、kaging.12. What might most Lithuanian customers do under the deposit refund scheme?A. They send their drinks containers directly to recycling centers.B. They spend more on drinks than other European customers.C. They return their used drinks containers.D. They use vending machines to buy drinks.13.
62、What did the 2017 survey find out?A. Lithuania beat many countries in plastic recycling.B. Lithuanians were less aware of environmental conservation.C. Lithuanians made much money from recycling.D. Lithuania had an unequal income distribution.14. What is the authors attitude to the deposit refund sc
63、heme?A. Positive.B. Unfavorable.C. Ambiguous.D. Uninterested.15. What does the text mainly focus on?A. How and why Lithuanians recycle their trash.B. How waste turns into treasure in LithuaniaC. Who are recycling plastic bottles in LithuaniaD. Where Lithuanians throw away their plastic packaging【答案】
64、12. C 13. B 14. B 15. A【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了立陶宛政府在垃圾回收方面制定的计划,以及立陶宛人愿意实施这一计划的原因以及如何进行的垃圾回收。【12题详解】细节理解题。根据第二段的“Much of Lithuanias success is due to a deposit refund scheme (方案). Customers pay 0.10 extra when buying drinks containers. After use, these can be fed into reverse vending machines (反向自动售货机)
65、installed in shops, which spit the deposit back out. ”(立陶宛的成功很大程度上归功于押金退款计划。顾客在购买饮料容器时需额外支付0.10欧元。使用后,这些可以被送入安装在商店里的反向自动售货机,自动售货机将押金吐出来)可知,在押金退款计划下,大多数立陶宛消费者会退回他们用过的饮料容器。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的“A 2017 survey by the European Commission found they were less likely than most other Europeans to regard
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022七年级英语下册 Unit 4 Dont eat in class第三课时 Section B(1a-1d)习题课件(新版)人教新目标版.pptx
