宁夏银川市长庆高级中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川 市长 高级中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏银川市长庆高级中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)第卷(三部分,共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the woman feel?A. Worried. B. Thirsty. C. Hungry.2.Where are the speakers most likely?A
2、. On a bus. B. At a cinema. C. On a plane.3.What do we know about the woman?A. She likes going to birthday parties. B. She wont go to Marys birthday party.C. She doesnt like Marys birthday parties.4.When should Bonnie have got there?A. At 2:30. B. At 3:00. C. At 3:30.5 How will the speakers go to wo
3、rk?A. On foot. B. By car. C. By subway.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6 段材料,回答第6、7题。6.Why cant the woman go to Paris?A. Because she doesnt feel well. B. Because she has to look after he
4、r mother.C. Because her mother doesnt want her to go there.7.What will the man do?A. Look after the woman. B.See the womans mother.C. Go to Paris without the woman.听第7 段材料,回答第8、9题。8. How long did the woman wait for the service?A. For ten minutes. B. For twenty minutes. C. For thirty minutes.9.What d
5、id they decide to do in the end?A. To eat at a Chinese restaurant. B. To take a bus to another restaurant.C. To walk home straight.听第8 段材料,回答第10 至12 题。10. What is the woman doing?A. Shopping online. B. Reading some news. C. Looking at some pictures.11. What does the woman want to do?A. Get a pet. B.
6、 Feed a dog. C. Sell a cat.12. What does the man think of cats?A. They are easy to take care of. B. They are mans good friends.C. They are very lazy.听第9 段材料,回答第13 至16 题。13. Where will the woman travel in France?A. In Paris. B. In the south. C. In the north.14. What will the woman take with her?A. So
7、me clothes. B. A book. C. Some magazines.15. Who will travel in France with the woman?A. Susan. B. Some friends. C. A tour group.16. Why wont the man go to Sydney for his vacation?A. Because he prefers to go to Spain. B. Because he just got back from there.C. Because his girlfriend doesnt want to go
8、 there.听第10 段材料,回答第17 至20 题。17. What do we know about the library?A. It has six floors in total. B. It was built 10 years ago.C. The reading room is on the third floor.18. What time is the library open on weekends?A. From 8:30 am to 5:30 pm. B. From 9:30 am to 5:30 pm. C. From 9:30 am to 4:30 pm.19.
9、 How long can a student keep a book?A. One month. B. Two weeks. C. One week.20. What will the speaker do next?A. Borrow some books. B. Show people around the library.C. Take people to another building.第二部分:阅读理解 (共20小题,每小题2分,满分40分)第一节 (共15小题,每题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。ARead the fol
10、lowing advertisements and answer the questions.Japanese Restaurant(free parking)Open timeLunch 12:002:00 pm.Dinner 6:0010:00 pm.Monday to Saturdaya beautiful gift for thefirst comerLets go!Special Place$5 for each personTuesdayFriday 7 nights12:002:00 pm. 5:3011:30 pm.McDonalds$6Monday to Sunday10:0
11、0 am.9:30 pm.70% off for studentsNO.18 Centre StreetLondonSEA FAST FOOD CLUBBreakfast by the seaSaturday & Sunday6:009:00 am.Milk Egg Bread1. According to the four advertisements, you can go to _ for breakfast on Saturday.A. Japanese RestaurantB. Special PlaceC. McDonaldsD. SEA FAST FOOD CLUB2. Stud
12、ents can pay _ for a hamburger at McDonalds.A. $4.2B. $6C. $3.6D. $1.83. If you want to eat at 10:00 at night on Sunday, where can you go?A. Japanese Restaurant.B. Special Place.C. SEA FAST FOOD CLUB.D. McDonalds.【答案】1. D 2. D 3. B【解析】试题分析:这是一篇广告,介绍了四则餐馆的促销广告。【1题详解】细节理解题。由SEA FAST FOOD CLUB部分的“Break
13、fast by the sea Saturday & Sunday 6:009:00 am.Milk Egg Bread”可知,星期六可以去SEA FAST FOOD CLUB吃早餐。故选D。【2题详解】细节理解题。由McDonalds部分的“70% off for students”可知,学生享受七折,$670%$4.2,$6$4.2$1.8。故选D。【3题详解】细节理解题。由Special Place部分的“TuesdayFriday 7 nights 12:002:00 pm. 5:3011:30 pm.”可知,如果你想要星期天的晚上十点吃饭,可以去Special Place。故选B。【
14、点睛】细节理解题的提问方式比较具体,涉及的内容五花八门,通常采用以疑问句开头的特殊疑问句或不完全句的形式,有时候即使不是以疑问词开头的问句,也是以变相的问句对这类事实或细节进行提问。例如小题1:1. According to the four advertisements, you can go to _ for breakfast on Saturday.A. Japanese Restaurant B. Special PlaceC. McDonalds D. SEA FAST FOOD CLUB这类题尽管没有使用疑问词提问,仍旧属于变相的问句,提问“在星期六你可以去哪里吃早餐?”通读全文
15、可知,在SEA FAST FOOD CLUB部分我们可以找到关于题目描述的问题的答案,关键句是“Breakfast by the sea Saturday & Sunday 6:009:00 a.m.Milk Egg Bread”,星期六或者星期日上午6点到9点的早餐,牛奶,鸡蛋,面包,因此可知,在星期六你可以去SEA FAST FOOD CLUB吃早餐。故选D。BOn a Saturday evening , I was waiting for my train and on the subway stations floor was a man just sitting there. I
16、looked around and nobody stopped so I just went my way. After a few steps, I turned and asked him whether he needed help. He told me his house was one station further and he would only need to take the train there. So I reached for his hand to help him stand up.He wanted to take the stairs but I fea
17、red that he would hurt himself since he seemed too weak to walk, so I asked him to take the elevator. Even though my mind was trying to turn the danger lights on, I put the thought that I should not go alone with a drunken man out of my mind and accompanied him on the elevator.We arrived on the plat
18、form with no incidents. The mans knees seemed to soften, so I asked him to rest on a bench. While sitting there, he thanked me, telling me that I saved him. No, I said, I really did nothing; he saved himself as he walked on his own feet.At the next station, we said our goodbyes. Before I knew it, he
19、 left 100 dollars and dashed out of the train. There was no way to give him back his money. I wanted to leave it on the seat, but a young woman who thought it belonged to me ran after me and gave me the note.My initial reaction to getting that money was of shame and I even felt offended. Then I thou
20、ght he just wanted to thank me, the best way he knew how. Now, my question is what act of kindness shall I do with these 100 dollars?4. Why was the man sitting on the subway stations floor?A. Because he wanted to go home.B. Because he was seriously ill.C. Because he was waiting for the train.D. Beca
21、use he was drunk.5. Seeing the money left by the man, the author first felt _.A. ashamedB. gratefulC. delightedD. frustrated6. How will the author possibly deal with the money?A. Give it back.B. Buy something favorable.C. Give it to people in need.D. Leave it on the seat.7. What can we infer from th
22、e passage?A. I helped the man the moment I saw him.B. I thought it unsafe to go alone with the drunken man at first.C. I accompanied the man to take the stairs.D. A young woman ran after me and gave me the note.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文,文章讲述了作者帮一个喝醉的人坐火车,这个人给了作者100美元,作者要用这些钱做善举的故事。【4题详解
23、】细节理解题。根据第二段的“Even though my mind was trying to turn the danger lights on, I put the thought that I should not go alone with a drunken man out of my mind”尽管我的脑子想把危险灯打开,但我还是不想和一个醉汉独处。可知坐在地铁站地板上的男人喝醉了。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据最后一段“My initial reaction to getting that money was of shame and I even felt offend
24、ed.”我得到那笔钱的最初反应是羞愧,我甚至觉得被冒犯了。可知,作者得到钱的第一反应是羞愧。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的句子“Now,my question is-what act of kindness shall I do with these 100 dollars?”现在,我的问题是-我应该用这100美元做什么善举呢?可知,作者想要用这些钱做善良的事。C项表示作者想要把钱给有需要的人,是善良的举动。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第二段的句子“Even though my mind was trying to turn the danger lights on
25、, I put the thought that I should not go alone with a drunken man out of my mind”尽管我的脑子想把危险灯打开,但我还是不想和一个醉汉单独去。由此判断出作者一开始认为和一个喝醉的人独处不安全。故选B项。【点睛】细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,第1题文章中表明
26、尽管我的脑子想把危险灯打开,但我还是不想和一个醉汉单独去。可知坐在地铁站地板上的男人喝醉了。故选D项。C阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。The earthquake affected the students of the destroyed areas in many ways:losing parents,being scared and feeling lonely.How can we help them?Teens reporter talked with Lin Dan,the program director of the Sunshine i
27、n Your Heart Project at the Red Cross Society of China. How will the earthquake affect the teenagers mentally?Theyll have feelings of fear,anger and feel they are not safe.They will find it hard to focus.They will tend to cry,shout and tremble.And they might be afraid to be alone.What will happen if
28、 they are not helped?The teenagers will find it hard to live in a balanced way.If things get worse,they might not be able to focus on their studies.They might give up on life.How can we help them overcome these problems?The first thing is to build up trust with them.Show your sympathy and sadness,an
29、d be their friends.Then you have to give them a sense of safety.Tell them that theres a solution to every problem.Thirdly,try to satisfy their psychological needs. Some of us were not directly affected by the quake but have seen images on TV and feel scared.What should we do?Talk with an adult or sh
30、are your feelings with someone who might feel similar.If this doesnt help,then you should see a doctor for professional help.8. Whats the BEST title of the passage?A. The scare caused by the earthquakeB. Dealing with the pain left behind after the earthquakeC How to get a sense of safetyD. The psych
31、ological needs9. The earthquake will affect the teenagers mentally.Which of the following statements is NOT included?A. Theyll tend to cry,shout and tremble.B. They may be afraid to be alone.C. Theyll feel unsafe.D. Theyll feel sympathetic.10. The underlined word“psychological”in Paragraph 7 is clos
32、est in meaning to “ ”.A. mentalB. physicalC. materialD. professional11. From the passage,we can infer that .A. the scare caused by the earthquake can be relieved quicklyB. seeing a doctor is the most important measure to deal with the problemsC. the images on TV can also affect people and even cause
33、 problemsD. to help them overcome these problems,we should always talk with them【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】本文是说明文。本文介绍了地震会在多个方面影响受灾区域的学生们,地震在精神方面是如何影响青少年的,以及我们该如何帮助他们度过难关。【8题详解】主旨大意题。根据文章第一段“The earthquake affected the students of the destroyed areas in many ways: losing parents, being scared(害怕)
34、and feeling lonely. How can we help them? Teens reporter talked with Lin Dan. the program director of the Sunshine in Your Heart Project at the Red Cross Society of China.( 地震会在多个方面影响受灾区域的学生们:失去双亲、产生恐惧感和孤独感。那么我们怎样才能帮助他们呢?Teens记者就此采访了中国红十字会,“阳光在你心”项目负责人林丹。地震将如何影响青少年的精神?)”可推断,文章主要讲述如何解决地震给青少年留下的痛苦。故B项
35、“处理地震后留下的痛苦”为最佳标题。故B项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Theyll have feelings of fear, anger and feel they are not safe. They will find it hard to focus. They will tend to cry, shout and tremble. And they might be afraid to be alone.( 他们会有恐惧、愤怒的感觉,觉得自己不安全,他们会发现很难集中注意力,他们会倾向于哭泣、喊叫和颤抖,他们可能害怕独处。)”可知地震将对青少年产生心理影响。但是D项
36、“他们会感到同情”不包括在内,故D项正确。【10题详解】词义猜测题。根据下文“Be a good listener if he or she needs to talk.( 如果他们想要倾诉,做一个好的倾听者)”.可知要尽力满足他们的心理需要。由此划线词的意思应该是:心理上的。故A项正确。11题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Some of us were not directly affected by the quake but have seen images on TV and feel scared.( 我们中的一些人没有直接受到地震的影响,但在电视上看到了图像,会感到害怕。)”
37、可推断,电视上的图像也会影响人们,甚至造成问题,故C项正确。DDo you love holidays but hate the increase weight that follows? You are not alone.Holidays are happy days with pleasure and delicious foods. Many people, however, are worried about the weight that comes along with the delicious foods.With proper planning, though, it is
38、 possible to control your weight. The idea is to enjoy the holidays but not to eat too much. You dont have to turn away from the foods that you enjoy. The following suggestions may be of some help to you.Do not miss meals. Before you leave home for a feast, have a small, low-fat snack. This may help
39、 to keep you from getting too excited before delicious foods.Begin with clear soup, fruit or vegetables. A large glass of water before you eat may help you feel full. Use a small plate; a large plate will encourage you to have more than enough.Better not have high-fat foods. Dishes that look oily or
40、 creamy have much fat in them.Choose lean meat. Fill your plate with salad and green vegetables.If you have a sweet tooth, try mints and fruit. They dont have fat content as cream and chocolate.Dont let exercise take a break during the holidays. A 20-minute walk after a meal can help burn off excess
41、 calories.12. Holidays are happy days with pleasure but they may _.A. bring weight problemsB. bring you much trouble in your lifeC. make you worry about your foodsD. make you hate delicious foods13. In order to really enjoy your holidays without putting on weight, youd better _.A. drink much water a
42、nd have vegetables onlyB. not eat much food in high fatC. not accept invitations to feastsD. turn away from delicious foods14. According to the passage, _ is a necessary part to stop you from putting on weight.A. clear soupB. waterC. calories of energyD. physical exercise15. Many people cant help pu
43、tting on weight after the holidays because they _.A. cant control themselvesB. go to too many feastsC. enjoy delicious foodsD. cant help turning away from the foods【答案】12. A 13. B 14. D 15. A【解析】本文为一篇议论文。文章介绍了在节假日既能享受美食又不会长胖的几个建议。【12题详解】细节理解题。由第二段Many people, however, are worried about the weight th
44、at comes along with these delicious foods. 然而,许多人担心美味食物带来体重的增加。可知假期是快乐的,但是可能带来体重问题。故选A项。【13题详解】细节理解题。由第六段Better not have high-fat foods. Dishes that look oily or creamy have much fat in them. 最好不要吃高脂肪食物。看起来油腻或乳脂状的菜里有很多脂肪。可知为了真正享受假期而不发胖,最好不要吃太多高脂肪的食物。故选B项。【14题详解】推理判断题。由最后一段 Dont let exercise take a b
45、reak during the holidays. A 20-minute walk after a meal can help burn off excess(过多的) calories.在休假也不要忘了锻炼。饭后散步20分钟可以燃烧多余的卡路里。可知,体育锻炼是阻止发胖必不可少的一部分。故选D项。【15题详解】推理判断题。结合第三段With proper planning, though, it is possible to control your weight. 不过,如果计划得当,控制体重是有可能的。因此,如果计划得当并且执行下去,是可以控制住体重的。很多人节后发胖,是因为他们没有控
46、制住自己。故选A项。第二节(共5小题,每题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It seems that there is never enough time in the day. But, since we all get the same 24 hours, why is it that some people achieve much more than others? _16_Keep 0a to-do list.You should have a reminder system to tell you when you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387375.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
