密云区2014高考英语阅读理解系列训练(21)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 密云 2014 高考 英语 阅读 理解 系列 训练 21 答案
- 资源描述:
-
1、密云区2014高考英语阅读理解系列训练(21)及答案故事类-201*重庆卷 A One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装) On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, “I promised you a gift, and here i
2、t is. ”What an honor! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told it over and over how much I loved it! One morning, however, I found its bed empty. My doll was gone! I cried for it. M
3、um wept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying”, which sounded ominous. Christmas was coming. “Dont expect any presents this year,” Dad said, pointing at the
4、socks I hung in the living room. “If your baby brother lives, thatll be Christmas enough.” As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before. The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say, “What? Hes all right?” He h
5、ung up and shouted upstairs. “The hospital said we can bring Richard home!” “Thank God!” I heard Mum cry. From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll would be home. I ran downstairs
6、. My socks still hung there flat. But I knew they were not empty; they were filled with love!56. What happened to the author on September 11th, 1958? A. He got a baby brother. B. He got a Christmas gift. C. He became four years old. D. He received a doll.57. What does the underlined word “ominous” i
7、n Paragraph 3 probably mean? A. Impossible. B. Boring. C. Difficult. D. Fearful. 58. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming? A. Excitement. B. Happiness. C. Sadness. D. Disappointment. 59. What is the passage mainly about? A. A sad Christmas day. B. Life wit
8、h a lovely baby. C. A special Christmas gift. D. Memories of a happy family.【要点综述】“我”四岁时母亲给了“我”一件特殊的圣诞礼物:人娃娃我可爱的弟弟Richard。但后来Richard发高烧差点夭折,经医院抢救得生,这使我更加珍爱我的“人娃娃”。56. A细节理解题。虽然表面上是有了一个娃娃,但事实上是有了亲弟弟。57. D词义猜测题。从该句前半部分中的 “hopeless”, “pitiful”, and “dying”可知该词意思是“令人害怕的”。虽然其他三个词均表示消极含义,但只有fearful表示“我”害怕
9、“弟弟”离“我”而去。58. C推理判断题。从第四段最后两句As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before.可知父亲感到十分伤心。59. C主旨大意题。第一段一开始便定义我的弟弟Richard是一件特殊的圣诞礼物。虽然弟弟Richard差点离我们而去,但后来还是得以平安回家,因此圣诞节并不悲惨。B和D选项外延过大,此段材料只是截取生活中的一个片段,并非整个和Richard一起生活的全部。*结束(201*全国II) For those who study the development of intell
10、igence(智力)in the animal world, self-awareness is an important measurement. An animal that is aware(意识)of itself has a highlevel of intelligence.Awareness can be tested by studying whether the animal recognizes itself in the mirror, that is, its own reflected image(反射出的影像)Many animals fail this exerc
11、ise bitterly, paying very little attention to the reflected image. Only humans, and some intelligent animals like apes and dolphins, have been shown to recognize that the image in the mirror is of themselves.Now another animal has joined the club. In the Proceedings of the National Academy of Scienc
12、es, researchers report that an Asian elephant has passed the mirror self-reflection test. We thought that elephants were the next important animal, said Diana Reiss of the Wildlife Conservation Society, an author of the study with Joshua M. Plotnik and Fans BM. de Waal of Emory University. With thei
13、r large brains, Reiss said, elephants seemed like cousins to apes anddolphins.The researchers tested Happy, Maxine and Patty, three elephants at the Bronx Zoo. They putan 8-foot-square mirror on a wall of the animals play area (out of the sight of zoo visitors) and recorded what happened with camera
14、s, including one built in the mirror.The elephants used their long noses to find what was behind it, and to examine parts of their bodies. Of the three, Happy then passed the test, in which a clear mark was painted on one side of her face. She could tell the mark was there by looking in the mirror,
15、and she used the mirror to touch the mark with her long nose.Diana Reiss said, We knew elephants were intelligent, but now we can talk about their intelligence in a better way.45. What can mirror tests tell us about animals? A. Whether they have large brains. B Whether they have self-awareness. C. W
16、hether they enjoy outdoor exercises. D. Whether they enjoy playing with mirrors.46. Why does the author mention apes and dolphins in the text? A. They are most familiar to readers. B They are big favorites with zoo visitors. C. They are included in the study by Reiss. D. They are already known to be
17、 intelligent.47. What made Happy different from Maxine and Patty? A. She used her nose to search behind the mirror. B. She recognized her own image in the mirror. C. She painted a mark on her own face. D. She found the hidden camera.【答案】BDB*结束2.(201*天津卷)An idea that started in Seattles public librar
18、y has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same tome.In addition to encouraging reading as a pursuit (追求) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discuss
19、ing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched (发起)the If All of Seattle Read the Same Book project in 1998. Her original program used author visits,study guides and book discu
20、ssion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong kong.In Chicago, the mayor(市长)appeared on television to announce the choice of To Kill a Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result,
21、 reading clubs and neighbourhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The only problem arose in New York ,where local readers could not decide on one bo
22、ok to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns,where a greater sense of unity(一致)can be achieved .Or it may show that New Yorkers rather missed the point ,putting all their energy And passion into the choice of the book r
23、ather than discussion about a book itself.Ultinatel was Nancy points out,the level of sucicess is not meastured by how many people read a book,but by how many people are enriched by the process.or have enjoyed speaking to someone with whom they would not otherwise have shared a word.46.What is the p
24、urpose of the project launched by Nancy?A.To invite authors to guide readers.B.To encourage people to read and share.C.To involve people in communnity service.D.To promote the friendship between cities.47.Why was it difficult for New Yorkers to carry out the projict?A.They had little interest in rea
25、ding.B.They were too busy to read a book.C.They came from many different backgroundsD.They lacked support from the locat government48.According to the passage,where would the project be more easily carried out?A.In large communities with little sense of unityB.In large cities where libraries are far
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
