2021-2022学年高中外研版英语必修1作业:阶段综合检测4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中外研版英语必修1作业:阶段综合检测4 WORD版含解析 2021 2022 学年 中外 英语 必修 作业 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AThe other day I found my old certificates(证书)We had exams called O levels when we were sixteen.(They are called something different now.) Its so long ago that Id forgotten what wed studied.I had nine O levels when I left school and one was in cookery.I was surprised
2、 because Im a terrible cook!CeliaMy main memory is what we had to wear! I had a purple skirt with yellow lines on it, and then we had those silly hats with a purple line round them.Girls would do anything to lose their hats.Then when I was about twelve, my parents moved to the United States and I we
3、nt to my new school in my favourite clothes.It was great!AliceI had a normal(正常的)day at school, but I also had music lessons because my parents wanted me to learn the violin.So I had special classes at school before everyone else arrived.So most pupils started at eight thirty, but I had to go to sch
4、ool at seven oclock for my music lessons.Then at the end of the day, Id do sport, so often I didnt finish until five in the afternoon.That was a long day for a tenyearold.DeanI travel a lot nowadays, and I suppose my interest in other countries began with geography and a teacher I liked called Mr.By
5、ford.Wed learn about faraway places and strange areas.I think it made me want to visit them later in life.Susan【语篇解读】本文是应用文,四个人分享了各自对学生时代的回忆。1How was Deans life when he was ten?ABusy.BHappy.CLonely.DPeaceful.A推理判断题。由第三段中的“most pupils started at eight thirty.a long day for a tenyearold”可知,Dean十岁时除了正常
6、的学校课程之外,还要在早上提前一个半小时到学校学习音乐,下午放学之后进行体育运动;因此Dean十岁时生活比较忙碌。2Why does Susan mention Mr.Byford?ATo introduce Mr.Byford as a good teacher.BTo discuss how geography should be taught.CTo show that Mr.Byford has changed her life.DTo explain how she became interested in travelling.D推理判断题。由最后一段中的“I suppose my
7、 interest.called Mr.Byford”可知,Susan对旅行的兴趣源自地理课和她喜爱的老师Byford;因此她提及Byford老师是为了说明自己是如何爱上旅行的。3What are these people mainly talking about?APersonal interests.BSchool memories.CChildhood habits.DFavourite teachers.B推理判断题。文中四个人各自分享了学生时代的回忆:上学时参加考试获得的证书、难看的校服、忙碌的学生生活、激发自己旅行兴趣的地理课和老师。且第一段中的left school,第二段中的m
8、y new school,第三段中的go to school以及最后一段中的geography and a teacher都可以作为推断线索。BMy daughter graduated from college this year.I couldnt be more proud of her.Through countless hours of study, books read, papers written, and tests taken, her hard work has paid off.She is no longer a little girl.She has become
9、a wise, giving, caring, and loving adult.She has learned so much and is ready to start the rest of her life.I think the things I take most pride in her learning, though, arent the ones she learned in the classroom.They are the ones she learned through living her life.My daughter already knows things
10、 that took me much longer to learn.She knows that money cant buy happiness.She knows that laughter exercises the lungs and love opens up the heart.She knows that doing what you love and loving what you do turns work into play. She knows that children are lifes most precious (珍贵的) gift and that every
11、 child should be treated with kindness and love.My daughter knows that life often isnt fair, that society often isnt wise, and that everyone of us will face our share of problems.She also knows, however, that with love in our hearts we can bring learning, laughter, and joy to even the toughest days.
12、She knows that life is a journey taken on a rocky road and that sometimes we stumbleShe knows that we can pick ourselves up each time and even help someone else up as well.Most of all she knows that she is still learning, just as we all are.May she always know too just how much I love her.【语篇解读】女儿大学
13、毕业,母亲为她而自豪,因为女儿不仅学成归来,而且还学会了许多生活中的道理,同时充满爱心。4How did the author feel when her daughter graduated from college?AGrateful.BSatisfied.CCalm.DConcerned.B推理判断题。从第一段出现的“I couldnt be more proud of her”以及文章所列举的女儿的优点可知,作者对女儿非常满意。故选B项。5We can infer from the underlined words in Paragraph 2 that_Ayou should lov
14、e work as well as playBits important for one to turn work into playCyour work will become interesting if you love itDwhat you love and what you do are totally differentC推理判断题。画线部分的意思为:做你喜欢的事以及喜欢你所做的事将会使你的工作变为娱乐。言外之意,如果你喜欢你的工作,工作就会变得很有趣。故C项为正确选项。6The author wanted her daughter to know that_Aher mothe
15、r is welleducatedBher mother loves her very muchCshe is cleverer than her motherDshe has to keep learning all her lifeB推理判断题。从第三段中的“May she always know too just how much I love her.”及全文的描述可推知,作者希望女儿知道她是多么爱她。故选B项。7What does the underlined word “stumble” in the last paragraph probably mean?AFall.BClim
16、b.CControl.DShock.A词义猜测题。从该词前面的“a rocky road”及后一句话中的“we can pick ourselves up each time and even help someone else up as well”可知应选A项。C Have you ever lost your direction? Then you might find satellite navigation (satnav) systems(卫星定位系统) helpful.A satnav system uses groups of satellites.They send info
17、rmation to a receiver(接收器),such as your smartphone.Then they can find where you are.The earliest satnav system is the Global Positioning System(GPS) of the United States.The US has put 24 satellites into space to make sure GPS can locate(定位) a person correctly and globally.Likewise,Russias GLONASS a
18、nd European Unions Galileo can also work globally.But China is catching up, building its own BeiDou Navigation Satellite System.BeiDou is Chinas homegrown satnav system, reported Xinhua.It was set up in 2000, when China sent BeiDous first navigation experiment satellite into space.With it, China bec
19、ame the third country to build a satnav system after the US and Russia.BeiDou can find you wherever you are.It helps you go faster by finding shortcuts(捷径) and using correct directions.When you are in trouble and call the police, they will know exactly where you are if you have a cellphone that uses
20、 BeiDou.Today,there are more than 20 BeiDou satellites above our heads.And the system is able to offer open services to the AsiaPacific region(亚太地区)In November, China plans to send more BeiDou3 satellites into space.BeiDou3s position accuracy(准确度) is less than five meters, Ran Chengqi,a senior desig
21、ner of the satellite navigation system, told China Daily.By 2020,BeiDou is planned to have 35 satellites and begin serving globally,reported Xinhua.【语篇解读】本文主要介绍了卫星导航系统的工作原理,人类所取得的成就,以及中国的卫星导航系统的发展成就。8A satnav system works correctly and globally by using_Aa satelliteBgroups of satellitesCa receiver l
22、ike a smartphoneDa group of receiversB细节理解题。根据文章第二段中的“A satnav system uses groups of satellites.”可知,卫星导航系统使用了几组卫星。故选B。9How many satellites does GPS of the US use to find a persons position?A7.B24.C20.D35.B细节理解题。根据文章第三段中的“The US has put 24 satellites into space to make sure GPS can locate(定位)a person
23、 correctly and globally.”可知,美国已将24颗卫星送入太空,以确保GPS定位的准确性和全球性。故选B。10Which country does NOT have its own satnav system?AThe United States.BSouth Korea.CRussia.DChina.B细节理解题。根据第三、四段的描述可知,美国、俄罗斯还有中国是建立了卫星导航系统的国家,韩国还没有建立。故选B。11What can we learn from the text?AThere are 35 BeiDou satellites above our heads.
24、BBeiDou now is able to Serve globally.CBeiDou satellites are made in China.DEveryone needs to have a cellphone that can use BeiDou.C细节理解题。根据文章第四段第一句“But China is catching up, building its own BeiDou Navigation Satellite System.”可知,北斗卫星导航系统是中国制造的。故选C。DI come from a family that loves sports.My father
25、coaches Little League baseball.My mother swims nearly every weekend.My brother is on his highschool basketball team, and I am the best hitter on my middleschool volleyball team.All of us have benefited(受益) from sports.One of the most common ways for kids to take part in sports is to join a team.Join
26、ing a sports team should be a school requirement.Playing sports is good for both the body and mind.Everyone knows that exercise helps people stay fit.For example, swimming helps your heart work better and it also helps build muscle strength(肌肉力量)In addition, school athletes(运动员) often have a healthy
27、 diet.I eat a lot of fruit and vegetables and avoid fatty foods because I must stay in great condition.Being on a team allows students to enjoy a healthier social life.They often make more friends and can be some of the most popular kids in school.Since joining the basketball team, my brother has ma
28、de friends with a lot of his teammates and has showed more interest in spending time with them.Kids who take part in school teams sometimes earn college scholarships(奖学金)My brothers friend, Justin, played football in high school.His family did not have money to send him to college.However, a college
29、 invited him to play on its team.The college is paying for him to go to school.Joining a team turned out to be one of the best decisions he had ever made.Now he studies at a great college and plays on its football team.Not every school athlete gets a college scholarship, but joining a school team ma
30、kes it possible.Although some people may not like the idea of forcing students to join a school team, its many benefits such as keeping kids healthy, new friendships, and possible scholarships cannot be denied(否认)【语篇解读】本文是议论文。作者认为,学校应该规定学生必须加入校运动队。12What does the author mainly tell us in Paragraph 2
31、?AJoining a school team has health benefits.BStudents should spend more time exercising.CSwimming is an excellent sport for students.DSchool athletes must try to eat a healthy diet.A段落大意题。细读第二段内容可知,本段主要讨论的是加入校队对学生健康有益。13How did the authors brother change after joining the team?AHe had a busier life.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388040.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
