分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训12 阅读理解题型综合练习 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:364913
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训12阅读理解题型综合练习 WORD版含解析 2021 通用版 高考 英语 一轮 复习 专题 限时 集训 12 阅读 理解 题型 综合 练习 WORD
    资源描述:

    1、专题限时集训(十二)阅读理解题型综合练习A (2019贵阳市监测考试)Recently,my husband and three kids were playing in Mediterranean(地中海),swimming and floating in the pictureperfect sea.It was ridiculously beautiful in Majorca,Spain.The way the sun danced across the water and how the blue horizon was dotted with storybook sailboats

    2、 were such beautiful scenes.My husband and I always dreamed about taking our kids on a trip around the world.It was one of the things we talked at length about.When we imagined our life with the children,we hoped we would have.Fourteen years later,we had three boys who were growing up faster by the

    3、day.It was time to make good on those plans.We renewed our passports,and then packed our bags.We showed our kids the world.It was about experiencing the dozens of flights and trains and taxis together.We showed them how wonderful,how diverse,and how fascinating the world is.We wanted them to learn a

    4、ll that we had learned ourselves,through our own travels.But there was something more than that:What we really wanted is to slow down time.We wanted the days to last a bit longer,and the weeks to take their time.The years with our children are going too fast.We wanted to put the brakes on our busy l

    5、ives for a year,and just be with our kids.We wanted a break from the daily morning routine of making lunches,eating breakfast and going out the door in time for school.We needed family time out.It was the wonderful two months in Europe,full of incredible moments.When we look back at our lives,I know

    6、 well be glad we did it.I know well be happy that this is a chapter of the story of our family.【语篇解读】本文是一篇记叙文。丈夫和“我”很早就梦想着带孩子们一起去旅游,享受美景和家人陪伴的时光。十四年后,我们实现了梦想。1What did the couple often dream of fourteen years ago?AGoing to Mediterranean.BTravelling with their children.CSome storybook sailboats.DThei

    7、r childrens growing fast.B考查推理判断。根据第二段第一句My husband and I always dreamed about taking our kids on a trip around the world可推知,14年前,“我”和丈夫梦想着带孩子们环游世界,故B项正确。2What does the underlined part“make good on” probably mean?ADo good to.BCarry out.CMake up. DPut off.B考查词义猜测。根据上文可知,“我”和丈夫梦想着带孩子们环游世界,结合第三段第二句It w

    8、as time to make good on those plans可推知,是实行这些计划的时候了。由此可推知,画线部分意为“实行”,故B项正确。3What is Paragraph 3 mainly about?AThe travel. BThe children.CThe transportation. DThe diverse world.A考查段落大意。根据第三段的内容可知,该段主要介绍了实行旅游计划,和三个孩子一起去旅游的情况,故A项正确。4What was the most important in the writers eyes?ADoing everything slowl

    9、y.BLiving a busy life.CSticking to the routine.DSlowing down the time.D考查细节理解。根据第四段中的But there was something more than that: What we really wanted is to slow down time可知,作者最希望的是时间能慢下来,故D项正确。B (2019湖南省五市十校联考)In 2016,China released guidelines forbidding weird(古怪的) construction,shifting their focus to

    10、the“economic,green and beautiful”Now a new plan certainly fits the billLiuzhou Forest City,designed by the Italian firm Stefano Boeri Architetti,will be under construction in southern China.The 175hectare,self-contained neighborhood will contain more than 70 buildingsincluding homes,hospitals,hotels

    11、,schools and officesall of which will be covered with 40,000 trees and almost a million plants.This is the first experiment of the urban environment thats really trying to find a balance with nature.The idea behind the project is to combine as many plants with the architecture as possible.The plants

    12、 are expected to absorb almost 10,000 tons of carbon dioxide and 57 tons of pollutants per year,and produce 900 tons of oxygen a year,while also decreasing the air temperature and providing a new habitat for displaced wildlife.Solar panels(控制板) on the roofs will collect renewable energy to power the

    13、 buildings.The project comes on the heels of Stefano Boeri Architettis Vertical Forest,two residential towers in Milan covered in the equivalent(等同物) of five acres of forest.“We started to imagine if it was possible to create an urban environment by planting many trees in the city,”Boeri said. China

    14、,in his eyes,provided the perfect background for such an ambitious project.But the projects completion is a long way off.Construction is set to begin in 2020. Boeri said there is still a lot of planning and research required before a projected completion date can be set.He remains,however,optimistic

    15、 about the project,and confident about its aim.“I really think that bringing forests into the city is a way to reduce climate change,”he said.【语篇解读】本文是一篇说明文。“柳州森林城”是意大利著名建筑设计师Stefano Boeri参与设计的作品,将在中国南方开始建设;该小区设计的理念为“经济,绿色,美观”,其设计将引领世界潮流。5What can be concluded from the first two paragraphs?AA ban wi

    16、ll be stopped quickly.BAn Italian company will pay for the new plan.CA new neighborhood will satisfy the guidelines.DAll strange buildings in China have been torn down.C考查推理判断。根据第一段第一句和第二句中的Now a new plan certainly fits the bill Liuzhou Forest City可知,2016年中国倡导的建筑准则是“经济,绿色,美观”,新建社区“柳州森林城”符合其准则;结合第二段介

    17、绍的该社区的建筑面积和树木及绿色植物的覆盖面积可推知,新社区将符合建筑准则,故C项正确。6What benefit will this project bring about?APurifying the air around.BControlling the climate of the area.CProviding habitats for all the wildlife.DSupplying solar energy to the world.A考查细节理解。根据第三段第二句可知,这些植物预计每年吸收近1万吨二氧化碳和57吨污染物,每年产生900吨氧气,同时还能降低气温,为流离失所的

    18、野生动物提供新的栖息地;据此可知,该项目能净化空气,故A项正确。7Which of the following can replace the underlined part in Paragraph 4?ALooks like. BFollows.CDiffers from. DEquals.B考查词义猜测。根据第四段划线部分所在的句子可知,该项目紧随Stefano Boeri Architetti的垂直森林项目;据此可推知,画线部分意为“紧跟”,故B项正确。8What is the text mainly about?AA future forest city.BLiuzhous deve

    19、lopment.CChinas citybuilding policy.DHow to change a citys climate.A考查主旨大意。通读全文可知,第一段第二句为全文的主题句,结合全文内容可知,本文主要介绍了一个未来的城市建筑规划,即绿色森林覆盖的城市小区,故A项正确。C (2019成都市诊断性检测)Japan recently lowered its voting age from 20 to 18.This decision was in order to help young people feel more engaged in politics.But it may

    20、also signal the change of social views regarding the beginning of adulthood.Adulthood has traditionally been defined by a combination of age and the achievement of social milestones(里程碑)Most countries have a legally defined age to determine when a person becomes an adultthe age of majority.In Austra

    21、lia,most states consider a person to be an adult in court at 18.The age of 18 is also consistent with other adult privileges,such as the right to purchase alcohol and to marry. However,17yearolds can serve in the army and get a drivers licence.The law defines adulthood on the basis of age and it als

    22、o recognizes the process of becoming an adult as involving himself gradually in social responsibility.This legal approach to adulthood is mirrored in other countries,where there are differences between the age of majority and social responsibility given to young people.Socially,determinants of adult

    23、hood traditionally focus on a person taking increasing responsibility for their lives in various ways.Completing school,taking fulltime employment,getting married and parenthoodthese are all observable indicators to determine when a person is viewed as an adult.Since the 1980s,however,people have ac

    24、hieved some of these observable milestones at later ages.Increased access to education has delayed young people leaving home and developing romantic relationships.Economic changes have also resulted in unstable employment markets and increases in costs of living,prompting many young people to remain

    25、 at home and dependent on parents.Due to these social changes,our expectations of young people and their level of social responsibility have also changed.The recognition of a new life stageemerging(发展初期的) adulthoodhas been recommended to account for the changes to social milestones that have traditi

    26、onally represented adulthood.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要论述了由于教育机会的增加、经济上的变化等社会变化,年轻人进入成年人生阶段的时间推迟了。 9What can we learn about adulthood from the text?APeople reach observable indicators much later.BAge alone is a reliable determinant of adulthood.CParticipation in politics is a responsibility for adulthood.DEc

    27、onomic changes mainly shift peoples views on adulthood.C考查推理判断。根据第一段第一、二句可知,日本最近将投票年龄从20岁降至18岁,这一决定在某种程度上是为了帮助年轻人更好地参与政治;又根据本段第三句可推知,参与政治是成年人的责任,故C项正确。10What right can people enjoy at the age of 17 in most states of Australia?AVoting.BBuying wines.CGetting married.DDriving legally.D考查细节理解。根据第二段的内容,尤

    28、其是第五句However, 17yearolds can serve in the army and get a drivers licence可知,在澳大利亚的大部分州,人们在17岁时可以服兵役和获得驾照,故D项正确。11What does the underlined word“prompting”in Paragraph 4 probably mean?AEncouraging.BAdvising.CForbidding.DPersuading.A考查词义猜测。根据第四段尾句可知,经济上的变化也导致了不稳定的就业市场和生活成本的增加,这促使许多年轻人留在家里并依赖父母;据此可推知,A项“

    29、促进,助长”与画线词意思相近,故A项正确。12Whats the main idea of the text?AEmerging adulthood reflects a new life stage.BAdulthood is defined differently in different places.CSocial changes are challenging the idea of adulthood.DAdulthood is a combination of rights and responsibilities.C考查主旨大意。通读全文可知,文章尾段第一句为全文的主题句;又结合全文内容可知,本文主要论述了由于社会的变化,年轻人进入成年人生阶段的时间发生了变化,而人们关于“成年”这一概念的看法也发生了变化,故C项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训12 阅读理解题型综合练习 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364913.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1