分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型山东专用2021届高考英语二轮复习组合练十二阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析20210315133.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:388228
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东专用2021届高考英语二轮复习组合练十二阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析20210315133 山东 专用 2021
    资源描述:

    1、组合练(十二)阅读理解阅读七选五语法填空.阅读理解A Its common knowledge that some countries have higher life expectancies(预期寿命)than others,but the city you live in can also affect your health. Some cities are hard on their citizens.In places with poor city planningLagos was called out recently by the Economist Intelligence

    2、 Unitpublic spaces are few and far between,making outdoor activities hard.Lack of infrastructure(基础设施)jams the streets with cars and the air with pollutants,and people work long hours for little money. These are just some of the factors concluded by Spotahome,a rental agency.Theyve analyzed data fro

    3、m a range of sources,including the World Health Organization,TripAdvisor and the CIA World Factbook to score each city on health,gym availability and quality,life expectancy,obesity(肥胖),green space and other elements to work out a list of the worlds healthiest cities. The list is certainly Eurocentr

    4、ic but continuous sunshine is seen as a positive thing,even if it may be more of a disadvantage in other regions.But it does go some way towards suggesting which cities are getting it right in providing a good life for their inhabitants. It may not be surprising to learn that most of the healthiest

    5、cities are in northern Europe,known for its peoplefirst approach to city planning.Australia and Canada also do wellbut Alaska,the first US.city is only in 34th place.The UK.doesnt fare too well eitherits only city in the top 50 list is London,in 40th. Whether youre planning a wholesome holiday,or si

    6、mply wondering what your city can do better,this list of the 50 healthiest cities will give you pause for thought.Here are the attractive,healthyeating,cleanaired cities that are getting it right.语篇解读文章是关于世界上最健康的城市的介绍。1Why are some cities difficult to live in according to the text?AThe air is heavil

    7、y polluted.BThere is no city planning.COutdoor activities arent available.DPublic places are limited.解析:细节理解题。根据第二段中的“public spaces are few and far between”可知,公共用地有限是其中一个原因,故选D。答案:D2How did Spotahome list the worlds healthiest cities?ABy figuring out the citys green area.BBy gaining information via

    8、various people.CBy analyzing different aspects of the cities.DBy selecting those with the highest life expectancy.解析:推理判断题。根据第三段的内容可知,他们分析了来自各种渠道的数据,然后给每一个城市打分,根据健康、体育馆的设备和使用质量、预期寿命、肥胖、绿地空间和其他一些因素来做出最健康的城市名单。故选C项“通过分析城市的不同方面”。答案:C3What does the list aim to help people do?AForm healthy eating habits.

    9、BChoose a right place for a holiday.CBecome aware of attractiveness of cities.DReflect the future of the city planning.解析:推理判断题。全文最后一段第一句话提到,不管你是正在计划度假,还是仅仅想弄明白你的城市能够更好地做些什么,这份50个最健康城市的名单,将会帮助你去思考。故选B项“选择一个合适的地方去度假”。答案:B4Where is this text most likely from? AA diary.BA guidebook. CA novel. DA magazi

    10、ne.解析:文章出处题。通读全文可知本文有关全世界最健康的城市,应该摘自一本杂志,而非日记、指南手册和小说。故选D。答案:DB Though plastic shopping bags are cheap and useful,they cause widespread pollution.Now,we may have an unlikely helper to help clean up our garbagea small wax worm. The worms hidden skills were discovered by accident.About two years ago,F

    11、ederica Bertocchini,a developmental biologist at the Spanish National Research Council and an amateur beekeeper,was cleaning out bees nest that had been filled with worms.She removed the worms and put them in a plastic bag while doing the cleaning.After finishing,she went back to the room where she

    12、had left the worms,and found they had escaped from the bag.When she checked,she saw that the bag was full of holes. Realizing she may have made an important discovery,Bertocchini teamed up with other researchers to conduct further research.They began by placing 100 worms on some plastic bags and dis

    13、covered that over a 24hour period,the worms managed to chew through 92 milligrams of plastic.The researchers make an appropriate judgment that at this rate,the group of worms could degrade(降解)an averagesized 5.5gram plastic bag within a month.To rule out the possibility that chewing was causing the

    14、degradation,the researchers spread the soft wet substance inside the body of some recently dead worms on a sheet of plastic.Sure enough,even the liquid was able to eat through the material,confirming that the worms have plasticdigesting enzymes(酶) While the news is certainly encouraging,not everyone

    15、 is convinced.The Michigan State Universitys Ramani Narayan believes the tiny pieces of microplastics released by the plasticeating worms would pick up harmful substances and transport them up the food chain,causing even more harm to the environment and human health.Susan Selke,director of Michigan

    16、State University School of Packaging,is concerned that the worms will not be able to survive in an oxygenfree landfills where large amounts of waste material are buried under the earth. However,Bertocchini is not planning to transport worm armies to landfills.Instead,the researcher wants to identify

    17、 the enzyme that helps degrade the plastic.The researcher says,maybe we can find the molecule(分子) and produce it on an industrial level,rather than using a million worms in a plastic bag.语篇解读西班牙生物学家Federica Bertocchini爱好养蜜蜂,她在清理蜂巢时意外发现了一种能吃塑料的蜡虫,她和她的团队对此进行了研究,她的这一发现未来有望用于治理白色污染。5What did the experim

    18、ent of using dead worms find out?AWorms chewing may cause the degradation.BA plasticeating chemical exists in wax worms.CDead worms are effective in dealing with plastic.DIt takes a long time for worms to degrade plastic.解析:细节理解题。根据第三段中的“To rule out the possibility that chewing.the worms have plasti

    19、cdigesting enzymes.”可知,研究者们将刚刚死去的虫子体内的浆液置于一片塑料上,结果发现这种液体也有降解塑料的作用,并得出蜡虫体内含有一种可降解塑料的酶这一结论。故选B。答案:B6What is Ramani Narayans attitude to Bertocchinis finding?AObjective.BConvinced.CQuestioning. DOptimistic.解析:观点态度题。根据倒数第二段中的“While the news is certainly encouraging,not everyone is convinced.The Michigan

    20、 State Universitys Ramani Narayan believes the tiny pieces of microplastics released by the plasticeating worms would pick up harmful substances and transport them up the food chain,causing,even more,harm to the environment and human health.”可知,虽然Bertocchini他们的发现很令人振奋,但并不是每个人都信服,Ramani Narayan就是其中一个

    21、。他认为,生物降解(此处指通过蜡虫来降解塑料)可能会携带有害物质,并将其输送到食物链中,甚至会给环境和人类健康带来更多的危害。由此可推知,Ramani Narayan对Bertocchini的发现持“怀疑的”态度。故选C。答案:C7What might Bertocchini focus her later research on?AThe structure of plasticdegrading enzymes.BThe use of other worms in disposing plastic.CWax worms adaptability to the landfill envir

    22、onment.DThe chance of producing wax worms on a large scale.解析:推理判断题。根据最后一段中的“Instead,the researcher wants to identify the enzyme that helps degrade the plastic.produce it on an industrial level”可知,Bertocchini接下来会将其研究重心放在可降解塑料的酶上,研究其内部结构,如发现其分子等。故选A。答案:A8What is the best title for the text?ACan Wax W

    23、orms Save the Environment?BWax Worms Have an Appetite for PlasticCWhy Do Wax Worms Have Plasticeating Skills?DHungry Worms Join the Fight Against Plastic Pollution解析:标题归纳题。第一段点明文章主题发现能够帮助处理塑料垃圾的虫子;第二段具体说明了Bertocchini是如何发现蜡虫能够降解塑料的;第三段讲述了Bertocchini和其他研究人员对此作的进一步研究;第四段介绍了对此研究发现所持的不同态度;最后一段介绍Bertocchi

    24、ni接下来的打算。综合可知,本文主要讲的是研究人员发现了蜡虫能降解塑料,想通过蜡虫这一特点来研究它们能不能帮助降解生活中的塑料垃圾,因此A项能概括全文。故选A。答案:A.阅读七选五Eye contact is an important aspect of nonverbal behavior._1_ Give and receive feedback(反馈)Looking at someone lets them know that the receiver is concentrating on the content of their speech._2_ Communication ma

    25、y not be a smooth process if a listener turns away their eyes too frequently.It has also been suggested that if someone maintains constant eye contact,then they are trying too hard and may well be lying. _3_ This is related to point one.Eye contact is more likely to be continuous when someone is lis

    26、tening,rather than speaking.When a person has finished what he/she has to say,he/she will look directly at the other person and this gives a signal that it is time for him or her to speak.If someone does not want to be interrupted,eye contact may be avoided.Convey something about a relationship betw

    27、een people.When you dislike someone,you tend to avoid eye contact and your pupil(瞳孔)size is often reduced._4_ Dilation(扩张)of the pupils is a reaction to the sight of someone attractive,so increased eye contact could be a biological mechanism (生理机制)to help find a potential partner._5_AThe eyes are th

    28、e window to the soul.BLet partners know when it is their turn to speak.CNot maintaining eye contact can indicate disinterest.DIn interpersonal communication,it serves three main purposes.EOn the other hand,positive eye contact signals attraction to a partner.FTherefore,we can judge the relationship

    29、between two communicators by their eye contact.GScientists have found out the three biological bases of eye contact in human communication.语篇解读本文是一篇说明文。文章介绍了眼神接触在人际交流中的三项功能。1解析:由下面的三个段落的内容可知,本文主要介绍了眼神接触在人际交流中的三项功能,D选项中的it指代前一句中的eye contact。答案:D2解析:本选项与前一句在语义上相对,上一句指出看着别人会让别人知道听者专注于倾听,本选项则说明不保持眼神的接触表

    30、明对所说内容不感兴趣。答案:C3解析:由本段中的“this gives a signal that it is time for him or her to speak”可知,本段主要说明了眼神交流可以让交谈的人知道该轮到谁说话了,故选B。答案:B4解析:不喜欢某人的话会避免眼神接触并且瞳孔会缩小。而积极的眼神接触则传递着对交谈方的兴趣和吸引,由此可判断选E。答案:E5解析:空处是在本段内容的基础上得出的一个结论,说明可以通过眼神接触来断定交谈者之间的关系,与本段首句呼应。答案:F.语法填空Ever felt like youre too old or too late 1._(start)e

    31、xercising?Well,youre not. And Ernestine Shepherd is proof of that.She 2._(declare)to be the oldest competitive female bodybuilder in the world by the Guinness Book of World Records in 2016 and 2017.Ernestine is over 80 years old now.When 3._(ask)what the secret to her success is,the granny says,“Dis

    32、cipline,4._(determine),and of course hard work!Believe it or not,it was not until I was 56 years old 5._ I took up exercising.I was a total couch potato then and suffered from serious diseases.One day,I went clothes shopping with my sister and while 6._ (try) things on,we found ourselves laughing at

    33、 each other.Then and there we knew 7._ was time to get in better shape.So we decided to join a gym and started working out together.”Although now in her eighties,Ernestine takes up three jobs: a personal trainer,a 8._(profession)model and a competitive bodybuilder.She continues to prove that age is

    34、9._(simple)a number.She continues to be a role model not just for senior women everywhere,10._ for every one of us.语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人与自我之做人与做事。年过八旬的美国老太Ernestine Shepherd拥有完美的肌肉状态,是世界上年龄最大的女性健美运动员。1解析:too.to.表示“太而不能”。答案:to start2解析:Ernestine Shepherd是被宣布为吉尼斯世界纪录创造者,故用被动语态;in 2016 and 2017是表示具体的过去时间

    35、,故使用一般过去时。答案:was declared3解析:when asked what the secret to her success is是“连词分词”表示省略。答案:asked4解析:空格中所填单词在句中和discipline,hard work是并列关系,故用determine的名词形式。答案:determination5解析:该句使用了强调句型,被强调的是时间状语not until I was 56 years old。答案:that6解析:此处为省略形式,完整表达为while we were trying things on。答案:trying7解析:句型it is/was time to do sth.表示“该是做某事的时候了”。答案:it8解析:该空修饰后面的名词model,故填profession的形容词形式。答案:professional9解析:空格中所填单词在句中修饰谓语动词is,故用simple的副词形式。答案:simply10解析:not just.but.意思是“不仅是而且”。答案:but

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东专用2021届高考英语二轮复习组合练十二阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析20210315133.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388228.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1