2020-2021学年高中英语 Unit 2 Working the land单元素养评价练习(含解析)新人教版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Working the land单元素养评价练习含解析新人教版必修4 2020 2021 学年 高中英语 land 单元 素养 评价 练习 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(二)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: I hope it will be fine this weekend. Im going boating with Tom. W: Oh, I think it will be fine. M: Are you sure?W: Yes, it has been
2、reported on the radio. 1. What are the two speakers talking about?A. A fine boat. B. The weather. C. Their friend. 答案: BText 2M: How long will it take to the cinema?W: It is about 10 minutes ride. But it will take us 15 minutes to get to the station by the park from the school. M: Thats fine. We wil
3、l have enough time to get there. 2. Where does the conversation most probably take place?A. In the school. B. In the park. C. In the cinema. 答案: AText 3W: Have you finished your homework?M: Yes, mum! Im going to the gym now, and then I will have an art class. W: OK. See you. 3. What will the man do
4、next?A. Take some exercise. B. Do his homework. C. Attend a class. 答案: AText 4W: Its so nice to have you here. M: I hope I havent kept you waiting long. W: No. How was the flight?M: It was quite pleasant. 4. Where does this conversation take place?A. At a bus stop. B. At the railway station. C. At t
5、he airport. 答案: CText 5M: I hope you like the book I lent you. I wasnt sure if youd be interested. W: Id the same doubt at first. But once I started, I just couldnt put it down. 5. How does the woman like the book?A. Quite difficult. B. Very interesting. C. Too simple. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22
6、. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: The floor looks super clean. Did you call the cleaning company?W: Nope. My foot is broken. I stay at home. So I did it myself. M: With a broken foot? Was that
7、 a good idea? W: Dont worry, Dave. M: You could have called Brenda. She would have done it for you. W: Im not asking your little sister to clean my floors, Dave. Anyway, it wasnt as hard as you think. I have been using a Roomba recently. M: Oh, that cleaning robot? Im jealous, Sandra. I wanted one,
8、but I didnt have 500 extra dollars. W: I know. Theyre so expensive. I got mine from my boss when I was Employee of the Year two years ago. 6. What is the conversation mainly about?A. Sandras foot. B. Cleaning the floor. C. Housekeeping costs. 答案: B7. Who is Brenda?A. Daves sister. B. Sandras boss. C
9、. Daves house cleaner. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: United Airlines. May I help you?M: Yes. Id like to book some tickets for Flight 220, leaving for Honolulu on December 22 at 7: 30 in the evening. W: Do you want to fly first or economy class?M: Economy, please. W: Will this be a one-way trip?M: No
10、, round trip back to Chicago. By the way, do you have any direct flights coming back?W: Yes, we do. Flight 515, leaving Honolulu at 3: 00 pm, flies nonstop back to Chicago. M: That will be perfect. Whats the exact air fare?W: The round trip economy fare from Chicago to Honolulu is $476 during the hi
11、gh season. M: All right, heres the money. 8. Where is the man going to travel?A. Honolulu. B. Chicago. C. New York. 答案: A9. Which flights is the man going to take for his round trip?A. Flight 220 and Flight 576. B. Flight 220 and Flight 515. C. Flight 515 and Flight 476. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8
12、M: Oh, no. Is it almost 7: 00 am? Why didnt my alarm work?W: Whats wrong? Your class starts at 8: 00 am. You have plenty of time, dont you?M: No, today is my school field trip. I need to be at school by 7: 15 am. W: Oh, yeah, thats right. You asked me to pack your lunch box last night. M: Can you dr
13、ive me there right now, Mom? I would be late if I took the bus. W: Sorry, sweetie. I havent taken a shower or gotten dressed. I need at least 20 minutes. M: No way. I will be in big trouble. W: Oh. Look out the window! Seems like Mrs Anderson will drive her son, Billy, to school right now. How about
14、 you go with them? Billy is your best friend. Im sure Mrs Anderson wouldnt mind taking you with them, right?M: Youre brilliant, Mom. 10. When should students meet for the field trip?A. At 7: 15 am. B. At 7: 00 am. C. At 8: 00 am. 答案: A11. How will the boy probably get to school today?A. Take the bus
15、. B. Take his moms car. C. Take Mrs Andersons car. 答案: C12. What is the relationship between the woman and Mrs Anderson?A. Colleagues. B. Neighbours. C. Best friends. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Did you hear about Jasons strange experience?W: Yes, but I dont quite believe him. I think he made up
16、the whole story. M: But I believe him. W: As you like. For me, theres no such thing in the earth. Only you could believe that a pet dog can fly and send a letter to you. Do you think a dog is a bird?M: Of course not, but you can train a dog. W: You may be able to train a dog to send a letter for you
17、, but you can never train it to fly. M: Why not? W: Why not? Can you fly after being trained? M: But I am not a dog. And Jasons dog is not a common dog. W: A special dog with wings? You are so crazy. I am not going to discuss this with you anymore. M: You may say I am crazy. But you have to believe
18、a dog can fly. W: Listen. I have to go now. Otherwise I will be as crazy as you are. Goodbye to you and your flying dog. M: Hey, I havent finished yet!W: Bye!13. What was Jasons strange experience?A. His dog could fly. B. His dog became a bird. C. His dog sent a letter to the man. 答案: A14. What does
19、 the woman believe?A. A dog can send a letter after being trained. B. Jasons dog isnt a common dog. C. The man can fly after being trained. 答案: A15. How does the man explain Jasons dog can fly?A. Jasons dog has wings. B. You can train a dog to fly. C. You can train a dog like a bird. 答案: B16. What d
20、oes the woman mean in the end?A. Only birds can fly. B. Only a dog with wings can fly. C. The mans explanation does not make sense. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Hi, students! This is Ashley Jacobs, your student government president. I have some important information for everyone about activities on
21、 campus this year. I promise that there will be something fun for everyone to do. Do you like sports? I know everyone is a fan of our football team. And now there are two new teams at school this year. We have added a baseball team and a swim team. Or do you enjoy creative activities? Student govern
22、ment created an art club and a music club for people with artistic abilities. Both of these groups have events all year long. The art club hosts painting nights and trips to the local museum, and the music club goes to see shows at the concert hall. And dont forget about the school newspaper for all
23、 the writers out there! We pass out the paper every week for free on campus. Read it to keep up with all of the school news and activities that I announced. I strongly recommend that you join a student organization. It is an easy way to make good friends and have fun. Please consider joining one of
24、these groups today. 17. Who is making the announcement?A. The student government. B. The school newspaper. C. The football team. 答案: A18. How many new teams are added this year?A. Four. B. Three. C. Two. 答案: C19. What do the music club members do?A. Organize trips. B. Attend concerts. C. Host dancin
25、g nights. 答案: B20. Why should a student join a campus group?A. To have friends. B. To make good grades. C. To keep up with world news. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)ASoon enough, we will lose some of the most amazing sites on Earth!The Great Barrier Reef(大堡礁)Rising air temperature
26、s will cause sea temperatures to rise as well. All life supported by the oceans will be affected. Corals(珊瑚虫) are some of the animals easily affected and we are already watching whole reefs disappear. The Great Barrier Reef in Australia is no exception and will continue to become smaller as the temp
27、eratures rise!These reefs are some of the best in the world for diving, but they will soon disappear!VeniceSprawling across(横跨)hundreds of small islands in Northeast Italy, Venice is at risk of sinking into the Adriatic Sea. Rising sea levels are in fact a serious threat to many coastal cities locat
28、ed at sea level. Lucky for us, however, Venice is developing a series of sea walls to protect the city in times of high tide. Glacier(冰川)National ParkGlacier National Park was once covered by over 150 glaciers, but by 2005 it only had about 27!Located in Montana, Canada, this park is over a million
29、acres(英亩) and has a huge plant and wildlife population. As temperatures rise, the glaciers and ice melt, which will affect the ecosystems supporting over a thousand plant species and hundreds of animals. The AmazonThe cause behind the disappearance of these fantastic places eventually comes down to
30、humans. Our expansion usually requires cutting down forests for land, fuel and materials, but rarely considers the results. These forests are sources of food and medicine for just about everyone on the planet!What will happen if we lose these places and beautiful destinations?!【文章大意】本文主要预测由于一些原因一些景点
31、将会消失。21. According to the text, what is causing corals death?A. Rising sea levels. B. Rising sea temperatures. C. Humans diving activities. D. The water pollution. 【解析】选B。细节理解题。根据The Great Barrier Reef中的内容可知, 不断上升的气温导致海水的温度上升, 然后影响海里的动物, 其中, 珊瑚虫是很容易受影响的。水温的上升会导致珊瑚礁消失, 当然珊瑚虫就会死去。由此可知导致珊瑚虫死去的原因是海水温度上升
32、。22. What can we infer from the part of “Venice”?A. Many places are in the risk of sinking below the sea level. B. Venice is the only coastal city of Italy. C. Venice will never sink because of the protection of sea walls. D. Italy consists of hundreds of small islands in the Adriatic Sea. 【解析】选A。推理
33、判断题。根据Venice中Rising sea levels are in fact a serious threat to many coastal cities located at sea level. 可知, 不断上升的海水对许多处于海水平面的沿海城市是一个严重的威胁, 它们有可能会下沉到海平面以下。23. What can we learn about Glacier National Park from the text?A. It doesnt support any living thing for its cold. B. It is covered by over 150
34、glaciers. C. Plant species and animals in it have died out. D. It covers a large area in Montana. 【解析】选D。推理判断题。根据Glacier National Park 中的Located in Montana, Canada, this park is over a million acres可知Glacier National Park的面积超过100万英亩, 由此可知, 它占地面积很大。B(2020宁波高一检测)Can small, organic agriculture really f
35、eed the world? Wont we need science to produce enough food as the world population is growing to 9 billion by 2050? The answer to both questions is YESbut that science may look different than you think. We have been told that the only way we will be able to feed the growing population is through the
36、 science of GM(转基因) crops and chemicals. But the latest scientific studies are saying just the opposite. In study after study, the message about agriculture is: To feed the world, we need to support sustainable(可持续的) agriculture on different, local, family farms that work with nature. In 2008, an in
37、ternational study found that sustainable agriculture, not GM crops, shows more hope of ending hunger. The International Assessment of Agricultural Knowledge, Science, and Technology for Development (known as the IAASTD), calls for a change of the worlds food and farming systems. The Assessment said
38、that industrial agriculture has greatly destroyed the worlds soils and other natural resources, and now is doing harm to water, energy, and weather safety. The report warns that expensive, short-term waysincluding GM cropsare not likely to cut down long-term hunger, and could even make environmental
39、 and social problems worse in many places. A recent report by the UN Environment Program shows that food problems will become more serious because of environmental problems and strongly supports sustainable agriculture on small family farms. It also showed that a worldwide change to organics could a
40、ctually increase the worlds food production by as much as 50%enough to feed a population of 9 billion people with the land we have now. GM crops, once popular, are now being questioned worldwide. 【文章大意】本文是一篇说明文。最新的科学研究表明, 转基因作物不能解决长期的饥饿问题, 甚至可能使许多地方的环境和社会问题恶化。如果世界各国支持可持续农业的发展, 就不会有食物问题。24. How can w
41、e feed the growing population of the world according to the passage?A. In expensive, short-term ways. B. By encouraging industrial agriculture. C. By developing small, organic agriculture. D. Through the science of GM crops and chemicals. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段倒数第二句“It also showed that a worldwide chan
42、ge to organics could actually increase the worlds food production by as much as 50%enough to feed a population of 9 billion people with the land we have now. ”可知通过发展小型有机农业可以养活世界上不断增长的人口。故选C。25. What can we learn from the passage if the world supports sustainable agriculture?A. There will be no food
43、problems. B. We increase a lot of farm land. C. The environmental problems are solved. D. All the small family farms are used. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段的“To feed the world, we need to support sustainable agriculture on different, local, family farms that work with nature. ”和第三段的“In 2008, an international s
44、tudy found that sustainable agriculture, not GM crops, shows more hope of ending hunger. ”。由此判断出, 如果世界各国支持可持续农业的发展, 就不会有食物问题。故选A。26. Which of the following best describes sustainable agriculture?A. The science of GM crops. B. Working on small family farms. C. A fast way to increase the worlds food p
45、roduction. D. An approach to agriculture without harming the environment. 【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段最后一句“The report warns that expensive, short-term ways including GM crops are not likely to cut down long-term hunger, and could even make environmental and social problems worse in many places. ”可知, 文章倡导可持续
46、发展的农业, 因此相对于昂贵的短期方法, 可持续性农业是一种长期的、不损害环境的农业模式。故选D。27. What might be talked about if there is one more paragraph?A. The causes of food problems. B. The disadvantages of GM crops. C. The development of industrial agriculture. D. The disadvantages of sustainable agriculture. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段最后一句“GM c
47、rops, once popular, are now being questioned worldwide. ”可知, 曾经受欢迎的转基因作物现在正受到全世界的质疑。由此判断出文章接下来最有可能说的是转基因作物的缺点。故选B。C(2020唐山高一检测)Big changes in agriculture are taking place in Singapore. The small, Southeast Asian nation is leading a farming revolution, according to the Reuters news agency. Singapore
48、covers 724 square kilometers of land and only one percent of that land is used for agriculture. Food production costs are higher there than the rest of Southeast Asia. As climate change and population growth threaten food supplies, the pressure is on new farmers to answer the governments call to “gr
49、ow more with less”. “Whenever I talk about food security in Singapore, I tell people dont think land think space, because you can go upwards and sideways. ” said Paul Teng, an agriculture professor at Nanyang Technological University. There are more than 30 vertical (垂直的)farms in Singapore ones that
50、 grow up, not across, the land. Sustenir Agriculture is one of these businesses. Its hydroponic (水栽法的) farm grows non-native foods like cherry tomatoes and strawberries inside buildings under artificial lighting. Then it sells the produce to local supermarkets and online stores. Sustenir raised $16
51、million from investors (投资人)last year. The money will be used to expand operations in Singapore. However, not everyone thinks the new technology is the best. Egg farmer William Ho says the government should not depend so much on agriculture technology businesses. “ Many of them have failed. Thats wh
52、y Im always asking the government why dont you invest in us old-timers. We are more practical, ” he said. Professor Paul Teng said an issue for urban farmers is that the high cost of the technology makes their products too pricey for many people . 【文章大意】本文是一篇新闻报道。主要介绍了新加坡建设空中农场解决国内食品短缺问题。28. What do
53、es the second paragraph mainly discuss?A. High food production costs. B. Reasons for changes in agriculture. C. Agricultural technology businesses. D. Sale expansion of food markets. 【解析】选B。段落大意题。根据第二段内容可知, 用于农业的耕地面积少、食品生产成本高、气候变化和人口增长导致了新加坡农业的变化, 所以, 本段主要介绍了农业变化的原因。故选B。29. What is the way to achiev
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390100.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-20.猴王出世 课前预习_长春版 (共8张PPT).ppt
