新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:单元练习UNIT 3 FIT FOR LIFE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:单元练习UNIT 3FIT FOR LIFE 新教材 2021 2022
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(三)Unit 3(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:May I speak to Mary,please?W:Shes not here right now.This is her sister speaking.Can I take a message?M:Could you ask her to call Max Peter
2、son at 465-878-4931?W:Hold on one second,Mr Peterson.Let me just get a pen.1.Who is the woman?A.Mary.B.Marys sister.C.Marys mother.答案:BText 2W:Im going to spend the next year studying in London.Someone told me that you once lived there.M:Oh,but I was just a kid at that time.2.When did the man live i
3、n London?A.Last year.B.Last month.C.When he was a child.答案:CText 3W:As most of our customers are foreigners,you must be able to speak at least one foreign language to be employed.M:In that case,Im fit for the position I think.I can speak Spanish fluently and can understand French.3.What is the requi
4、rement for the job?A.Knowing a foreign language.B.Working at night.C.Leaving on business.答案:AText 4M:Is Mr Stephen in his room,please?He has called to see me after dinner.W:If he is in,his key will be here.Yes,sir.Room 202.He is in his room.Would you like to ring up first,sir?4.What does the man wan
5、t to do?A.Book a room.B.Pay Mr Stephen a visit.C.Invite the woman to dinner.答案:BText 5M:Are you ready?We need to get going.We are going to be late!W:Oh,you say that every time,Jay,and we always end up getting to the place 20 minutes early.5.What does the woman mean?A.They are always late.B.They dont
6、 need to hurry.C.They still have 10 minutes.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Where do you want to go for the summer holiday?M:Im not sure.But I would like to go to Republic
7、of Korea or maybe Japan.W:Ive been to Republic of Korea before.So,maybe Japan is a better idea for this year.M:When did you go to Republic of Korea?W:I went during high school with my class.Remember?Thats why I missed Chelseas birthday party that year.M:Oh Yeah!And you couldnt stop talking about kim
8、chi for weeks.W:OK,OK.Its delicious!So,shall we go to Japan,then?I will look for tickets online.Hopefully,they wont be too expensive.M:Great,I cant wait!6.Why wont the speakers travel to South Korea?A.The woman likes Japan more.B.The woman has already been there.C.The tickets are too expensive.答案:B7
9、.What had the woman kept talking about?A.A city in Republic of Korea.B.A type of food.C.A popular clothing brand.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Hi,Tony.Nice to meet you here.So you must have had a lot of fun since the summer vacation?M:Yes.As my father puts it,have fun while it lasts,as the excitement w
10、ears off really fast.And now Im considering going to New York for a visit,because my parents wanted me to go to an American university for my further education.W:Indeed,itll be a good experience to take a vacation to a different country,so that you can learn about different cultures.How I envy your
11、good luck.Ill have to take a part-time job to help support my family.M:Well,we cannot choose our family background,but we have to try to make a difference.8.What does the mans father say?A.Its nice to have friends.B.Life is a struggle.C.Have fun when you can.答案:C9.What will the woman do during the h
12、oliday?A.Get a part-time job.B.Travel to America.C.Look after her brother.答案:A听第8段材料,回答第1012题。Text 8M:Hi,Carol.Did you see the pictures Amy just posted?I think shes in Germany.W:Yeah,she and her friends decided to go at the last minute.Theyre visiting for about two weeks,then theyre going to France
13、after that.Then on to London.M:I feel like an awful friend.I had no idea.Sometimes I wonder if Id have any idea whats going on in my friends lives if it werent for WeChat.W:Its strange,isnt it?Sometimes I feel like I know more about strangers who post frequently than I do about my closest friends.Pe
14、ople write everything on the Internet.M:Yes,youre right.Its interesting how much social media has changed the way we interact with each other.W:So do you think theres a healthier way to use social media?M:Good question.I think its important to limit your time online and put the phone down when youre
15、 with others.10.Where is Amy now?A.In Germany.B.In London.C.In France.答案:A11.How does the man know what his friends are doing?A.Through face-to-face talk.B.Through strangers posts.C.Through WeChat.答案:C12.How does the man think we should use social media?A.We should stop using it.B.We should post fre
16、quently.C.We should limit our time online.答案:C听第9段材料,回答第1316题。Text 9M:Hey,Mom.Whats up?W:Hi,Chris.Your father and I are coming home tomorrow.Can you pick us up at the train station in the afternoon?M:What time will you arrive?W:We land around noon.So,we should be at the train station by 1:30 p.m.M:O
17、h,but I have to pick up Sandy from the vet at 1:30 p.m.I wont be able to get to the station until 2:00 p.m.at the earliest.W:Whats wrong with Sandy?M:Nothing too serious.The vet said she might have caught a cold or something.W:Oh,Im sure she will be OK.Shes a strong girl.M:Thanks.Now,what should we
18、do about tomorrow?W:Let me think.Your dad and I can just eat lunch at the airport.That way,no one will feel rushed to be anywhere.Well plan to see you around 2:00 p.m.at the station.OK?M:Works for me.W:Oh,hang on a second.Where are we going to sit?If you are bringing Sandy in the car,we wont have ro
19、om to sit in the back seat.M:Thats true.Also,what about your luggage?W:Son,cant you put off picking up Sandy until later in the afternoon?That would make everything a whole lot easier.M:I will call the vet and see if thats possible.Ill call you right back.W:OK.13.When had the man planned to pick up
20、Sandy?A.1:30 p.m.B.2:00 p.m.C.2:30 p.m.答案:A14.Who might Sandy be?A.The mans classmate.B.The womans daughter.C.The mans pet.答案:C15.Whats the woman mostly worried about?A.Enough space in the car.B.Sandys health.C.Where to have lunch.答案:A16.What will the man do next?A.Make a phone call.B.Go to the trai
21、n station.C.Send a text message.答案:A听第10段材料,回答第1720题。Text 10W:It seems that money plays an important role in our daily life.Everyone has an opinion on money.What do you think about it?Do you think money is the most important thing?Do you find yourself a slave to money?Now Ill introduce a book to you
22、,which can help you stop worrying about money.When Susan was 13 she watched her father dive into the flames of his burning house in order to rescue his cash.At that moment she learned that money was very important.And so she tried every means to become rich.Butyears later,when Susan became a wealthy
23、 woman with a huge firm,she was unhappy.What went wrong?She had not yet achieved financial freedom.In this book,Susan covers the keys to financial success and her own experience of achieving happiness.If you want to be happy with money,just buy one book and have a look at it.Maybe you will find your
24、 answer in this book and have a better understanding of money.17.What is the speaker mainly introducing?A.A friend.B.A book.C.A programme.答案:B18.Why did Susan think that money was important?A.Her father couldnt buy her clothes.B.Her father was always worried about money.C.Her father went into his bu
25、rning house to save his money.答案:C19.What did Susan do when she grew up?A.An advisor.B.A businesswoman.C.A professional writer.答案:B20.What does Susan try to tell people in her book?A.How to achieve happiness.B.How to run a firm.C.How to get freedom.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下
26、列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A (2021南京高二检测)On your journey,there are some healthy active transport options,for example cycling.Active transport benefits *Its a convenient and practical way to incorporate(并入)regular exercise into your day.*Cycling to your stop or station helps to reduce your carbon f
27、ootprint.*The cost of buying and maintaining a bicycle is around 1%of the cost of buying and maintaining a car.*It provides an opportunity to socialize with people in your local community.*Cycling provides commuters(通勤者)with economical and efficient access to public transport services.On average,10
28、times more households are within cycling distance of public transport than they are within walking distance.Taking your bike on the trainYou can take your bike on the train on weekdays,except during the following peak times:*7 a.m.-9:30 a.m.towards the CBD(Central Business District);*3 p.m.-6:30 p.m
29、.outwards from the CBD;*at any time during weekends and public holidays.Note:You can travel in the opposite direction during the specified peak times above.To avoid travelling during peak times,you must complete your morning journey by 7 a.m.towards the CBD and afternoon journey by 3 p.m.outwards fr
30、om the CBD.During peak hours,bikes cannot be brought through Fortitude Valley,Central or Roma Street stations.If you travel with a bike during peak times,you may be asked to leave the train until peak time ends.Bike storage facilitiesBike facilities offer greater flexibility as you can cycle to a st
31、ation and securely park your bike before continuing your journey on public transport.Queensland Rail and the City of Gold Coast also offer a number of bicycle storage facilities across our network.You can book a bike locker by emailing us at bikelockerqueries .au.【文章大意】本文是一篇应用文。文章讲述了骑自行车上下班的好处及换乘公共交
32、通方式的注意事项。21.What is mentioned about cycling in the text?A.It is environmentally-friendly.B.It is convenient to get around.C.It is helpful to reduce your weight.D.It is much faster than walking.【解析】选A。细节理解题。根据Active transport benefits部分的Cycling to your stop or station helps to reduce your carbon foot
33、print.可知,骑自行车到车站可以减少你的碳足迹。即骑自行车对环境有好处。A.It is environmentally-friendly.符合以上说法,故选A项。22.When can you take your bike on the train through Roma Street station?A.7 a.m.on Christmas.B.3 p.m.towards CBD.C.6 p.m.during weekends.D.4 p.m.outwards from CBD.【解析】选B。细节理解题。根据Taking your bike.and public holidays.以及
34、During peak hours,bikes cannot be brought through Fortitude Valley,Central or Roma Street stations.可知,要通过Roma Street车站把自行车带上火车要避开这些高峰期。故选B项。23.Where can we probably find the text?A.A guide book.B.A health journal.C.A sports magazine.D.A travel website.【解析】选D。推理判断题。根据文章整体内容,尤其是结合文章第一段及文章最后一句可推断,这篇文章可
35、能出自旅游网站。故选D项。B (2021常熟高二检测)Like most couples,my husband and I dreamed of becoming homeowners.Sure,apartment living comes with its own set of advantagesless housework,shared comfort,less to clean up and care for,and usually cheaper rent.As a result,we decided to downgrade from our neat five-bedroom,2
36、,700-square-foot house on the water to a three-bedroom,1,369-square-foot apartment,with two kids.Once we arrived in our new apartment,we were surprised to find that things flowed relatively smoothly.There was so much less to keep up withfewer floorsto mop,fewer windows to clean,fewer walls to wipe,e
37、tc.Now I think of our home as our little playhouse,since its much smaller and everything is closer together.That also makes it so much easier for me to keep up with as a mom.I collect laundry all on one floor comparing with having to climb stairs to the houses second floor!In our new home,we use lot
38、s of shoe organizers inside of every closet door for more than just shoesbaby items,office items,and medicines.We also have a functional room that serves as an office and gym.Since both my husband and I work from home,we require at least one room to share as an office with fitness equipment fitted i
39、nto a corner.While many people choose to downsize for financial reasons,that actually wasnt a factor in our decision.We wanted to be in a lively area with like-minded young families.That was our first priority.Though we may still buy another house in this area at some point down the line,for now,wer
40、e thrilled with the concept of renting an apartment.Let me put it this way:Were not really the“handy”types,so being able to call maintenance(维修)for any repairs is worth every rent coin!【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述作者从一个比较大的房子搬进小型公寓的原因。24.What can we learn from Paragraph 1?A.Our old house was upgraded.B.Living
41、in a house has advantages.C.Our new apartment was downsized.D.Smaller size means more housework.【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段内容可知,作者的公寓变小了。故选C项。25.How do the couple feel about the new apartment?A.Confused.B.Amazed.C.Tired.D.Challenged.【解析】选B。推理判断题。根据第二段内容可推知,作者夫妻俩对新公寓大为惊奇,认为很适合他们。故选B项。26.Why do the couple ma
42、ke changes to their new home?A.To build up their body.B.To create a home office.C.To enlarge all the rooms.D.To make full use of space.【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段内容可知,作者夫妻俩对新家做出改变主要是为了充分利用空间。故选D项。27.What is the couples first concern when moving?A.Transportation.B.Neighbourhood.C.Repair work.D.Money.【解析】选B。
43、细节理解题。根据文章最后一段前两句可知,搬家时,作者夫妇首先关心的是希望能和志趣相投的年轻家庭一起生活在一个热闹的地区。故选B项。C (2021随州高二检测)Plant breeding is the science of changing the characteristics of plants in order to produce desired ones.Genes in a plant are what determine what type of characteristics it will have.Plant breeders try to create a specifi
44、c outcome of plants and potentially new plant varieties by changing the genes of the plants through breeding,which is making new plants from parents of different varieties or species.People all over the world are arguing about its benefits and disadvantages.Some people use the technology to produce
45、desired characteristics of plants and animals.Other people are concerned that the genetically engineered plants may harm the environment and worried that they may be dangerous for people to eat.There are many reasons for changing plants in this way.International development agencies believe that bre
46、eding new crops is important for ensuring food security by developing new varieties that are higher yielding,disease-resistant,drought-tolerant or regionally adapted to different environments and growing conditions.For example,some genetically engineered plants can live through frost or drought.As a
47、 result,farmers can make more profit because fewer plants will die.Some genetically engineered plants are more nutritious.They have less fat,taste better or stay fresher than non-genetically engineered plants.This will allow people to buy better-quality fruit and vegetables.Some can resist natural p
48、ests and viruses spread by insects.This reduces the amount of chemical needed to kill pests,which is helpful to the environment.However,genetically engineered plants can cause unexpected problems.Genetically engineered plants that resist pests may pass on that characteristic to a wild relative.This
49、may cause the wild plant to spread fast,because pests are not naturally killing it.They can also harm animals.A type of corn has been developed which kills a species of insect that destroys it.The pollen from this corn,however,can also kill monarch butterfliesthe most beautiful of all butterflies,wh
50、ich do not harm the corn.Genetic engineering is a very new science and we have a lot to learn about the good it can do and the damage it can cause.The main concern is that not enough tests are being done to ensure it is safe.【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了植物育种这门科学,其目的是生产出具有优良特点的植物品种。全世界的人都在争论它的好处和坏处,文章解释了进行植物
51、育种背后的一些原因以及可能产生的问题。28.According to the passage,what is the purpose of plant breeding?A.To beautify the environment.B.To change the genes of plants.C.To produce preferable plant varieties.D.To assess the value of the practice.【解析】选C。细节理解题。根据第一段内容可知,植物育种的目的是生产具有优良特点的植物品种。故选C。29.Why could plant breedin
52、g ensure food security?A.Because higher production is guaranteed.B.Because farmers can make more money.C.Because drought and frost hardly happen.D.Because food is of better quality.【解析】选A。细节理解题。根据第三段内容可知,培育优良的植物品种可以产量更高,抗病,抗干旱,适应环境能力强,从而可以保证食品安全。故选A。30.How can some genetically engineered plants bene
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393936.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年小学语文总复习名师精讲课件-第14课时 古诗词朗读、积累与运用|人教新课标 (共15张PPT).ppt
