分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2019高考英语一轮选练习题Unit3Computers含解析新人教版必修2.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394251
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:80KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit3Computers 解析 新人 必修
    资源描述:

    1、必修2Unit 3Computers李仕才一、阅读理解The British are supposed to be famous for laughing at themselves, but even their sense of humor has a limit, as the British retailer Gerald Ratner found out to his cost.When Ratner took over his fathers chain of 140 jewelry shops in 1984, he introduced a very clear company

    2、 policy. He decided that his shops should sell down market products at the lowest possible prices. It was a great success. The British public loved his cheap gold earrings and his tasteless silver decorations. By 1991, Ratners company had 2,400 shops and it was worth over 680 million pounds. But in

    3、April of that year, Gerald Ratner made a big mistake. At a bit meeting of top British business people, he suited up and explained the secret of his success People say “How can we sell our goods for such a low price?”. He say “Because they are absolute rubbish.” His audience burst out laughing. But t

    4、he British newspapers and the British public were not so amused. People feltinsultedand stayed away from Ratners shops.Sales fell and six months after his speech ,Ratners share price had fallen by 42%. The following year, things got worse and Gerald Ratner was forced to resign. By the end of 1992, h

    5、e lost his company, his career and his house. Even worse, 25,000 of his employees had lost their jobs. It had been a very expensive joke.1.What are the British noted for according to the passage?A. Their jewelry shops.B. Their love for jewelry.C. Their jokes about themselves.D. Their harmless humor.

    6、2.How did Ratner achieve success in his business?A. He cut down his labor cost.B. He adopted an effective business model.C. He employed a lot of new staff.D. He developed great relations with business VIPs.3.Which of the following can best replace the underlined word “insulted”?A. Offended.B. Amazed

    7、.C. Abused.D. Attracted.4.What does the story of Gerald Ratner suggest?A. Action speaks louder than words.B. What goes around comes around.C.A friend in need is a friend indeed.D.A man may dig his grave with his teeth.【文章大意】本文为记叙文。讲述的是英国零售商Gerald Ratner因为自嘲时说错话而导致失败的故事。2.B 【解析】推理判断题。根据第二段第一句话中的“he i

    8、ntroduced a very clear company policy.” 和第二句话He decided that his shops should sell down market products at the lowest possible prices. 可知他采用了一种有效的商业模式以最低价销售产品,故选B。3.A 【解析】词义猜测题。根据第二段最后两句话可知人们感到受到了侮辱冒犯,都不去他的商店了,由此可知该词与offended一致,故选A。二、完形填空Two years ago, Dubuque, Iowa, started its first annual “Backto

    9、School Bash” program. It offered needy families an opportunity to learn about free _1_ in the community. Holmes decided to _2_ by providing help to kids. He was _3_ two jobs at the time, one of which was working as a barber. Saturday was his _4_ day, but he chose to _5_ his time and gave free haircu

    10、ts to lowerclass kids on condition that the kids should _6_ their free haircuts by having to read a book to him.The idea was so _7_ that he continued it for the next two years. Many kids would _8_ a favorite book, settle into the barber chair, and read aloud _9_ Holmes was doing their hair. After th

    11、e haircuts, theyd review the book, from the _10_ and vocabulary to the themes just like in school, only more fun.Holmes, who is married _11_ two sons, recognizes that not every parent has the time to _12_ with their kids. So he hopes to offer some _13_ in this way. And he admits he, _14_ , benefits

    12、from doing that.There was a sevenyearold kid who _15_ stuttered (结巴) over words while reading. He had the boy take the book home and _16_. When the child came back a few days later, he read it with no problems. That _17_ Holmes to do more. Holmes and his family have recently moved to a Chicago subur

    13、b. When they get _18_, he plans to restart his _19_ as the Storybook Barber. “Todays world is full of guns and violence,” he says. “The barbershop is a _20_ place for the kids to come and read books.”【文章大意】本文主要分享了Holmes做公益的故事。1A.materials Bresources Cmethods Dconnections答案与解析:B根据上下文可知,社区给孩子们提供学习的免费资

    14、源。material“材料”;resource“资源”;method“方法”;connection“连接”。2A.participate Bperform Cdevelop Dwithdraw答案与解析:A根据下文的“by providing help to kids”可推知,Holmes决定参与这项活动。3A.faced with Bcaught in Cpresented with Dengaged in答案与解析:D根据语境可知,Holmes同时从事了两份工作。be faced with “面临”;be caught in“处于困境”;present with“把交给”;be engag

    15、ed in“从事于”。4A.happiest Bworst Cbusiest Dbest答案与解析:C根据上文的“as a barber”和空前的“Saturday”可推知,Holmes周六最忙。5A.spend Bwaste Csave Ddonate答案与解析:D根据空后的“gave free haircuts”可知,Holmes把自己的时间捐献出来,免费给贫穷人家的孩子理发。donate“捐献”。6A.receive Bearn Cdemand Drequest答案与解析:B根据下文“their free haircuts”的提示可推知,孩子们要通过读书才能挣得免费理发的权利,故选B,e

    16、arn“挣得”。7A.popular Bordinary Ccomplex Drigid答案与解析:A根据下文的“he continued it for the next two years”可推知,这项活动很受欢迎,因此Holmes在接下来的两年也坚持了下来。popular“受欢迎的”;ordinary“普通的”;complex“复杂的”;rigid“死板的”。8A.put away Btake over Cpick up Dgive out答案与解析:C根据语境可知,许多孩子会拿起书,坐在理发椅上,开始大声朗读。9A.before Bafter Cwhile Duntil答案与解析:C根据

    17、语境可知,孩子们读书是在Holmes理发期间。while“在期间”。10A.kids Bheroines Cbarbers Dcharacters答案与解析:D根据语境“theyd review the book”和“and vocabulary”可推知,孩子们回顾书中的角色和词汇。character“角色”。11A.with Bto Cfor Dabout答案与解析:A根据语境可知,此处表示Holmes有两个儿子。with表示“有”的含义。12. Astay Bread Ctalk Dlearn答案与解析:B根据上文的“read a book to him”及“read aloud”可知,此

    18、处表示并不是每个父母都有时间陪孩子一起读书的。13A.guidance Bjudgment Cassistance Dinsurance答案与解析:C根据上文的“Holmes decided to _2_ by providing help to kids”可知,Holmes希望通过这种方式来提供一些帮助。assistance“帮助”。14A.again Bstill Cthen Dtoo答案与解析:D根据语境可知,Holmes在帮助他人的过程中自己也受益匪浅。15A.usually Bhardly Cmerely Dnecessarily答案与解析:A根据语境可知,有个七岁的孩子通常读得不流

    19、畅,故选A项。16A.write Bpractice Cremark Dreflect答案与解析:B根据下文的“When the child came back a few days later, he read it with no problems”可推知,这个七岁的孩子回家进行了练习,因此再读起来没有问题。17A.surprised Bexcited Cinspired Dimpressed答案与解析:C根据语境“do more”可推知,Holmes受到了激励,从而做得更多。18A.settled Brelaxed Cpleased Drefreshed答案与解析:A根据上文的“Holm

    20、es and his family have recently moved to a Chicago suburb”可推知,Holmes搬了家,然后安顿下来,与下文重新开始自己原有的项目计划呼应。settle“定居”。19A.ownership Bhobby Cpromise Drole答案与解析:D根据上文的“working as a barber”及下文的“as the Storybook Barber”可推知,Holmes又重启自己的边读书边理发项目,扮演好自己的角色。20A.secret Bsafe Crough Dcrowded答案与解析:B根据“Todays world is fu

    21、ll of guns and violence”可知,在这个纷乱的世界里,理发店可以作为孩子们读书的安全之地。三、七选五Are you having trouble concentrating when youre reading a book or listening to a lecture?This list of activities might help to improve your study habits.Make a list.We often have trouble paying attention to one thing because our brain wants

    22、 to think about something else. 1 You dont worry about whatever else you should be doing.Sleep more.Studies show that people who sleep fewer than eight hours a night for a period of time have slower response systems and more difficulty recalling information. 2 Eat healthier foods.Many people enjoy f

    23、oods high in fats and sugars. 3 They might give you a temporary burst of energy.However,that energy is soon followed by a crash.Reduce screen time.This may be the most unpopular suggestion among young people.Screen time time spent looking at cell phones,televisions,computer screens,has a clear effec

    24、t on the attention span. 4 5 Concentration improves for students who participate in team sports.It could be that being active is helpful in this way.Participating in a sport trains your brain to concentrate on specific tasks,and shut out other thoughts.ABe active.BPractice more.CThese foods can prov

    25、ide enough energy for focusing.DBut these foods cant be helpful enough when it comes to focusing.EThat is bad news for teens who stay up studying the night before a test.FResearchers advise parents to limit it when their children need to be focused.GBy writing down all the things you need to do,youl

    26、l gain a sense of control.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了几种提高注意力的方法。1G根据本段的主题句“列清单”以及空后的“You dont worry about whatever else you should be doing.”可知,选G项。2E根据本段的主题句“Sleep more.”和空前一句的内容可知,选E项。3D下文的“that energy is soon followed by a crash”与D项中的“cant be helpful enough”相对应,故答案为D。4F本段的主题句“Reduce screen time.”与选项F中的“li

    27、mit it”对应,故答案为F。5A空处为本段的主题句,由下文的“It could be that being active is helpful in this way.”可知,答案为A。四、短文改错Recently,a famous basketball player has caused public angry by writing on the Great Wall.In the fact,this happens in many place of interest. I had some suggestions to solve this problem.First,make mo

    28、re posters to inform the public the damage of graffiti (涂鸦)Besides,punishments,such as a fine,is necessary to tourists with so bad behavior. Also,I think its helpfully to put up some boards along the tourist attractions that tourists can leave messages.Im sure with our efforts,more and more people w

    29、ill become concerning about protecting cultural relics.【答案】Recently,a famous basketball player has caused public by writing on the Great Wall.In fact,this happens in many of interest.I some suggestions to solve this problem.First,make more posters to inform the public the damage of graffiti (涂鸦)Besi

    30、des,punishments,such as a fine, necessary to tourists with bad behavior. Also,I think its to put up some boards along the tourist attractions tourists can leave messages.Im sure with our efforts,more and more people will become about protecting cultural relics.第一处:angryanger。考查名词。形容词public修饰名词,故用名词形

    31、式。第二处:删除fact前的the。考查固定搭配。in fact为固定搭配,意为“事实上”,the多余。第三处:placeplaces。考查名词的数。根据该句中的many可知,名词place应当用复数形式。第四处:hadhave。考查时态。根据上下文可知,该句陈述的是目前的情况,故用一般现在时。第五处:public后加of/about。考查介词。inform sb.of/about sth.为固定搭配,表示“通知某人某事”。第六处:isare。考查主谓一致。该句主语为复数名词punishments,故系动词用复数形式are。第七处:sosuch。考查限定词。该句中behavior为不可数名词,只能用such修饰。so用于“soadj.a/an可数名词”结构。第八处:helpfullyhelpful。考查形容词。is为系动词,后接形容词作表语。第九处:thatwhere。考查定语从句的关系词。分析该句结构可知,该句为定语从句,先行词为boards,关系词在从句中作地点状语,故用where引导该定语从句。第十处:concerningconcerned。考查固定搭配。be/become concerned about为固定短语,意为“关注”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语一轮选练习题Unit3Computers含解析新人教版必修2.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394251.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt
  • 仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1