四川省仁寿第一中学校北校区2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省仁寿第一中学校北校区2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 仁寿 第一 学校 校区 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年四川省仁寿第一中学校北校区高一上学期10月月考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话,选出最佳选项。1. What will the woman probably do?A. Start her study. B. Turn down the music. C. Prepare for an exam.2. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a classroom. C. In a bookst
2、ore.3. How much will the man pay?A. 7.5. B. 11. C. 13.4. How does the man feel about the womans decision?A. Pleased. B. Regretful. C. Upset.5. What are the speakers talking about?A. Clothes. B. A film. C. A shopping center.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白,选出最佳选项。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who is the ma
3、n probably?A. A manager. B. A teacher. C. An engineer.7. Why is Bob mentioned in the conversation?A. He can fix a printer. B. He has an exam to take. C. He needs to buy paper.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man want the woman to do?A. Go out for a walk. B. Make a plan with him. C. Take part in a clu
4、b activity.9. What will the woman do on Sunday?A. Buy a new bike. B. Attend a family dinner. C. Help her sister with homework.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the speakers?A. Schoolmates. B. Colleagues. C. Strangers.11. What is the mans problem?A. He feels lonely. B. He
5、 misses his family. C. He worries about exams.12. What does the woman advise the man to do?A. Do some sports. B. Go to a doctor. C. Call the help services.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the woman talk to the man?A. To ask for help. B. To discuss a paper. C. To learn about a course.14. What year of co
6、llege is the woman in?A. The first year. B. The second year. C. The third year.15. How can the woman get her grade report according to the man?A. By checking her e-mail.B. By turning to her teachers.C. By visiting the school website.16. What else does the woman want to know about?A. The class schedu
7、le. B. The medical center. C. The school newspaper.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the main purpose of the talk?A. To encourage donations for a new park.B. To introduce people to a park.C. To train new volunteers.18. What do the animals in the park have in common?A. They live in large groups.B. They a
8、re native to the area.C. They may soon disappear.19. Where are the animals kept?A. In cages. B. In a building. C. In open areas.20. What does the speaker say about seeing the animals?A. Only some of them may be seen.B. Visitors can get close to them.C. People need to pay extra money to see them.第二部分
9、 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACape to Cape 2 Day Quickie TourMake the most of your weekend with our Cape (岬角) to Cape 2 Day Quickie!Held on some weekends in 2021, the tour allows you to explore two parts of Western Australias hiking trail (小路) in the Margare
10、t River Region with experienced guides, Erika and Kirra.Come and enjoy the natural beauty of the southwest, top accommodation and delicious locally sourced food.On Day 1, youl1 walk from Moses Rock to Gracetown (16 km) and along the way have breakfast with your new friends at the Wilyabrup cliffs(悬崖
11、).Then have lunch against the background of coastal views. The day will end at a famous ancient building in Ellensbrook with a locally sourced meal.On Day 2, you will head from Redgate Beach to Hooley Road (Boranup Forest) (13 km). Along the way, you will enjoy yourself at Redgate Beach and then exp
12、lore Boranup Forest, where you will be met with beautiful views of Bobs Hollow Grotto and Contos Beach. The forest is peaceful and home to big Karri and Marri trees.Bookings (预订) are now open for the following weekends: 15-16May, 29-30 May,5-6 June,28-29 August,18-19 September,2-3 October and 6-7 No
13、vember.The price is $498.00 per person, which includes:return transport from Perth / Fremantle to Margaret Riverall guided walks for 2 days1 nights comfortable holiday center in Margaret River Region,two persons sharing a double room1 breakfast, 2 lunches, 1 dinner from fresh locally-sourced produce
14、 (More meals can be provided but extra money is needed)Find out more about the tour at .au.1. What can walkers do on Day 2?A. See large trees.B. Visit an old building.C. Have breakfast at the beach.D. Explore the Wilyabrup cliffs.2. Which month provides more chances for walkers to make a tour?A. May
15、.B. June.C. September.D. October.3 Walkers need to pay extra money if they want to enjoy _.A. a return tripB. a double roomC. walks with guidesD. a dinner on Day 2【答案】1. A 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个徒步旅行二日游的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据文章第五段“Along the way, you will enjoy yourself at Redgate Beach and t
16、hen explore Boranup Forest, where you will be met with beautiful views of Bobs Hollow Grotto and Contos Beach. The forest is peaceful and home to big Karri and Marri trees.(在旅途中,您将在Redgate海滩享受自己,然后探索Boranup森林,在那里您将会见到鲍勃的山谷洞穴和康托斯海滩的美丽景色。这片森林宁静祥和,是卡里和马里大树的家园。)”可知,在第二天,步行者可以看见大树。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章第六段
17、“Bookings (预订) are now open for the following weekends: 15-16May, 29-30 May,5-6 June,28-29 August,18-19 September,2-3 October and 6-7 November.(以下周末开放预订:5月15-16日、5月29-30日、6月5-6日、8月28-29日、9月18-19日、10月2-3日和11月6-7日。)”可知,五月会提供更多的机会让步行者出游。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“1 breakfast, 2 lunches, 1 dinner from fr
18、esh locally-sourced produce (More meals can be provided but extra money is needed)(1份早餐,2份午餐,1份来自当地新鲜的农产品晚餐(可以提供更多的食物,但需要额外的钱))”可知,如果步行者想在第二天享用一顿晚餐,他们需要额外付费。故选D。Ever heard of the words “one mans waste is another mans treasure? ” Nabeel Alam has taken that idea to a whole new level.He and 26 other hi
19、gh school students from Durham, east of Toronto, Canada, started a company that turns unused clothes into practical reusable bags.Nabeel said the clothing they use is in good condition, but is being thrown away because its no longer useful or it s out of style. By repurposing clothes(given by family
20、 and friends) heading for the garbage dump(垃圾场),Nabeel can work toward achieving his goal: cutting down on textile(纺织品)waste in Canada. We give it a new purpose, said Nabeel, the company s president.How does the company work? The students take the clothes and put them in the wash. Then a team member
21、 cuts the clothes to match a pre-drawn outline. After that, the bags are sewn(缝制)together by a sewer who volunteers to help the company.The team puts pictures of them on their website and Instagram so people can buy them for between $8 and $12. Nabeel said the goal of the company named Vivlio Ametis
22、 to let people know how much textile waste leads to climate(气候)change.But Vivlio Amet will only last for a little while longer. Thats because Vivlio Amet started in October 2019 as an 18-week Junior Achievement Program project. Through the program, volunteer advisers team up with students to help th
23、em start a temporary business from the ground up.Though the program is completely separate from school, Nabeel said it doesnt feel like extra work. “I dont treat it like a task. Its something I like a lot,” Nabeel said. “If you want to be successful you need to work really hard at it.”4. What does V
24、ivlio Amet do?A. It rans a garbage dump.B. It sells reusable old clothes.C. It makes bags with old clothes.D. It collects unused clothes for factories.5. According to Nabeel, what is the purpose of Vivlio Amet?A. To make pocket money for him.B. To try his luck at running a company.C. To call on peop
25、le to avoid textile waste.D. To set a good example for his classmates.6. What does the underlined word “temporary” in paragraph 6 mean?A. School-based.B. Short-lived.C Privately-owned.D. Half-finished.7. How did Nabeel feel about his work for the program?A. It was tiring.B. It was pioneering.C. It w
26、as quite difficult.D. It was very enjoyable.【答案】4. C 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了纳比尔创办了名为Vivlio amet的公司的目的和机制。【4题详解】细节理解题。根据第二段“He and 26 other high school students from Durham, east of Toronto, Canada, started a company that turns unused clothes into practical reusable bags.(他和其他26名来自加拿大多伦多
27、东部达勒姆的高中生创办了一家公司,把没用过的衣服变成实用的可重复使用的袋子。)”可知,Vivlio Amet它是用旧衣服做包。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段“By repurposing clothes(given by family and friends) heading for the garbage dump(垃圾场),Nabeel can work toward achieving his goal: cutting down on textile(纺织品)waste in Canada.(通过将(家人和朋友给的)扔进垃圾堆的衣服重新使用,纳比尔可以朝着实现他的目标努力:
28、在加拿大减少纺织废料。)”可知,根据纳比尔的说法,Vivlio Amet的目的是号召人们避免纺织品浪费。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据前文“Thats because Vivlio Amet started in October 2019 as an 18-week Junior Achievement Program project.(这是因为Vivlio Amet于2019年10月启动,是一个为期18周的青少年成就项目。)”可知,这个项目很短暂,所以temporary意为“短暂的”。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“I dont treat it like a task.
29、 Its something I like a lot,(我不把它当成一项任务。这是我非常喜欢的)”可推断,纳比尔对他为项目所做的工作感到非常愉快。故选D。CSchool was always something I loved because I always enjoyed learning more. I never felt afraid of going to school early in the morning, and I never tried to get out of any work. I stayed after school every chance I got.
30、I did most of the work I could, got the best grades I could, and in the end, I graduated from high school with honors. All my success was because of the teachers I had who helped me, pushed me, and made learning a fun thing to do.At the beginning of the school year, I had a lot of trouble leaving my
31、 mom in the mornings, but Mrs. Trainer always sat with me, talked with me, and helped me feel OK without my mom. She was understanding, kind, and always made the classroom a comfortable place. Mrs. Trainer also sat down and helped me learn; I was, and still am, the worst speller, but she tried her h
32、ardest to help me.The second was my senior high school English teacher, Mr. Stonerock. Mr. Stonerock was able to make English and writing fun, especially when we had eight-page papers to hand in. Some of my favorite high school memories (记忆)were in his classes. Mr. Stonerock also taught my class APA
33、 format (格式)which to me is invaluable. I use it every day in my life. He put up with so many shenanigans (恶作剧)from my classmates and me and always did it with as mile.My point to all of this is that there are amazing and caring teachers out there whether they teach college level classes, high school
34、 level classes, or primary level classes. I have had more influential teachers than I can count. I am still in touch with some of my high school teachers, who give me life advice and guide me. Teachers are invaluable resources (资源)and no one can take their place.8. Which of the following can best de
35、scribe the author as a student?A. Creative and proud.B. Confident and polite.C. Kind-hearted and honest.D. Hard-working and excellent.9. How did Mrs. Trainer help the author?A. By teaching him like a mother.B. By helping him to be the best speller.C. By asking him easy questions in class.D. By learn
36、ing about his habits from his mother.10. What is the most useful skill the author learnt from Mr. Stonerock?A. How to finish papers quickly.B. How to use APA format correctly.C. How to learn English in a fun way.D. How to get on well with classmates.11. What is the purpose of this text?A. To show ho
37、w to be a good teacher.B. To stress teachers key roles in schools.C. To praise teachers important to the author.D. To share the author s experience as a teacher.【答案】8. D 9. A 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章作者通过介绍帮助过自己的老师,说明了教师是无价的资源,没有人能取代他们。【8题详解】推理判断题。根据文章第一段“I never felt afraid of going to school
38、 early in the morning, and I never tried to get out of any work. I stayed after school every chance I got. I did most of the work I could, got the best grades I could, and in the end, I graduated from high school with honors.(我从不害怕一大早去上学,也从不试图逃避工作。我一有机会放学就留下来。我做了我能做的大部分工作,取得了最好的成绩,最后,我以优异的成绩从高中毕业了。)
39、”可推知,作者作为学生时时努力的并且非常优秀。故选D。【9题详解】推理判断题。根据文章第二段“At the beginning of the school year, I had a lot of trouble leaving my mom in the mornings, but Mrs. Trainer always sat with me, talked with me, and helped me feel OK without my mom. She was understanding, kind, and always made the classroom a comfortab
40、le place.(开学之初,早上离开妈妈让我很烦恼,但特雷纳老师总是陪着我,和我聊天,让我觉得没有妈妈也挺好的。她善解人意,和蔼可亲,总是把教室变成一个舒适的地方。)”可推知,Mrs. Trainer通过像妈妈一样的教育方式来帮助作者。故选A。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段“Mr. Stonerock also taught my class APA format (格式)which to me is invaluable.(斯通洛克先生还教我的班级APA格式,这对我来说是无价的。)”可知,如何正确使用APA格式是作者从斯通洛克先生那里学到的最有用的技能。故选B。【11题详解】推理
41、判断题。根据文章第一段“All my success was because of the teachers I had who helped me, pushed me, and made learning a fun thing to do.(我所有的成功都归功于我的老师,他们帮助我,推动我,让学习成为一件有趣的事情。)”和文章最后一段“Teachers are invaluable resources and no one can take their place.(教师是无价的资源,没有人能取代他们。)”可推知,文章的写作目的是为了赞扬老师对作者来说很重要。故选C。DResearche
42、rs from the University of Western Australia recently studied 3,000 middle and high school students. Among them were 618 teenagers with one parent who lived away from home for long periods of time because of work. The researchers wanted to know how the work of these “fly-in, fly-out parents might inf
43、luence the health of their children.A higher percentage of teenagers who experienced the long work absence of a parent had emotional or behavioral problems compared with those whose parents worked more traditional hours. This supports earlier research finding high percentages of emotional problems i
44、n teenagers who often returned to an empty house after school or whose parents were seldom at dinner.Findings also suggest that parents dont have to be home all the time to be present in their childrens lives, but it helps to be home at certain times. And the best parental presence for a teenager ma
45、y sometimes be like a potted plant.Many parents of teenagers have known this to be true and find ways to be present without trying to start a conversation. One friend of mine quietly does housework each evening in the sitting room where her teenagers watch TV.They enjoy one anothers company without
46、the need to talk. Another friend usually accepts his daughters invitation to work or read nearby while she sits and does her homework. Perhaps, that, at least for some families, is the best way for a teenager and their parents to stay close.In fact, many years of research suggest that children use t
47、heir parents as a safe base from which to explore the world. Studies tell us that young children quietly follow their parents movements from room to room, even while carrying on with their own activities. Perhaps our teens, like babies, feel most at ease when their parents are still around. They don
48、t want to stay away from parents who allow them freedom.A new school year is at hand, so as parents we could offer our teenagers a “potted flower as a gift, whose quiet and steady presence will give them a great day.12. What did the study find about the 618 teens?A. They had more dinners with their
49、parents.B. They were more prepared to help themselves.C. They were more likely to have trouble with their feelings.D. They showed more dislike for traditional working hours.13. What is the authors attitude to her two friends practices?A. She doubts them.B. She supports them.C. She is worried about t
50、hem.D. She cares little about them.14. What does earlier research say about young kids according to paragraph 6?A. They prefer parents quiet company.B. They want more freedom from parents.C. They pay attention to parents behavior.D. They show more interest in new activities.15. What is the best titl
51、e for the text?A. Teens want potted plant parentsB. Your kids still need conversationC. Quiet families raise healthier teenagersD. Parents know little about todays teenagers【答案】12. C 13. B 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了研究发现,经历父母长时间不在身边的青少年有情绪或行为问题的比例更高。研究结果还表明,父母不必一直待在家里陪伴孩子,但在特定的时间呆在家里会有所帮助。作者鼓
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399916.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
