2019高考英语一轮基础达标练题Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 达标 Unit5FirstAid 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 First Aid李仕才一、阅读理解。A recent survey in the United States showed that the average family spent more money on its pets than on its children. Although rather shocking, it should not surprise anyone who has seen the doggy parlours(客厅) where loved pets rest. Are Americans unique in treating their l
2、ittle friends in this way? No, the English, too, pay more attention to their pets.This can clearly be seen when we look at pet foods,which often contain more vitamins than human food. They certainly cost much. Last year the British public spent two hundred million pounds on pet food alone, to say no
3、thing of veterinary bills or animal furniture. It is difficult not to feel angry about this when considering what the same amount could do for victims of starvation and poverty, so its not unusual for me to get hot under collar when I read an old man left all his money to his dog instead of his chil
4、dren.There are a variety of reasons why I find pets-raising alarming. They cause physical problems. An example of this is New York where they have great difficulty getting rid of the mess that dogs leave on the streets. Many people find this funny, but in a number of large cities it is a major probl
5、em. Animals can cause disease, too. It is the threat of babies a disease with no known cure.Another problem is the carelessness of pet owners. Most little children want a dog or a cat,and they continually push their mothers and fathers until they get one. It is only when the sweet little thing has b
6、een brought home that the parents realize how much time and money must be spent on Rover or Bonzo. Then they just abandon it. As a result, they are allowed to run free. English farmers lose hundreds of sheep a year, killed by someones pet and you must have read of children being hurt by some pets of
7、 their own.Lastly, I would only suggest that we have got our priorities wrong and that something should be done about it. In my view, its time we stopped being sentimental about pets. I can see no reason why we should get upset when animals are cut up for medical experiments. This will lead us to di
8、scovering cures for serious human diseases, then I say,keep cutting!1. The doggy parlours are mentioned in the 1st paragraph to show _. A. what costly lives the pets are livingB. where Americans keep their petsC. why children love their pets so muchD. how much pets depend on their masters2. In the s
9、econd paragraph to get hot under the collar probably means _. A. getting quite hotB. becoming excitedC. feeling extremely angryD. receiving a fashionable shirt3. According to the author, in which field can animals be most useful?A. Food. B. Sports.C. Entertainment. D. Medicine.4. What is the authors
10、 attitude towards pets-raising?A. Sympathetic. B. Opposed.C. Pitiful. D. Supportive.【文章大意】这是一篇议论文。作者通过介绍饲养宠物存在的种种问题(譬如饲养成本昂贵、宠物致人受伤、传染疾病等),表达了自己反对饲养宠物,而是应当将宠物用于贡献人类医学实验的观点。1. A【解析】推理判断题。the doggy parlours所在的句子就是为了进一步阐释第一句A recent survey in the United States showed that the average family spent more
11、money on its pets than on its children.,即如今人们在饲养宠物上花销巨大的现状。故答案为A。3. D【解析】推理判断题。从本文的最后两句I can see no reason why we should get upset.This will lead us to discovering cures for serious human diseases.可知作者认为宠物在人类医学领域可以起着有益的作用。因此答案为D。4. B【解析】观点态度题。文章前面介绍了成本昂贵、传染疾病等饲养宠物的危害,后面又提到应把宠物用于贡献人类医学领域中去,故而可以看出作者对于
12、饲养宠物的做法持反对态度。因此答案为B。二、单句语法填空1It is vital that these forms _ (send) back as early as possible.答案:(should) be sentIt is vital that . “是十分重要的”。其中that从句谓语动词应用“should动词原形”,should可以省略。2_ the aid of our professor, we finished the experiment successfully.答案:Withwith the aid/help of . “在的帮助下”。3Youd better pu
13、t things back _ place. Otherwise, it will be difficult to find them.答案:inin place “在适当的位置”。4We _ (watch) TV when there was a power failure.答案:were watchingbe doing . when . “正在做这时”,再由“there was .”可知应用过去进行时,故填were watching。5The new technology, if _ (apply) to rice growing, will help increase the grai
14、n output.答案:applied从句为状语从句的省略形式。The new technology与apply之间为逻辑上的被动关系,故应填过去分词作状语。6Men and women should _ (treat) equally in education and employment.答案:be treatedtreat和Men and women在逻辑上存在动宾关系,应用被动语态。7His head had struck the wall and _ (bleed)答案:was bleeding此处表示头部正在流血,前一分句用了过去完成时,故此处应用过去进行时,表示过去某时正在持续的
15、状态。8Everyone arrived late at the party for _ (variety) reasons.答案:various修饰名词reasons应用形容词,表示“各种各样的”,故填various。9Television violence _ (poison) the minds of young people.答案:is poisoning表示现阶段正在持续发生的动作,应用现在进行时。10Dozens of people got _ (injury) and many vehicles were set on fire.答案:injuredget injured “受伤
16、”。三、完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。An 18yearold student at Stanford University was struggling to pay his fees.Not knowing where to turn for money,he came up with a bright _1_.He and a friend decided to host a musical concert on campus to _2_ money for their education.They_3_ out to
17、 the great pianist Ignacy JPaderewski.His manager_4_ a guaranteed fee of$2,000 for the piano recital(独奏会)A deal was_5_ and the boys began to work to make the concert a _6_.The big day arrived.But _7_ ,they had not managed to sell enough tickets.The total _8_ was only $1,600.Disappointed,they went to
18、 Paderewski and explained their plight(困境)They gave him the entire $1,600,plus a _9_ for the balance$400.They promised to honor the check at the _10_ possible.Paderewski tore up the check,_11_ the$1,600 and told the two boys to keep the money they needed for the fees.The boys were_12_ ,and thanked h
19、im heartedly.It was a small act of _13_.But it clearly marked out Paderewski _14_ a great human being._15_ should he help two people he did not even know? We all _16_ situations like these in our lives.And_17_ of us only think“If I help them,what will happen to me?”The truly _18_ people think,“If I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401790.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
