内蒙古呼和浩特市第一中学2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古呼和浩特市第一中学2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 呼和浩特市 第一 中学 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021届呼市一中高二上学期期中考试卷第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhats On?Electric Underground7:30 pm-1:00 am Free at the Cyclops TheatreDo you know whos playing in your area? Were bringing you an evening of live rock and pop music from the best local bands. Are
2、you interested in becoming a musician and getting a recording contract? If so come early to the talk at 7:30 pm by Jules Skye, a successful record producer. Hes going to talk about how you can find the right person to produce your music.Gee Whizz8:30 pm-10:30 pm Comedy at KaleidoscopeCome and see Ge
3、e Whizz perform. Hes the funniest stand-up comedian on the comedy scene. This joyful show will please everyone, from the youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7:00 pm for drinks and snacks.Simons Workshop5:00 pm-7:30 pm Wednesdays at Victoria Stag
4、eThis is a good chance for anyone who wants to learn how to do comedy. The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh. Simon is a comedian and actor who has 10 years experience of teaching comedy. His workshops are exciting and fun. An evening wi
5、th Simon will give you the confidence to be funny.Charlotte Stone8:00 pm-11:00 pm Pizza WorldFine food with beautiful jazz music: this is a great evening out. Charlotte Stone will perform, songs from her new best-selling CD, with James Pickering on the piano. The menu is Italian, with excellent meat
6、 and fresh fish, pizzas and pasta(面食). Book early to get a table. Our bar is open all day, and serves cocktails, coffee, beer, and white wine.1. Who can help you if you want to have your music produced?A. Jules Skye.B. Gee Whizz.C. Charlotte Stone.D. James Pickering.2. At which place can people of d
7、ifferent ages enjoy a good laugh?A. The Cyclops TheatreB. KaleidoscopeC. Victoria StageD. Pizza World3. What do we know about Simons Workshop?A. It requires membership status.B. It lasts three hours each time.C. It is run by a comedy club.D. It is held every Wednesday.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应
8、用文。文章主要介绍了四则广告,分别有音乐表演以及戏剧表演,并对每场表演的内容进行了介绍。【1题详解】细节理解题。根据第一则广告最后一句“Hes going to talk about how you can find the right person to produce your music.”(他会告诉你如何找到合适的人来制作音乐。)可知,Jules Skye会谈论如何找到一个好的音乐制作人。由此可知,如果你想制作自己的音乐Jules Skye能帮到你。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二则广告“This joyful show will please everyone, from t
9、he youngest to the oldest. Gee Whizz really knows how to make you laugh! Our bar is open from 7:00 pm for drinks and snacks.”(这个快乐节目将会使每个人,从最小的到最大的都很高兴。Gee Whizz真的知道如何让你笑!我们的酒吧从晚上7点开始供应饮料和小吃。)可知,这场表演能够让不同年龄的人都喜欢开怀大笑,表演的地点在Kaleidoscope。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第三则广告“5:00 pm-7:30 pm Wednesdays at Victoria St
10、age”(每周三下午5:00 -7:30在维多利亚舞台)可知,Simons Workshop的表演是在每周三进行。故选D。BThe discovery of Liangzhu CultureFrom December 1936 to March 1937, three archaeological diggings were carried out in the suburbs of Hangzhou,where loads of black ceramics and stoneware were brought to light.Inspired by these relics, an ar
11、chaeology lover named Sh Xingeng, who came from West Lake Museum in Hangzhou, wrote several detailed reports on the digging. However, he had to put his work aside when China started to fall into Japans military aggression. Shi joined the resistance movement against Japanese invasion and died of dise
12、ase in 1939. What passed away along with him during the war were many of Liangzhus precious relics.Fortunately, Shis reports were finally published in Shanghai in 1938, which caught considerable attention of archaeological circles, In 1959,the name Liangzhu Culture was given to the independent regio
13、nal culture by archaeologist Xia Nai. It represented an earlier civilization that had remained unknown to historians. The culture, as the radiocarbon dating applied to the relics proved, existed between 3,300 and 2,200 B.C.It is commonly believed that the earliest known Chinese written language date
14、s back to more than 3,000 year ago; when oracle bone script appeared in Shang Dynasty. But Liangzhu Culture might provide evidence of a written language that appeared in China at least 1,000 years ealiler.In 2007, Liangzhu Ancient City was reported to be discovered in Hangzhou, where archaeological
15、diggings revealed a large and early walled city in Chinese history. There were man-made hills and streams in the city area, which were very likely part of the early designed urban landscape. To protect the urban space which was formed by waterways and entrances both Inside and outside the city, a fl
16、ood control system was connected to the river networks and 11 dams. In the fields outside the wall, archaeologists discovered rains of the residences, tombs, workshops, and docks with wooden boats.4. What can we learn about Liangzhu Culture?A. It was well preserved.B. It was named by Shi Xingeng.C.
17、Many of its relics were lost during the war.D. It was discovered In 1959.5. Which of the following is the significance of Liangzhu Cultures discovery?A. It proved that Chins has a long history.B. It unearthed a great number of relics.C. It showed the professionalism of Chinese archaeology.D. It migh
18、t prove the existence of an earlier Chinese written language6. What can we learn about Liangzhu Ancient City from the last paragraph?A. It was e well-designed city.B. It showed the rules left by flood.C. There were no hills or streams Ia the city. D. It was the largest city in Chinese history. 7. Wh
19、ere is the text probably taken from?A. A travel brochure.B. A history lecture.C. A cultural website.D. An archaeological report.【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。文章是关于文化遗产良渚文化的发展的介绍。分析了其发现的时间、地点、人物和与此举为了解中国的文化带来的益处。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“What passed away along with him during the war were many of
20、 Liangzhus precious relics.(在战争期间随他一起去世的是良渚的许多珍贵遗物)”可推断,很多遗迹在战争中失去了。故选C。【5题详解】细节理解题。根据倒数第二段“It is commonly believed that the earliest known Chinese written language dates back to more than 3,000 year ago; when oracle bone script appeared in Shang Dynasty. But Liangzhu Culture might provide evidence
21、of a written language that appeared in China at least 1,000 years ealiler.(人们普遍认为,中国最早的书面语言可以追溯到3000多年前;那时甲骨文出现在商代。但良渚文化可能提供了一种书面语言出现在至少1000年前的中国的证据)”可知,良渚文化发现的意义是它可能证明了早期中国书面语言的存在。故选D。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“In 2007, Liangzhu Ancient City was reported to be discovered in Hangzhou, where archaeological d
22、iggings revealed a large and early walled city in Chinese history. There were man-made hills and streams in the city area, which were very likely part of the early designed urban landscape. To protect the urban space which was formed by waterways and entrances both Inside and outside the city, a flo
23、od control system was connected to the river networks and 11 dams. In the fields outside the wall, archaeologists discovered rains of the residences, tombs, workshops, and docks with wooden boats.( 2007年,有报道称在杭州发现了良渚古城,那里的考古发掘发现了中国历史上早期有城墙的大型城市。在城市地区有人造的山和小溪,这很可能是早期设计的城市景观的一部分。为了保护由城市内外的水道和入口形成的城市空间
24、,一个防洪系统与河网和11座大坝相连。在城墙外的田野里,考古学家们发现了民居、坟墓、作坊和木船码头的遗迹)”可知,良渚古城是经过精心设计的。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章标题“The discovery of Liangzhu Culture(良渚文化的发现)”结合通读全文可知,文章介绍的话题是关于非物质文化遗产的介绍,可知从网站中文化专栏中最有可能读到此文。故选C。CMicrosoft plans to erase its entire carbon footprint since its foundation in 1975. Microsoft aims to accompli
25、sh carbon negative by 2030, meaning that it will erase more carbon from the environment than it emits(排放). The company will minimize carbon emissions across its entire supply chain to zero. And the following step is to clean up all the carbon emissions it has produced since 1975, when it was founded
26、. What the company further proposed was that it would try to push for policies to price carbon and help clean energy technology develop faster. It is among the companies that approve of carbon tax.More attention has been drawn to removing carbon from the atmosphere. There are a variety of methods to
27、ward that, including nature-based ones, like planting trees, and technological ones, like capturing carbon directly from the air.“Microsoft will initially focus on nature-based methods like restoring degraded forests and planting new trees, ”said Lucas Joppa, the companys Chief Environmental Officer
28、. An investment of one billion dollars will also be provided for the development of carbon removal and reduction technology. Microsofts decision of counting its supply chains emissions is an extension of its previous commitment to run data centers mainly on the renewable energy.The companys intentio
29、n to promote low-carbon policies was highly recognized by environmentalist. “A companys most powerful tool for fighting climate change is its political influence, and were eager to see Microsoft use it, ”Elizabeth Sturcken, Managing Director of EDF+Business said.Other industries are also encouraged
30、to follow Microsofts example. But none of them has such a commitment, according to Gary Cook, senior analyst of Greenpeace. Nevertheless, Cook, together with some other environmentalists, criticized Microsoft for continuously cooperating with oil and gas companies. Amazons AWS service has faced the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405648.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
当前行政执法检查监督存在的问题及其对策.pdf
