2020-2021学年高中英语外研版必修2课后练习:第一模块测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语外研版必修2课后练习:第一模块测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 外研版 必修 课后 练习 第一 模块 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第一模块测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)(语言能力)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。M:Im not feeling so well.W:Get some rest and take these three times a day and you should feel better.If you dont,come back and see me.1.Who
2、is the man possibly talking to?A.A doctor.B.A teacher.C.His mother.答案AM:I met Sam on the street today.W:Really?Did he say something about his sister?M:Yes.She ought to be leaving New York very soon,because her husband has taken a job in Los Angeles.2.What do we know about Sam?A.His sister will leave
3、 for New York.B.His sister will leave for Los Angeles.C.He will leave New York.答案BM:Are you sure youve corrected all the mistakes in the paper?W:Perhaps Id better read it through again.3.What is the woman going to do?A.Rewrite the paper because there are too many mistakes.B.Throw the paper away.C.Re
4、ad the paper again.答案CM:Does this bill belong to you?W:Oh,thanks.Ive just lost five pounds.M:Im glad that Ive found the owner;otherwise I would have to go to the Lost and Found.4.Why does the woman thank the man?A.He lent her some money.B.He gave her a five-pound bill.C.He returned her money found.答
5、案CM:Wed better hurry.I think thats our flight.W:Have I got time to get a newspaper?M:Well,I dont think we have time.W:All right,well,you take that bag,and Ill take this one.5.Where does this conversation probably take place?A.At an airport.B.At a railway station.C.At a department store.答案A第二节(共15小题;
6、每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Do you want your television repaired?W:Yes,but not by the man you suggested.M:Why not?The repairmen are very good and the charges are so reasonable.W:That may b
7、e,but I couldnt find the place.M:But you couldnt miss it.I told you it is at the first right after the railroad bridge.W:I took that.I went to the end of the road.There is no such place.M:Wait a minute.Perhaps it is the second right.Yes,I think it is.W:I should have known,whenever someone says “You
8、cant miss it”,you can be sure that you wont find it.6.Whom do you think the woman was angry with?A.The man.B.The repairman.C.The shopkeeper.答案A7.Why couldnt the woman find the repair shop?A.She missed the right turn.B.The man gave her the wrong directions.C.She was a bad driver.答案B8.Why did the man
9、tell her to turn to these television repairmen?A.The shop was easy to find.B.One of the repairmen was his friend.C.They did good work and the price was reasonable.答案C听第7段材料,回答第9至11题。W:Hello,Roger?This is Ann.M:Hi,Ann.How have you been?And hows your new apartment working out?W:Well,thats what Im call
10、ing about.You see,Ive decided to look for a new place.M:Oh,whats the problem with your place now?I thought you liked the apartment.W:I do,but its a little far from the campus.Do you think you could help?M:All right.So,what kind of place are you looking for?W:Well,Id like to share an apartment with o
11、ne or two roommates within walking distance of school.M:Okay,how much do you want to spend on rent?W:Oh,somewhere under $200 a month.M:Hmm.And anything else?W:Yeah,I need a parking space.M:Well,I know theres an apartment nearby.Ill drop by there on my way to class today.W:Hey,thanks a lot.M:No probl
12、em.9.Whats the relationship between the man and the woman?A.They are teacher and student.B.They are friends.C.They are mother and son.答案B10.What does the woman ask the man to do?A.Look for a new apartment.B.Find a job to earn $200 a month.C.Share an apartment with one or two roommates.答案A11.How much
13、 does the woman want to spend on rent?A.Less than $200 a month.B.Somewhere about $200 a month.C.A little more than $200 a month.答案A听第8段材料,回答第12至14题。M:Is it true that you dont swim at all now?W:Im afraid so,Im too old.M:But you are only twenty.W:Thats too old for a swimmer.If I swam in an internation
14、al competition now,I wouldnt win.So Id rather not swim at all.M:But dont you enjoy swimming?W:I used to,when I was small.But if you enter for big competitions you have to work very hard.I used to get up at 6 to go to the pool.I had to train before school,after school and on weekends.I swam thirty-fi
15、ve miles every week!M:But you were so famous at fifteen.And look at all those cups.W:Its true that I did have some wonderful memories.The Olympics were very exciting.But I missed some important things too.While other girls were playing,I was swimming.12.What is the woman good at?A.Swimming.B.Running
16、.C.Playing.答案A13.How old was she when she became famous?A.She was twenty.B.She was thirteen.C.She was fifteen.答案C14.What can we learn about the woman from the dialogue?A.She never took part in the Olympic Games.B.She still swims for international competitions.C.She used to swim thirty-five miles eve
17、ry week.答案C听第9段材料,回答第15至17题。W:Please turn off the lights,Harry.M:Why?Whats the matter?I want to read the paper.W:If we turn on too many lights,all the electricity in the house will go off.M:Now who told you that?W:Our new neighbour Mr Smith.M:Mr Smith?When did he come to our home?W:I had to go to hi
18、s home and ask for help today.M:What was wrong?W:When I turned on the washing machine,all the lights went out.M:Well,did he take care of it for you?W:Yes,but he said it would take a lot more work to do a really good job.M:What does he mean by a really good job?W:He said we need new electric wires th
19、roughout the house and a lot of other things.M:Did he tell you how much it would cost?W:Yes,about a thousand dollars.M:A thousand dollars?Thats a lot of money.And just when we need to get some work done on our car,too.15.What had gone wrong in their house?A.Their washing machine.B.The electricity.C.
20、The lights.答案B16.Who was Mr Smith?A.A repairman.B.The womans husband.C.The womans new neighbour.答案C17.Why did the man think it would cost him dearly?A.Because he wanted to buy a car.B.Because he didnt have a good job.C.Because their car needed repairing.答案C听第10段材料,回答第18至20题。M:It was 2:05 in the afte
21、rnoon.When I entered the classroom,I was surprised to see a video camera.Our class teacher was operating the camera,and my classmates were all talking among themselves slowly.Most of us had never been in front of a video camera before,so we were quite nervous.As for myself,I had once faced one at ho
22、me;my uncle was shooting when we were celebrating my sisters birthday.But this was completely different.We had to talk about our articles as if we were reading news on TV.The funny thing was that every time I tried to face the camera and talk about my article,I forgot the article and couldnt resist
23、looking down at it.It was a completely different experience for me,thanks to our class teacher.18.What were the students going to do?A.They were going to talk about their articles before a video camera.B.They were going to read news on TV.C.They were going to celebrate the writers birthday.答案A19.Why
24、 was the writer so nervous?A.He had never stood before a video camera.B.He had never talked about his own article before a video camera.C.This camera was different from the one he had once faced.答案B20.What was the writers feeling to his class teacher?A.Nervous.B.Afraid.C.Thankful.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分4
25、0分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(思维品质)Eating different healthy foods gives you energy to do stuff,helps you grow the way you should,and can even keep you from getting sick.However,if you choose the wrong kind of food,you might run out of energy before the day is over.Most
26、kids have the choice of packing lunch or buying one at school.The good news is that a kid can get a healthy lunch by doing either one.But its not guaranteed(保证).Chances are some meals and foods served in the school cafeteria(自助食堂) are healthier than others.When you buy your lunch,youd better give th
27、e cafeteria menu a closer look.Read the cafeteria menu the night before.Knowing whats for lunch beforehand will let you know if you want to eat it!A packed lunch isnt always healthier than one you buy at school.If you pack chocolate cake and potato chips,thats not a nutritious(有营养的) meal! But a pack
28、ed lunch,if you do it right,does have a clear advantage.When you pack your lunch,you can be sure it includes your favourite healthy foods.It is not a one-size-fits-all lunch.Its a lunch just for you.If your favourite sandwich is peanut butter and banana,just make it and pack itthen you can eat it fo
29、r lunch.Or maybe you love olives.Go ahead and pack them!If you want to pack your lunch,youll need some help from your parents.Talk to them about what you like to eat in your lunch so they can buy those foods.Parents might offer to pack your lunch for you.This is nice of them,but you may want to watc
30、h how they do it and ask if you can start making your lunches yourself.Its a way to show that youre growing up.21.The first paragraph is mainly about .A.how to avoid getting sickB.how to choose healthy foodsC.the importance of healthy foodsD.the nutritional value of healthy foods答案C解析段落大意题。根据gives y
31、ou energy 及keep you from getting sick可知,本段旨在告诉读者健康食物的重要性。22.According to the text,packed lunches .A.are more popular with kidsB.should be your favourite foodC.should be made in the right wayD.are certainly healthier than school lunches答案C解析细节理解题。根据第三段的“a packed lunch,if you do it right,does have a c
32、lear advantage.”可知,自带午餐只有制作合适了才算是健康食物。23.In the last paragraph,the author advises readers to .A.have lunch at homeB.buy their favourite foodsC.take their lunches to schoolD.pack their lunches by themselves答案D解析推理判断题。根据最后一段的“ask if you can start making your lunches yourself.Its a way to show that you
33、re growing up.”可知,作者鼓励读者自己动手准备午餐。24.The text is written for . A.teachersB.parentsC.childrenD.cooks答案C解析推理判断题。从全文多次出现的you,kids,your parents等可知,本文是写给上学的孩子们的。B(思维品质)Food picked up just a few seconds after being dropped is less likely to contain bacteria than if it is left for longer periods of time,acc
34、ording to the findings of research carried out at Aston Universitys School of Life and Health Sciences.The findings suggest there may be some scientific basis to the “5-second rule”the belief about it being fine to eat food that has only had contact with the floor for five seconds or less.Although p
35、eople have long followed the 5-second rule,until now it is unclear whether it actually helps.The study,undertaken by final year Biology students and led by Anthony Hilton,Professor of Microbiology at Aston University,monitored the transfer of the common bacteria from a variety of indoor flooring typ
36、es(carpet,cement floor etc.)to toast,pasta,a biscuit and a sticky sweet when contact was made from 3 to 30 seconds.The results showed that: Time is a significant factor in the transfer of bacteria from a floor surface to a piece of food; and the type of flooring the food has been dropped on has an e
37、ffect,with bacteria least likely to transfer from carpeted surfaces and most likely to transfer from cement flooring surfaces to moist(湿的) foods making contact for more than five seconds.Professor Hilton said:“Consuming food dropped on the floor still carries an infection risk as it very much depend
38、s on which bacteria are present on the floor at the time.”The Aston team also carried out a survey of the number of people who employ the 5-second rule.The survey showed that:87% of people surveyed said they would eat food dropped on the floor,or already have done so.55% of those who would eat or ha
39、ve eaten food dropped on the floor are women.81% of the women who would eat food from the floor would follow the 5-second rule.Professor Hilton added,“Our study showed that a surprisingly large majority of people are happy to consume dropped food,with women the most likely to do so.But they are also
40、 more likely to follow the 5-second rule.”25.According to the passage,which of the following is true?A.A toast dropped on the carpet is easier to be polluted than that dropped on the cement floor.B.A sticky chocolate dropped on the carpet is easier to be polluted than that dropped on the cement floo
41、r within 5 seconds.C.The food dropped on the carpet shares the same potential of being polluted with the food dropped on the cement floor.D.The food dropped on the cement floor is not as safe as food dropped on the carpet within 30 seconds.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“bacteria least likely to transfer from ca
42、rpeted surfaces and most likely to transfer from cement flooring surfaces”可知,在30秒以内,掉在水泥地面上的食物不如掉在地毯上的食物安全。故选D项。26.Eating food dropped on the floor still carries an infection risk because it relies on at that time.A.the type of bacteriaB.the carpetC.the cement floorD.the surface of table答案A解析细节理解题。根
43、据第二段中的“Consuming food dropped on the floor still carries an infection risk as it very much depends on which bacteria are present on the floor at the time.”可知,掉在地上的食品具有传染的危险程度取决于当时地面上的细菌类型。故答案选A项。27.The passage is developed probably by .A.timeB.spaceC.contrastD.example答案C解析篇章结构题。本文主要是通过对不同的食品,不同的地板,不
44、同的细菌,不同的人群有什么不同的举动的调查研究得出的结论。由此可知,本文主要采取了对比的方法。故选C项。28.What is the main idea of this passage?A.The food which is dropped on the floor can be eaten safely.B.The bacteria have no negative effect on the safety of food.C.A research on the safety of food dropped on the floor is undertaken.D.People survey
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409294.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东高三联考生物答案.pdf
