分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型2022年新高考Ⅰ英语模拟试卷(含答案解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:416726
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:56.37KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 新高 英语 模拟 试卷 答案 解析
    资源描述:

    1、 2022年新高考英语模拟试卷第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are many ways to get involved and volunteer at the National Museum of American History. Becoming a Museum Ambassador is one of them. To learn more about this volunteer program, please see the descri

    2、ptions below.Museum Ambassadors at the American History Museum are a mobile source of information that helps bridge the gap between two other volunteer groups here at the museuminformation desk specialists, who provide orientation(方向)assistance when guests arrive, and volunteer docents(讲师), who prov

    3、ide Highlights tours, facilitate hands-on demonstrations and circulate through many of our exhibitions to interact with visitors. Each year, our Museum Ambassadors help over 100,000 people get the most out of their visits by welcoming groups, circulating throughout the museums public zones to answer

    4、 basic questions, and directing visitors to programs and exhibitions of interest. The museum has also employed the Museum Ambassadors to assist with special projects and events as needed.To learn more about what Museum Ambassadors do, check out what Larry has said, As museum ambassadors, we get to s

    5、hare in the curiosity of a child, the nostalgia(怀旧)of returning visitors, the treasure hunt of students assigned to find important historical objects, and the amazement of those experiencing our eye on the nations history for the first time. We can help recommend a meaningful museum visit just for y

    6、ou. Theres more. Were also traffic cops when elevators and escalators break and extra eyes for museum security.If you enjoyinteracting with diverse audiences, age groups and learning styles.working in an often busy and changing environment.If you havestrong interpersonal and communication skills.an

    7、interest in history and communication.If you cancommit to three shifts a month(weekday Ambassadors)or twice a month(weekend Ambassadors).The museum is open 364 days a year, including weekends and holidays.handle frequent walking, standing, and talking.To ApplyTo learn more information about the appl

    8、ication process, please contact Ruth Shirley.NOTE: Acceptance into the program is subject to successful completion of an interview and background investigation.1.Which one is the responsibility of Museum Ambassadors?A.To receive visitors at the entrance.B.To take full charge of museum security.C.To

    9、direct visitors to their exhibitions of interest.D.To help visitors with hands-on demonstrations2.A qualified Museum Ambassador should_.A.enjoy communicating with peopleB.speak at least two foreign languagesC.have academic background in historyD.commit to working three shifts at weekends3.The author

    10、 writes this passage mainly to_.A.introduce volunteer programs for teenagersB.provide special tours to meet different needsC.invite people to visit the American History MuseumD.attract potential applicants for Museum AmbassadorsBAt 74 James Patterson has sold more than 425 million copies of his 200

    11、novels globally, making him one of the highest paid authors in the world. I do not work for a living. I play for a living. I love doing it, Patterson tells CNBC. But Pattersons road to success didnt happen overnight. He started writing as a side hustle and he faced a lot of rejection before getting

    12、his first book published.Patterson grew up in the woods in Newburgh, New York with an insurance salesman father and a schoolteacher mother. Despite having dreams of being a writer, the idea always seemed presumptuous, Patterson says. But after reading books by James Joyce, it really turned me on to

    13、reading, and then I started writing, he says.After college, Patterson got his first job as a junior copy writer at the advertising agency J. Walter Thompson. While climbing the corporate ladder, Patterson wrote his first book, The Thomas Berryman Number in the mid-70s. The book got turned down by 31

    14、 publishers, Patterson says. But after it was finally published in 1976, then it won an Edgar Award for best first novel. The Edgar Award, which is named after Edgar Alan Poe, honors the best writers in mystery fiction and non-fiction.Despite publishing his first book at age 26, Patterson didnt have

    15、 a bestseller until he was 40. It wasnt like all of a sudden, he says. In fact, Patterson kept his day job for decades and got promoted to CEO of J. Walter Thompson in 1988. During that time, Patterson says he would read well over 100 books a year to help spark his creativity. I have a huge imaginat

    16、ion and Im constantly asking, what about this? What about that? he says.Despite his success, Patterson says he doesnt like to give advice, especially about writing. But he credits his own success to his work ethic and passion. I also dont take myself too seriously, he says. Yeah, I sell a lot of boo

    17、ks, so what?1.What do we know about James Patterson?A.He produced a bestseller when he was 26.B.He read a lot of books to get source of inspiration.C.He worked as a full-time writer when he was young.D.He got inspiration for his first book when climbing a ladder.2.What does the underlined word presu

    18、mptuous mean in paragraph 2?A.Unrealistic.B.Contradictory.C.Imaginative.D.Inspiring.3.What can we infer about James Patterson from the last paragraph?A.He has sold a lot of books.B.He doesnt take his job seriously.C.He values positive attitudes to work.D.He is unwilling to give advice to readers.4.W

    19、hich of the following is a suitable title for the text?A.The Secret to Career SuccessB.A Tough Road to a Bestseller WriterC.An Edgar Award WinnerD.A Not-to-be-missed FictionC When youre feeling low or even a little depressed, what do you want to do? The answer for most of us is not very much. Our na

    20、tural response to a bad mood is to rest with our comfort of choice and hibernate(蛰伏) a bit. But according to new science, the best way to fight off the depression is to force yourself to get out there and do something new. You might have to drag yourself off the sofa, but this research shows youll b

    21、e happier for the effort. For the study, the research followed the daily movements of 122 study subjects, using the location-tracking features of their phones for three to four months. They also sent subjects regular text messages asking them to report on their mood. The scientists discovered the mo

    22、re people visited new and different locations, the happier they felt both that day and the next. Variety and novelty seem to lift our mood. We also find that if we feel better today, were likely to move around and have more novel experiences and have more experiential diversity the following day, st

    23、udy coauthor and NYU psychology professor Catherine Hartley said. These results suggest a reciprocal link between the novel and diverse experiences we have during our daily exploration of our physical environments and our subjective sense of well-being. Hartley commented. This isnt the first time sc

    24、ience has linked new experiences with positive brain benefits. Previous studies have shown that new and challenging experiences light up learning centers in the brain. Just as experience has probably taught you, you learn a lot faster when you get outside your comfort zone. If youve been stuck at ho

    25、me a lot lately, its no shock that you feel lazy. Your brain is missing out on the novelty and exploration it desires. The good news is, if you can force yourself to do something new, youll feel you can grow smarter.1.According to new science, what should we do to lift our spirits?A.Explore the outs

    26、ide worldB.Have a complete restC.Choose to enjoy our hobbiesD.Stay in the comfort zone2.How did the researchers conduct the study?A.By phoning the subjects.B.By analyzing the subjects locations.C.By referring to previous relevant studies.D.By tracking the subjects movements and moods.3.A reciprocal

    27、link in Paragraph 5 means a link that proves _.A.strong but temporaryB.weak and indirectC.beneficial to each otherD.suitable for each other4.What does the last paragraph mainly talk about?A.Novelty improves learning effectiveness.Its harmful to get stuck at home too long.C.Your brain desires novelty

    28、 and exploration.Exploration is linked with positive emotions.DMillions watch the Oscars every year, but Im always interested in the Razzies(金酸梅奖), which recognize cinematic underachievement. For all the attention given to what we like, what we dislike can be just as important, interesting and empow

    29、eringFrench sociologist Pierre Bourdieu saw dislike as snobbery. He saw all judgments of taste, favorable or not, as performances of class. The rich could justify their place, he argued, by claiming to have more refined tastes. Knowing which literature or art to praise could signal to. others their

    30、rightful place at the top of society. Oversimplified his theory might be, it is not entirely wrong.Furthermore, dislikes are often used as a way not to stand apart but to fit in. It means learning the unspoken rules of whats OK to like or dislike, and to proclaim those likes or dislikes loudly for o

    31、thers to hear. When some of us swim against the social tide, we might be savvy(精明的)enough to label our likes as guilty pleasures, which both acknowledges the rules and apologizes for violating them.In my research, though, I found that dislike isnt just a form of snobbery.We interviewed over 200 peop

    32、le, a diverse group in race, age, and social class. All the interviewees tended to actively dislike media content far more when they felt they couldnt escape it. Many people cant choose the radio station thats playing at work, or whats on TV at the bar. Moreover, some of us are subjected to more ann

    33、oyance than others. Remote controls, for instance, have long been seen as a special right of dads, with women and kids given less power to change the channel. Everyone turns to media hoping for specific needs to be met, but those who have those needs realized less often are those who might dislike m

    34、ore often.Therefore, speaking about dislikes is an act of resistancea refusal to allow public space to be conquered by the media content that doesnt connect.Dislike can certainly transform into anger or hate, but it may also take a more playful form. Sometimes we could see people joyfully watch the

    35、object of their dislike and offer a commentary of criticism, instead of tuning out and turning off. Why? Reveling in dislike can help regain control in a world that overwhelms everyone with content. Keeping the despised shows at hand rather than avoiding them can help the dislikers speak up in the c

    36、ourt of public opinion. Or some might enjoy their dislikes as a way to avoid ruining certain relationships. Many of us can probably relate to the experience of having a friend who insists we watch something against our will.What if, rather than resenting the show or the person, we simply embrace it

    37、in all of its embarrassing glory? By all means, pay attention to the advice to ignore the haters. But a lot can be learned by listening to the dislikers.1.According to Paragraph 3, people label their likes as guilty pleasures when they_.A.follow the mainstreamB.take pride in their tasteC.set up the

    38、unspoken rulesD.try to fit into a certain group2.What can we learn from the passage?A.Dislikes can he found mostly among the rich.B.Learning about literature and art is an act of snobbery.C.Expressing dislike helps maintain ones social relationshipsD.Exposure to unwanted media content intensifies pe

    39、oples dislike.3.What does the underlined phrase Reveling in in the text probably mean?A.Taking delight inB.Showing concern for.C.Drawing lessons from.D.Establishing connection to4.What message does the author try to convey in this passage?A.We are encouraged to launch debates over hot issues in publ

    40、ic.B.Staying away from the haters is a sensible means to avoid trouble.C.Embracing our dislikes can be a way to deal with power imbalanceD.The media should aim to meet the needs of different groups of audience.第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Every day, a lot of pe

    41、ople move house. With a newfound appreciation for space and air, it may suddenly have seemed as if a new kind of life was possible._ Heres some expert advice on how to build a new community. _ Ask people you already know if they could introduce you to anyone in the location to which you are moving.

    42、Posting on social media is probably the easiest way to tap your friends friends. It increases the chance that theres someone you will get along with. Dont expect friends to magically appear_ People really need to take the initiative to go out there and meet people and not assume that friends are jus

    43、t going to fall into their lives. As people become familiar to us, we like them more, and its completely unconscious. Be open to a broader range of people You have spent a lifetime narrowing your social circle to those you really care about, but chances are youre not going to meet new best friends i

    44、n your new area instantly. When it comes to friendships, having close friends is one of the best things we can do for our health and wellbeing. But even having brief interactions with people in general benefits us._ Dont despair Remember to maintain pre-existing friendships, so that youre not feelin

    45、g lonely and disconnected while developing new relationships. _ But people dont realize that if they put themselves out there, the process can go faster than they think. It really makes a difference if youre willing to attend different events; you can really change your social life.A. Make a public

    46、appeal.B. Put some work in before you move.C. Quality is best, but quantity still does something.D. It can take a long time to build up new friendships.E. But now the pandemic has made it harder to connect with strangers.F. It doesnt necessarily mean you made the wrong decision in moving.G. We tend

    47、to think friendships happen naturally and thats a huge misconception.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My local supermarket is always busy. The first parking space I found was convenient, but Id noticed a woman in a blue car 1 for a while. As I

    48、was 2 , I let her have it. On the 3 of the car park I backed into the next available spot it was a tight fit.Pretty soon, Id made my way through the supermarket and was back in the fresh air. Feeling good, I 4 my purse change into the hands of a homeless man and helped a 5 woman reverse park (倒车).Ju

    49、st as I 6 my car, I saw the woman Id let have my car space 7 . She was giving a mean odd 8 half puzzled, half intent (热切的). I smiled and wished her a pleasant day. As I squeezed back into my car, I 9 the same lady looking in at me. Hello, she said, hesitantly. This might sound crazy but I was on my

    50、way to 10 some of my mothers things off at the charity bins. You are just so much like her. You helped those people, I noticed, and you seemed so happy. She looked at me meaningfully and passed a box in through the 11 , I think she would like you to have it. Shocked, I took it from her 12 . She smil

    51、ed and walked away.After a pause, I opened the box. 13 was a beautiful gold necklace with a large grey pearl. It was the nicest gift Id ever received, and it was from a complete 14 . The necklace was around my neck, a warm 15 of human kindness.1.A.watchingB.circlingC.runningD.crossing2.A.in a hurryB

    52、.in a dilemmaC.in a good moodD.in panic3.A.edgeB.barrierC.stageD.point4.A.turnedB.brokeC.dividedD.emptied5.A.strugglingB.tremblingC.wanderingD.whistling6.A.startedB.approachedC.parkedD.entered7.A.formerB.laterC.agoD.earlier8.A.explanationB.lookC.answerD.coincidence9.A.locatedB.caughtC.spottedD.sough

    53、t10.A.sellB.wipeC.dropD.send11.A.back seatB.carC.itemsD.window12.A.automaticallyB.accidentallyC.eventuallyD.unwillingly13.A.InsideB.AroundC.BeneathD.Nearby14.A.friendB.companionC.relativeD.stranger15.A.awardB.expectationC.reminderD.view第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Jiuzhai

    54、gou, a scenic area on the UNESCO World Heritage list, fully reopened on October 1, 2021 after sustaining serious damage_(cause) by the earthquake. Jiuzhaigou was closed_ (temporary), following the earthquake which caused 25 deaths and more than 400_ (injure).In the aftermath of the quake, the Nuoril

    55、ang Waterfall collapsed. _ (stand) 24.5 meters tall, it is Chinas widest waterfall at 270 meters _ (wide) and _ (attract) more than 8 million tourists during the past few decades.After two years of reconstruction, 85% of the natural sights in Jiuzhaigou reopened in 2019,_entrance ticket costs 169 yu

    56、an ($26), down_its normal price of 220 yuan. After its full reopening on Tuesday, the 169-yuan entrance fee would remain for some time.There was a big crowd of visitors during this weekend. _ (view) the landmark sights, many visitors felt the scenic area looked as beautiful as ever. The Sparkling La

    57、kes and the friendly local Tibetans_ I saw 12 years ago still remain the same. said Hong Shuang, a middle-aged visitor from Chengdu.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是红星高中学生会主席李华,你校学生会邀请了某大学外教Mr. White下周三下午到校开设讲座,现因新冠(COVID-19)疫情无法如期进行。请写一封邮件,就新的可行方案征求外教意见。内容包括:1. 致歉并说明原因;2. 提出新的应变方案。注意:1. 词数80左右,开头和结

    58、尾已给出,不计入总词数;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Mr. White,I am Li Hua, Chairman of Students Union of Hongxing High school. _Yours,Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。As 17-year-old Torriell Norwood drove through St. Peters-burg, Florida last February with her friends to pay a visit to the great

    59、 park as scheduled. Norwood shared her first aid courses and her dream of becoming a doctor and other girls shared their precious experiences about the natural adventures with each other. The laughter and chatter from the four teenage girls inside her car quickly gave way to screams. As they approac

    60、hed an intersection, another car T-boned them, sending their black car sailing into the yard of a nearby home, coming to a stop only when it crashed into a tree. All of them were in panic instantly, totally at a loss!As smoke waved from the car, a bystander shouted, Its about to blow up! Get out! Th

    61、e impact had caved in Norwoods drivers side door, jamming it shut. The bystander seized the front door handle of the car, summoned all his strength to pull it open but failed. Shaken, but otherwise OK, Norwood crawled out through the window. She had a cut on the right side of her face. Originally he

    62、r lovely face became very pale. Along with two of her friends, whod also managed to free themselves, she ran for her life.But halfway down the street, she realized that her best friend, Azarria Simmons, was not with them. Norwood ran back to the wreck and found Simmons slumped in the back seat. She

    63、was not moving, Norwood shouted with her heart tightened. She threw open the back door and pulled her friend out, avoiding the broken glass as best she could. She dragged Simmons a few feet to safety and laid her on the ground. She checked her pulse. Nothing! She put her head against Simmonss chest.

    64、 No sign of life!注意:1. 续写词数应为150 左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。If the accident had happened a few weeks earlier, she might not have known what to do._After a while, the CPR worked and Simmons regained her consciousness._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1.C; 2.A; 3.D解析:1.细节理解题。根据第二段中的Each year, our Museum Ambassadors

    65、 help over 100,000 people get the most out of their visits by welcoming groups, circulating throughout the museums public zones to answer basic questions, and directing visitors to programs and exhibitions of interest.(每年,我们的博物馆大使所做的是欢迎游客,在博物馆的公共区域巡回且回答游客的基本问题,并引导参观者参观感兴趣的项目和展览,通过做这些,我们的博物馆大使帮助了超过10

    66、万人,使他们在自己的旅游参观中有最大的收获。)可知,博物馆大使的职责之一就是引导游客参观他们感兴趣的展览。故选C。2.细节理解题。根据If you have.部分strong interpersonal and communication skills. an interest in history and communication.(较强的人际交往和沟通能力。对历史和沟通有兴趣。)可知,一个合格的博物馆大使应该是喜欢与人交流和沟通,A项enjoy communicating with people(喜欢和人交流)符合;B项speak at least two foreign languag

    67、es(至少会说两种外语)文中没有提到;C项have academic background in history(具有历史学术背景)文中也没有提到,文中只提到对历史感兴趣,所以C不对;根据If you can.部分中twice a month (weekend Ambassadors).(一月两次换班(周末大使)可知,D选项commit to working three shifts at weekends(承诺周末三班倒)不符。故选A。3.写作意图题。根据全文可知,文章第一段主要介绍了成为博物馆大使,可以在美国历史博物馆做志愿者。第二段主要介绍了博物馆大使的职责。第三段介绍了成为博物馆大使的

    68、一些好处。接着文章从申请人的意愿、条件、要求、申请等几个方面介绍博物馆大使的工作。所以可以得知,文章主要目的是为了吸引有意申请博物馆大使的人士。故选D。 B答案:1.B; 2.A; 3.C; 4.B解析:1. 细节理解题。根据第四段倒数第二句Patterson says he would read well over 100 books a year to help spark his creativity(帕特森说,在那段时间里,他每年会阅读超过100本书,以发自己的创造力)可知,Patterson通过大量的阅读来获取灵感。故选B。2.词义猜测题。根据第二段第一句Patterson grew

    69、 up in the woods in Newburgh, New York with an insurance salesman father and a school teacher mother.(帕特森在纽约纽堡的树林中长大,父亲是保险推销员,母亲是教师)和该段最后一句it really turned me on to reading, and then I started writing(读了James Joyce的书之后,它真的让我对阅读产生了兴趣,然后我开始写作)可知,在这样一个父母工作比较稳定的家庭里,作家这个职业相对有些不切实际、不稳定。A. Unrealistic不现实的;

    70、B. Contradictory相反的;C. Imaginative充满想象力的;D. Inspiring鼓舞人心的。A项符合文意。故选A。3.推理判断题。根据最后一段最后两句But he credits his own success to his work ethic and passion. I also dont take myself too seriously he saysYeah, I sell a lot of books.so what?(但他将自己的成功归功于自己的职业道德和激情。我也不太把自己当回事,他说。是啊,我卖了很多书,那又怎样?)可知,Patterson认为是自

    71、己对于写作的积极态度才取得了成功。故选C。4.主旨大意题。根据文章内容可知,第二段提到Patterson最开始成为作家的梦想是不切实际的,第三段提到了Patterson在成为作家之前的工作经历,并且为了写作每年要看一百多本书的积累。虽然Patterson在26岁时就发表了自己的第一本书,但是在他40岁的时候才成为一名畅销书作家。由此判断,Patterson成为作家的道路并不是一帆风顺的。B项成为畅销书作家的艰难之路符合文意。故选B。 C答案:1-4 ADCA解析:1.细节理解题。根据第二段中But according to new science, the best way to fight

    72、off the depression is to force yourself to get out there and do something new.(但根据新科学,战胜抑郁症的最好方法是强迫自己走出去,做一些新的事情。)可知,探究外面的世界可以提升我们的精神。故选A。2.细节理解题。根据第三段中For the study, the research followed the daily movements of 122 study subjects, using the location-tracking features of their phones for three to fo

    73、ur months.(在这项研究中,研究人员跟踪了122名研究对象的日常活动,使用了他们手机上的位置跟踪功能,持续了三到四个月。)可知,研究者们通过追踪受试者的运动和情绪进行的研究。故选D。3.词义猜测题。根据第五段中These results suggest a reciprocal link between the novel and diverse experiences we have during our daily exploration of our physical environments and our subjective sense of well-being(这些结果

    74、表明,我们在日常物理环境探索过程中所获得的新奇和多样的体验与我们的主观幸福感之间存在相互联系。)可知,划线词应该是互惠互利的联系的意思。A. strong but temporary强烈但暂时的;B. weak and indirect软弱而间接的;C. beneficial to each other相互有益的;D. suitable for each other彼此适合的。故选C。4.段落大意题。根据最后一段Previous studies have shown that new and challenging experiences light up learning centers i

    75、n the brain.(先前的研究表明,新的和具有挑战性的经历会激活大脑中的学习中心。)可知,新颖性可以提高学习效率。所以最后一段主要谈论新颖能提高学习效率。故选A。D答案:1.D; 2.D; 3.A; 4.C解析:1.细节理解题。根据文章第三段Furthermore, dislikes are often used as a way not to stand apart but to fit in. It means learning the unspoken rules of whats OK to like or dislike, and to proclaim those likes

    76、 or dislikes loudly for others to hear. When some of us swim against the social tide, we might be savvy (精明的) enough to label our likes as guilty pleasures, which both acknowledges the rules and apologizes for violating them.(此外,不喜欢经常被用来作为一种方式,而不是与众不同,而是融入。它意味着学习那些可以喜欢或不喜欢的潜规则,并大声说出那些喜欢或不喜欢的东西让别人听到。

    77、当我们中的一些人与社会潮流背道而驰时,我们可能足够聪明,将自己的喜好贴上罪恶的快乐的标签,这既承认了规则,也为违反了规则而道歉。)可知,当人们试图融入某个群体时,他们会将自己的喜好贴上罪恶的快乐的标签。故选D。2.推理判断题。根据文章第五段All the interviewees tended to actively dislike media content far more when they felt they couldnt escape it. (当受访者觉得无法逃避时,他们更倾向于主动地不喜欢媒体内容。)和Moreover, some of us are subjected to

    78、more annoyance than others.(此外,我们中的一些人比其他人遭受更多的烦恼。)可知,接触在不需要的媒体内容中会加剧人们的反感。A. Takingdelightin以为乐;B. Showingconcernfor表示关心;C. Drawinglessonsfrom 吸取经验教训;D. Establishingconnectionto建立与客户的联系。故选D。3.词义猜测题。根据划线词后文Keeping the despised shows at hand rather than avoiding them can help the dislikers speak up i

    79、n the court of public opinion. Or some might enjoy their dislikes as a way to avoid ruining certain relationships. (保留那些受人鄙视的节目,而不是避开它们,可以帮助那些不喜欢的人在公众舆论的法庭上畅所欲言。或者有些人可能喜欢他们不喜欢的东西,以此来避免破坏某些关系。)可知,在一个让每个人都感到满足的世界里,着迷于不喜欢可以帮助你重新获得控制权。所以Reveling in 为深爱;酷爱;着迷之意。A. Takingdelightin以为乐;B. Showingconcernfor表

    80、示关心;C. Drawinglessonsfrom吸取经验教训;D. Establishingconnectionto建立与客户的联系。故选A。4.推理判断题。根据文章第一段For all the attention given to what we like, what we dislike can be just as important, interesting and empowering. (对于我们所喜欢的事物所给予的所有关注,我们不喜欢的事物也可以同样重要、有趣和有力量。)和第六段Therefore, speaking about dislikes is an act of re

    81、sistance- a refusal to allow public space to be conquered by the media content that doesnt connect(因此,谈论不喜欢是一种反抗的行为拒绝让公共空间被不相连的媒体内容所征服。)可知,作者试图在这篇文章中传达接受我们不喜欢的东西是一种处理权力不平衡的方法这一观点。故选C。 第二节答案:EBGCD解析:根据上文Every day, a lot of people move house. With a newfound appreciation for space and air, it may sudd

    82、enly have seemed as if a new kind of life was possible.(每天都有很多人搬家。随着对时空的新发现的向往,一种新的生活似乎突然成为可能)以及下文Heres some expert advice on how to build a new community.(以下是一些关于如何建立一个新社区的专家建议)可知,上文提到人们搬家后会面对新的环境,并且下文给出了许多如何建立新的人际关系的建议,所以此处应是表达交友的困难。因此,E项But now the pandemic has made it harder to connect with stra

    83、ngers.(但现在,新冠疫情使得与陌生人联系变得更加困难)切题。故选E。根据下文Posting on social media is probably the easiest way to tap your friends friends. It increases the chance that theres someone you will get along with.(在社交媒体上发帖可能是挖捉朋友信息的最简单方式。这会增加你与某人相处的机会)可知,本段主要建议通过好友和在社交媒体上发布帖子,来联系新家所在地的人来建立新的关系,就能在搬过去后更容易相处,都属于搬家前的准备工作。因此,

    84、B项Put some work in before you move.(在你搬家之前先做些工作)切题。故选B。根据本段标题Dont expect friends to magically appear(不要指望朋友会神奇地出现)和下文People really need to take the initiative to go out there and meet people and not assume that friends are just going to fall into their lives.(人们真的需要主动去那里与人见面,而不是以为朋友会进入他们的生活)可知,本段主要建

    85、仪我们要主动出去社交,而不是认为朋友会自己融入我们的生活,因此,G项We tend to think friendships happen naturally and thats a huge misconception.(我们倾向于认为友谊是自然发生的,这是一个巨大的误解)切题。故选G。根据本段标题Be open to a broader range of people(向更广泛的人群开放)以及上文When it comes to friendships, having close friends is one of the best things we can do for our hea

    86、lth and wellbeing. But even having brief interactions with people in general benefits us.(说到友谊,拥有亲密的朋友是我们能为健康和幸福做的最好的事情之一。但是,即使是与一般人进行短暂的互动,对我们也有好处)可知,亲密的好友很重要,那些短暂接触的泛泛之交也很重要,即要有有质量的朋友,但大量的普通朋友也有必要,因此,C项Quality is best, but quantity still does something.(质量是最好的,但数量仍然起作用)切题。故选C。根据上文Remember to maint

    87、ain pre-existing friendships, so that youre not feeling lonely and disconnected while developing new relationships.(记住要保持已有的友谊,这样你就不会在发展新的关系时感到孤独和疏远)可知,D项It can take a long time to build up new friendships.(建立新的友谊可能需要很长时间)切题,该选项承接上文,阐述了建立新的友谊可能需要很长时间,因此,为了让自己不感到孤独,要保持已有的友谊,且选项中的friendships与上一句中的frie

    88、ndships相呼应。故选D。第二部分 语言知识运用第一节答案:1.B; 2.C; 3.A; 4.D; 5.A; 6.B; 7.D; 8.B; 9.C; 10.C; 11.D; 12.A; 13.A; 14.D; 15.C解析:1. 句意:第一个停车位我发现很方便,但我注意到一辆蓝色汽车在停车场里绕了有一阵子了。A. watching观察;B. circling盘旋,转圈;C. running奔跑,经营;D. crossing横过,交叉。根据上文的My local supermarket is always busy. The first parking space found was con

    89、venient及下文的I let her have it可知,作者留意到一个女士开着蓝色汽车在停车场里绕来绕去找可停的车位。故选B。2.句意:因为我心情不错,所以我把那个车位让给了她。A. in a hurry立即,匆忙;B. in a dilemma进退两难;C. in a good mood心情好;D. in panic惊慌地。根据下文的I let her have it.以及下一段的Feeling good可知,作者因为心情不错才将车位让给了那位女士。故选C。3.句意:到了停车场的边缘,我把车倒进了下一个停车位停车位太紧了。A. edge边缘;B. barrier障碍物,屏障;C. st

    90、age舞台,阶段;D. point点。根据上文的convenient和下文的it was tight fit.可知,相比上一个方便的车位,作者在停车场的边缘找到了一个不太方便停的车位。故选A。4.句意:心情不错,我把钱包里的零钱全倒在一个无家可归的男人手里,帮助一个苦苦挣扎的女人倒车。A. turned转动;B. broke打破;C. divided分配;D. emptied清空。根据下文的my purse change into the hands of a homeless man可知,作者把钱包里的零钱全都给了一个无家可归的人。故选D。5. 句意:心情不错,我把钱包里的零钱全倒在一个无家

    91、可归的男人手里,帮助一个苦苦挣扎的女人倒车。A. struggling苦苦挣扎的;B. trembling发抖的;C. wandering徘徊的;D. whistling鸣笛的。根据上下文语境可知,女司机操作不熟练,倒车很费力,所以作者才帮她。故选A。6.句意:就在我走近我的车时,我看到了早些时候我让给她车位的那个女士。A. started开始,启动;B. approached接近;C. parked停放;D. entered进入。根据下文的As I squeezed back into my car可知,此时作者还未上车或是启动汽车,应该是刚走近汽车。故选B。7. 句意:就在我走近我的车时,

    92、我看到了早些时候我让给她车位的那个女士。A. former从前;B. later后来;C. ago以前;D. earlier早些时候。根据上文的I let her have it可知,作者早些时候刚把自己找到的车位让给了这位女士。故选D。8.句意:她露出一种十分奇怪的样子半是困惑,半是急切。A. explanation解释;B. look样子,面容;C. answer回答,解决方法;D. coincidence巧合,同时发生。根据破折号后的half puzzled, half intent(热切的)可知,此处指的是样子。故选B。9.句意:当我挤进车里时,我发现还是那个女人在看我。A. loca

    93、ted查找的地点,定位;B. caught赶上;C. spotted发现,认出;D. sought寻求。根据下文的the same lady looking in at me可知,此处指作者看到的情景。故选C。10.句意:你好,她迟疑地说。这听起来可能有点疯狂,但我是在去慈善垃圾箱送我妈妈的东西的路上。A. sell off廉价出清(存货);B. wipe off除去,勾销(债务等);C. drop off让下车,减少,将放下;D. send off寄出、发出。根据下文的some of my mothers things off at the charity bins可知,这个女士说她正要把她

    94、母亲的一些东西送到慈善箱。故选C。11.句意:她意味深长地看了看我,然后从车窗递进来一个盒子,说:我想她想把它送给你。A. back seat车后座;B. car汽车;C. items物品,项目;D. window窗户。根据上文的looking at me以及passed box in可知,作者坐在车内,而那位女士在车外从车窗递进来一个盒子,注意这里不可以说through the car。故选D。12.句意:我很震惊,不由自主地把它从她手里接过来。她笑了笑,走开了。A. automatically无意识地;B. accidentally意外地;C. eventually终于;D. unwill

    95、ingly不情愿地。根据上文的Shocked及下文的She smiled and walked away可知,作者不由自主地从她手里接过了那个盒子。故选A。13.句意:停了一会儿,我打开了盒子。里面有一条漂亮的金项链,上面有一颗很大的灰色珍珠。A. Inside在里面,在内部;B. Around在四周,到处;C. Beneath在下方;D. Nearby在附近。根据上文的opened the box可知,作者发现盒子里装的是一条项链。故选A。14.句意:这是我收到的最好的礼物,而且是一个完全陌生的人送的。A. friend朋友;B. companion同伴;C. relative亲戚;D. s

    96、tranger陌生人。根据上文内容可知,作者和那位女士在停车场里初次相遇,她并不认识她们母女,因此她们是陌生人。故选D。15.句意:项链挂在我的脖子上,温暖地提醒我人性的善良。A. award奖,奖学金;B. expectation期待,预期;C. reminder提醒的人/物;D. view视野。根据下文的of human kindness可知,那条项链提醒着我人性的善良。故选C。 第二节答案: caused temporarily injuries Standing width has attracted whose from Having viewed that解析: 本文是一篇说明文。

    97、文章介绍了九寨沟自然保护区在经历了地震后重新对外开放,很多游客认为九寨沟仍和以前一样美丽。 考查非谓语动词。句意:由地震导致的持续严重破坏。分析句子结构可知,cause在句中与逻辑主语damage构成被动关系,应用非谓语动词形式,故用过去分词。故填caused。 考查副词。句意:地震造成25人死亡,400多人受伤,九寨沟暂时关闭。修饰动词close应用副词作状语。故填temporarily。 考查名词的数。句意:地震造成25人死亡,400多人受伤,九寨沟暂时关闭。此处作宾语,表示受伤应用名词injury,结合上文25 deaths and more than 400可知用复数形式。故填inju

    98、ries。 考查非谓语动词。句意:瀑布高24.5米,宽270米,是中国最宽的瀑布,在过去的几十年里吸引了800多万游客。分析句子结构可知stand在句中与逻辑主语waterfall构成主动关系,应用非谓语动词形式,故用现在分词作状语。句首单词首字母要大写。故填Standing。 考查名词。句意:瀑布高24.5米,宽270米,是中国最宽的瀑布,在过去的几十年里吸引了800多万游客。结合句意表示多宽短语为at width。故填width。 考查时态。句意:瀑布高24.5米,宽270米,是中国最宽的瀑布,在过去的几十年里吸引了800多万游客。根据后文during the past few decad

    99、es可知,应用现在完成时,主语为waterfall,助动词用has。故填has attracted。 考查定语从句。句意:经过两年的重建,九寨沟85%的自然景观于2019年重新开放,门票价格从正常的220元降至169元(26美元)。此处为非限制性定语从句修饰先行词85% of the natural sights in Jiuzhaigou,先行词在从句中作定语,故用关系代词whose。故填whose。 考查介词。句意:经过两年的重建,九寨沟85%的自然景观于2019年重新开放,门票价格从正常的220元降至169元(26美元)。结合句意表示从降至可知短语为down from。故填from。 考

    100、查非谓语动词。句意:在参观了这些标志性的景点后,许多游客觉得这个景区和以前一样美丽。分析句子结构可知view在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语visitors构成主动关系,且表示动作的完成,应用having done形式,句首单词首字母要大写。故填Having viewed。 考查定语从句。句意:我12年前看到的波光粼粼的湖泊和友善的当地藏族人依然如旧。来自成都的中年游客洪爽说。此处为定语从句修饰先行词The Sparkling Lakes and the friendly local Tibetans,先行词在从句中作宾语,既有人又有物,只能用that引导。故填that。第三部分 写作第一

    101、节答案: Dear Mr. White.I am Li Hua. Chairman of Students Union of Hongxing High school. We are disappointed and particularly sorry to tell you that the lecture scheduled for next Wednesday afternoon cannot take place as planned, due to concerns over the ongoing developments of the COVID-19 epidemic. I

    102、am writing to consult you about a workable solution.To safeguard the health of everyone involved, we have two alternative plans in mind. We can switch to online conferencing platform so that we will still be able to listen to your much-anticipated lecture next Wednesday. Or we can reschedule the lec

    103、ture for a later date until further notice. Could you please tell us which option suits you best?We regret any inconvenience caused and look forward to your reply.Yours,Li Hua第二节答案:If the accident happened a few weeks earlier, she might not have known what to do. But Norwood, who wanted to pursue a

    104、career in medicine, had earned her CPR certificate just the day before. Kneeling on the ground and looking down at her dying friend, Norwood knew she had precious little time to practise what shed learned. She started pumping Simmonss chest with her interlocked fingers and breathing into her friends

    105、 mouth in hopes of filling her lungs with the kiss of life. The other two girls ran back and called 911.After a while, the CPR worked and Simmons regained her consciousness. Simmons began coughing and gasping for air but she was still weak. Norwood breathed a sigh of relief knowing her friend out of

    106、 danger. Soon the emergency car arrived and rushed Simmons to the hospital, where she received the comprehensive medical examination. Then after she heard how her best friend had saved her life, Simmons said gratefully, I am so blessed to have her by my side. Such as she is, always ready for helping others in any way she can.第 17 页 共 17 页

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年新高考Ⅰ英语模拟试卷(含答案解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-416726.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1