2020-2021学年高一英语译林版必修2单元综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高一英语译林版必修2单元综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 必修 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ABesides fun and relaxation,vacations also provide chances to learn and grow.Below are several places that every kid in America should visit.Ellis Island Museum,New York CityAbout 40 percent of Americans are offspring(后代)of someone w
2、ho immigrated through this station.Visiting is a powerful experience,thanks to exhibits.Lincoln Memorial,Washington,D.C.This is a city of inspiring(鼓舞人心的)sights:the Washington Monument,the Arlington National Cemetery,and the Jefferson and Vietnam Veterans memorials.Still the 19foot statue of our 16t
3、h president is a cantmiss.Colonial Williamsburg,Williamsburg,VirginiaKids growing up with email and iPods might not believe it,but there was life before electricity,and even before a United States.The 301acre openair museum shows hundreds of restored,reconstructed(重建的),and historically furnished bui
4、ldings,and guides who are dressed like people of that time tell the stories of the men and women of the 18thcentury city.National Civil Rights Museum,MemphisThe motel where the Rev.Dr.Martin Luther King Jr.was killed is a museum recording the African American struggle from slavery to Rosa Parks and
5、beyond.Redwood National Park,CaliforniaEveryone feels small,in a good way,when walking in the shadows of 300foottall treesmany of which are more than 1,000 years old.Monticello,VirginiaBesides The Declaration of Independence,one of Thomas Jeffersons other masterpieces is the estate (庄园)he designed a
6、nd improved over the course of fifty years,located seven miles from the University of Virginia.You can find more places for kids to visit and see the photos of these sights at B.【语篇解读】想让你的孩子去旅游吗?本文提供了几个不错的地方。1According to the passage,the 19foot statue of Lincoln is in ANew York CityBWilliamsburgCWas
7、hington,D.C. DMemphisC细节理解题。根据“Lincoln Memorial,Washington,D.C.”部分的介绍可知,应选C项。2What can we learn from the passage?AThe estate that Jefferson designed is right next to the University of Virginia.BAll of the 300foottall trees in Redwood National Park are over 1,000 years old.CThe motel in which Martin
8、Luther King Jr.was killed is a museum now.DAbout 40% of the first generation of European immigrants lived in New York City.C细节理解题。根据“National Civil Rights Museum,Memphis”部分的内容可知,马丁路德金遭刺杀所在的那家汽车旅馆现在是一家博物馆。3We can infer that B is most probably a website about Atravel BeducationChistory DkidsA推理判断题。根据文
9、章最后一句可判断B最有可能是一家关于旅游的网站。BI didnt have a close relationship with my father.He worked most of the time.I didnt see much of him.My cousin,Dick,was the closest friend I had and I used to play with him.I had a lonely but easy life.But everything changed when my father died.He died when I was just six yea
10、rs old.I remember I was taken to the hospital a couple of times to see him.The doctors had not diagnosed(诊断)what he had had.He had a rare disease.In later life,Ive learned that he suffered from the disease due to eating some vegetables that dogs had urinated(撒尿)on.Its common among Mediterranean peop
11、le,more than it is in America.Then,after my fathers death,my family moved to a small apartment.There wasnt much money. It was the Depression(大萧条)After the Depression ended,my mother got married to a man,John,who was a friend of my parents.We lived in a small apartment for a year or so.Then we moved
12、to Detroit to live with my uncle George.John and my uncle George treated me as if I were their son.I seldom write about my father,but I miss him now and then.I remember once he took me to watch a movie,a Charlie Chaplin movie.I enjoyed it very much.And I also remember he once picked me up after scho
13、ol.It snowed very heavily on that day.But the snow had been shoveled(铲)off to the side, and between the sidewalk and the street there were some piles of snow.My father and I walked on them.It was great fun.【语篇解读】作者小时候和父亲并不亲近。但自从父亲去世后,作者的生活发生了许多变化。虽然继父对作者很好,但是作者时不时会想起父亲。父亲曾带作者看过一次电影,也曾在下雪后接作者放学。4What
14、 can we learn from the first paragraph?AThe authors father was very strict with him.BThe authors father was very weak.CThe author was not very close to his father.DThe author couldnt get along with his father.C细节理解题。根据第一段内容“I didnt have a close relationship with my father.”可知C项正确;A项原文没有提到;根据第二段可知父亲吃
15、了一种犬类撒过尿的蔬菜得病而死,但文中并没有提到父亲之前身体羸弱,故B项错误;作者与父亲不亲近,因为父亲总是很忙,他们相处的时间很少(从最后一段的记忆:看电影、接作者放学也可看出),并不是无法相处,故D项错误。5Why did the authors family move to a small apartment?AHis father had died.BHis mother remarried.CThe Depression broke out.DHis family didnt have much money.D细节理解题。根据第三段内容“There wasnt much money.
16、”可知D项正确;作者母亲再婚是在搬入小房子之后,故B项错误;A、C项不是根本原因。6What memories does the author have of his father?AHis father didnt like winter.BHis father often asked him to shovel snow.CHis father once took him to watch a movie.DHis father used to pick him up after school.C细节理解题。根据最后一段内容“I remember once he took me to wa
17、tch a movie.”可知C项正确;A、B项原文没有提到;“And I also remember he once picked me up after school.”可知父亲曾接作者放学,但并不是常常,故D项错误。7What does the author think of his stepfather?AKind. BHumorous.CCruel. DStrange.A推理判断题。根据最后一段“John and my uncle George treated me as if I were their son.”可推出作者的继父对他很好,故A项正确。CThis winter,Jyn
18、ne Martin and April Surgent each made it to the icy continent as guests of the National Science Foundation (NSF)But they didnt go as scientists.Martin is a poet and Surgent is an artist. They went to Antarctica as participants in the NSFs Artists and Writers program. The NSF is the government agency
19、 that funds scientific research in Antarctica. But it also makes it possible for artists,including filmmakers and musicians,to experience Antarctica and contribute their own points of view to our understanding of the continent.Both scientists and artists began to come to Antarctica a long time ago.
20、Some of the earliest explorers brought along painters and photographers. For example, Edward Wilson was a British painter,doctor,and bird expert who journeyed with scientist Robert Falcon Scott on two separate Antarctic expeditions more than 100 years ago.“Its important for scientists and artists to
21、 work together,”says Surgent,who spent six weeks at Palmer Station, the smallest of the US research bases. “You need many different perspectives(视角)and points of view to explain the world.”One of Surgents projects at Palmer was to use homemade pinhole cameras to take photographs that slowly develope
22、d over several days.Martin followed four different scientific teams on the ice and wrote articles and poems inspired by her experience.“Each day was the newbest day of my life,”said Martin,who said she also loved spending time in the library at the McMurdo Station,reading the journals of early explo
23、rers.Todays scientists write articles for scientific journals.There are also scientists in Antarctica who work hard to explain their research to the public.Scientist Diane McKnight is writing The Lost Seal,a childrens book that explains the research she and others are doing in an unusual icefree are
24、a in Antarctica called the Dry Valleys.Antarctica is full of stories and wonders that are scientific,historical,and personal. People like Martin,Surgent,and McKnight are devoted to bringing those stories to as many people as they can.【语篇解读】探索南极洲离不开科学家们的研究,但登上南极洲的艺术家们也用他们独特的视角让我们更多地了解了南极这片土地。8Edward
25、Wilson is mentioned in Paragraph 2 to show that Ascientists like to work with artistsBartists also take an interest in AntarcticaCthe mixing of science and art in Antarctica isnt newDscience is closely linked to art in the research on AntarcticaC推理判断题。第二段最后一句提到,作为画家、医生和鸟类学家的Edward Wilson 100多年前就曾两次与
26、科学家一起登上南极,举例说明了该段第一句提到的很久以前科学家和艺术家们就一起登上南极了这一说法。9Which of the following is TRUE about Jynne Martin?AShe spent six weeks in Antarctica.BShe wrote articles and took photos in Antarctica.CShe was interested in early explorers journals about Antarctica.DShe was involved in the scientific research at the
27、 McMurdo Station.C细节理解题。根据第四段最后一句可知,Jynne Martin很喜欢读早期探险家的日记。10Why did Diane McKnight write her book The Lost Seal?ATo become famous.BTo show people how to educate children.CTo make their research in Antarctica known.DTo make Antarctica more appealing to the world.C推理判断题。根据第五段最后一句中的“explains the res
28、earch she and others are doing”可知,Diane McKnight写这本书的目的是介绍她和其他科学家在南极的科考。11The best title for the passage should be AWonders of AntarcticaBArtists in AntarcticaCResearch in AntarcticaDStories of AntarcticaB标题归纳题。通读全文可知,本文通过Martin,Surgent和其他一些艺术家的例子说明了在南极的艺术家让人们从不同视角更多地了解了南极洲,故B项为最佳标题。DHidden on the e
29、dge of Denvers most colorful neighborhoods,the color purple is making a name for itself.Its the color of the front door at The Purple Door coffee shop,a place that does much more than serve coffee and tea.“It has high value,and so whenever you walk through that door, anyone knows you have worth and
30、value,”said Jenna Williams, who has worked at the coffee shop for one year.But its the people behind the counter(柜台)who are benefiting the most from finding their worth and value.The people taking orders and serving coffee were all homeless.“Theyve given me so many second chances,”said Jenna,a 23yea
31、rold who had been living on the streets since she was 15.“Its all about love.Were not just a business.We are a family.”The Purple Door takes in young adults,and gives them a job for one year.Its a nonprofit(非营利机构)that also helps them find a place to live, giving them a chance to reenter a good life.
32、Its the brainchild of Madison Chandler and Mark Smesrud,who opened the coffee shop two years ago.“The hardest thing about this job for me has been how to balance pushing someone to become better and being patient with them when they fail,”Madison said.Part of that struggle came last October,when Jen
33、na nearly lost her job.The Purple Door helped Jenna by using a 52week program.“It helped me pull away from the bad situation I was in in October,”she said.The Purple Door has about a 50 percent success rate(比率),though Mark adds that those who have not accomplished the program may still benefit from
34、what they have learned.Jenna soon got back on track,and recently finished her oneyear program, landing a fulltime job at the famous coffeehouse Starbucks.“The Purple Door coffee family gave me the chance no one else would.They understood,”she said.“This program works and its exactly whatStreet Kidsn
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】执业药师药事管理与法规-93.pdf
