分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2022版高考英语阅读理解一轮提升选练15含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:423545
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:412.67KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 15 解析
    资源描述:

    1、2022版高考英语阅读理解一轮提升选练(15)李仕才A(2022河南洛阳高三第一次统考)All over the world mothers and fathers teach their children manners.Other children may have manners that are not like yours.There are all kinds of manners.Many years ago,children who had good manners were seen and not heard.They kept quite quiet if grownup

    2、s were talking. Today, wellmannered children have more freedom.Sometimes good manners in one place are bad manners in other places. Suppose you are a visitor in the land of Mongolia. Some friends ask you to eat with them. What kind of manners do they want you to have? They want you to give a loud “b

    3、urp(打嗝)” after you finish eating. Burping would show that you like your food. In some countries, if you give a loud burp, you are told to say“Excuse me, please.” In many places people like to eat together. But in some parts of Polynesia it is bad manners to be seen eating at all. People show good ma

    4、nners by turning their backs on others while they eat. What are manners like in an East African town? The people try not to see you. They are being polite. You may see a friend. He may not see you at all. If you are polite, you will sit down beside him. You will wait until he finishes what he is doi

    5、ng.Then he will talk to you.Suppose you visit a friend in Arabia.You should walk behind the other tents until you come to his tent.If you pass in front of the other tents,you will be asked into each one. The people will ask you to eat with them.And it is bad manners if you say no.Manners are differe

    6、nt all over the world.But it is good to know that all manners begin in the same way.People need ways to show that they want to be friends.1How did polite children behave many years ago?ABy looking into adults eyes while talking.BBy keeping silent while adults were talking.CBy slipping into the house

    7、 without being heard.DBy not opening their mouths until spoken to.2Which custom should we follow in order to look wellmannered?ASaying “Excuse me” on burping in Mongolia.BInviting guests to dinner together in Polynesia.CTalking with a friend before he completes things in East Africa.DAccepting an ea

    8、ting invitation in Arabia.3What can we infer from the text?AHear much,speak little.BLove me,love my dog.CWhen in Rome do as the Romans do.DDo what you ought to and come what can.【解题导语】本文主要介绍了世界上一些地方的礼仪。1B解析:细节理解题。根据第二段的第二句可知,过去,在大人们说话时,儿童保持沉默是一种礼貌的行为。2D解析:细节理解题。根据第三段的最后两句可知,接受阿拉伯人一起吃饭的邀请是礼貌的行为。3C解析:

    9、推理判断题。根据全文内容尤其是最后一段的第一句可推知,礼仪因地域而各有不同,因此最好的做法是入乡随俗。B(2022河北七校高三联考)It was something she had dreamed of since she was five.Finally,after years of training and intensive workouts,Deborah Duffey was going to compete in her first high school basketball game.The goals of becoming an outstanding player and

    10、 playing college ball were never far from Deborahs mind.The game was against Mills High School.With 1 minute and 42 seconds left in the game,Deborahs team led by one point.A player of Mills had possession of the ball,and Deborah ran to guard against her.As Deborah was running to block the player,her

    11、 knee went out and she fell down on the court in burning pain.Just like that,Deborahs season was over.After suffering the bad injury,Deborah found that,for the first time in her life,she was in a situation beyond her control.Game after game,she could do nothing but sit on the sidelines watching othe

    12、rs play the game that she loved so much.Injuries limited Deborahs time on the court as she hurt her knees three more times in the next five years.She had to spend countless hours in a physical clinic to receive treatment.Her frequent visits there gave her a passion and respect for the profession.And

    13、 Deborah began to see a new light in her life.Currently as a senior in college,Deborah focuses on getting a degree in physical treatment.After she graduates,Deborah plans to use her knowledge to educate people how to best take care of their bodies and cope_with the feelings of hopelessness that she

    14、remembers so well.1What is the best title for this passage?AA Painful MistakeBGreat AdventureCA Lifelong PunishmentDA New Direction in Life2How did Deborah feel when she first hurt her knee?ACalm.BConfused.CAshamed. DDisappointed.3What is TRUE about Deborah Duffey?AShe didnt play on the court after

    15、the injury.BShe injured her knee when she was trying to block a player.CShe knew that she couldnt be a basketball player when she was a child.DShe refused to seek professional assistance to help her recover from her injuries.4What does the underlined phrase “cope with”in the last paragraph most like

    16、ly mean?APut up with. BGet along with.CDeal with. DCome up with.【解题导语】本文主要介绍了Deborah Duffey是如何从篮球比赛的受伤中获得新生的。1解析:选D。标题归纳题。根据文章最后一段可知,Deborah Duffey现在正在大学学习物理疗法,毕业后,她打算利用所学知识教育人们如何照顾身体和处理无助的感觉,即Deborah找到了人生新的方向,故选D项。2解析:选D。推理判断题。根据第三段中的“she was in a situation beyond her control.Game after game,she co

    17、uld do nothing but.loved so much”可推知,Deborah对自己目前的状况感到失望,故选D项。3解析:选B。正误判断题。根据第二段中的“As Deborah was running to block the player,her knee went out and she fell down on the court in burning pain”可知,Deborah在拦截一个球员时,膝盖受伤了,故选B项。4解析:选C。词义猜测题。根据文章最后一段的内容可知,Deborah Duffey现在正在大学学习物理疗法,毕业后,她打算利用所学的知识教育人们如何照顾身体和

    18、处理无助的感觉,deal with“处理”,故选C项。C【2022模拟题】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Winter Vinecki began running at age five, but got serious in 2022 after her father died of cancer thats when she decided to honor his memory by running a marathon on every continent before her 15th birthday.Scope: Team Winter i

    19、s an organization you founded to raise money for cancer research. How did it get started?Winter: At first, Team Winter was formed to fight childhood obesity. When I was 8, I ran a race and raised $1,100 for that cause. But less than a year later, my dad got cancer. I knew I had to do something to he

    20、lp. When I started, my goal was to raise $10,000. Ive raised well past that almost $500,000.Scope: What goes through your mind when you run?Winter: When Im having a hard time during a race, I think about my dad. If he could deal with the pain of cancer, I can deal with any type of pain. He was a ver

    21、y friendly person. He was always smiling and very happy even when he had cancer.Scope: Is your age ever an obstacle in your races?Winter: Ive been turned down by race directors who wont let anyone younger than 16 or 18 compete. But Diana Nyad, the first person to swim from Cuba to Florida without a

    22、shark cage, told me, “Never let them tell you it cant be done.” From then on I knew my age wasnt the problem.Scope: Youve probably inspired lots of people too.Winter: Ive heard about kids doing projects like me. Once in a restaurant, a boy came up to my mom and me and told us his dad had cancer too.

    23、 Now hes competing in running for his dad. Hearing stories like that helps keep me going.1. What do we know about Team Winter?A. It always holds different races. B. Its final goal is to raise $500,000.C. It was named after Winters father. D. It was to help obese children at first.2. When Winter has

    24、a hard time during a race, what keeps her going?A. Her fathers illness. B. Her fathers success.C. Her fathers bravery. D. Her fathers kindness.3. Winters words in the last paragraph tell us that _.A. she sets a good example for others B. she hopes others will do what she doesC. the boy wants to join

    25、 Team Winter D. the boy invites her to compete with him(个人情况)本文是应用文。文章是对15岁马拉松选手Winter Vinecki的访谈。1. D。细节理解题。根据第一部分问答的At first, Team Winter was formed to fight childhood obesity可知,Winter创建Team Winter的最初目的是为肥胖儿童筹集善款。2. C。推理判断题。根据第二部分问答可知,如果Winter在比赛中遇到困难,她会想到父亲总是微笑地面对病痛。故正是父亲在病痛面前表现出的勇敢让Winter在困境中继续前

    26、进。3. A。推理判断题。从最后一部分问答的kids doing projects like me以及男孩为帮助父亲参加比赛的举动可知,Winter为他人树立了良好的榜样。D(2022潍坊一模)Can you imagine a world without chocolate? Its not something Id like to do,so I was relieved to read that theres a university with a programme to safeguard the future of chocolate!The University of Readi

    27、ng,in England,has just opened a new clearing house for all the worlds new cocoa varieties.They must be quarantined (实行检疫) before they can be grown.Why? Cocoa production hit a record high of 4.4 million tons last year but about 30% of the precious crop is regularly lost to pests and diseases.Now we d

    28、ont want that,do we?Demand for chocolate has been increasing faster than the world supply of cocoa and researchers think that new varieties are key to solving this problem.The University of Reading has been protecting the quality of the new crop since 1985,after it took over the task from the Royal

    29、Botanical Gardens in Kew,London.And it has improved its facilities.The leader of the institutions cocoa project,Professor Paul Hadley,says,“One of the main issues concerning cocoa improvement is the supply of reliably clean,healthy,interesting cocoa material.”The cocoa centre has a collection of 400

    30、 plant varieties and their greenhouse uses a lot of energy to keep them in tropical conditions.After up to two years in quarantine,clean and safe seeds are sent to some 20 countries,including several in West Africa.Thats where 75% of the cocoa used for chocolate worldwide comes from.The crop is extr

    31、emely important for the local economy:it employs about two million people.Professor Paul Hadley says he works with a small team of skilled technicians who look after the collection.And more of us seem to count on them now.The scientist says,“There is some concern within the industry that demand is i

    32、ncreasing constantly,particularly in countries like China,where the standard of living is increasing and people are getting a taste for different chocolates.”1What is the text mainly about?ASafeguarding cocoa seeds.BPlanting cocoa seeds worldwide.CKeeping cocoa seeds in greenhouse.DFinding the new m

    33、arket for cocoa.2The institutions cocoa project is to _Ahave cocoa skin removedBoffer more jobs to peopleCensure the quality of cocoaDsupply cocoa for two million people3What does the last paragraph tell us?AThe taste of chocolates is changing.BDemand for cocoa is increasing continually.CPeople are

    34、concerned about cocoa varieties.DChinese have a long history of eating chocolates.4Whats the purpose of the text?ATo educate. BTo advertise.CTo warn. DTo inform.【解题导语】本文主要介绍了英国一项保护可可种子的项目。1解析:选A。主旨大意题。根据第一段的第二句“Its not something Id like to do,so I was relieved to read that theres a university with a

    35、 programme to safeguard the future of chocolate!”及第五段中的“clean and safe seeds”可知,本文主要讲的是英国保护可可种子的项目,即A项正确。2解析:选C。推理判断题。根据第四段的最后一句“The leader of the institutions cocoa project,Professor Paul Hadley,says,One of the main issues concerning cocoa improvement is the supply of reliably clean,healthy,interes

    36、ting cocoa material.”可知,这个机构是要确保可可粉的质量,即C项正确。3解析:选B。细节理解题。根据最后一段的关键词“demand is increasing constantly”可知,本段主要讲可可需求的不断增长,即B项正确。4解析:选D。写作意图题。文章第一段点题,结合全文的整体内容可知,本文主要介绍了英国保护可可种子的项目,属于向读者传递信息的类型,即D项正确。EWe know that prescription drugs can be costly and were here to help. Over 60 ,000 independent and major

    37、 retail pharmacies(零售药房)nationwide accept the Simple Savings Card. Find one near you.Simply download a free card from our site or choose to have one mailed directly to you. The process is simple and, because its not insurance, everyone is eligibletheres no qualification process.Print your Simple Sav

    38、ings Card and sign it. Now its ready to use.Present your card with your next prescription purchase and save up to $600! Store your card and use it for each prescription purchase.Because of our size and relationships within the pharmaceutical industry, we are able to negotiate lower prices on your be

    39、half. We get paid by the pharmaceutical companies when you use your card.Please note that you cannot use both your insurance card and the Simple Savings Card at the same time. If you have an insurance plan that covers the prescription you are purchasing, we recommend you use your insurance plan firs

    40、t. If you dont have insurance or if the drug you are purchasing is not covered by your insurance plan, you can use your Simple Savings Card. You are just steps away from unlocking great savings on your prescription drugs. Simply complete the form to obtain your FREE Simple Savings Card. Or, you may

    41、request a card by phone. To speak to one of our helpful team members, call us at 800-451-0133.1. The details given on this form mainly tell us_.A. how the Card worksB. how the Card discountsC. how the Card can be freeD. how the card is purchased2. Which of the following is advised to use the Card?A.

    42、 The one who has no insurance plan.B. The one who can find pharmaies near him.C. The one who has a wide insurance coverage.D. The one who wants to use the card with his insurance.3. Which is true about the Simple Savings Card?A. It is health insurance.B. It is a discount program.C. It can be used wi

    43、th insurance car.D. It is accepted in hospitals.【文章大意】本文为介绍说明文。文章介绍了一项能帮助人们在购买药品时节省钱的项目。1. A 【解析】推理判断题。根据文章所给的细节可知,此处在介绍如何得到和使用Simple Savings Card。故 选A。3. B 【解析】推理判断题。根据第一段中的We know that prescription drugs can be costly and were here to help及倒数第一段中的You are just steps away from unlocking great savings on your prescription drugs.可推知,这是一个打折项目,能帮助人们省钱。故选B。10

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语阅读理解一轮提升选练15含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423545.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1