2022高考人教版英语一轮复习训练:必修③ UNIT 3 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考人教版英语一轮复习训练:必修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 必修 单元 主题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 3 单元主题语篇训练AI started reading Shakespeare when I was nine, after my grandfather, an actor, sent me a copy of Romeo and Juliet.The story and the language attracted me.I found out about Shakespeare Globe Centre New Zealand (SGCNZ) and started volunteering for it when I was about 10.When I was 1
2、3, I managed to run a film project with SGCNZ.Im homeeducated and a parttime correspondence student (函授生) as well.We have a drama group made up of quite a few people who are also homeeducated.Ive also joined Wellington Young Actors, a youth theatre company.There are many similarities and differences
3、 between being homeeducated and attending a fiveday program.I love hearing other students reactions when meeting them and share my different ways of experiencing the world with them.While explaining the way I learn can be a challenge, I love helping people to understand there isnt just one way of le
4、arning.Being homeeducated has offered me the freedom to have an individualized education and to pursue my passions.My education has always been about making those focuses but I do lots of the same things as people who attend fiveday programs do.Shakespeare is a great approach to lots of things aroun
5、d English, history and the arts.I think something you learn when you perform is connection.You have to have a connection with your fellow actors, with the audience and with Shakespeare.I learn this from actually being on stage and from taking part in different Shakespeare festival programs.I believe
6、 its the emotion in Shakespeare that makes it relevant today.You can be reading something that was written 400 years ago and be able to see parts of your life in the work as it shows you how to understand the world and explore a lot of different ideas.语篇解读:我喜欢莎士比亚的作品,它们让我学会用不同的方式理解这个世界,并懂得如何更好地与人相处。
7、1What does the underlined part “a fiveday program” in Paragraph 2 mean?AA film project.BA reading activity.CSchool education. DStage performance.解析:选 C词义猜测题。根据第二段中的“There are many similarities and differences .when meeting them”可知,a fiveday program与being homeeducated之间有同有异,且通过前者,作者可以接触到其他学生,故可推知,该短语
8、指的是学校教育。2Why does the author choose home education?ATo be different from others.BTo better focus on his passions.CTo enjoy more personal freedom.DTo improve his academic performance.解析:选B细节理解题。根据第三段中的“Being homeeducated .to pursue my passions.”可知,在家接受教育给了作者接受个性化教育的自由,让作者可以追求自己热爱的事物。3What do we know
9、about the author?AA famous young actor.BA loyal program volunteer.CA home education writer.DA devoted Shakespearelover.解析:选D推理判断题。根据第一段内容以及第三段中的“I learn this from actually being on stage and .”可知,作者从小阅读莎士比亚的作品,并且通过舞台表演和参加不同的莎士比亚戏剧节的节目学到要与周围的人保持联系。由此可知,作者对莎士比亚的作品非常喜爱。B(2021成都诊断)Author Walter Dean Mye
10、rs died at the age of 76 after a brief illness. Walter Dean Myers was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.The prolific author was loved for his vivid description of the lives of African American children, and for writing books for young people
11、 that covered different subjects. “Myers has written about all those subjects with deep understanding and a hardwon, qualified sense of hope,” said Leonard S. Marcus in 2008.He was born in 1937 and was adopted by Florence Dean and Herbert after his mother died while giving birth to his younger siste
12、r. They loved him very much and his mother read to him from a very young age. Reading pushed him to discover worlds beyond his landscape.He began writing at an early age. He wrote well in high school and an English teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to
13、 him. “Its what you do,” she said.He dropped out of high school at 17 and joined the army. After finishing his service, he entered a dark period in his life. Myers began writing at night to pull himself through that miserable time.In an essay published in The New York Times earlier this year, Myers
14、described how a short story by James Arthur Baldwin helped change the course of his life. “I didnt love the story, but I was lifted by it,” he wrote, “for it took place in Harlem, and it was a story concerned with black people like those I knew. By humanizing the people who were like me, Baldwins st
15、ory also humanized me. The story gave me a permission that I didnt know I needed, the permission to write about my own landscape, my own map.”“I write books or the troubled boy I once was,” he wrote, “and for the boy who lives within me still.”语篇解读:本文是一篇记叙文,主要介绍了美国著名作家Walter Dean Myers的生平。4What does
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424905.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
