2019-2020学年译林版英语选修七新素养同步练习:UNIT 1 LIVING WITH TECHNOLOGY SECTION Ⅳ 知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年译林版英语选修七新素养同步练习:UNIT LIVING WITH TECHNOLOGY SECTION 知能演练轻松闯
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家A卷 学生用书P97(单独成册) 单句语法填空1We saw the mountain when the clouds _(lift)答案:lifted2When the box _(open),they found a gold ring in it.答案:was opened3We have many buyers _(wait) for available units here.答案:waiting4The shop had many things _(steal) last night.答案:stolen5Chinese citizens, having
2、 been allowed _(enter) Maldives visafree last year, have already included the country into their list of the most popular tourist destinations.答案:to enter6Students are advised _(keep) the list of books near the desk for easy reference.答案:to keep7Leave this notice _(hang) on your door, asking the ser
3、vant to make up your room.答案:hanging8English _(speak) in more and more countries.答案:is spoken9At first I regretted _(invite) them to stay, but we soon became good friends.答案:inviting10Mr.Mat had been persuaded _(give) up smoking in the office by the time he started his new job.答案:to give 阅读理解A very
4、close friend phoned me this weekend and asked a specific question about earning a few extra dollars each month online. For the benefit of keeping her name and details secret, I will call her Annie in this article. You see Annie suffers from a severe form of inaction syndrome; she is full of great id
5、eas that never materialize into cash and she is having a problem finding the link that will achieve this.Somebody once said that knowledge is power, yet we constantly find from readers of our website that they have knowledge to burn and still do not have power. Just look at the academics in universi
6、ties all around the world; they have so much knowledge that they should control the wealth of the world. In truth they work for peanuts and very few of them ever achieve the power of independence. So knowledge certainly isnt power. Therefore, we should change that “wise” statement to:“Power is the a
7、bility to use knowledge to your own benefit.”That paragraph was inserted because Annie is a typical academicstrong on talk and plans but a little weaker on actions. In the period of a twentyminute conversation, she expounded(阐述) a whole list of plans and ideas to make the extra few hundred dollars e
8、ach month she was seeking. Any one of her many ideas was a potential money maker, but she had taken action on none of them. At one time she said,“Im lost as to what to do next.”That was my cue(提示) to get involved.“Take action,”I advised.All that is wrong is that Annie was inactive without knowing it
9、. In five minutes we drew up a plan of action and agreed to talk again in a month to review progress. When we finished the conversation, she sounded much happier and more motivated than when we started. Annie just needs a little nudge into beneficial action.【解题导语】作者通过自己一个朋友的例子说明,要想获得成功,不仅要有知识、有创意,更重
10、要的是要采取行动。1Whats the problem with Annie?AShe has too many great ideas.BShe never puts her ideas into practice.CShe suffers from a strange illness.DShe knows little about making money online.B解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句可知,Annie有很多不错的想法,但她从来没有把这些想法变为现实并让这些想法为自己创造财富,这是她的主要问题。2What can we infer from the last pa
11、ragraph?AAnnie will succeed in later life.BAnnie is going towards success.CAnnie doesnt realize her problems.DAnnie talks too much in daily life.C解析:推理判断题。根据文章最后一段第一句可知,Annie还没有认识到自己的问题,她的想法仍旧处于空谈阶段。3The underlined word “nudge” in the last paragraph probably means “_”ApushBadviceCtrainingDpowerA解析:词
12、义猜测题。根据文章最后一段中的“she sounded much happier and more motivated”可知,与作者交谈后,Annie听上去更开心,也更积极了。由此可推知,Annie需要别人的激励,需要别人推她一把。4Whats the authors purpose in writing the passage?ATo describe his friends experience.BTo prove the power of knowledge.CTo explain inaction syndrome.DTo persuade us to take action.D解析:
13、写作意图题。作者通过自己一个朋友的例子说明,要想获得成功,最重要的不仅是拥有知识,而是要采取行动。因此,作者写本文的目的是鼓励我们采取行动。 完形填空A woman professor was giving a lesson to her students on_1_management. As she raised a glass of water, everyone in the class_2_they would be asked the “halfempty or halffull” question._3_,that was not the case. With a smile o
14、n her face, she asked the students, “How much do you think this glass of water weighs?”Answers called out_4_from eight to twenty ounces(盎司)She quieted the students down and then replied, “The absolute weight doesnt_5_But it counts how long you hold it. If I hold it for a minute, it is OK. If I hold
15、it for an hour, I will have an ache in my_6_. If I hold it for a day, my arm will feel numb. In each case, the_7_of the glass of water doesnt change, but the _8_I hold it, the heavier it becomes. Why?”Lost in_9_, all the students kept silent and listened to the professor carefully.“Our stresses and_
16、10_in life are like that glass of water. If we_11_our burdens all the time, sooner or later, we will feel exhausted, even unable to _12_”_13_you have to do is put all your burdens down, as _14_in the evening as possible. Dont carry them through the evening into the night; by doing this, we can get_1
17、5_ next morning and are_16_to move forward.More often than not, life gets terrible when we_17_too much. And the moment you_18_your burdens, youll find yourself feeling much more relaxed.So rather than being upset and feeling_19_for yourself, start doing something about it. After all, life is too sho
18、rt to _20_yourself to anything that is not making you happy.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过一杯水的重量的事例告诉读者:只有卸下压力和负担,才能活得更轻松。1A.classBemotionCtimeDstressD解析:根据下文中的“Our stresses and _ in life are like that glass of water.”可知,本文讲的是压力管理。stress management意为“压力管理”。2A.wonderedBexpectedCagreedDarguedB解析:当她举起一杯水时,每个人都预
19、计他们会被问到“杯子是半空还是半满”的问题。wonder意为“想知道”;expect意为“预料,预计”;agree意为“同意”;argue意为“争论”。3A.HoweverBMeanwhileCAnyhowDThereforeA解析:根据语境可知,教授微笑着问:“这杯水有多重?”这与学生预计的不同,故选A。however意为“然而”;meanwhile意为“同时”;anyhow意为“无论如何”;therefore意为“因此”。4A.rangedBrepliedCreadDexchangedA解析:根据下文中的“from eight to twenty ounces(盎司)”可知,喊出的答案从8
20、到20盎司不等。range from.to.意为“范围从到”,符合语境。5A.existBchangeCmatterDincreaseC解析:根据下文中的“But it counts how long you hold it.”可知,此处表示绝对的重量不重要。matter与count同义,意为“要紧”。6A.headBarmClegDstomachB解析:根据下文中的“If I hold it for a day, my arm will feel numb.”可知,此处指的是手臂。因此选B。7A.shapeBpositionCweightDsizeC解析:根据下文中的“but the _I
21、hold it, the heavier it becomes”可知,此处指的是水的重量。shape意为“形状”;position意为“位置”;weight意为“重量”;size意为“大小,尺寸”。故答案为C。8A.betterBdeeperClongerDfurtherC解析:每一种情况下,这杯水的重量都没有改变,但是举的时间越长,它就会变得越重。根据“If I hold it for a minute”,“If I hold it for an hour”及“If I hold it for a day”可知,此处说的是时间。9A.fantasiesBthoughtCdreamsDdisc
22、ussionB解析:根据下文中的“all the students kept silent and listened to the professor carefully”可知,此处表示“(学生们)陷入沉思”,(be) lost in thought为固定搭配。10A.doubtsBjoysCsurprisesDworriesD解析:根据空前的“stresses”和下文中的“burdens”可知,这里表示“我们生活中的压力和烦恼就像那杯水”。11A.coverBcarryChideDshowB解析:根据下文中的“you have to do is put all your burdens do
23、wn”可知,此处表示如果我们一直背着(carry)沉重的负担,故选B。12A.pick upBwork outCcarry onDcatch onC解析:如果我们一直背着沉重的负担,迟早我们将感到筋疲力尽,甚至难以坚持下去。pick up意为“捡起,恢复健康、体力等”; work out意为“算出”; carry on意为“继续进行,坚持下去”; catch on意为“流行起来”。故选C。13A.SomethingBAllCNothingDAnythingB解析:根据语境可知,此处表示你需要做的一切事情就是卸下负担,故选B。14A.eagerlyBnaturallyCquicklyDearly
24、D解析:根据“Dont carry them through the evening into the night”可知,此处表示晚上尽早卸下负担。15A.refreshedBentertainedCdepressedDamazedA解析:通过这样做我们第二天可以重新振作精神,能够奋勇向前。refresh“使恢复精神”;entertain“使快乐”;depress“使沮丧”; amaze“使大为惊奇”。故选A。16A.ableBanxiousCpassiveDambitiousA解析:参见上题解析。able意为“有能力的”,符合语境。anxious意为“焦虑的”;passive意为“被动的”;
25、ambitious意为“有志气的”。17A.fearBthinkCrestDgetB解析:通常,当我们想得太多时生活就会变得糟糕。18A.catch up withBlook down onClet go ofDput up withC解析:根据上文中的“_you have to do is put all your burdens down”可知,当你卸下负担的时候,你会发现你自己更加放松。catch up with意为“赶上”;look down on“轻视”;let go of意为“放手,松开”;put up with意为“忍受,忍耐”。因此选C。19A.happyBsorryCdisa
26、ppointedDgreedyB解析:与其感到不安,自我怜悯,不如做一些改变它的事。feel sorry for oneself意为“自我怜悯”,为固定搭配。因此选B。20A.helpBtreatCdriveDabandonD解析:毕竟人生苦短,不要使自己沉浸在让自己不开心的事情中。abandon oneself to“沉湎于,陷入”,符合语境。help oneself to意为“自用,自取,依靠自己”;treat oneself to意为“犒劳自己”;drive oneself to意为“自己开车去”。B卷 学生用书P99(单独成册) 阅读理解AJoshua, Helmut, and Bet
27、hlehemMichelle O. DonovanISBN 9781462058679Life is not easy for nineyearold Joshua during World War . Because of his familys Jewish background, they are sent to live in the concentration camps. Scared and alone, Joshua one day makes friends with a little mouse he calls Bethlehem who becomes his clos
28、est friend.More Things in HeavenBill BosworthISBN 9780595433582In his More Things in Heaven, Bill Bosworth presents the highlights of his 83 years of life, including his trips to India and the study of the writings of several great spiritual leaders. More Things in Heaven will appeal to anyone who i
29、nsists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experiences.Encourage Me!Inspirational PoetryGloria CoykendallISBN 9781412027854It is an easytoread collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression.cure to strengthen ide
30、ntity and purpose.Creation or EvolutionMichael EbifeghaISBN 9781450289023Were humans created, or did they evolve? How old is the Earth? The debate between science and religion continues to be heated. In Creation or Evolution, Michael Ebifegha examines these two opposed world views within the structu
31、re of empirical science.Seeking the EdgeDr. Joseph L. RoseISBN 9781462031795Seeking the Edge provides the tools and techniques to find that edge in ones lifedriving readers to achieve success whether in your current job, finding a new job, in education, family, or even hobbies.【解题导语】文章主要介绍了五本书,包括它们的
32、作者和主要内容以及适合的人群。1Who wrote the story about a little boy and a little mouse?ABill Bosworth.BMichelle O. Donovan.CDr. Joseph L. Rose.DGloria Coykendall.B解析:细节理解题。根据题干中“a little boy and a little mouse”定位到小标题Joshua, Helmut,and Bethlehem下面的内容“Joshua one day makes friends with a little mouse he calls Bethl
33、ehem.”,故选B。2What kind of readers will probably like reading More Things in Heaven?AThose who are searching for the meaning of life.BThose who are trying to be spiritual leaders.CThose who study the art of writing.DThose who like travelling abroad.A解析:细节理解题。根据小标题More Things in Heaven下面的内容“.appeal to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430228.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】执业药师药学综合知识与技能练习八2015年.pdf
