2018版高考英语二轮专题限时集训8 推理判断之推测作者观点、看法、情感、态度和预测后文(Ⅰ) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语二轮专题限时集训8推理判断之推测作者观点、看法、情感、态度和预测后文 WORD版含解析 2018 高考 英语 二轮 专题 限时 集训 推理 判断 推测 作者 观点 看法 情感
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(八)推理判断之推测作者观点、看法、情感、态度和预测后文()(对应学生用书第105页)A(2017河南、河北、山西、湖北、湖南、江西、安徽省七所名校联考)When it comes to writing work emails,there are many rules to follow.In the past,people always wanted to come across as someone whos calm and professional,which workplace manners experts say means they wanted to hold b
2、ack their love for emoticons(表情符号)while on the job.But language is always changing,and a recent national survey in the US found that 76 percent of Americans said that they had used emoticons in digital communication at work.The most popular emoticon is the happy face.Lindsey Pollak,a US career coach
3、 who works with Millennials(千禧一代),has also noticed that emoticons have gone from being inappropriate for the workplace to being accepted.The reason behind this,according to her,is largely due to the changing of people in a particular age group of the workforce.Millennials are now the biggest generat
4、ion in the American workforce.“A few years ago,emoticons were absolutely seen as very young and very personal,”Pollak said,“Over the past few years.Ive seen emoticons become more acceptable.I see them more frequently not just from Millennials but from all generations at the workplace.”“People tend t
5、o use emoticons to just add that little bit of extra change in the tone when theres something awkward or potentially offensive,or when they might take in things in the wrong way,”explains Lauren Collister,a sociolinguist.In life and work,many of us have used emoticons to send positive atmosphere or
6、soften statements.Pollak,however,warns against being too casual at work.Her advice is to be aware of who the audience is.“Frankly,I wouldnt use a happy face with any CEO in the US.I wouldnt use a happy face with the people of a certain level no matter how commonplace and acceptable it has become,”sh
7、e said,“You can make or break a relationship with one email these days.”【语篇解读】本文是一篇说明文。向我们介绍了表情符号在工作邮件中的使用越来越流行的原因以及人们对此要注意的方面。1What does the author say about past working people?AThey were calm and professional.BThey used more serious emoticons.CThey were not fond of emoticons.DThey avoided using e
8、moticons at the workplace.D考查细节理解。根据第一段中的“they wanted to hold back their love for emoticons(表情符号)while on the job”可知,以前的职员在工作中抑制自己对表情符号的喜爱,即避免使用表情符号。故选D。根据第一段中的“people always wanted to come across as someone whos calm and professional”可排除A项。2What can people use emoticons to do at the workplace?AMake
9、 it personal to communicate.BKeep up with the trend of the times.CShow a positive attitude to the receiver.DHelp them share their ideas and feelings.C考查推理判断。根据第四段的内容可知,当尴尬或者可能冒犯别人的事情发生时,或者可能误解了某事时,人们往往会使用表情符号来稍微改变一下语气,传达积极的交流氛围或者让表达变得缓和。也就是说,在工作场合,人们可以通过表情符号来向接收者表达自己积极的态度。故选C。3What can we learn from
10、 the last paragraph?AEmoticons should be used with caution.BThere are strict limitations on emoticon using.CAll the US CEOs are against the use of emoticons.DEmoticons can greatly help bring people closer.A考查推理判断。根据最后一段中的“Pollak,however,warns against being too casual at work.”“I wouldnt use a happy
11、face with any CEO in the US.I wouldnt use a happy face with the people of a certain level”“You can make or break a relationship with one email these days”可知,人们在使用表情符号时要谨慎,要分场合分人,不能随意使用表情符号。4Whats the writers attitude towards the use of emoticons at work?ASubjective.BObjective.CDoubtful.DOpposing.B考查
12、作者态度。纵观全文可知,作者既谈到了表情符号的流行及作用,也谈到了人们在使用表情符号时需要注意的地方。因此作者的态度是客观的,故选B。B 【导学号:52384052】(2017陕西省西安地区八校联考)The American newspaper has been around for about three hundred years.In 1721,the printer James Franklin,Benjamins older brother,started The New England Courant,and that was what we might recognize tod
13、ay as a real newspaper.He filled his paper with stories of adventure,articles on art,on famous people,and on all sorts of political subjects.Three centuries after the appearance of Franklins Courant,few believe that newspapers in their present printed form will remain alive for long.Newspaper compan
14、ies are losing advertisers,readers and market value which would not have been imaginable just several years ago.The chief editor of the Times said recently,“At places where they gather,editors ask one another,How are youas if they have just come out of the hospital or a lost law case.”An article abo
15、ut the newspaper appeared on the website of The Guardian,under the headline “NOT DEAD YET”Perhaps not,but the rise of the Internet,which has made the daily newspaper look slow and out of step with the world,has brought about a real sense of death.Some American newspapers have lost 42% of their marke
16、t value in the past three years.The New York Times Company has seen its stock(股票)drop by 54%since the end of 2004,with much of the loss coming in the past year.A manager at Deutsche Bank suggested that stockholders sell off their Times stock.The Washington Post Company has prevented the trouble only
17、 by changing part of its business to education;its testing and testpreparation service now bring in at least half the companys income.【语篇解读】本文由报纸起源引出传统报纸受到冲击的现状,但也指出有的报纸找到了其他出路。5What can we learn about The New England Courant?AIt is mainly about the stock market.BIt carries articles by political lea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431137.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022八年级英语上册 Unit 6 Im going to study computer science Section B第5课时(3a-SC)教学课件 (新版)人教新目标版.pptx
