2021年高考英语真题和模拟题分类汇编专题13阅读理解广告新闻类含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 年高 英语 模拟 分类 汇编 专题 13 阅读 理解 广告 新闻 解析
- 资源描述:
-
1、专题13 阅读理解广告类、新闻类I、2021年高考真题(2021新高考I卷A篇)Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel (旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around25 a night, and for that, youll often get to stay in a central location(位置)with security and comfort.Yellow HostelIf I
2、 had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its close to the main train station.Hostel Alessandr
3、o PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.Youth St
4、ation HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too;it doesnt charge city tax;it has both air conditioning and a heater for the rooms;it also has free Wi-Fi in every ro
5、om.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require
6、 some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.1.What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?A.Comfort. B.Security. C.Price. D.Location.2.Which hotel best suits people who enjoy an active social life?A.Yellow Hostel. B.Hostel Alessandro Palace.C.Youth Stat
7、ion Hostel. D.Hotel and Hostel Des Artistes.3.What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?A.It gets noisy at night. B.Its staff is too talkative.C.It charges for Wi-Fi. D.Its inconveniently located.【答案】CBC【解析】本文为应用文,主要介绍罗马四个旅行社的特色。1.细节理解题。根据第一段第一句Rome can be pricey for travelers, which
8、 is why可知,在罗马旅游可能会很昂贵,因此人们会比较关注价格因素。故选C。2.细节理解题。根据题干an active social life定位到第三段第一句If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome.可知,Hostel Alessandro Palace最适合社交。故选B。3.细节理解题。根据题干定位到第五段,由第五段最后一句However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.可知,HHDA旅馆的Wi-Fi是收费的。故选C。(2021全国甲卷A篇)T
9、ake a view, the Landscape(风景) Photographer of the Year Award, was the idea of Charlie Waite, one of todays most respected landscape photographers. Each year, the high standard of entries has shown that the Awards are the perfect platform to showcase the best photography of the British landscape. Tak
10、e a view is a desirable annual competition for photographers from all corners of the UK and beyond.Mike Shepherd(2011)Skiddaw in WinterCumbria, EnglandIt was an extremely cold winters evening and freezing fog hung in the air. I climbed to the top of a small rise and realised that the mist was little
11、 more than a few feet deep, and thought it was only a short climb. I found myself completely above it and looking at a wonderfully clear view of Skiddaw with the sun setting in the west. I used classical techniques, translated from my college days spent in the darkroom into Photoshop, to achieve the
12、 black-and-white image(图像).Timothy Smith(2014)MacclesfieldForestCheshire, EnglandI was back in my home town of Macclesfield to take some winter images. Walking up a path through the forest towards Shutlingsloe, a local high point, I came across a small clearing and immediately noticed the dead yello
13、w grasses set against the fresh snow. The small pine added to the interest and I placed it centrally to take the view from the foreground right through into the forest.1.Who would most probably enter for Take a view?A.Writers. B.Photographers. C.Painters. D.Tourists.2.What do the works by Shepherd a
14、nd Smith have in common?A.They are winter images.B.They are in black and white.C.They show mountainous scenes.D.They focus on snow-covered forests.3.Where can the text be found?A.In a history book. B.In a novel. C.In an art magazine. D.In a biography.【答案】BAC【解析】本文为应用文,主要介绍了英国风景摄影比赛Take a view及其两位摄影师
15、参赛作品的内容。1.细节理解题。根据题干enter forTake a view定位到第一段第二句Each year, the highstandard of entries has shown that the Awards are the perfect platform toshowcase the very best photography of the British landscape. 每年参加比赛的高标准已经表明了这个奖项是展示英国风景摄影最完美的平台,可知最有可能参加这个比赛项目的人应该是B项摄影家。2.推理判断题。根据题干关键词 Shepherd and Smith hav
16、e in common 定位在原文Shepherd and Smith Mike Shepherd图表中的It was an extremely coldwinters evening and freezing fog hung in the air和Timothy Smith图表中I wasback in my home town of Macclesfield to take some winter images,理解可知shepherd和Smith二人作品的共同点是它们都是关于冬天的图像。故选A项。3.推理判断题。根据全文可知Take a view是一项针对英国摄影师的每年一度的比赛,并
17、有两位摄影师Shepherd 和Smith用自己的作品参与了比赛可知,这篇文章有可能在艺术杂志里找到,而不是A项的故事书、B项的小说或D项的个人自传。(2021全国乙卷A篇)The Biggest Stadiums in the WorldPeople have been pouring into stadiums since the days of ancient Greece. In around 80 A.D., the Romans built the Colosseum, which remains the worlds best-known stadium and continue
18、s to inform contemporary design. Romes Colosseum was 157 feet tall and had 80 entrances, seating 50, 000 people. However, that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accommodated around 250, 000 people.These days, safety regulationsnot to mention the modern sports fans desire fo
19、r a good view and a comfortable seattend to keep stadium capacities (容量)slightly lower. Even soccer fans tend to have a seat each; gone are the days of thousands standing to watch the match.For the biggest stadiums in the world, we have used data supplied by the World Atlas list so far, which ranks
20、them by their stated permanent capacity, as well as updated information from official stadium websites.All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport.Rungrado 1st of May Stadium, Pyongyang, D.P.R. Korea. Capacity: 150, 000. Opened: May 1, 1989
21、.Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, U.S. Capacity: 107, 601. Opened: October 1, 1927.Beaver Stadium, Sate College, Pennsylvania, U.S. Capacity: 106, 572. Opened: September 17, 1960.Ohio Stadium, Columbus, Ohio, U.S. Capacity: 104, 944. Opened: October 7, 1922.Kyle Field College Station, Texas, U
22、.S. Capacity: 102, 512. Opened: September 24, 1927.1.How many people could the Circus Maximus hold?A.104,944. B.107,601. C.About 150,000. D.About 250,000.2 Of the following stadiums, which is the oldest?A.Michigan Stadium. B.Beaver Stadium.C.Ohio Stadium. D.Kyle Field.3. What do the listed stadiums
23、have in common?A.They host big games. B.They have become tourist attractions.C.They were built by Americans. D.They are favored by architects.【答案】DCA【解析】本文为说明文。文章主要介绍了当今世界上最大的体育场。1.细节理解题。根据题干信息Circus Maximus,定位到原文第一段最后一句However, that was small fry compared with the citys Circus Maximus, which accomm
24、odated around 250, 000 people.分析可知,Circus Maximus大约可以容纳250, 000人。故选D。2.细节理解题。根据题干信息oldest,定位到文章结尾部分,其中包括各个体育场的成立日期。分析可知,Ohio Stadium的成立日期最早,为1922年10月7日,因此它是最老的体育场。故选C。3.细节理解题。根据题干信息the listed stadiums,定位到文章结尾部分。分析可知,文章没有明确说明它们是否都有成为旅游景点,故排除B;其中的Rungrado 1st of May Stadium建设于朝鲜平壤,因此这些场馆并不都是由美国人建造的,故排
25、除C;文章也没有明确说明它们都受到了建筑师的喜爱,故排除D。但由原文最后一段的第一句话All these stadiums are still functional, still open and still hosting the biggest events in world sport. 可知,这些体育场现在都还在正常使用中,会举办大型体育比赛。故选A。II、2021年高考模拟试题 (2021成都三诊阅读理解A篇)VATNAJKULL NATIONAL PARK, ICELANDVatnajkull National Park is home to one of the largest
26、glaciers in the world and two active volcanoes. A popular place to explore ice caves, you can experience here the breath-taking views of waterfalls, frozen rivers and herds of reindeer through cave tours, glacial hikes and jeep safaris. Best time to visit: May to September. ARCHAEOLOGICAL RUINS OF L
27、IANGZHU CITY, CHINADating back to 5,300 years ago, the Archaeological Ruins of Liangzhu City is considered as an important representation of early urban civilization based on rice plantation. The city ruins show the contributions made by the Yangtze River Basin to the origins of Chinese civilization
28、. Best time to visit: March to May & October to mid December. BAGAN, MYANMARLocated on the banks of the Ayeyarwady River, Bagan is the capital of the ancient Burmese empire and features a stunning range of Buddhist art and architecture. Visitors can get the best views at sunrise by taking a hot air
29、balloon ride and witness hundreds of architectural treasures as far as the eye can reach. Best time to visit: November to February. JAIPUR CITY, INDIAThe walled city of Jaipur is one of the most colourful cities in the world and part of Indias famous Golden Triangle. The city is not only famous for
30、its pink coloured buildings, but also the houses, shops, restaurants and hotels which give you a feast for colors. Besides, you can enjoy the citys layout, busy streets and large public squares. Best time to visit: November to March.1. Which of the following is best recommended in April?A. Bagan.B.
31、Jaipur City.C. Vatnajkull National Park.D. Archaeological Ruins of Liangzhu City.2. What is special about Bagan?A. It features views of volcanoes.B. It is heavy with religious culture.C. It has a history of over 5000 years.D. Its known for colorful architecture.3. In which part of a magazine can you
32、 most probably read this text?A. Geography.B. Culture.C. Science.D. Environment.【答案】DBA【解析】这是一篇应用文。文章介绍了几个旅游景点的特色和最佳旅游时间。1.细节理解题。根据ARCHAEOLOGICAL RUINS OF LIANGZHU CITY, CHINA部分“Best time to visit: March to May & October to mid December.”(最佳游览时间:3月至5月、10月至12月中旬。)可知,Archaeological Ruins of Liangzhu C
33、ity在四月是最好的推荐。故选D。2.细节理解题。根据BAGAN, MYANMAR部分第一句“Located on the banks of the Ayeyarwady River, Bagan is the capital of the ancient Burmese empire and features a stunning range of Buddhist art and architecture.”(蒲甘位于伊洛瓦底江岸边,是古代缅甸帝国的首都,以一系列令人惊叹的佛教艺术和建筑为特色。)可知,蒲甘的特殊之处在于它浓重的宗教文化。故选B。3.推理判断题。文章介绍了几个国家的旅游景点
34、,由此推知文章应来自一本杂志的地理部分。故选A。(2021成都三诊阅读理解B篇)A small bowl bought at a yard sale in Connecticut for just $ 35 has been identified as a rare 15th-century Chinese antique. The blue-and-white bowl was made by Chinas royal court during the Ming dynasty. It is now expected to sell for up to $500,000, according
35、 to Sothebys auction(拍卖)house in New York, where the auction will take place next month. The purchase was made last year near New Haven, Connecticut. “I was just hanging around there aimlessly. But when I saw this bowl, I didnt even bargain over the $35 asking price,” the owner said. Shortly after t
36、he purchase, he sent photos of the bowl to auction specialists, who identified it as an item of historical significance. Upon closer inspection, the artifact was found to have originated from the period of Yongle Emperor, who ruled from 1403 to 1424 - a period noted for its distinctive porcelain (瓷器
37、)techniques. Its now valued between $300,000 and $500,000, with the top estimate nearly 14,300 times the amount it was purchased for. “I was deeply attracted by the techniques. You can see why this bowl is so highly-valued from the very smooth porcelain body, silky glaze(上釉)and special blue coloring
38、, which were never reproduced in later dynasties,” McAteer, an auction specialist, said. “The Yongle Emperor improved the porcelain techniques and elevated the importance of porcelain from being an ordinary bowl into a true work of art. This small bowl has both practical and artistic value, ”McAteer
39、 said.1. What can we infer about the bowls owner?A. He found the bowl by accidentB. He hesitated during the purchase.C. He doubted whether the bowl was real.D. He bought the bowl because it was cheap.2. What makes the bowl so precious?A. The blue color on it.B. The long history it has.C. The people
40、who made it.D. The unique techniques used.3. What does the underlined word “elevated” in Paragraph 6 probably mean?A. Forsaw.B. Promoted.C. Assessed.D. Acknowledged.4. Whats the best title of the text?A. An Amazing BowlB. A Special Yard SaleC. The Return of PorcelainsD. A Man Making Fortune【答案】ADBA【
41、解析】这是一篇新闻报道。一只在康涅狄格州的庭院拍卖会上以35美元购得的小碗被认定是一件罕见的15世纪中国古董。1.推理判断题。根据第三段第二句和第三句“I was just hanging around there aimlessly. But when I saw this bowl, I didnt even bargain over the $35 asking price”(我只是在那儿漫无目的地闲逛。但是当我看到这个碗的时候,我甚至没有对35美元的要价进行砍价)可知,这个碗的主人偶然发现了它。故选A。2.细节理解题。根据第三段第一句“Upon closer inspection, t
42、he artifact was found to have originated from the period of Yongle Emperor, who ruled from 1403 to 1424 - a period noted for its distinctive porcelain (瓷器)techniques.”(经仔细观察,发现该工艺品起源于1403年至1424年的永乐年间,这一时期以其独特的瓷器工艺而闻名。)可知,独特的工艺使这只碗如此珍贵。故选D。3.词义猜测题。根据第六段第一句中的“The Yongle Emperor improved the porcelain
43、techniques”(永乐皇帝改进了制瓷技术)和下文的“from being an ordinary bowl into a true work of art.(从普通的碗变成真正的艺术品。) ”可知,此处是指提高了瓷器的重要性,所以elevated意为“提高”。故选B。4.标题判断题。文章为新闻报道,首段为导语,是本文的主旨。根据第一段“A small bowl bought at a yard sale in Connecticut for just $ 35 has been identified as a rare 15th-century Chinese antique.”(一只在
44、康涅狄格州的庭院拍卖会上以35美元购得的小碗被认定是一件罕见的15世纪中国古董。)可知,文章主要是报道一个被认定是一件罕见的15世纪中国古董的小碗。由此可知 “一只令人震惊的碗”可以作为本文最佳标题。故选A。(2021天津十二区县联考2阅读理解A篇)FOR RENTLarge, sunny office in convenient downtown location, near two bus routes, ample parking at the back. 900 sq. feet divided into two private offices and comfortable rece
45、ption area, small kitchen, one bathroom. Modem 10-story building with two elevators. $l,750/month. First months rent and security deposit equal to one months rent required to move in. To see, call City Office Rentals at 382-0838 between 8:30 and 4:30, Tues. Sat.To: Marilyn SawyerFrom: Paul LebowskiS
46、ent: Tuesday, October 3Subject: Office rentalMarilyn,Heres a link to an office rental ad I found online: www.offices. com/10-01.1 think its worth looking at even though the rent is a bit high. I know it is a good deal more than we are paying now, but look at the size. Its twice as big as our current
47、 office, and Im sure we can use the space.And it has a kitchen, a bathroom and a reception area just like we have now. Unfortunately it is nowhere near a subway station. That is a convenience I would miss having, but it does have parking, unlike our current office. Im sure our clients would apprecia
48、te that. It would also be good to be in a building with an elevator. Im really tired of using the stairs. Id like to see the space as soon as possible. Could you call and make an appointment? Try and get one for tomorrow if you can, because after that Ill be away until next Monday, as you know. Than
49、ks.Paul1.How big is Marilyn and Pauls current office?A. 450 square feet.B. 750 square feet.C. 900 square feet.D. 1,750 square feet.2.What is true of Marilyn and Pauls current office?A. It is near the subway.B. It is in a 10-story building.C. It is in a building with an elevator.D. It cost more than
50、the advertised office.3.How much would Marilyn and Paul have to pay before moving into the advertised office?A. $900.B. $1,750.C. $1,800.D. $3,500.4.When does Paul want to see the office?A. Monday.B. Tuesday.C. Wednesday.D. Thursday.【答案】AADC【解析】本文是一篇应用文。文章主要内容是一份办公室出租的广告以及Paul写的一封咨询邮件,询问自己朋友Marilyn是
51、否考虑租这间办公室。1.推理判断题。根据文章首段“900 sq. feet divided into two private offices and comfortable reception area, small kitchen, one bathroom.(900平方英尺分为两个私人办公室和舒适的接待区,小厨房,一个浴室)”可知,这间出租的办公室有900平方英尺。通过下文邮件的第一段“Its twice as big as our current office, and Im sure we can use the space.(它是我们现在办公室的两倍大,我相信我们可以利用这个空间)”
52、可推知,Marilyn和Paul的办公室是这个要出租的办公室的一半大,即450平方英尺。故选A项。2.推理判断题。通过邮件第二段“Unfortunately it is nowhere near a subway station. That is a convenience I would miss having, but it does have parking, unlike our current office.(不幸的是,它离地铁站很远。这是我怀念的便利,但它确实有停车位,不像我们现在的办公室)”可推知,Marilyn和Paul的办公室在地铁站附近。故选A项。3.细节理解题。根据文章首
53、段“$l,750/month. First months rent and security deposit equal to one months rent required to move in.(l, 750美元/月。第一个月的租金和押金均等于入住所需的一个月租金)”可推知,Marilyn and Paul在搬进广告中提及的办公室前要交第一个月房租和同等数额的押金,即3500美元。故选D项。4.推理判断题。通过邮件最后一段“Try and get one for tomorrow if you can(如果可以的话,试着预约明天去看)”以及邮件的发送日期“Sent: Tuesday, O
54、ctober 3(发送日期:10月3日,星期二)”可推知,Paul想要星期三去看看这个办公室。故选C项。(2021宝坻区三模阅读理解A篇)Harvard Pre-College ProgramSESSION I:SESSION II:SESSION III:June 23 - July 5,2019July 7 - July 19,2019July 21 - August 2,2019Our summer program for high school students is designed to pave the way for a successful college experienc
55、e.HERE YOU CAN:Learn without limitsPursue your interests in courses focusing on physics, law, writing, philosophy, and a dozen other subjects.Live at Harvard* You will live in a historic undergraduate house near Harvard Square.* Your plan covers three meals a day, seven days a week.Have fun outside
56、the classroomYou might enjoy a Cirque du Sileil performance, a Red Sox game at Fenway Park, or a trip to the Museum of Science.ELIGIBILITY (申请资格)Students are academically motivated and will graduate in 2020 or 2021.TO APPLYComplete an online application and provide the following materials: the $50 n
57、onrefundable application fee; transcripts (成绩单) with fall 2018 grades; signed rules and regulations.INTERNATIONAL STUDENTSParticipants should apply for the B-2 tourist visa. If English is not your native language, submit scores from the TOEFLor IELTS language proficiency exam.APPLICATION TIPS* No fe
58、e is required to start your application. You will be asked to pay the application fee only upon submitting the application.* The scores of successful applicants are typically above 103 on the TOEFL with 25 on the written section or at least 7.5 on the IELTS with 7 on the written section.* Use a desk
59、top or laptop. You will be asked to write short essays as part of your application. This may be challenging to do on a mobile phone.* You will receive an email informing you of the application status approximately three weeks after you have completed your application.1. Harvard organizes such a prog
60、ram to _.A. reduce students academic pressureB. select good students to join in HarvardC. make students obtain high grades in their studyD. help students prepare for their future college life2. What can we learn about the program?A. Students are offered three meals except weekends.B. It merely has t
61、wo sessions during one summer.C. It provides courses on various subjects for students.D. Students can live in a hotel near Harvard.3. If you are a native student who wants to apply for the program, you need to provide _A. a B-2 tourist visaB. transcripts with your fall 2018 gradesC. scores from the
62、TOEFL examD. a recommendation letter from your high school teacher4. The applicants can learn from the application tips that _.A. their TOEFL or IELTS scores should meet the requirementsB. the application fee should be paid before they start applyingC. it is convenient to use any electronic products
63、 to applyD. they can check the application status in a week【答案】DCBA【解析】这是一篇应用文。主要介绍了哈佛大学帮助学生为大学生活做准备而开设的一个暑期项目的情况。1.细节理解题。根据第一段Our summer program for high school students is designed to pave the way for a successful college experience.(我们的高中生暑期项目是为成功的大学生活铺平道路的。)可知哈佛大学组织了这样一个项目来帮助学生为他们未来的大学生活做准备。故选D。
64、2.细节理解题。根据Learn without limits部分中Pursue your interests in courses focusing on physics, law, writing, philosophy, and a dozen other subjects.(在物理、法律、写作、哲学和其他十几个学科上追求你的兴趣。)可知项目为学生提供不同学科的课程。故选C。3.细节理解题。根据TO APPLY部分中Complete an online application and provide the following materials: the $50 nonrefundabl
65、e application fee; transcripts (成绩单) with fall 2018 grades; signed rules and regulations.(完成网上申请,并提供以下材料:50美元的不可退还的申请费;2018年秋季成绩单;签署规章制度。)可知如果你是本地学生,想要申请这个项目,你需要提供2018年秋季的成绩单。故选B。4.细节理解题。根据APPLICATION TIPS部分中* The scores of successful applicants are typically above 103 on the TOEFL with 25 on the wr
66、itten section or at least 7.5 on the IELTS with 7 on the written section.(成功申请者的托福成绩一般在103分以上,写作部分25分,雅思至少7.5分,写作部分7分。)可知申请者可以从APPLICATION TIPS中了解到他们的托福或雅思成绩应该达到的分数要求。故选A。(2021和平区三模阅读理解A篇)Guaranteed! The Fastest Way to Learn a LanguageFinally, we have a different approach that has millions of people
67、 talking. Using the award winning Dynamic Immersion (浸泡)method our interactive Software teaches without translation memorization or grammar drills. Combining thousands of real-life images and the voices or native speakers in a step-by-step immersion process, our programs successfully copy the experi
68、ence of learning your first language. Guaranteed to teach faster and easier than any other language product or your money back. No questions asked.Chinese Vietnamese Russian Indonesia KoreanHebrew Danish English SpanishHindi Portuguese Welsh Greek DutchStep-by-step immersion instruction in all key l
69、anguage skills:Listening: Native speakers are employed to help you develop your understanding of the spoken language naturally.Reading: Text exercises develop your reading skills by linking written language to real-life objects, actions and ideas.Speaking: speech-recognition feature records and comp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
