2020-2021学年新教材高中英语 单元素养检测 Unit 5 A delicate world(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元素养检测 Unit delicate world含解析外研版选择性必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 检测 world 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(五)(Unit 5)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Ill take these books. Are they fifty cents each?W: These two books are, but this one is 75 cents. 1. How much are the three boo
2、ks?A. $1. 50. B. $1. 75. C. $2. 25. 答案: BText 2M: Hi, Jane. Could you give me a ride? I want to buy some food for the picnic. W: OK. Im going home but I can drop you at the supermarket. 2. Where is the man going?A. To a supermarket. B. To a park. C. To the womans home. 答案: AText 3W: I would like to
3、go to the movies this afternoon. Could you keep me company?M: Of course, but only after I take a nap. 3. What does the woman ask the man to do?A. Go to see a film with her. B. Buy a map. C. Go to a company. 答案: AText 4W: Ever since I started living by myself, Ive noticed that I often talk to myself.
4、 M: No need to be embarrassed about that. Its actually very common. In fact, I do it myself, too. 4. What does the man often do?A. Live by himself. B. Get embarrassed. C. Talk to himself. 答案: CText 5M: Did you get a present for Mollys birthday?W: Yes, she loves to listen to Johnny Holdens music. And
5、 shes got all his CDs. Then I saw this book that introduces Johnny Holdens life, so I got her this. M: Great idea! 5. What are the speakers talking about in general?A. A CD of Johnny Holden. B. A present for Molly. C. Johnny Holdens life. 答案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中
6、所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M: Tracey, I want some new shoes for the party tonight. Shall we go and buy some later?W: OK, but I promised to help my granddad wash his car today. M: Why dont you do that immediately? Well go as soo
7、n as youre finished. W: OK. And I suppose I can do my homework when we get back. Im surely doing that before we go to the party I dont want to do it tomorrow!M: Yeah, I dont like doing it till the last day of the weekend, either. So I finished all my homework after school yesterday. 6. What will the
8、 woman do first?A. Wash a car. B. Go shopping. C. Do her homework. 答案: A7. When does the conversation take place?A. On Monday. B. On Saturday. C. On Sunday. 答案: B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M: Youve attended the lecture, havent you?W: Yes, and Im very interested in it. M: What is it about?W: Professor Smit
9、h gave us a lecture. It was about the energy problem. M: One of the hot topics of society. Do you believe there will be any energy problems in the future?W: Yes, very serious ones. The professor said in the very near future oil and coal will be exhausted. M: Really? So serious?W: I think its reasona
10、ble. M: Then are there any solutions according to Professor Smith?W: She provided several means. But she thought the most important one was to treasure the energy left. M: But I think we should also find some kinds of new energy. 8. What is Professor Smiths lecture about?A. A new-found energy. B. Th
11、e energy problem. C. Hot topics of nature. 答案: B9. What is the most important means according to Professor Smith?A. Find some new energy. B. Limit the use of energy. C. Treasure the energy left. 答案: C听第8段材料,回答第1012题。Text 8M: One of my classmates Tony was absent from school for three days. W: Whats u
12、p with him?MHe was found at an Internet cafe playing computer games. W: Oh, my God! He is addicted to games. How did you find out?M: He lied to his parents that he went to school. Our teacher called his parents and found out the truth. His worried parents finally managed to find him there. W: Where
13、is he now? Is he at school?M: Yeah. Our teacher and his parents are discussing the matter together. W: I think he shouldnt have done that. After all, there are so many more important things to do. M: I agree. I think the government should do something to prevent teenagers from going to Internet cafe
14、s. W: I think we high school students should do something more instructive and interesting. M: You are absolutely right.10. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Schoolmates. B. Parent and child. C. Teacher and student. 答案: A11. Why was Tony absent from school?A. Because he was
15、 ill at home. B. Because he didnt like his teacher. C. Because he was addicted to computer games. 答案: C12. Whats the womans opinion on this matter?A. Teenagers should be prevented from going to the Internet cafe. B. Students should do something more instructive. C. Parents should care more about the
16、ir children. 答案: B听第9段材料,回答第1316题。Text 9M: Is this table in the corner okay?W: Sure. We can sit here. M: Oh, youve hardly got anything on your plate. W: Yeah. I guess Im just not that hungry. M: Whats the matter? Arent you feeling well?W:Well, Ive been really worried. Its my car. Its in the shop aga
17、in. M: Really? Whats wrong this time?W: I dont know exactly. Somethings wrong with the brakes, I think. M: Well, at least that shouldnt cost you much to fix. Parts are cheaper for all the American cars like yours. Did the mechanic say how much it would cost?WHe says he will call me later today about
18、 the cost. M: Watch out he doesnt try to take advantage of you. W: What do you mean?M: Well, some ill mechanics, if they think that someone doesnt know much about cars, they might try to overcharge that person. W: Maybe so. But I trust this man. He has done some work for me in the past and his price
19、s seemed to be fair. M: Oh, thats good to know. Maybe Ill become his customer in the future. By the way, do you need a ride home after class today?13. Why is the woman worried?A. Theres something wrong with her car. B. The mechanic(机修工)might try to overcharge her. C. Good mechanics are not available
20、. 答案: A14. When will the mechanic call the woman?A. An hour later. B. Later today. C. The next day. 答案: B15. What does the woman think of her mechanic?A. He is reliable. B. He overcharges her. C. He is selfish. 答案: A16. Where does the conversation probably take place?A. In a shop. B. In a school. C.
21、 In a restaurant. 答案: B听第10段材料,回答第1720题。Text 10W: Hello, everybody, Im Sarah Park. I feel it a great honor to be invited here to share my traveling experience. As a photographer I have always loved to travel. The first place I visited was Africa. In Africa, there was no running water or toilets, but
22、 that did not matter to me. I loved the excitement of seeing animals run freely in the wild. It was so much fun. I still remember the adventure of camping when I was on Safari. That was an incredible experience beyond description. In addition to Africa, I have visited many other lands, such as Spain
23、, Italy, Scotland, Japan and Indonesia. People often ask me why I love to travel. Here I want to say, how can anyone not love traveling? Full of expectation and excitement before reaching the destination, there are so many attractions in seeing new things, meeting new people and tasting new foods. H
24、owever, I will admit traveling is very expensive. There are so many costs of traveling. I have to pay for the hotel rooms and foods. Also, the admissions to tourist attractions are usually expensive. Although I complain about the high cost of traveling, I wouldnt choose to spend my money in any othe
25、r ways. 17. What is the woman?A. A writer. B. An explorer. C. A photographer. 答案: C18. What did the woman like doing in Africa?A. Meeting many interesting people. B. Seeing animals run freely in the wild. C. Enjoying the beautiful natural scenery. 答案: B19. Which country has the woman visited?A. Spai
26、n. B. Ireland. C. New Zealand. 答案: A20. What does the woman complain about?A. The high cost of traveling. B. The long distance of traveling. C. The impolite tourists of some places. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABack in 2012, Dylan Mayer was 19
27、 years old. He was a few years into a new passion: scuba (水肺) diving. He says spending time under water is like visiting an alien planet full of strange creatures. Dylan grew up in Maple Valley Washington, just outside of the liberal blue bubble of Seattle. Dylan learned young how to hunt and do far
28、m work. On October 31, 2012, he decided to marry his love of scuba diving with his desire to be self-sufficient and harvest his own food. That gray morning, the goal was to pull a giant pacific octopus from its den, wrestle it to the surface and take it home for dinner. He and a friend headed to the
29、 popular dive site at Cove 2 in West Seattle. With his bare hands, Dylan caught an 80-pound cephalopod (头足类动物). “The key is to stay calm. Once you start to panic, youll drown,” said Dylan, recalling his 45-minute hand-to-tentacle (触须) battle with the octopus. But when he hauled it out of the water,
30、people nearby didnt look very happy. Dylan and his dive partner threw the octopus in the back of their truck and quickly left the scene. Even though what Dylan did was perfectly legal and even though octopus is on restaurant menus all over the Northwest, the taking of this particular octopus touched
31、 a nerve. Adult members of the diving community that Dylan was so excited to be a part of not only roundly rejected him, but also threatened to kill him and his family. However, one diver from the Cove 2 community rose above the criticism to guide this young diver. 【语篇概述】热爱潜水的少年Dylan Mayer从海中抓了章鱼出来,
32、尽管合法,但还是受到了很多人的批评。21. What did Dylan Mayer decide to do on October 31, 2012?A. To get married. B. To grow his own food. C. To support himself by diving. D. To pull a giant pacific octopus. 【解析】选C。细节理解题。从第二段 he decided to marry his love of scuba diving with his desire to be self-sufficient and harves
33、t his own food 可知答案为C。marry. . . with. . . 将与结合起来。22. Which of the following statements is true according to the passage?A. Dylan went to Cove 2 alone. B. Dylan spent 54 minutes catching the octopus. C. Dylan attached great importance to keeping calm. D. Dylan caught a cephalopod with some equipment
34、. 【解析】选C。推理判断题。从第三段中The key is to stay calm 可知答案。23. What were peoples reactions to Dylans taking of the octopus?A. Not all people liked it. B. People nearby were very satisfied. C. Adult members of the diving community were very excited. D. Nobody liked it because they thought it was against the la
35、w. 【解析】选A。推理判断题。从最后两段可以推出答案,不是所有人都赞成这种行为。BBritains first zero-carbon homes are being builtand they look like something from a science-fiction movie. There are 25 eco-friendly homes currently being built in Southmoor, near Abingdon, Oxon. Buyers are able to have the final say on floor layouts,kitchen
36、s and bathrooms. One three-bedroom home is on the market for801 ,000,with a custom build available to suit your own specification. These eco-friendly houses are powered entirely by electricity from solar panels around the houses. They also have advanced ventilation (通风) systems, making sure that tem
37、peratures inside the building dont go beyond 25 for more than 10% of hours annually, as well as mini heat pumps to generate (产生) the heating and hot water on-site. Part of the cooling design includes avoiding east or west-facing windows, and window shading. And theyre in high demand. Ian Pritchett,
38、of Ssassy Property, thinks the Government should do more to promote the construction of this type of housing. “Unfortunately, the Government relaxed the proposed 2016 zero-carbon targets after being lobbied(游说)by house builders,” Ian explained. “At present, the main house-building corporations contr
39、ol the land and only build at the rate they are sure will sell, keeping the UKs housing shortage so that the normal rules of supply and demand dont apply. When there is a shortage of housing, buyers have to purchase what is available rather than what they might want. ”In any sensible society, we wou
40、ld expect the planning system to actively encourage zero-carbon houses,and be tough on anyone failing to deliver the necessary standard. Instead, we have a planning system that focuses on other aspects such as numbers of bedrooms, garden sizes, and parking places. These are important aspects, but th
41、ey pale into insignificance compared to the catastrophic consequences of climate change. 【语篇概述】这是一篇说明文。介绍了英国首个零碳家园的建设。涉及了零碳家园的基本特点、供求情况以及政府对此的态度。24. What can a purchaser do before buying the type of housing?A. Negotiate its price. B. Choose where to build it. C. Decide how the inside of it looks. D.
42、 Design its ventilation. 【解析】选C。细节理解题。由第二段中的“Buyers are able to have the final say on floor layouts,kitchens and bathrooms. One three-bedroom home is on the market for801,000,with a custom build available to suit your own specification. (买家可以对楼层布局、厨房和浴室拥有最终决定权。市场上一套三居室的房子,售价为80. 1万英镑,买家可以根据自己的需求定制。)
43、” 可知买家可以决定这种房屋的内部布局。25. How do people react to the zero-carbon homes?A. Welcome. B. Uncaring. C. Skeptical. D. Demanding. 【解析】选A。细节理解题。由第三段中的“And theyre in high demand. Ian Pritchett, of Ssassy Property, thinks the Government should do more to promote the construction of this type of housing. (这种房子需
44、求量很大。Ssassy房产公司的伊恩普里切特(Ian Pritchett)认为,政府应该为促进这类住房的建设做出更多努力。)”可知,人们很欢迎这类房子。B“漠不关心”;C“怀疑的”;D“要求高,苛刻的”。26. What do house-building companies intend to do?A. Balance the “supply and demand” of houses. B. Purchase more land to stop climate change. C. Build more houses powered by the sun. D. Make it more
45、 difficult to buy houses. 【解析】选D。推理判断题。由第三段中的“目前,主要的房屋建筑公司控制着土地,只按他们确信会出售的速度建造房屋,这使得英国的住房短缺,使房屋“供应和需求”难以达到的正常要求。当房屋短缺时,购房者不得不购买现在所有的,而不能买他们想要的。”可知,房屋建造公司想让购房更为困难。27. Whats the authors attitude to the Governments planning system?A. Satisfied. B. Disapproving. C. Worried. D. Ambiguous. 【解析】选B。推理判断题。最后
46、一段作者谈到: 在任何一个理性的社会,我们都希望房屋规划系统积极鼓励零碳排放的住房,并对任何未能达到必要标准的人采取严厉措施。相反,我们的规划体系却专注于其他方面的规划,比如卧室数量、花园面积和停车位。这些都是重要的方面,但与气候变化的灾难性后果相比,它们就显得微不足道了。由此可知,作者对政府的房屋规划持不同的意见。CFor most people, “coral reef” means something like the Great Barrier Reef: diverse multi-colored ecosystems swarming with fish and the organ
47、isms. But hidden from view and largely unknown, some coral reefs thrive deep in the oceans, in Australia and elsewhere. In fact, the deep underwater coral reefs are now potentially threatened. Deep in the darkness, coral reefs have formed on extinct volcanoes and rocky outcrops, better known as seam
48、ounts undersea mountains, some more than a kilometer high. In recent years, researchers in Australia and elsewhere have reported declines in coral reefs ability to grow. The slow-down has been linked to the steady rise in carbon dioxide in the atmosphere, which in the ocean translates as acidificati
49、on. This reduces the ability of corals and other marine organisms to deposit calcium carbonate on their skeletons, risking their growth. Marine scientists estimate that in the last 250 years oceans have become 30% more acidic, and this worrying trend is projected to continue for the foreseeable futu
50、re. Climate change is also making water temperature change in different ways, warming parts of the ocean and cooling others. These temperature shifts have a direct impact on the physics and chemistry of deep-water ecosystems, and the biology of the animals living there. They may not be able to cope
51、with the changes in their environment. Can anything be done to protect these underwater environments? In a recent workshop, deep-sea scientists from around the world met with marine reserve managers and environmental policy makers to discuss the current status of deep-sea communities in the Huon Com
52、monwealth Marine Reserve, how climate change may impact them and what can be done to help them. Some solutions were radical. Throwing lots of lime into the ocean would make more carbonate available. Or we could sacrifice some living corals for the sake of others, crushing portions of reefs to provid
53、e available carbonates. We could move colonies to more favorable environments. Other suggestions focused on policy changes: expanding marine reserves, reducing commercial fishing and other human activities in the area, or designing protection strategies beyond Australian borders, in suitable deep wa
54、ter habitats. 【语篇概述】海底的珊瑚很漂亮,但却是一个非常脆弱的生态系统。这种生态系统的脆弱体现在哪里,我们该如何去保护它,本文告诉你答案。28. Why is the Great Barrier Reef mentioned in the first paragraph?A. To lead in the topic. B. To make an example. C. To provide fact. D. To make conclusion. 【解析】选A。推理判断题。根据文章内容可知,第一段提到大堡礁,是为了导入文章主题,故选A。29. What does the un
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445662.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
