河北省承德市第一中学2019-2020学年高一3月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省承德市第一中学2019-2020学年高一3月月考英语试题 WORD版含解析 河北省 承德市 第一 中学 2019 2020 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、承德一中高一直播课堂检测英语试题第一部分 语法和词汇知识(共20小题;每小题1.5分,满分30分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. Great changes _ in China in the past 20 years.A. took placeB. have taken placeC. were taken placeD. have been taken place【答案】B【解析】【分析】【详解】考查时态。句意:在过去的20年里,中国发生了巨大的变化。这种变化已经发生了并且对现在产生了影响,用现在完成时,take place“发生”
2、没有被动式。故选B项。2. Im preparing the report for tomorrows meeting. Would you please _ the radio a little?A. turn onB. turn offC. turn upD. turn down【答案】D【解析】【分析】【详解】考查动词词组辨析。句意:我在准备明天会议的报告,能请你把声音调小点吗?A. turn on打开;B. turn off关掉;C. turn up声音调大,出现;D. turn down声音调低,拒绝。根据语境,在准备明天的会议报告,收音机的声音应该调小。故选D。3. Where d
3、oes your little daughter want to go during her holiday ? She is always looking forward to _ to the Wu Yi Mountain.A. takeB. takingC. being takenD. be taken【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:你小女儿想要到哪里度假?她一直盼望被带到武夷山去度假。look forward to 是固定短语,to是介词,后加动词ing,所以排除AD,句中意思是她盼望着有人带她去Wu Yi Mountain。是被带。所以用被动语态,故选C。4. The
4、 police are offering a $ 60,000 _ for information about the killer.A. priceB. prizeC. awardD. reward【答案】D【解析】【详解】句意:警方正在悬赏一笔大的奖金征集有关抢劫的信息。A. price价格;B. prize 奖品,多指在竞赛中所赢得的奖。C. award奖品,是因优点奖励或授予的东西;D.reward报偿,酬劳,指某一个人做了一件事儿得到的报酬,回报。根据句意,是对品德高尚和勤劳的人所给与的奖励。故选D。5. _ Im well again, I can go on with my wo
5、rk.A. Even ifB. As thoughC. Ever afterD. Now that【答案】D【解析】【分析】【详解】考查状语从句。句意:既然我已经好了,我可以继续上班了。even if即使,引导让步状语从句;as though似乎,引导方式状语从句;even after甚至在以后,引导时间状语从句;now that既然,因为,引导原因状 语从句,符合句意。故D项正确。6. 9. Please _ your sister to bring the ticket for the concert.A. remindB. rememberC. warnD. Let【答案】A【解析】【详
6、解】考查动词辨析。句意:请提醒你妹妹带着音乐会的票。remind 提醒;remember 记得;warn警告;let让。let句意合适,但是let后不定接带to的不定式,remind sb. to do sth.提醒某人做某事,符合语境。所以选A。7. Although this _ sound like a simple task, great care is needed.A. mustB. mayC. shallD. should【答案】B【解析】【详解】考查情态动词。句意:尽管这可能听起来是个简单的任务,但是还是需要小心。sound like听起来,表示不肯定的推测;must一定,ma
7、y也许,shall将要,should应该,根据句意,故选B。8. _makes this shop different is that it offers more personal services .A. WhatB. WhateverC. WhoD. Whoever【答案】A【解析】【详解】考查名词性从句。句意:使这个商店不同的是它能够提供更多的个人服务。is前面的部分是一个主语从句,从句缺少主语,主语只能由代词充当,所以排除CD两项;which哪一个,带入句子,意思不通,所以排除B项,故选A。9. There is no light on- they _ be at home.A. m
8、ustntB. cantC. needntD. shouldnt【答案】B【解析】【详解】考查情态动词。句意:灯不亮他们不可能在家。mustnt表示禁止;cant表示“不可能”;neednt表示“没必要”;shouldnt表示“不应该”。根据“灯没亮”推断,他们不可能在家,是否定性推测,用cant。故选B。10. This statue was put up _ Dr. Sun Yat-sen.A. in the name ofB. by the name ofC. in place ofD. in memory of【答案】D【解析】【详解】考查固定短语辨析。句意:建立这个雕塑是为了纪念孙中
9、山先生。A.in the name of以名义;B.by the name of名叫;C.in place of代替;D.in memory of纪念。根据句意,建立雕塑是为了纪念孙中山。故选D。11.- Tom is never late for work. Why is he absent today?- Something _ to him.A. must happenB. should have happenedC. could have happenedD. must have happened【答案】D【解析】【详解】考查情态动词。句意:-Tom工作出来不迟到,今天怎么缺席了?-肯
10、定遇到什么事情了。A. must happen肯定发生(对现在的推测);B. should have happened本应该发生(而实际上没发生);C. could have happened本可以发生(而没有发生);D. must have happened一定发生了(表示对过去发生的动作的肯定性推测)。根据语境可知,Tom都没有迟到的先例,推测肯定因为事情而耽搁了,故是对过去事情很有把握的推测,故选D。【点睛】关于情态动词表推测。情态动词表示推测是其基本的用法之一,常见表推测(由弱到强)的情态动词有might, may, could, can, must。情态动词还可以用于对不同时间的推测
11、,对现在的推测,情态动词+动词原形,比如He must be at home.他肯定在家。对过去的推测,情态动词+have done,比如She might have been ill yesterday.她昨天也许生病了。对正在进行的推测,情态动词+be doing,比如they must be having a party now。他们此时此刻肯定在开派对。因此,当遇到情态动词时,需要结合语境,判断其用法。12. 16He is heavily _ now, so he cant pay for a new house.A. out of debtB. get into debtC. in
12、 debtD. get out of debt【答案】C【解析】【详解】考查固定短语辨析。句意:现在他负债累累,因此他不可能买新房子。A“还清债务”;B“欠债”,强调动作;C“欠债”,强调状态;D“还债”,强调动作。句子的谓语是is,后不能在跟动词原形,排除B、D;根据句意“因此他不能买新房子”可知,“他”还欠的有债。故选C。13. Im _ a diet, since I put _ weight easily.A. in; onB. on; inC. in; inD. on; on【答案】D【解析】【分析】【详解】考查介词词义辨析。句意:由于我很容易长胖,我现在在节食。第一空填on,be
13、on a diet在节食,第二空填on,put on weight增加体重,根据句意,故选D。14. 19_ your advice, Im sure to consider it and give you reply in time.A. In spite ofB. But forC. Because ofD. As for【答案】D【解析】【详解】考查短语辨析。句意:关于你建议,我肯定会考虑及时给你回答。In spite of 尽管,But for 要不是,Because of 因为,As for 关于,根据句意,所以选D。15. 20We met _ and have become go
14、od friends since then.A. by mistakeB. by accidentC. by ourselvesD. by the way【答案】B【解析】【详解】考查短语辨析。句意:我们偶然遇见了从那时起我们成了好朋友。by mistake“错误地”, 由于疏忽所犯得的错误,by accident 偶然的,by ourselves 靠我们自己,by the way 顺便说,根据句意,偶然相遇,自从那时起,成为好朋友,所以选B。16. What do you think of their marriage? _, if I were Kate, I would not marr
15、y him.A. Generally speakingB. I have no ideaC. To be honestD. To my surprise【答案】C【解析】【分析】【详解】考查固定短语。句意:-你认为他们的婚姻怎样?说句实在话,如果我是凯特,我将不和他结婚。A. Generally speaking一般说来; B. I have no idea我不知道;C. To be honest说句实在话; D. To my surprise令我吃惊的是。下文是与现在事实相反,故C项符合句意,故选C。17. Are you worried about his safety?Only _.A.
16、 graduallyB. broadlyC. slightlyD. extremely【答案】C【解析】【分析】【详解】考查副词词义辨析。句意:-你对他的安全担心吗:-只有一点。A. gradually 逐渐地;B.broadly宽阔的;C.slightly 稍微;D.extremely非常,根据句意,故选C。18.-It _Jack who is at the gate of the library.-It _him. I saw him off at the railway station just an hour ago.A. can be; cant beB. must be; can
17、t beC. can be; must have beenD. must be; cant have been【答案】B【解析】【详解】考查情态动词。句意:在图书馆门口的一定是Jack。不可能是他。我一小时前刚送他到火车站。must be表示肯定的推测,表示“一定是”;cant be表示否定的推测,表示“不可能是”。根据后文回答I saw him off at the railway station just an hour ago.可知回答的是“不可能是Jack”,第二空为否定的推测;由此可推知第一空指的是“在图书馆门口的一定是Jack”,为肯定的推测。故选B。19.I dont think
18、 _ a good decision to give him the job since he has no experience at all.A. itB. thatC. thisD. these【答案】A【解析】【详解】考查it的用法。句意:我认为把这个工作给他不是个好决定,因为他一点经验都没有。此处为it做think的形式宾语,后文不定式为真正宾语。故选A。【点睛】it作形式宾语的用法。当不定式(短语)、动名词(短语)或从句在某个句子中作宾语时,为保持句子结构平衡,避免句式结构的混乱,常用it作形式宾语,而将真正的宾语放在句尾。此时it仍只起先行引导作用,本身无词义。其基本结构为“动词
19、+it+宾语补足语+不定式(动名词或从句)”。 当不定式(短语)、动名词(短语)或从句在复合宾语结构中作某些动词的宾语时(如think, make, find, consider, feel, suppose等);基本句式结构一、动词+ it + that-从句。如:(1)sb. find/ believe/ think/ feel/ consider/ make + it +n +to do/that从句,如:I take it (that) he will come on time. 我认为他会准时来的。He makes it a rule never to borrow money.他立
20、志决不向别人借钱。I think it no need talking about it with them.我认为没必要跟他们谈。(2)sb. find/think/make + it + adj. + to do sth/that 从句(宾语从句)如:I dont feel it difficult to understand the Special English.我觉得理解英语特别节目并不难。I find it interesting to learn English.二、动词 + prep. + it + that-从句。如:I cant answer for it that he
21、will come. 我不能保证他会来。You may rely on it that hell come to meet you. 你放心,他会来接你的。You may depend on it that we shall always help you.尽管放心,我们会随时帮你的。说明:能用于此结构的动词不多,常见的有see to, look to, insist on, stick to, depend on, answer for 等。注意: that引导的宾语从句不能直接作介词的宾语三、动词 + it + 介词短语+ that-从句。如:We owe it to you that t
22、here wasnt a serious accident.多亏了你才没有发生严重事故。I took it for granted that he would help us. 我认为他会帮助我们的。注意:由及物动词与介词组成的固定搭配中,宾语从句若作该动词的宾语时,须借用it。常见的有take it for granted, bring it to sbs attention, owe it to sb 等。20.The population of China is _than that of America.A. larger five timesB. five times largerC
23、. five times asD. as five times【答案】B【解析】【详解】考查倍数的表达。句意:中国的人口是美国的五倍。此处考查用time表示倍数,结构为“ times形容词/副词的比较级than ”,故选B。【点睛】用times表示倍数一般限于包括基数在内三倍或三倍以上的数。表示两倍的数,一般用twice。其句式有:(1)“ times形容词/副词的比较级than ”。例如:uLine AB isthree times longer thanline CD.线段AB比(线段)CD长三倍。uThis hall isfive times bigger thanour classro
24、om.这个大厅比我们的教室大五倍。(2)“ times+ as+形容词/副词的原级as”。例如:uThis table isthree times as long asthat one.这张桌子是那张桌子的三倍长。uThis dictionary isfive times as thick asthe one you borrowed from the library.这本词典的厚度是你从图书馆借的那本(厚度)的五倍。(3)“ times+ the+名词(如:size,height,weight,length,width等)of ”。例如:uThe earth is49 times the s
25、ize ofthe moon.地球的体积是月球的49倍。uThis river isthree times the depth ofthat one.这条河是那条河的三倍深。(4)“ times + more名词than ”。例如:uHe earnsfive times more money thanhe did ten years ago.他现在挣的钱比十年前挣的多5倍。uThere aretwice more studentsin our classthanin theirs.我们班的学生人数比他们班多两倍。(5)“ times +as many(或much)名词as ”。例如:uWeve
26、 producedtwice as much cottonthis yearas(we did)ten years ago.今年我们生产的棉花比十年前多了一倍。(汉语中的多一倍实际上也指两倍一样多。)uHe has gotthree times as many books ashis sister.他拥有的书的数量是他妹妹的3倍。(6)“ times + what从句”。例如:uThe length of the road isfour times whatit was three years ago.这条路的长度是三年前的4倍。uThe price of the meat istwice w
27、hatit was last year.肉价是去年的两倍。(7)“ times + that of +被比较对象”。例如:uIn this workshop the output of July was3.5 times that ofJanuary.这个车间七月份的产量是1月份的3.5倍。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AConfidence in Maths, Confidence for Life.Changing Lives Through
28、Maths!Mathnasium of North Oxford, your neighbourhood maths-only learning centre!We help children aged 13 18 understand maths in a special way. Our way of teaching children maths, the Mathnasium Method, has changed the way students learn maths for over a decade across 800 + centres worldwide: We know
29、 how to teach your child maths.Our specially trained maths teachers will teach your child how to understand maths in a special settingour unique approach enables us to effectively explain maths concepts (概念)well and lend a helping hand to every student. Our teachers create a caring, encouraging envi
30、ronment that helps your child catch up, keep up and get ahead in their maths learning. We find exactly your child s learning needs, meet them where they are and take them where they need to go.At Mathnasium we use our unique assessment process (评估过程)to determine exactly what each child knows and wha
31、t they need to learn. Next, we design an individual(单独的)learning plan for each student. It doesn t stop thereour teachers continually check progress along the way to make sure students truly understand the concepts weve taught. Students learn maths at their own speed and according to their own level
32、. They will see obvious changes in attitude, confidence and school progress.About Our CentreSince its opening on 8 September this year, Mathnasium of North Oxford has been offering maths instruction and homework help to students in the community. You can find us at 18 South Parade, Summertown, North
33、 Oxford 0X2 7JLCall at 01865 855968 or e-mail to mathnasium. co. uk.Hours of InstructionWeekdays: 3 : 30PM - 7 : 30PMWeekends: 9 : 00AM 一 5 : 00PMClick (点击)here to find out if Mathnasium is right for your child.21. Whom does Mathnasium of North Oxford teach maths?A. Teenagers.B. Adults.C. Babies.D.
34、Graduates.22. What is special about Mathnasium of North Oxford?A. Its large-sized classes.B. Its location.C. Its individual teaching.D. Its school environment.23. Mathnasium of North Oxford is open on the morning of _.A. MondaysB. TuesdaysC. ThursdaysD. Saturdays24. Where can you find the ad?A. In t
35、he newspaper.B. On the poster.C. On the Internet.D. Over the radio.【答案】21. A 22. C 23. D 24. C【解析】【分析】本文为说明文。主要介绍了北牛津大学的数学学院针对青少年进行的培训广告。【21题详解】细节理解题。根据第二段的第一句“We help children aged 13 - 18 understand maths”可知,这所培训机构招生的对象是青少年。故选A。【22题详解】推理判断题。根据后半部分中的“design an individual(单独的) learning plan for each
36、 student”及“Students learn maths at their own speed and according to their own level.”等信息可以判断,该机构的特点是“它的个性化教学”。故选C。【23题详解】细节理解题。根据倒数第二句“Weekends: 9: 00 AM - 5: 00 PM”可知,这所培训机构在周末上午正常开放。故选D。【24题详解】推理判断题。根据最后一句中的“Click(点击) here”可知,这是一则网上广告。故选C。【点睛】推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,
37、正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据。如如第2小题属于推理判断题,根据后半部分中的“design an individual learning plan for each student”及“Students learn maths at their own speed and according to their own level.”等信息可以判断,该机构的特点是“它的个性化教学”。从而得出正确答案C。第4小
38、题,根据最后一句中的“Click(点击) here”可知,这是一则网上广告。故选C。推理判断题要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。BEnglish author, Richard Savage, was once living in London in great poverty(贫穷). In order to earn a little money, he had written the story of his life, but not many copies of the book had been sold in th
39、e shop, and Savage was living from hand to mouth. As a result of his lack(缺乏) of food, he became very ill, but after a time, because of the skill of the doctor who had looked after him, he got well again. After a week or two, the doctor sent a bill to Savage for his visits, but poor Savage hadnt any
40、 money and couldnt pay it. The doctor waited for another month and sent the bill again. But still no money came. After several weeks he sent it to him again asking for his money. In the end he came to Savages house and asked him for payment, saying to Savage, “You know you owe your life to me and I
41、expected some gratitude(=thanks) from you.”“I agree,” said Savage, “that I owe my life to you, and to prove to you that I am not ungrateful for your work, I will give my life to you.” With these words he handed to him two copies entitled(=named), The Life of Richard Saves.25. The best title for this
42、 text should be _.A. A Life for a LifeB. A Skilled DoctorC. A Poor English WriterD. The Life of Richard Savage26. By saying “Savage was living from hand to mouth”, the author means that _.A. Savage was very poor and illB. Savage lived a very poor lifeC. Savage had clothes to wear and food to eatD. S
43、avage had no money to buy clothes and food27. The writer wrote this story just to tell us _.A. a funny storyB. an unhappy storyC. a poor storyD. an ungrateful story28. What ending can we infer from the story?A. Savage paid the bill with his life.B. Savage didnt owe the doctor his life.C. The doctor
44、was grateful for the books.D. The doctor had to accept the two books.【答案】25. A 26. B 27. A 28. D【解析】这是一篇记叙文。讲述了英国作家理查德萨维奇,曾经穷困潦倒,饿病了。医生给他看好了病他却没有诊疗费。不得已,那自己写的书送给医生2本,还开玩笑说把自己的命给了医生,因为书的名字就叫Richard Savage的生平。【25题详解】主旨大意题。根据最后一段中I owe my life to you, and to prove to you that I am not ungrateful for yo
45、ur work, I will give my life to you.可知我欠你一条命,为了向你证明我对你的工作没有忘恩负义,我愿意把我的命给你。故A选项“以命抵命”最能点题而不失幽默。故选A。【26题详解】句意猜测题。根据上文English author, Richard Savage, was once living in London in great poverty. In order to earn a little money, he had written the story of his life, but not many copies of the book had be
46、en sold in the shop可知英国作家Richard Savage一度在伦敦过着贫困潦倒的生活。为了赚一点钱,他写了他的生平故事,但这本书在书店里没有卖出几本。由此可知,作者说“Savage was living from hand to mouth”,意思是Savage过着非常贫困的生活。故选B。【27题详解】推理判断题。根据文章内容讲述了英国作家Richard Savage贫困潦倒,连医生的药费都无力支付的故事。有一天当医生再次问他要医药费时,他把自己写的一本书给了医生。由此可推知,作者写这个故事只是为了告诉我们一个有趣的故事。故选A。【28题详解】推理判断题。根据最后一句Th
47、e Life of Richard Saves.可知此处用书名暗示了故事的结局,“Richard的命被救了”。由此可推知,故事的最后医生不得不接受了这两本书。故选D。CBrazil is the greatest football nation in the world. There are 170 million Brazilians. How many of them are football fans? 100 million! All of them think that they know all about football. This makes life very diffic
48、ult for the Brazilian team managers. When things go bad for the Brazilian team, the newspapers would demand that the team manager should leave his job. “If we win, they put me in heaven,” a manager once said. “If we lose, they put me in hell (地狱).”You cant escape football in Brazil. There are footba
49、ll matches on every street and beach. On television, the results of football matches come before the main news programs. There are six television channels (频道) in Rio de Janeiro. On Sundays each channel shows a different football match.Brazil is not the richest country in the world, but the governme
50、nt spends lots of money on football. It cost more than one billion pounds to prepare for the 1978 World Cup. Thats 10 pounds for every Brazilian man, woman, and child. And many Brazilians dont earn as much as 10 pounds a week. Is it worth it?“Brazil must have a great football team,” says one journal
51、ist. “If it costs one billion pounds, thats all right. If the government doesnt give us a good team, then it will become unpopular. Football is more than a game in Brazil.”Football is more than a game in Brazil. This is certainly true in its largest city, San Paulo. The most popular team is Corinthi
52、ans. Corinthians fans are the most loyal and emotional in Brazil. When Corinthians win, production in the Sao Paulo car factories increases by fifteen per cent. When they lose, it drops. At one time Corinthians won the national championship for the first time. For four days fans danced and sang in t
53、he streets.Why are people so loyal to one football team? What makes a football fan? One man says, “Without Corinthians my life would be sad. Corinthians bring some joy and excitement into my life. We all need that, dont we?”29. In paragraph 1, what the manager said means _.A. he is respected by news
54、papersB. he will probably be killed by fansC. he is judged on his teams resultsD. its difficult for him to get good scores30. All the following statements about the Brazilians and football are true EXCEPT _.A. all the Brazilians know all about footballB. football has an influence on politics(政治) in
55、BrazilC. the Brazilians spend a lot of money on footballD. Corinthians fans are always supporting their team31. Some people danced and sang in the streets for four days in Sao Paulo because _.A. production in the Sao Paulo car factories increasedB. Corinthians won a national football championshipC.
56、Corinthians won the World CupD. the newspapers put a team manager in heaven【答案】29. C 30. A 31. B【解析】这是一篇说明文。主要介绍了巴西是世界上最伟大的足球国家。在巴西,你无法逃避足球。每条街道和海滩上都有足球比赛,政府和人们也投入了许多钱。在巴西,足球不仅仅是一项运动。在巴西最受欢迎的球队是Corinthians。【29题详解】推理判断题。根据第一段中When things go bad for the Brazilian team, the newspapers would demand that
57、 the team manager should leave his job. “If we win, they put me in heaven,” a manager once said. “If we lose, they put me in hell.”可知当巴西队的情况变得糟糕时,报纸就会要求球队经理辞职。“如果我们赢了,他们会把我送上天堂,”一位经理曾经说过。“如果我们输了,他们会让我下地狱。”由此可知,经理所说的意思是根据团队的结果来评判他。故选C。【30题详解】细节理解题。根据第三段中Brazil is not the richest country in the world,
58、 but the government spends lots of money on football.(巴西不是世界上最富有的国家,但政府在足球上花了很多钱)可知足球对巴西的政治有影响;以及第三段中It cost more than one billion pounds to prepare for the 1978 World Cup. Thats 10 pounds for every Brazilian man, woman, and child. And many Brazilians dont earn as much as 10 pounds a week.(准备1978年的世
59、界杯花费了超过10亿英镑。每个巴西男人、女人和孩子10英镑。而且很多巴西人一周挣的钱还不到10英镑)可知巴西人在足球上花了很多钱;根据倒数第二段中Corinthians fans are the most loyal and emotional in Brazil.(Corinthians的球迷是巴西最忠诚、最情绪化的)可知Corinthians的球迷总是支持他们的球队。由此可知,B、C、和D文章均有提到,为正确表述,除了A选项“所有的巴西人都知道足球”文章没有提到。故选A。【31题详解】推理判断题。根据倒数第二段中At one time Corinthians won the nationa
60、l championship for the first time.可知有一次Corinthians第一次获得了全国冠军。由此可知,一些人在圣保罗的街道上又唱又跳了四天,因为Corinthians赢得了全国足球冠军。故选B。DA Kenyan teacher who gave away . most of his monthly salary (工资)to poor people has won a $1 -million Global Teacher Prize.In 2016, Peter Tabichi came to Keriko Mixed Day Secondary School,
61、 a public school, in a faraway Kenya s Rift Valley. The school had just a single computer and had problems connecting to the Internet. It had no library or laboratory, as well. To make matters worse, the students came from poor families where basics like food and clothing were hard to come by. While
62、 these difficulties would have caused most people to leave quickly, Tabichi stayed.Realizing that starving kids make for poor students, the teacher began using as much as 80 percent of his monthly salary to buy food and learning objects for them. He set up a science club to get kids interested in th
63、e topic. “Our laboratory does not have everything, but I encourage them to think wider and use what we can get locally. ”Tabichi and other four teachers regularly visit low-achieving, at-risk, students at their homes to provide one- on-one help and to understand the difficulties these children face
64、daily. Tabichi also encourages parents to allow girls to continue their high-school education.Tabichis efforts have made a difference. School registration (注册)has more than doubled to almost 400 now since he came . In 2017, 16 of the 59 graduating students went to college, while in 2018, the number
65、rose to 26. In 2017 , five students qualified(有资格)for the Intel ISEF (International Science and Engineering Fair). This year, two other students will compete in the 2019 Intel ISEF to be held in Phoenix, Arizona.The teacher, however, owes his success to his students, saying,I am only here because of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-517664.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021部编版四年级语文上册12.盘古开天地生字课件.pptx
