2022版新高考英语一轮总复习提能练(三十二) 选修7 UNIT 2 ROBOTS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练三十二选修7UNIT 2ROBOTS WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 三十二 选修 UNIT ROBOTS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(三十二)选修7Unit 2Robots.阅读理解A(2020河北省高三年级名校联考)In elementary school,Glenn Cameron was very aware of the challenges faced by his friend,Roger,who had lost a hand.Now he has built an artificial helper for him.The robotic hand is called “Dexi”Each of its fingers can move independently.The strength and
2、 speed of the hands“muscles” can be controlled.Hes also created a digital version of this hand,which responds on a computer screen.Through a special headset,the system takes electrical signals from a human brain,sends them to a computer,and then the computer “ tells” the hand what to do.For example,
3、to make the hand close,you “see” a fist in your head.In fact,Camerons first robotic hand was 3D printed online.Realizing the hand was too limited,he decided to build his own.It was quite a challenge,but his new version was better.It was also cheap,compared to many other robotic hand projects.Cameron
4、 says designing and building the hand was hard,but he went on.Then came the one Roger is using.Cameron is working on a hand that can actually be used by a person whos lost a hand at present.He says the new hand will be simpler,because there wont be as much space.To make up for this,hes adding a mini
5、 camera and trying to make the hand smarter.Cameron encourages young people who think they might want to do something demanding and similar,“ You just begin working towards it.Take one little step at a time,purposeful and steadfast,sooner or later youre going to get to the place you long for.”语篇解读在小
6、学的时候,Glenn Cameron看到朋友缺少一只手,内心很受触动,他现在已经制造出了可以由人脑控制的机械手来帮助朋友。1Which version of the artificial hand does Dexi belong to?AThe first. BThe second.CThe third. DThe fourth.C考查推理判断。Dexi出现在第二段,但本题要结合上下文内容来推理才能得到答案。根据第一段的尾句和第二段的开头可知,Dexi是Roger现在使用的机械手版本。第三段谈到Cameron制作的第一个机械手是3D打印出来的,但他不满意。于是,他花费时间制造了第二个版本的机
7、械手,这个版本比第一个要好。但他继续研发,于是便有了第三代机械手Roger现在使用的Dexi。2How could a user of the digital version of Dexi control the robotic hand?ABy operating the computer.BBy thinking.CBy sending electrical signals to the hand.DBy speaking.B考查细节理解。根据第二段的“Through a special headset.For example,to make the hand close,you see
8、 a fist in your head”可知,Dexi的数字版本通过特殊的头部装置,收集大脑发出的电子信号并发送给电脑,电脑“告诉”机械手要做什么。比如,为了把手握起来,你可以在你的脑海中“看到”一个拳头。由此可推知,这个版本的机械手的使用者可以通过“想”来操作机械手。3Which saying do Camerons words convey?AWell begun is half done.BThe longest journey begins with the first step.CAll things are difficult before they are easy.DNoth
9、ing is impossible to a willing heart.D考查推理判断。最后一段谈到Cameron鼓励那些想做类似的费力的事情的年轻人:只要开始朝着它努力,一步一个脚印,坚定信念,迟早你会到达想去的地方,即实现目标。D项“Nothing is impossible to a willing heart”“有志者,事竟成”与他的话所表达的意思一致。4What is the text mainly about?ACamerons braincontrolled robotic hands.BCamerons story of success.CThe latest designs
10、 of artificial intelligence hands.DA robotic helper for the disabled.A考查主旨大意。全文主要谈了Cameron为帮助失去手的人设计和制造的机械手,故选A项。B(2021武汉市部分学校质量检测)Never play games with a bot(robot)it will find a way to cheat if it can.A team from OpenAI,an artificial intelligence lab in San Francisco,has developed artificially int
11、elligent bots that taught themselves to cooperate by playing hideandseek.The bots also learned how to use basic tools to help win.Bowen Baker at OpenAI and his colleagues wanted to see if the teambased dynamics of the OpenAI Five could be used to produce skills that could one day be useful to humans
12、.The researchers set their bots loose in a simulated(模拟的) environment filled with fixed walls,movable boxes and ladders,and left them to play team games of hideandseek.The bots each had their own view of the world and couldnt communicate with each other directly.At first,the hiders simply ran away.B
13、ut they soon worked out that the quickest way to stop the seekers was to find objects in the environment to hide themselves from view.The seekers learned that they could move boxes around and use them to climb over walls.The bots then discovered that being a teamplayerpassing objects to each other o
14、r cooperating on a hideoutwas the quickest way to win.But the real surprise came when the bots started making use of problems or faults.Seekers found that if they pushed a ladder towards a wall,they could launch themselves into the air and spot hiders from above.Hiders found that they could get rid
15、of the ladders by pushing them aside.It shows that AI bots are able to find solutions that humans miss,says Baker.“Maybe theyll even be able to solve problems that humans dont yet know how to.”However,it is a large leap(跳跃) from virtual hideandseek to real problemsolving.“The main limitation is that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550449.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高中英语人教版备课资料包:必修3 UNIT 1课件 WARMING UP .ppt
