分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价7 必修第二册 UNIT 1 CULTURAL HERITAGE WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:550575
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价7 必修第二册 UNIT CULTURAL HERITAGE WORD版含解析 2022 新高
    资源描述:

    1、课时质量评价(七)必修第二册UNIT 1CULTURAL HERITAGEA组基础巩固. 语法填空AListed as a World Cultural Heritage in 2008, tulou or earthen buildings are unique rural dwellings (住宅) in the 1. _ (mountain) area in east Chinas Fujian Province. The buildings 2. _ (appear) in the Song and Yuan dynasties, and took 3. _ (they) curre

    2、nt shapes in the Ming and Qing dynasties. Some of the Hakka and Hoklo people still live in the tulou. The buildings were 4. _ (original) for Hakka families to live together and defend 5. _ the invaders. They evolved from local mountain camps, most of 6. _ took a circular structure. Most of the earth

    3、en buildings have been developed since it was put on the List, and the number of tourists 7. _ (rise) dramatically. Lin Jianwen is currently the sixth generation owner of Zhencheng Building 8. _ (build) in 1912. Lin went back home and inherited the building, turning it into a homestay hotel. In peak

    4、 time, there are 200 people from 27 families 9. _ (live) in it. He runs 10. _ business with his family and takes good care of the visitors. Welcoming tourists from all over the world makes Lins life more colourful in the village.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了在2008年被收录到世界文化遗产的福建土楼。1. mountainous考查形容词。分析句子可知,ar

    5、ea为名词,修饰名词要用形容词形式,故填mountainous。2. appeared考查时态。讲述过去发生的事情要用一般过去时。 3. their考查代词。下文的“current shapes”为名词短语,要用形容词性物主代词修饰。4. originally考查副词。所填的词修饰动词“live”和“defend”,所以用副词形式,故填originally。 5. against考查固定搭配。句意:这些建筑最初是为了客家人的共同居住和抵御侵略者而建造的。defend against意为“保卫;抵抗;抵御;防御”。6. which考查定语从句。分析句子结构可知,此句为“of关系代词” 引导的非限

    6、制性定语从句,先行词是camps,关系词在从句中作of的宾语,故填which。 7. has risen考查时态。主语是“the number of名词复数形式”时,谓语动词要用第三人称单数形式,结合时间状语“since it was put on the List”可知,此处要用现在完成时。8. built考查非谓语动词。Zhencheng Building和build之间是逻辑上的动宾关系,故用过去分词作后置定语。 9. living考查非谓语动词。现在分词修饰主动的、正在进行的动作,这里相当于who are living,故填living。10. the考查冠词。此处用the busin

    7、ess代指上文的homestay hotel。故填the。BNear the town of Montignac in Southern France, visitors can find some of the most beautiful cave paintings in the world the Lascaux Cave Paintings (拉斯科洞窟壁画)The history of these paintings is very interesting. Most caves are formed 1. _ nature under the ground, but some h

    8、ave entrances people can find. Thats just what happened one day in 1940. Four boys were taking 2. _ walk in the woods near Montignac. As they walked along, one of them noticed an unusual rock. 3. _ they got closer, they found it wasnt a rock but an opening in the ground. This opening led to a cave,

    9、so they decided to have a look around it. The walls of the cave 4. _ (cover) with ancient art. The boys didnt know it, but the cave was the find of the century! Over the years, many historians and artists came to study the art. They wanted to understand who painted the pictures and 5. _ they might m

    10、ean. They soon realised some of the art indicated animals that were on Earth a long time ago. Many of the pictures also showed people 6. _ (follow) animals and trying to kill them for food. In the end, historians agreed that this was likely to be the art of a civilisation that existed over 15,000 ye

    11、ars ago.By 1950, over a thousand people from all over the world were visiting the cave every day. But by 1955, the paintings were beginning to become difficult 7. _ (see). Many people were passing through the cave, so the paintings were losing their colour. 8. _ (sad), people can no longer visit the

    12、 cave. However, another set of cave paintings has been created. These 9. _ (painting) look exactly the same as the Lascaux Cave Paintings. People 10. _ (make) the paintings so that everyone can still learn about this great ancient civilisation.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了法国南部蒙提涅克镇附近的一些世界上最美的洞窟壁画拉斯科洞窟壁画。1. b

    13、y考查固定搭配。根据语境可知,此处表示“被”,所以填by。2. a考查冠词。take a walk“散步”。3. When/As考查连词。句意:当他们走近时,才发现那是个地洞而不是岩石。此处是时间状语从句,所以填When/As。4. were covered考查时态和语态。墙壁被画所覆盖,而且发生在过去,所以用一般过去时的被动语态。5. what考查名词性从句。understand是及物动词,后面的句子是两个并列的宾语从句。连接词在从句中作宾语,所以填what。6. (were) following考查非谓语动词。此处填following和后面trying并列。也可看作是从句,用过去进行时。7

    14、. to see考查非谓语动词。此处符合be/become形容词to do结构。所以用动词不定式。8. Sadly考查副词。所填的词修饰整个句子,应该用副词。9. paintings考查名词复数。painting是可数名词,根据前面的these可知要用复数形式。10. (have) made考查时态。仿制壁画是过去的事情,所以用一般过去时。因为已经对现在产生了影响,所以还可以考虑现在完成时。. 根据提示补全句子1. 正如报告所显示的,在过去的两个月里,这个城市的空气质量已有所改善。(as)The air quality in the city, as_is_shown_in_the_repor

    15、t, has improved over the past two months.2. 自然资源有限,我们应采取行动保护资源不被浪费。(preserve)With the limited natural resources, we should take action to preserve_them_ from_being_wasted.3. 工人们不仅想增加工资,而且还想减少工作时间。Not_only_do_the_workers_want_to_increase_their_pay,but they also want to reduce working hours.4. 据说这个有导演

    16、天赋的男人是一个著名的导演。(it作形式主语)It_is_said_that the man, who has a gift for directing films, is a famous director.5. 参加英语演讲比赛是学习英语的一种很有帮助的方法。(take part in)Taking_part_in_the_English_speech_competition is a helpful way to learn English.B组能力提升. 阅读理解AWelcome to Windsor Castle, the oldest and largest occupied ca

    17、stle in the world. Windsor is one of the official residences (住所) of the Queen, who sometimes stays here. Audio toursFree audio tours are available on leaving the Admission Centre at the start of your visit. There is a descriptive audio tour for blind and poorsighted visitors. Guided toursVisitors c

    18、an explore the history of the Castle through a tour of the Precincts with an expert guide. Tours depart at regular intervals throughout the day from the Courtyard and finish at the entrance to the State Apartments. Visitors with childrenFor those visiting with children, a special family tour and var

    19、ious activities are offered during school holidays and at weekends. Please note that, for safe reasons, pushchairs are not permitted in the State Apartments. However, baby carriers are available to borrow. St Georges Chapel (小教堂)Visitors arriving at the Castle after 15: 00 from March to October are

    20、advised to visit St Georges Chapel first before it closes. ShoppingShops offer a wide range of souvenirs designed for the Royal Collection, including books, postcards, china, jewellery, and childrens toys. Please ask at the Middle Ward shop about our home delivery service. Refreshments (点心)Bottled w

    21、ater can be purchased from the Courtyard and Middle Ward shops. From April to September ice cream is also available. Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town may obtain reentry permits from the castle shops. Eating and drinking are not permitted in the State Apartments or St

    22、 Georges Chapel. Photography and mobile phonesNoncommercial photography and filming are welcomed in the Castle. Photography, video recording and filming are not permitted inside the State Apartments or St Georges Chapel in consideration of other visitors. SecurityAs Windsor Castle is a working royal

    23、 palace, visitors and their belongings should get through airportstyle security checks. For safety and security reasons a oneway system operates along the visitor route. 1. What is specially offered to visitors with kids? A. A free toy.B. A pushchair. C. A baby carrier. D. A security guard. 2. Who m

    24、ay get reentry permits? A. Visitors buying gifts in the castle shops. B. Visitors wishing to eat outside the Castle. C. Visitors buying water from the Courtyard. D. Visitors eating outside St Georges Chapel. 3. What type of writing is this passage? A. A notice.B. An advertisement. C. A tour review.D

    25、. An official report. 【语篇解读】本文是一则广告。文章介绍了世界上历史最悠久、规模最大的尚在使用的城堡温莎城堡。文中从旅程、购物、安保等方面介绍了来温莎城堡旅游的相关细节。1. C细节理解题。根据Visitors with children部分中的“baby carriers are available to borrow”可以得知带婴幼儿的游客可以借一个婴儿车。故选C。2. B细节理解题。根据Refreshments (点心)部分中的“Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town ma

    26、y obtain the reentry permits from the castle shops.”可知,想要在城堡外面就餐的人可以获得再次进入城堡的权利。故选B。3. B推理判断题。根据文中以黑体、大写等方式加以提示的购物、就餐等文字判断,材料是一则广告。故选B。B(2020山东青岛4月模拟)Hybrid cars are cars that run on both petrol and electricity. They each have a small standard petrol engine and a battery and an electric motor to pro

    27、vide electrical power.There are some differences between different models of hybrid cars, but the general principle is that the car runs on petrol, and the electric motor kicks in when additional power is required, for example when going uphill or accelerating. In some hybrid cars the petrol engine

    28、turns itself off when not needed, for example when the car has stopped at traffic lights, keeping only the electric engine running.Conventional cars have large engines to cope with driving uphill and accelerating. Most of the time, this high engine capacity is not needed, but the engine continues bu

    29、rning up fuel. Hybrid cars have much smaller petrol engines,boosted by electric motors when needed, so they use less petrol. Hybrid cars are also lighter and aerodynamically (空气动力学地) designed for greater fuel efficiency.Another way that fuel consumption is cut is by a system of “regenerative braking

    30、 (刹车)”. The electric motor is used to slow down the car, rather than conventional brakes. The energy produced by the slowing car is transformed into electrical power, which is automatically stored in the battery. In effect, the battery recharges when you brake. In conventional cars the energy produc

    31、ed when the cars are braking is wasted.Car manufacturers and engineers have been experimenting with electric and hybrid cars since the late 19th century. In 1898 Ferdinand Porsche built an experimental hybrid car that used both an internal burning engine and electric motors. The first massproduced h

    32、ybrid car, the Toyota Prius, came out in Japan at the end of 1997. However, hybrid cars became available in the USA only in 1999, when the Honda Insight went on sale.As they use less fuel, hybrid cars are cheaper to run. There are also many initiatives in place to encourage people to buy them. In so

    33、me countries, hybrid car owners pay a lower rate of tax, and dont have to pay on certain toll roads (收费公路). In some cities around the world, hybrid cars are allowed to park for free.4. What can we learn from Paragraph 2?A. Hybrid cars dont need petrol any more.B. The petrol engine and the electric m

    34、otor work all the way.C. Hybrid cars mainly depend on electrical power to run.D. Some hybrid car petrol engines will quit when unnecessary.5. Which is NOT the reason why hybrid cars consume less energy?A. Smaller petrol engines.B. Scientific design.C. Conventional brakes.D. Energy storage.6. What ca

    35、n we infer from the last paragraph?A. Hybrid cars are cheaper to buy.B. Hybrid car owners dont have to pay tax.C. Hybrid car owners dont need to pay the parking fee.D. Hybrid cars will have a bright future.7. Whats the authors purpose of writing the passage?A. To advertise hybrid cars.B. To introduc

    36、e hybrid cars.C. To compare conventional cars and hybrid cars.D. To inform the development of hybrid cars.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了混合动力汽车的工作原理、优势和发展前景。4. D细节理解题。根据第二段中的“In some hybrid cars the petrol engine turns itself off when not needed”可知,在一些混合动力汽车中,当不需要时,汽油发动机会自动关闭。故选D。5. C细节理解题。根据第四段中的“Another wa

    37、y that fuel consumption is cut is by a system . The electric motor is used to slow down the car, rather than conventional brakes.”可知,传统的刹车并不能减少能量消耗。故选C。6. D推理判断题。根据最后一段中的“cheaper to run . encourage people to buy . owners pay a lower rate of tax, and dont have to pay on certain toll roads (收费公路) . hy

    38、brid cars are allowed to park for free”可知,很多优惠政策都倾向混合动力汽车,由此可以推测,混合动力汽车前景光明。7. B写作意图题。通读全文可知,文章内容主要围绕混合动力汽车展开,介绍了它们的优势和前景等。故选B。. 完形填空Melbourne Girls College is getting rid of all dustbins and asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste.Starting next Monday

    39、, the college will gradually 1 all the rubbish bins in five weeks in classrooms and the yard, 2 1,400 students and 140 staff to find their own home for chip packets and juice boxes. Volunteer students will 3 daily noncompulsory food inspections in which children bringing “zero waste” lunch boxes wil

    40、l be 4 . Students using only 5 packaging will receive a token (礼券) to win prizes such as KeepCups.The rubbish that students take home may still go to landfills(废物填埋场)via their home bins, 6 the new policy will help persuade 7 to buy fewer packaged items and reuse containers. Most issues around carryi

    41、ng rubbish home, such as smell and mess, can be solved. 8 tuna (金枪鱼)in a tin, for example, can 9 the schools compost (堆肥) bin and the tin can be 10 before its taken home.The college principal Karen Money acknowledges that some parents may not have the time or means to avoid 11 in singleuse packaging

    42、, “but its 12 to get as many people as we can to avoid it. We talk a lot, 13 educators, about the bad problems the world 14 ,and if we dont start putting some actions 15 that beautiful idea, then its just empty.”1. A. replaceB. washC. cleanD. remove2. A. provingB. leavingC. promisingD. allowing3. A.

    43、 receiveB. forbidC. admitD. conduct4. A. rewardedB. advisedC. changedD. protected5. A. creativeB. usualC. reusableD. plastic6. A. soB. butC. thenD. though7. A. teachersB. staffC. familiesD. classmates8. A. UneatenB. UncookedC. UncoveredD. Unbroken9. A. break downB. break throughC. get throughD. go i

    44、nto10. A. returnedB. washedC. reusedD. spared11. A. foodsB. clothesC. drinksD. tools12. A. keepingB. dreamingC. stoppingD. trying13. A. forB. toC. asD. with14. A. solvesB. showsC. facesD. follows15. A. ahead ofB. behindC. uponD. beyond【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了墨尔本女子学院正在移除所有垃圾箱,并要求学生们把垃圾带回家,以鼓励她们朝着零浪费的方向

    45、发展。1. D由上文“asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste”可知,此处指移除教室和校园内的垃圾箱。故选D。2. B句意:让1 400名学生和140名工作人员在自己家里寻找薯条袋和果汁盒。由上文内容可知,此处用leaving。故选B。3. D句意:学生志愿者每天将进行非强制性的食物检查,携带“零浪费”午餐盒的儿童将获得奖励。由下文中的“inspections”可知,此处指进行检查。故选D。4. A句意同上。由后面的“win prizes”可知,此处指奖励。故选

    46、A。5. C句意:只使用可重复使用的包装的学生将获得礼品券,如KeepCup咖啡杯。由下文“buy fewer packaged items and reuse containers”可知,此处指可重复使用的包装。故选C。6. B句意:学生带回家的垃圾仍然可以通过他们家的垃圾箱到达填埋场,但新政策将有助于说服家庭成员购买具有更少包装的物品和可重复使用容器。根据句意可知,此处两个分句之间是转折关系,应用连词but。故选B。7. C句意同上。由上文中的“take home”和“via their home bins”可知,此处指说服家庭。故选C。8. A句意:例如,罐头瓶里吃剩的金枪鱼,可以放进学

    47、校的堆肥箱,罐头瓶可以在被带回家之前清洗干净。uneaten意为“吃剩下的;未吃的”,此处为吃剩的意思。故选A。9. D句意同上。根据语境可知,此处指放进堆肥箱。故选D。10. B句意同上。由语境及常识可知,罐头里的未食用金枪鱼,放进堆肥箱后,罐头要清洗干净才能带回家。故选B。11. A由语境可知,此处指一次性包装的食品。故选A。12. D由上文中的“may not have the time or means to avoid”可知,此处指试图让尽可能多的人来避免。故选D。13. C由上文中的“The college principal”及语境可知,此处指作为教育工作者。故选C。14. C由上文中的“the bad problems the world”可知,此处用face,意为“世界面临的坏问题”。故选C。15. B由句意及语境常识可知,提出某种想法之后采取一些行动。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价7 必修第二册 UNIT 1 CULTURAL HERITAGE WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550575.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1