分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 31

类型江苏省南通市重点中学2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:559101
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:31
  • 大小:53.73KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省 南通市 重点中学 2021 2022 学年 英语 学期 期中考试 试卷 Word 解析
    资源描述:

    1、20212022学年度第二学期期中考试高二英语试题(考试时间120分钟,总分150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. At

    2、 a furniture shop.B. At a coffee bar.C. At the womans home.【答案】C【解析】原文】W: Make yourself at home. Seat yourself on the sofa, please. What about having a cup of coffee?M: Thats a good idea!2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is Mr. Thompson?A. Megs boss.B. Megs father.C. Megs doctor.【答案】A【解析】【原文】W: Hello, Mr. Th

    3、ompson. Im sorry but I cant go to work today. I feel terrible and I have to see the doctor.M: Dont worry, Meg. Rest up and Ill see you tomorrow.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the party be over?A. At 11:00 pm.B. At 10:30 pm.C. At 10:00 pm.【答案】C【解析】【原文】M: There is a party tonight at 6 oclock in the ha

    4、ll.W: What a pity! I wont come back until 7 oclock.M: It doesnt matter. The party will last 4 hours.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. Living in Austria.B. Looking for jobs.C. Preparing for a trip.【答案】C【解析】【原文】M: Im going to travel to Austria.W: Wow, fascinating! But it woul

    5、d be difficult to arrange all the things by yourself.M: You bet! I spent much time on the visa and looking for hotels but I found it challenging.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about the man?A. He will get married.B. He will study abroad.C. He will live on an island.【答案】A【解析】【原文】M: Im going to

    6、marry Helen this month.W: Im glad to hear that. Where will you spend the honeymoon?M: Well spend our honeymoon on an island abroad.W: I hope you both will be happy.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段

    7、对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who is Lisa probably?A. A shop assistant.B. The mans friend.C. Dominics mother.7. What did the man buy for his nephew last year?A. A toy soldier.B. A computer game.C. A Mickey Mouse.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】M: Thanks for coming with me to this toy shop, Lis

    8、a.W: Sure thing, Tom. I am glad to help you find a gift for your nephews birthday. He is such an adorable (可爱的) young lad (小伙子). Whats his name again? Dominic, right?M: Yeah, but he is difficult to please. You know he was not satisfied with the toy soldier I gave him on his last birthday. Anyway, Li

    9、sa, what do you think of this one?W: A computer game? But hes only five years old! How about the Mickey Mouse with the big ears on that shelf? Its funny.M: Seems good.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why is the man moving to New York?A. To enjoy the city life.B. To stay with his friends.C. To f

    10、ind a better job.9. How old is the man?A. 19 years old.B. 29 years old.C. 39 years old.【答案】8. C 9. C【解析】【原文】W: Paul, you are moving to New York?M: Yeah.W: Why?M: Because I want to change the working environment. Maybe I can find a more suitable job there.W: But you have worked here for 19 years. Do

    11、you have any friends there?M: No, but I can make friends there.W: Are you afraid of moving to such a big city, especially as you have lived in a small village for 39 years from the day you were born?M: Not really. Ill enjoy myself.W: Will you come back someday?M: Of course. I plan to come back here

    12、when I retire.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. How did the man find the apartment?A. From a newspaper.B. From the Internet.C. From a friend.11. What does the man want?A. A big kitchen.B. A big living room.C. A big bedroom.12. What will the woman probably do this Friday?A. Entertain some friend

    13、s.B. Pay the man a visit.C. Rent an apartment.【答案】10. B 11. B 12. B【解析】【原文】W: Your new apartment is great, Kevin!M: Thanks.W: Did it take you a long time to find it?M: No, I just looked online and found a few one-bedroom places that met my needs. Then I spent an afternoon visiting them with a friend

    14、.W: Wow. That sounds pretty easy. I usually look in the newspaper or on the Internet. I can find a lot of information, but it takes a while to sort through all the information.M: Yeah, I kept my search simple. I wanted a nice kitchen, a comfortable bedroom, but the most important thing was having a

    15、big living room.W: Why? So you can entertain (招待) people?M: Yeah, I love to have my friends over and cook dinner for them.W: Really? You should invite me to one of your parties sometime.M: Id love to. Are you free this Friday?W: Of course.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the man doing?

    16、A. Having an interview.B. Applying for a course.C. Organizing a summer trip.14. How long will the course run this year?A. 6 weeks.B. 7 weeks.C. 8 weeks.15. What surprised the woman last year?A. The extremely hot weather.B. The inexperienced assistants.C. The number of children attending the course.1

    17、6. What new activities will be added this year?A. Adventure sports.B. Fun programs.C. Creative classes.【答案】13. A 14. A 15. C 16. B【解析】【原文】M: Hello, everyone. We are lucky to have Molly Taylor here today. Molly is organizing an activity course for the summer holidays. Molly, this is the second year o

    18、f the course, isnt it?W: Yes. The summer course operated for the first time last year for a six-week period. We did think about making it longer this year and having a seven-week course, as two schools have eight-week holidays. But in the end we decided to keep to the same plan as last year.M: But,

    19、as I understand, last years course wasnt a complete success, was it?W: Well, we were actually very surprised by the number of people interested in the course. We didnt actually have enough assistants to look after all the children. Besides, there was such a lot of rain that we couldnt go outside as

    20、often as we wanted to.M: So, what activities can the children look forward to this year?W: Well, once again therell be artists and musicians who will lead creative classes. We also considered providing some more exciting adventure sports. But we decided not to, in the end. Instead were introducing s

    21、ome fun programs. I think itll be good fun for the children.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What color is Paulys head?A. A little blue.B. Totally green.C. Mostly red.18. Why is the speaker worried about Pauly?A. He wont survive on his own.B. He refuses to eat anything.C. He has a broken tail.19

    22、. In what season did Pauly get lost?A. Autumn.B. Winter.C. Summer.20. What does the speaker expect people to do if they hear Pauly?A. Record Paulys loud call.B. Tell him right away.C. Give Pauly something to eat.【答案】17. C 18. A 19. A 20. B【解析】【原文】M: Ive lost my pet bird. If anyone sees my bird flyin

    23、g around the neighborhood, please call me at 347-8399. Hes about ten inches high with bright green feathers. His tail has some blue feathers in it, and his head is mostly red. Hes a very nice bird, and his name is Pauly. Im very sad that he flew away. Im afraid that he wont be able to find enough to

    24、 eat, because hes not a wild bird. Also, winter is coming soon. He might die when the weather gets colder. Please help me find him! Keep your eyes and ears open! You might not see him, but you will definitely hear his loud call. If you think you might have heard him, please call me right away. Tell

    25、me where you were when you heard him, and Ill go there. I will call his name. If hes anywhere nearby, he will definitely fly back to me. I trained him since he was a very young bird, and hes my best friend!第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe National As

    26、sociation of Teachers of Singing (NATS) celebrates the art of singing through a series of competitions that are designed to showcase the talented singers or performers who are soon to be rising stars in the profession.NATSAA CompetitionThe competition takes place every other year and is open only to

    27、 NATS members and students of NATS members. Preliminary competitions (初赛) are held at the regional level, with one winner coming out from 14 NATS regions.Entry fee: $75Prizes: The winner is awarded more than $13,000; the runner-up (亚军) is awarded more than S6,000.Deadline to apply: September 13th, 2

    28、021National Music Theater CompetitionIt is seeking the best music theater soloists (独奏家), those who just need that one break to move their careers forward. Applicants must be between ages 20-28 before the application deadline.Entry fee: $90 (or a half for students of NATS members)Prizes: The winner

    29、is awarded $5,000; second prize is $2,500; third prize is $1,000.Deadline to apply: September 15th, 2021National Student AuditionsThe long-standing tradition of regional NATS Student Auditions now provides the top performers from each region with the opportunity to compete with other top artists fro

    30、m the continent.Entry fee: $75 per categoryPrizes: Prizes for 1st, 2nd and 3rd place will be $35,000.Deadline to apply: April 10th, 2021Art Song CompositionThe competition is open to any composer whose submitted work meets the official requirements and who pays the competition entry fee.Entry fee: E

    31、ach entry is $30 for professionals; $15 for full-time studentsPrizes: The winner is awarded $2,000; the runner-up is awarded $1,000.Deadline to apply: December 1st, 202121. Why does the NATS host these competitions?A. To attract NATS members.B. To benefit a lot of students.C. To find out movie stars

    32、.D. To offer a stage to gifted people22. What is special about the National Music Theater Competition?A. It sets an age limit.B. It charges no entry fee.C. It offers the biggest prize.D. It has the strictest deadline.23. Which will you take part in if you are good at creating music?A. The NATSAA Com

    33、petition.B. The Art Song Composition.C. The National Student Auditions.D. The National Music Theater Competition.【答案】21. D 22. A 23. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章是一则广告。广告中介绍了全国歌唱教师协会即将举行的一系列比赛,包括它们的时间、奖项、参赛费用、报名截止日期等。【21题详解】细节理解题。根据第一段“The National Association of Teachers of Singing (NATS) celebrates the art

    34、of singing through a series of competitions that are designed to showcase the talented singers or performers who are soon to be rising stars in the profession. (全国歌唱教师协会通过一系列比赛来庆祝歌唱艺术,这些比赛旨在展示有才华的歌手或表演者,他们很快就会成为这个行业的新星)”可知,NATS举行这些比赛的目的是给有天赋的人提供一个展示自己才华的舞台。故选D。【22题详解】细节理解题。根据National Music Theater C

    35、ompetition部分的“Applicants must be between ages 20-28 before the application deadline. (报名截止日期前年龄在20-28岁之间)”可知,National Music Theater Competition的特别之处它对申请者有年龄限制,而其他三项比赛则没有。故选A。【23题详解】细节理解题。根据Art Song Composition部分的“The competition is open to any composer whose submitted work meets the official require

    36、ments and who pays the competition entry fee. (任何作曲家提交的作品符合官方要求,并支付了比赛报名费,都可以参加比赛)”可知,Art Song Composition是为作曲家举行的。由此可知,如果擅长创作音乐,你可以参加该比赛。故选B。BIt was four oclock on a sunny spring Friday in Franklin Canyon Park, and I started my favorite post-work hike. I was charging toward the hills in the park wh

    37、en, a hundred feet into the trail, a rattlesnake(响尾蛇)struck. I must have stepped right on it. I hiked there several times a week, but I was underdressed for the hiking, not wearing clothing like pants or boots that could have protected me from a bite. After all, who would expect such a dangerous exp

    38、erience there?After the bite, my small body immediately started reacting to the toxins (毒素). I wasnt in pain at first, but I was in great fear. The near-deadly doses(剂量)of toxins worked quickly. There are only a few North American species that could deliver such a dangerous bite-either a Southern Pa

    39、cific or a Mojave Green rattlesnakebut I had come across one of them in my own backyard. I didnt know it at the time, but I had to get help fast if I was going to survive.I hadnt told anyone where Id be hiking, and even though I was on the border of a major city, the parks 200-foot hills block most

    40、telephone signals. I struggled to walk to the pavement and fell to the ground, yelling for help and fighting to stay conscious. Luckily, a car appeared within a few minutes. The passing couple pulled me into their backseat and drove through the park until we found a guard who called an ambulance.Mea

    41、nwhile, my entire body continued shutting down. Thankfully the hospital was only six miles away. Within an hour of my bite, doctors administered the correct treatment that would finally save my life.For the next three weeks, I was in the ICU. If it hadnt been for my close distance to the hospital an

    42、d my healthy heartthanks in part to those regular hikes. I wouldnt have made it.24. What can we learn from the first paragraph?A. The author had expected such an accident.B. The author had not intended to go hiking.C. The author hadnt well prepared to avoid danger.D. The author had been warned again

    43、st snakes.25. What did the author realize after the bite?A. Her telephone was lost.B. She might not survive it.C. Her family might find her.D. The toxins werent deadly.26. What does the underlined word “administered” in Paragraph 4 mean?A. Predicted.B. Applied.C. Informed.D. Ignored.27. What can be

    44、learned about the author from the text?A. She lives next to a hospital.B. She is an expert in snakebite.C. She was once trained in first aid.D. She benefits a lot from hiking.【答案】24. C 25. B 26. B 27. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的一次经历,作者一次徒步旅行时,不慎被响尾蛇攻击,最后作者凭借自己惊人的毅力获救。【24题详解】推理判断题。根据第一段“I must have

    45、stepped right on it. I hiked there several times a week, but I was underdressed for the hiking, not wearing clothing like pants or boots that could have protected me from a bite.(我肯定是踩到它了。我每周都要去那里远足几次,但是我的穿着很随便,没有穿像裤子或靴子这样可以保护我不被咬的衣服。)”可知,作者并没有做充分的准备以避免被袭。故选C。【25题详解】细节理解题。根据第二段“After the bite, my sm

    46、all body immediately started reacting to the toxins (毒素). I wasnt in pain at first, but I was in great fear. The near-deadly doses(剂量)of toxins worked quickly. (被咬后,我小小的身体立刻开始对毒素产生反应。一开始我并不感到疼痛,但我非常害怕。近乎致命剂量的毒素很快起作用了。)”以及“I didnt know it at the time, but I had to get help fast if I was going to surv

    47、ive.(我当时不知道,如果我想活下去,就必须尽快得到帮助。)”可知,作者当时觉得自己可能无法幸存了。故选B。【26题详解】词句猜测题。根据划线单词后半句“that would finally save my life. (最终救了我的命)”可知,医生实施了正确的治疗。所以划线单词administered应表示“实施、进行、用”之意。故选B。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“If it hadnt been for my close distance to the hospital and my healthy heartthanks in part to those regular h

    48、ikes. I wouldnt have made it.(如果不是因为我离医院很近,我的心脏也很健康部分原因是那些定期的远足。我不会活下来。)”可知,远足使得作者拥有健康的身体,从而帮助作者活了下来。也就是说远足对作者的健康有益。故选D。COn a recent afternoon, Sarah Levy picked up an empty pickle jar from a shelf in her store, sniffed it, and then suggested a customer fill it with soap. Theres a take-a-jar, leave-

    49、a-jar policy at Cleenland, Levys new “low-waste, no-shame” store that lets shoppers stock up on cleaning supplies using their own bottles. And as an early adopter of a new shift in American consumption habits, she has become expert at getting the pickle smell out of glass. “This is not a trend; its

    50、a rebirth of interest in reusing instead of recycling,” said Levy.As consumers seek to limit the waste they create, more local entrepreneurs like Levy are stepping in to serve them and have begun opening stores physical, mobile, and online. Boston General Store is selling a growing variety of zero-w

    51、aste decorations. Make & Mend sells secondhand arts and crafts supplies in Somervilles Bow Market.Julia Wilson, who tracks business sustainability efforts for the Nielsen research firm, says 73% of consumers are looking to shift their consumption habits to reduce their environmental impact, and she

    52、predicts that theyll spend $150 billion on sustainable goods by 2023. “It opens the door for new entrepreneurs who are thinking about things differently and upstart products and brands,” she said. Some entrepreneurs are using a “circular economy” model in which goods are delivered in strong packages

    53、 and they are sent back when theyre empty. Boston-based ThreeMain opened earlier this year selling cleaning products in reusable aluminum bottles. The most well-funded attempt, Loop, sells 100 major brands in reusable containers.Levy recognizes the difficulty involved in changing consumer habits, bu

    54、t she says the model works because shes selling necessities. And shes hopeful, as zero-waste shops have exploded abroad in Britain, Canada, and particularly in Australia, where the non-profit Plastic Free Foundation launched the Plastic Free July campaign, which has become a global phenomenon.28. Bo

    55、ston General Store and Make & Mend are mentioned to show many local companies _.A. have taken part in the low-waste campaignB. ignore their customers consumption habitsC. find it important to offer diverse productsD. have taken action to expand their business29. According to Julia Wilson, what shoul

    56、d entrepreneurs do in the future?A. Pay more attention to the quality of their goods.B. Promote new-branded goods on a regular basis.C. Make sure their goods are affordable and reusable.D. Provide sustainable goods for the market.30. What can we know from the last paragraph?A. Necessities are always

    57、 in great demand in the market.B. Non-profit organizations favor zero-waste lifestyles most.C. Levy believes zero-waste shops will be accepted worldwide.D. Countries should work together to change consumer habits.31. How does the author support his opinion in the text?A. By giving examples.B. By ana

    58、lyzing causes.C. By making comparisons.D. By making predictions.【答案】28. A 29. D 30. C 31. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了许多公司参加了低浪费的运动,这是一种出于对再利用的兴趣,文章还列举了Julia Wilson和Levy对此的看法。【28题详解】细节理解题。根据第二段“As consumers seek to limit the waste they create, more local entrepreneurs like Levy are stepping in to serve

    59、them and have begun opening stores physical, mobile, and online. Boston General Store is selling a growing variety of zero-waste decorations. Make & Mend sells secondhand arts and crafts supplies in Somervilles Bow Market.(随着消费者试图限制他们制造的垃圾,越来越多的像列维这样的本地企业家开始为他们服务,并开始开设实体店、移动店和网上店。波士顿总店正在销售越来越多种类的零浪费

    60、装饰品。 Make & Mend在萨默维尔的弓市场出售二手的工艺品)”可知,提到波士顿总店和Make & Mend,是为了表明许多当地的公司已经参加了低浪费的运动。故选A。【29题详解】细节理解题。根据第三段中“Julia Wilson, who tracks business sustainability efforts for the Nielsen research firm, says 73% of consumers are looking to shift their consumption habits to reduce their environmental impact,

    61、and she predicts that theyll spend $150 billion on sustainable goods by 2023. “It opens the door for new entrepreneurs who are thinking about things differently and upstart products and brands,” she said.(为研究公司尼尔森跟踪企业可持续发展努力的Julia Wilson表示,73%的消费者希望改变消费习惯,以减少对环境的影响。她预计,到2023年,他们将在可持续产品上花费1500亿美元。“它为

    62、那些有不同想法的新企业家以及新产品和品牌打开了大门,”她说)”可知,Julia Wilson认为,企业家未来应该为市场提供可持续的商品。故选D。【30题详解】细节理解题。根据最后一段中“And shes hopeful, as zero-waste shops have exploded abroad in Britain, Canada, and particularly in Australia, where the non-profit Plastic Free Foundation launched the Plastic Free July campaign, which has b

    63、ecome a global phenomenon.(她充满希望,因为零垃圾商店在英国、加拿大、尤其是澳大利亚蓬勃发展。在澳大利亚,非营利组织“无塑料基金会”发起了“7月无塑料”运动,该运动已成为全球现象)”可知,Levy认为零废物商店将会被全世界所接受。故选C。【31题详解】推理判断题。根据第二段中“Boston General Store is selling a growing variety of zero-waste decorations. Make & Mend sells secondhand arts and crafts supplies in Somervilles Bo

    64、w Market.(波士顿总店正在销售越来越多种类的零浪费装饰品。Make & Mend在萨默维尔的弓市场出售二手的工艺品)”以及第三段中“Boston-based ThreeMain opened earlier this year selling cleaning products in reusable aluminum bottles. The most well-funded attempt, Loop, sells 100 major brands in reusable containers.(总部位于波士顿的ThreeMain今年早些时候开业,销售用可重复使用的铝瓶包装的清洁产

    65、品。资金最雄厚的公司Loop销售100个主要品牌的可重复使用容器)”可推知,作者通过举例支持他的观点。故选A。DFor generations, the standard way to learn how to ride a bicycle was with training wheels or a tricycle (三轮脚踏车).But in recent years, many parents have chosen to train their kids with balance bikes, pedalless (无踏板的) two-wheelers that enable chil

    66、dren to develop the ability to control their movements well, which is not as easily acquired with an extra set of wheels. Given the benefits of balance bikes, why did it take so long for them to replace training wheels?Leidy Klotz, an engineer at the University of Virginia, noticed that there are ma

    67、ny similar phenomena in life, in which removing elements from existing models is uncommon. So he reached out to Gabrielle Adams, a social psychologist at the university, to try to figure out why this was the case. The two researchers thought that there might be a psychological explanation: when face

    68、d with a problem, people tend to select solutions that involve adding new elements rather than taking existing components away.Adams, Klotz and their colleagues first carried out a set of observational studies without a control group. In one, they asked 91 participants to make a pattern symmetrical

    69、(对称的) by either adding or removing colored boxes. Only 18 people used subtraction(移除). In another, the team scanned through a collection of ideas for improvement submitted to an incoming university president and found that only 11% of 651 proposals involved removing an existing regulation, practice

    70、or program.Next, the team conducted a series of eight experiments with over 1,500 individuals. In one experiment, people were asked to stabilize the roof of a Lego structure held up by a single block that rested atop a cube-shaped base. The reward for completing the task was $1. The researchers wrot

    71、e that one group was offered a cue about potential subtractive solutions by being told, “Each piece that you add costs ten cents but removing pieces is free,” while another group was just told, “Each piece you add costs ten cents.” Almost two thirds of people in the cued group chose to remove the si

    72、ngle block rather than adding new ones, compared with 41% of those who hadnt received the cue.The researchers also observed that when participants were asked to create a symmetrical pattern by adding or removing colored blocks, they tended to conduct removal more often if they were given practice tr

    73、ials than if they had just one chance to handle the problem. On the other hand, having to simultaneously (同时地) handle another tasklike keeping track of numbers on a screenmade individuals less likely to remove elements to solve the same problem.These findings suggest that “additive solutions tend to

    74、 come to mind quickly and easily,” says Benjamin Converse, a social psychologist at the University of Virginia and a co-author of the study. “Subtractive solutions arent necessarily harder to consider, but they take more effort to find.”32. What does the first paragraph intend to show?A. A new effec

    75、tive way of learning to ride a bicycle.B. The difficulty in changing the old way of learning.C. Peoples tendency to overlook subtractive solutions.D. The confusion about how people learn to ride a bicycle.33. What can we learn from the results of the observational studies?A. They needed to be furthe

    76、r verified later.B. They confirmed the researchers assumption.C. They proved addition is more helpful than subtraction.D. They showed addition and subtraction work in the same way.34. Why did the researchers conduct the second set of experiments?A. To discover why people tend to choose additive solu

    77、tions.B. To prove people prefer additive solutions to subtractive ones.C. To figure out how people would cope with their issues in life.D. To find out exactly what people think of subtractive solutions.35. In what situation are people more likely to turn to subtractive solutions?A. They are loaded w

    78、ith much work.B. They are free to cope with the issue.C. They are given constructive advice.D. They are given more chances to try.【答案】32. C 33. B 34. A 35. D【解析】【导语】本文为一篇说明文。文章通过介绍学骑自行车时人们往往采取加法,而不是减法这一现象引出话题:人们在解决问题时,倾向于选择包含新元素的解决方案,有研究人员做了一系列的观察和实验得以验证这一假设,并解释了其中的原因。【32题详解】推理判断题。由文章第一段第一句“For gene

    79、rations, the standard way to learn how to ride a bicycle was with training wheels or a tricycle (三轮脚踏车). (几代人以来,学习如何骑自行车的标准方法是借助辅助轮或三轮车)”,以及最后一句“Given the benefits of balance bikes, why did it take so long for them to replace training wheels (考虑到平衡自行车的好处,为什么他们花了这么长时间来取代训练轮?)”可知,作者在第一段举了一个例子:尽管如今也有人用

    80、平衡自行车的辅助方式,几代人在孩子学自行车时,往往会选择增加辅助轮,所以第一段引出话题:在使用加法还是使用减法来解决问题,人们偏向于加法,而忽视减法。故选C项。【33题详解】推理判断题。第二段最后一句“The two researchers thought that there might be a psychological explanation: when faced with a problem, people tend to select solutions that involve adding new elements rather than taking existing co

    81、mponents away.(两位研究人员认为,这可能有一个心理学上的解释:当面临问题时,人们倾向于选择包含添加新元素的解决方案,而不是去掉现有的元素。)”可知,这是研究人员作出的假设,第三段“In one, they asked 91 participants to make a pattern symmetrical (对称的) by either adding or removing colored boxes. Only 18 people used subtraction (移除). (在一项观察中,他们要求91名参与者通过添加或移除彩色盒子来做出对称的图案。只有18人使用减法)”和

    82、“In another, the team scanned through a collection of ideas for improvement submitted to an incoming university president and found that only 11% of 651 proposals involved removing an existing regulation, practice or program.(在另一项研究中,研究小组浏览了提交给一位即将上任的大学校长的一系列改进意见,发现651项建议中只有11%涉及取消现有的规定、做法或项目)”可知,两个

    83、观察研究中,人们倾向于与使用加法来解决问题,证实了研究者的假设。故选B项。【34题详解】推理判断题。最后第二段“The researchers also observed that when participants were asked to create a symmetrical pattern by adding or removing colored blocks, they tended to conduct removal more often if they were given practice trials than if they had just one chance

    84、to handle the problem. On the other hand, having to simultaneously (同时地) handle another tasklike keeping track of numbers on a screenmade individuals less likely to remove elements to solve the same problem.(研究人员还观察到,当参与者被要求通过添加或移除有颜色的方块来创建一个对称的图案时,如果给予他们练习的机会,他们往往会更频繁地进行移除,而不是只给他们一次机会来处理这个问题。另一方面,必

    85、须同时处理另一项任务,如跟踪屏幕上的数字,使得个人不太可能移除元素来解决相同的问题。)”可知,如果给与参与者的机会不多,或者同时要处理两个任务,参与者就可能就会选择加法解决问题,所以研究者通过这个实验是想了解人们倾向于选择加法解决方案的原因,故选A项。【35题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The researchers also observed that when participants were asked to create a symmetrical pattern by adding or removing colored blocks, they tended to cond

    86、uct removal more often if they were given practice trials than if they had just one chance to handle the problem.(研究人员还观察到,当参与者被要求通过添加或移除有颜色的方块来创建一个对称的图案时,如果给予他们练习的机会,而不是只有一次机会来处理问题,那么他们往往会更频繁地进行移除)”可知,如果有更多的机会,他们会选择减法的处理方式。故选D项。第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The

    87、biggest complaint of the modern world is not having enough time to read. _36_ Its because advance in technology has made reading less interesting._37_ But I often left many novels halfway for lack of time. I decided to take reading seriously. Here are some strategies that actually work even when I h

    88、ave a tight schedule.Set A Reading Goal.Having a dedicated reading goal can aid in developing a regular reading practice. Set a simple, attainable, and just slightly challenging goal for yourself. _38_ I changed it to “read at least 30 minutes daily” in March. You can create any goal that suits your

    89、 needs for the month and do your best to stick with it.Change Your Habits.Already existing habits are hard to break. If you already have a habit of scrolling (浏览手机) before bed, replace that habit by reading instead. Pick up a book whenever you are tempted to open your phone. Or create a“cue”(提示)for

    90、your mind. _39_Track Your Progress.I used to put a mark on my calendar whenever I lived up to my reading goal. Witnessing my progress helped me in keeping my morale (士气) up.I hope this quick little list helps you in getting more quality reading done this year. However, that doesnt mean you need to r

    91、ead more books. _40_A. Remember to have fun while reading.B. But there are tremendous benefits of reading.C. In February, I made the goal of reading at least 10 pages a day.D. Like everyone else, I hoped to get a ton of reading done in 2021.E. Even people who are keen readers struggle to make the ti

    92、me to read.F. I always keep a book on my bedside table to ensure I pick it up before sleeping.G. Even if you spend just 5 minutes truly enjoying a story, or a poem, youre doing it right.【答案】36. E 37. D 38. C 39. F 40. G【解析】【导语】本文是说明文。作者讲述了一些时间紧张的情况下如何能够读书的策略。【36题详解】上文“The biggest complaint of the mo

    93、dern world is not having enough time to read.(现代世界最大的抱怨是没有足够的时间阅读。)”说明人们总是感觉紧张,下文“Its because advance in technology has made reading less interesting.(这是因为技术的进步使得阅读就不那么有趣了。)”提到了阅读,因此推断空格处与阅读和时间紧张有关,E项“即使是热衷于阅读的人也很难挤出时间来阅读。”符合语境,承上启下。故选E。【37题详解】下文“But I often left many novels halfway for lack of time

    94、. (但我经常因为时间不够而让许多小说半途而废。)”讲述了作者因为时间不够,读不完许多小说,因此推断空格处说明作者要读许多小说,D项“和其他人一样,我希望在2021年完成大量的阅读。”符合语境,故选D。【38题详解】根据标题Set A Reading Goal.可知,本段讲述要订阅读目标,上文“Set a simple, attainable, and just slightly challenging goal for yourself.(为自己设定一个简单的、可实现的、稍微具有挑战性的目标。)”讲述设定简单可行,有点挑战性的目标,下文“I changed it to read at lea

    95、st 30 minutes daily in March.(我在3月份把它改为每天至少阅读30分钟)”说明作者修改了阅读目标,因此推断空格处阐述作者设定了阅读目标,C项“今年2月,我定下了每天至少读10页书的目标。”符合语境。故选C。【39题详解】上文“If you already have a habit of scrolling (浏览手机) before bed, replace that habit by reading instead. Pick up a book whenever you are tempted to open your phone. Or create a“cu

    96、e”(提示)for your mind.(如果你有睡前浏览手机的习惯,那就用阅读来代替这个习惯。当你想打开手机的时候,拿起一本书。或者为你的大脑创造一个“线索”。)”讲述睡前代替浏览手机阅读一本书,F项中的“bedside table”和下文“pick it up”呼应前文的“before bed”和“Pick up a book”,因此推断F项“我总是在床头柜上放一本书,确保我在睡觉前把它捡起来。”符合语境。故选F。【40题详解】上文“I hope this quick little list helps you in getting more quality reading done th

    97、is year. However, that doesnt mean you need to read more books.(我希望这个简短的清单能帮助你在今年完成更多高质量的阅读。然而,这并不意味着你需要读更多的书。)”说明不一定要阅读更多的书,因此推断G项“即使你只花5分钟真正欣赏一个故事或一首诗,你也做得对。”符合语境。故选G。第三部分 语言运用 (共三节, 满分30分)第一节 (共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。For most people, managing the daily demands

    98、of a job, kids and home can be challenging. It is also _41_ for me, but I soon developed skills to dispatch (迅速处理) my duties with precision (准确,精确) and efficiency.A 200-page report by the morning? No problem! Five thousand cupcakes for the kindergarten class? Can do! I tried to complete all I was as

    99、ked to do, in order to _42_ everyone. Yes, I was _43_. However, despite everything I did for others, I found that my work was not _44_, and even a simple “thank you” was rarely heard. And I know I was the only one to _45_.Then something happened that made me finally decide to make _46_ to my life: I

    100、 was diagnosed (诊断) with breast cancer. On my doctors orders reduce stress and take better care of myselfI was _47_ that I needed a gentler approach to life. When I looked in the mirror and wondered what feeling I wanted to have in the upcoming days, the answer _48_ at once “Joy”!But it was clear to

    101、 me that I needed to find some joy first. And thats _49_ what I did. First, I let go of years of stress in order to make room in my heart for _50_. Next, given my recent health scare, I realized _51_ is too precious to waste. So I now spend my treasured moments only with people I _52_, surrounding m

    102、yself with close friends who share laughter and fun.Using my time and talents to help others is _53_ high on my priority list. Instead of saying yes to every _54_, however, I carefully choose the projects that are closest to my heart. So please dont ask me to make cupcakes. I love eating them but di

    103、slike making them. But Id be _55_ to help with an art project instead.41 A. suitableB. harmoniousC. trueD. reasonable42. A. assessB. comfortC. encourageD. satisfy43. A. knowledgeableB. productiveC. humbleD. reliable44. A. acceptedB. noticedC. appreciatedD. rewarded45. A. blameB. dismissC. praiseD. a

    104、cknowledge46. A. improvementsB. contributionsC. changesD. faces47. A. emergedB. remindedC. relievedD. astonished48. A. watched outB. called outC. slipped outD. jumped out49. A. preciselyB. exactlyC. nearlyD. sincerely50. A. happinessB. confidenceC. principleD. motivation51. A. energyB. wealthC. virt

    105、ueD. time52. A. negotiateB. valueC. clarifyD. preserve53. A. everB. neverC. stillD. already54. A. requestB. proposalC. ideaD. command55. A. honoredB. delightedC. ashamedD. annoyed【答案】41. C 42. D 43. B 44. C 45. A 46. C 47. B 48. D 49. B 50. A 51. D 52. B 53. C 54. A 55. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者一直高效

    106、率地完成很多任务,在得了乳腺癌后,作者决定改变生活方式,不会对每一个要求都说“是”,而是仔细地选择最贴近作者内心的项目。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:对我来说也是如此,但我很快就掌握了精确而高效地执行任务的技能。A. suitable合适的;B. harmonious和谐的;C. true真正的;D. reasonable合理的。由上文的“For most people, managing the daily demands of a job, kids and home can be challenging.”可知,对大多数人来说,处理好工作、孩子和家庭的日常需求可能是一项挑战,对

    107、作者来说也是如此,it is true for sb.意为“对某人来说是真的”,故选C。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:为了让每个人都满意,我努力完成所有要求我做的事情。A. assess评价;B. comfort安慰;C. encourage鼓励;D. satisfy使满意。由上文的“I tried to complete all I was asked to do”可知,作者努力完成所有被要求做的事情是为了让每个人都满意,故选D。【43题详解】考查形容词词义辨析。句意:是的,我很有效率。A. knowledgeable知识渊博的;B. productive有效益的,富有成效的;C.

    108、humble谦卑的;D. reliable可靠的。由第一段的“I soon developed skills to dispatch (迅速处理) my duties with precision (准确,精确) and efficiency”可知,作者很有效率,空格处是“富有成效的”,故选B。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,尽管我为别人做了这么多,我发现我的工作没有得到感激,甚至很少听到一句简单的“谢谢”。A. accepted接受;B. noticed注意到;C. appreciated感激;D. rewarded酬谢。由后文的“even a simple “thank you

    109、” was rarely heard”可知,作者的工作没有得到人的感激,故选C。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:我知道我是唯一该怪的人。A. blame责备;B. dismiss开除;C. praise表扬;D. acknowledge承认。由上文的“I was the only one to”和“However, despite everything I did for others, I found that my work was not _4_, and even a simple “thank you” was rarely heard”可知,作者所做的工作没有得到人的感激,作

    110、者认为自己是唯一该怪的人,空格处是“责备”,故选A。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:后来发生了一件事,让我最终决定改变我的生活:我被诊断出患有乳腺癌。A. improvements提高;B. contributions贡献;C. changes改变;D. faces脸。由第7空后的“I needed a gentler approach to life”可知,作者决定改变生活,故选C。【47题详解】考查动词词义辨析。句意:在我的医生的指示下减轻压力,更好地照顾自己我被提醒我需要一种更温和的生活方式。A. emerged浮现,出现;B. reminded提醒;C. relieved缓解;D

    111、. astonished使震惊。由上文的“On my doctors orders reduce stress and take better care of myself”和后文的“that I needed a gentler approach to life”可知,作者是被提醒需要一种更温和的生活方式,故选B。【48题详解】考查动词短语辨析。句意:当我看着镜子,想知道在未来的日子里我想要什么样的感觉时,答案立刻跳出来了“快乐”!A. watched out小心;B. called out大声叫唤;C. slipped out溜出;D. jumped out跳出。由上文的“wondered

    112、 what feeling I wanted to have in the upcoming days”和后文的“Joy”可知,作者想知道在未来的日子里想要什么样的感觉,答案立刻跳出来了,故选D。【49题详解】考查副词词义辨析。句意:我就是这么做的。A. precisely准确地;B. exactly确切地;C. nearly将近;D. sincerely真诚地。由上文的“But it was clear to me that I needed to find some joy first”和后文的“what I did”可知,作者清楚自己需要先找到一些快乐,作者也是这么做的,空格处意为“确切

    113、地”,故选B。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:首先,我放下多年的压力,在心里为快乐腾出空间。A. happiness快乐;B. confidence自信;C. principle原则;D. motivation动机。由上文的“find some joy”可知,作者是放下多年的压力,在心里为快乐腾出空间,故选A。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:其次,鉴于我最近的健康恐慌,我意识到时间太宝贵了,不能浪费。A. energy能量;B. wealth财富;C. virtue美德;D. time时间。由后文的“my treasured moments”可知,作者意识到时间太宝贵了,故选D。【

    114、52题详解】考查动词词义辨析。句意:所以我现在只和我珍视的人一起度过宝贵的时光,和亲密的朋友一起分享欢笑和乐趣。A. negotiate谈判;B. value珍视;C. clarify阐明;D. preserve保存。由后文的“surrounding myself with close friends who share laughter and fun”可知,作者和珍视的人一起度过宝贵的时光,故选B。【53题详解】考查副词词义辨析。句意:利用我的时间和才能去帮助别人仍然是我优先考虑的事情。A. ever曾经;B. never从不;C. still仍然;D. already已经。由后文的“I

    115、carefully choose the projects that are closest to my heart”可知,利用作者的时间和才能去帮助别人仍然是作者优先考虑的事情,空格处是“仍然”,故选C。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,我不会对每一个要求都说“是”,而是仔细地选择最贴近我内心的项目。A. request要求;B. proposal提议;C. idea想法;D. command命令。由下文的“So please dont ask me to make cupcakes. I love eating them but dislike making them”可知,作者

    116、不会对每一个要求都说“是”,故选A。【55题详解】考查形容词词义辨析。句意:但我很乐意帮你做一个艺术项目。A. honored荣幸的;B. delighted高兴的;C. ashamed惭愧的;D. annoyed生气的。由上文的“Using my time and talents to help others is _13_ high on my priority list”可知,利用作者的时间和才能去帮助别人仍然是作者优先考虑的事情,所以作者很乐意帮人做一个艺术项目,空格处是“高兴的”,故选B。第二节 (共10小题; 每小题0.5分,满分5分)根据下列各句句意及所给单词的首字母或汉语提示,

    117、用单词的恰当形式填空。56. The committee was _ (有很大影响的) in formulating (制订) government policy on employment.(根据汉语提示单词拼写)【答案】influential【解析】【详解】考查形容词。句意:该委员会在制定政府就业政策方面具有影响力。be influential in有影响,用形容词形式在句中作表语。根据汉语提示及句意,故填influential。57. They are v_ (强烈地) opposed to the idea.(根据中英文提示填空)【答案】violently#iolently【解析】【详

    118、解】考查副词。句意:他们强烈反对这个想法。修饰动词,用副词形式。结合中英文提示及句意,故填violently。58. He c_ (昏倒) in the street and died two hours later. (根据中英文提示填空)【答案】collapsed#ollapsed【解析】【详解】考查动词。句意:他昏倒在街上,两小时后就死了。根据汉语和首字母c提示可知,collapse昏倒,动词作谓语,符合题意;此处并列连词and连接两个并列的谓语,由空后动词died可知,空处谓语动词需用一般过去时。故填collapsed。59. She left the theatre, hotly p

    119、_ (追求,追逐) by the press. (根据中英文提示填空)【答案】pursued#ursued【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:她离开剧院时,媒体紧追不舍。根据汉语提示“追求,追逐”和首字母提示“p”可知,此处动词pursue,已有谓语动词left,空处需填非谓语动词作状语,pursue和she为逻辑动宾关系,需用过去分词作状语。故填pursued。60. My flatmates want to have a party, but Im not k_ (渴望,热切,热衷于) on the idea. (根据中英文提示填空)【答案】keen【解析】【详解】考查固定短语。句意:我

    120、的室友想要举行一个聚会,但我不喜欢这个主意。根据汉语提示“渴望,热切,热衷于”和首字母提示“k”可知,此处为形容词keen,be keen on为固定短语,意为“喜爱,热衷于”。故填keen。61. S_ (大量的) numbers of people support the reforms. (根据中英文提示填空)【答案】Substantial#ubstantial【解析】【详解】考查形容词。句意:相当多的人支持改革。修饰名词numbers,前用形容词形式。根据中英文提示及句意,故填Substantial。62. Education should be a universal right a

    121、nd not a p_(荣幸,特殊利益). (根据中英文提示填空)【答案】privilege#rivilege【解析】【详解】考查名词。句意:教育应该是一种普遍的权利,而不是一种特权。不定冠词a后接名词的单数形式。结合中英文提示及句意,故填privilege。63. They appeared surprisingly _(悲观的) about their chances of winning. (根据汉语提示单词拼写)【答案】pessimistic【解析】【详解】考查形容词。句意:他们对获胜的可能性表现出惊人的悲观。surprisingly是副词,修饰形容词,空格处用形容词作表语,“悲观的”

    122、的形容词是pessimistic,故填pessimistic。64. She stopped _(通信) with him after the death of her mother. (根据汉语提示单词拼写)【答案】corresponding【解析】【详解】考查动名词。句意:她母亲死后,她就不再和他通信了。“通信”是correspond,stop doing是固定短语,意为“停止做某事”,因此空格处是动名词corresponding,作宾语,故填corresponding。65. She s_(溜) out of the house before the others were awake.

    123、 (根据中英文提示填空)【答案】slipped#lipped【解析】【详解】考查时态。句意:在其他人醒来之前,她溜出了房子。由首字母提示s可知,“溜”是slip,由were可知,句子时态是一般过去时,因此空格处是过去式slipped,故填slipped。第三节 (共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。For centuries, people have kept large amounts of cash at home during difficult times. But in the coronavirus crisis, t

    124、hings are different. These metal coins and paper bills can be _66_ source of worry rather than hope._67_(touch) by thousands of people, these objects could be a way for the coronavirus _68_(spread). Some countries have suggested that their citizens _69_(stop) using them altogether.Zachary Cohle, an

    125、economics professor, said, “In many areas, cash was already beginning to disappear due to the risk of _70_(rob), the ease of Internet ordering, and the ubiquity (普遍存在) of cell phones.”Sweden, Finland, Norway, Canada and others have slowly reduced cash use to the point _71_ using it in large amounts

    126、seems unusual. Britain and Australia are expected to become _72_(cash) countries. In China, cash use _73_(drop) because of electronic payment services over the past ten years.However, cash use is still common in places like West and Central Africa, for they dont have reliable access _74_ the Interne

    127、t. In Lebanon, as the economy worsened late last year, the central bank said people withdrew an estimated $3 billion and saved _75_ at home.【答案】66. a 67. Touched 68. to spread 69. should stop#stop 70. robbery#robberies 71. where 72. cashless 73. has dropped 74. to 75. it【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了由于新冠病毒

    128、的爆发,人们减少了现金的使用。但一些国家和地区因为没有安全可靠的网络,因此依然使用现金流通。【66题详解】考查冠词。句意:这些金属硬币和纸币可能是担忧的来源,而不是希望。a source of“的来源”,固定搭配。故填a。【67题详解】考查非谓语动词。这些物体被成千上万的人触碰,可能成为新冠病毒传播的一种途径。空处作状语,应用非谓语动词,逻辑主语objects和touch之间为被动关系,应用过去分词。故填Touched。【68题详解】考查不定式。这些物体被成千上万的人触碰,可能成为新冠病毒传播的一种途径。结合句意和句子结构可知,此处用不定式的复合结构“for sb. to do sth.”作w

    129、ay的定语。故填to spread。【69题详解】考查虚拟语气。句意:一些国家已经建议本国公民完全停止使用它们。suggest“建议”后的宾语从句要用虚拟语气,谓语部分为(should) do。故填(should) stop。【70题详解】考查名词。句意:经济学教授Zachary Cohle说,“在许多地区,由于抢劫的风险、互联网订购的便利以及手机的普及,现金已经开始消失。”空处作宾语,应用名词;robbery“抢劫”即可以作可数名词,也可以作不可数名词,当看作可数名词时,此处用其复数形式表泛指。故填robbery/robberies。【71题详解】考查定语从句。句意:瑞典、芬兰、挪威、加拿大

    130、和其他国家已经慢慢减少了现金的使用,以至于大量使用现金似乎是不寻常的。空处引导定语从句,先行词point在从句中作抽象的地点状语,应用关系副词where引导。故填where。【72题详解】考查形容词。句意:瑞典、芬兰、挪威、加拿大和其他国家已经慢慢减少了现金的使用,以至于大量使用现金似乎是不寻常的。修饰名词countries应用形容词,结合句意cashless“无现金的”符合题意。故填cashless。【73题详解】考查时态。句意:在中国,过去十年中,由于电子支付服务现金使用有所下降。结合语境和时间状语over the past ten years判断为现在完成时,主语cash use不可数,

    131、助动词用has。故填has dropped。【74题详解】考查介词。句意:然而,在西非和中非等地,现金使用仍然很普遍,因为他们无法可靠地接入互联网。结合句意表达“可以接近/使用”应用have access to。故填to。【75题详解】考查代词。句意:在黎巴嫩,随着去年年底经济的恶化,中央银行说,人们取出了大约30亿美元,存在了家里。结合上下文,此处应用it指代上文$3 billion,作saved的宾语。故填it。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)76. 假定你是校英语报的编辑,调查发现你校对英文阅读感兴趣的学生不足3%,为此,你代表学生会发出多阅读英语文章的倡议,内

    132、容如下:1. 阅读英语文章的好处;2. 你的建议。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear students,From the recent survey, we have found that less than 3 percent of students in our school are interested in reading English articles._Students Union【答案】Dear students,From the recent survey, we have found that le

    133、ss than 3 percent of students in our school are interested in reading English articles.In fact, reading English articles is good for us. Firstly, by reading English articles, we can learn many useful words and expressions, which is beneficial to our English study. Secondly, reading English articles

    134、enriches our knowledge about the world. Thirdly, we can gain practical experience and generate new ideas which help better our lives. So its time to take action and develop good reading habits. To start with, create a reading list of books youre interested in and update it now and then. Besides, you

    135、 had better take notes while reading.In brief, reading English articles benefits us a lot and we should read more English articles.Students Union【解析】【导语】本篇书面表达是一篇应用文,要求考生代表学生会发出多阅读英语文章的倡议。【详解】1.词汇积累首先:firstlyto begin with获得:gainobtain帮助:helpassist此外:besidesin addition2.句式拓展简单句变复合句原句:So its time to t

    136、ake action and develop good reading habits.拓展句:So its time to take action and develop good reading habits, which is undoubtedly useful.【点睛】高分句型1 Firstly, by reading English articles, we can learn many useful words and expressions, which is beneficial to our English study.(which引导非限制性定语从句)高分句型2 Besid

    137、es, you had better take notes while reading.(运用了状语从句的省略)第二节 (满分25分)77. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I had just gotten out of elementary school and was about to enter middle school. I was so excited to become a big kid, but I also knew I would miss my old school on the first day. I wasnt goin

    138、g to be walking into the same school, with the same friends and same teachers. I thought I was ready for the change, and I had a friend who would be at my new school my neighbor. I would be fine.But my neighbor changed very quickly. She dressed differently, she acted differently, and she talked diff

    139、erently. I soon realized my neighbor got “popular” fast. My neighbor had taught me the “rules” of being popular: where I should shop, what I should say, and what I should stop doing.A part of me didnt want to be popular, but the other half couldnt help it. So, I sat with my neighbors friends. I soon

    140、 noticed that when I sat in “the group”, everyone was so nice. I made so many friends that I felt accepted, but I wasnt myself around them. I changed myself.I tried hard to be the opposite of who I really was. I was so mean to people when I was popular. I also tried to make people feel bad about the

    141、mselves for being alone.Finally I felt at a loss. I just couldnt take it anymore. I talked to my mom about it and she told me “just be yourself”. She knew how hard it was.One day after school, she gave me a tiny turtle charm. She told me, “Whenever you feel lonely, and you need a hug and Im not ther

    142、e, you can look at your turtle and know that I love you and I am with you.” It helped me a lot.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Gradually, I began to separate from the group._Though suffering a lot, I finally tried to be myself and make good friends._【答案】Paragraph 1:Gradually, I began to separ

    143、ate from the group. The girls thought I betrayed them and got mad at me. In order not to be rejected by the group, my neighbor took their side against me, and so I was forced to be alone. I tried making friends, but in vain. I didnt even dare to go to the dining hall, fearing that I have to sit alon

    144、e and look weird. Whenever I couldnt contain myself, I held tight the little turtle charm, which gave me great strength and comfort.Paragraph 2:Though suffering a lot, I finally tried to be myself and make good friends. When I wandered alone near the library one day, another girl who was also on her

    145、 own came up and said “hi”. She wasnt popular either but we did have a chemistry. Soon we became friends. My middle school life turned a new page. I learned that its better to just be yourself. You will eventually attract the right things when you have a sense of who you are.【解析】【分析】本文以事件为线索展开,讲述了作者

    146、在进入新的学校后为了交朋友而改变自己,虽然交到了朋友,但是内心并不是真正快乐的故事,在妈妈的帮助下意识到在交友的过程中要做自己,并最终收获友谊的动人故事。详解】1.段落续写:由续写段落第一段首句内容“逐渐地,我开始从那个团体中脱离。”可知,第一段可描写其他女孩和我的邻居对我的回应,以及我遇到的挫折和应对。由续写段落第二段首句内容“尽管饱受煎熬,我最终努力做自己并交到了好朋友。”可知,第二段可描写作者交朋友的过程以及内心的感悟。2.续写线索:其他女孩和邻居的反应我的回应交友受挫做自己收获友谊我的感悟3.词汇激活行为类.背叛:betrayed/be a betrayal/cheated.拒绝:re

    147、jected/turned down/refused.闲逛:wander/roam/stroll/walk around.合拍:have a chemistry/match .吸引:attract/appeal to/pull sb in情绪类.奇怪的:weird /odd/strange .害怕:fear/be afraid/be scared.给我力量和安慰:gave me great strength and comfort /made me feel strong and comfortable【点睛】高分句型1. Whenever I couldnt contain myself,

    148、I held tight the little turtle charm, which gave me great strength and comfort. (使用了时间状语从句和非限制性定语从句)高分句型2. When I wandered alone near the library one day, another girl who was also on her own came up and said “hi”.(使用了时间状语从句和限制性定语从句)高分句型3. You will eventually attract the right things when you have a sense of who you are.(使用了时间状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省南通市重点中学2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559101.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1