海南省三亚华侨学校(南新校区)2020-2021学年高一下学期3月月考英语试题(含听力) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省三亚华侨学校南新校区2020-2021学年高一下学期3月月考英语试题含听力 WORD版含解析 海南省 三亚 华侨 学校 校区 2020 2021 学年 一下 学期 月月 英语试题 听力 WORD
- 资源描述:
-
1、三亚华侨学校南新校区2020-2021 学年高一(下)3 月份月考试卷英语满分:150 分 考试时间:120 分钟注意事项:1. 答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2. 请将答案正确填写在答题卡上第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有2分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,
2、请去附件查看】Which city does the man like most?A. Rome.B. Paris.C. New York.【答案】B【解析】【原文】M:Of all the places where I have lived, including Paris, Rome, and even New York, I think Paris is the best.W: I guess thats because its your home.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the season in Australia now?A. Summer.B. Wi
3、nter.C. Spring.【答案】B【解析】【原文】M: What season is it out there in Australia?W:Right now, it is the very end of winter.It is just starting to become warm.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man invite the woman to do on Saturday?A. Go to an art show.B. Visit his friend.C. See his paintings.【答案】A【解析】原文】M:H
4、i, Tina. Are you interested in going to an art show on Saturday?A friend of mine is showing some of her paintings there.W: Well. I dont have anything planned. It sounds kind of fun.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many eggs does the woman need today?A. Forty.B. Twenty.C. Ten.【答案】A【解析】【原文】M: How many eggs do
5、 you need today?W:Usually, I need twenty. But I need twice that many today.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. In a hospital.B. In a supermarket.C. In a restaurant.【答案】C【解析】【原文】M:It is always so crowded here, and the food is not very good, either.W:Yeah. But at least it is
6、 cheap and convenient. And the waiters are nice, too.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What sport does Janice like best?A. Soccer.B. Baseball.C. Tennis.7. Wha
7、t will Jim do this afternoon?A. Play ball games.B. Visit his friends.C. Go to the tennis club.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W:Hey, how are you, Jim?What are you going to do this afternoon?M: Ill probably go to the club and play soccer,Janice.W: Oh, thats cool. Do you like playing soccer?M: Yeah. And I like t
8、ennis, too.W: Tennis is fun.But my favorite sport is baseball.M:Oh, really? Ive never played baseball.W:Its great fun! If you want to learn, I can teach you this afternoon.M:That would be great.W: Well, you could go to the park field at 3:00 p.m. A lot of my friends will be there, too.听下面一段较长对话,回答以下
9、小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is a requirement of working in the animal home?A. Knowing a lot about animals.B. Loving animals a lot.C. Having experience with animals.9. When will the woman work there?A. On Saturday afternoons.B. On Monday mornings.C. On Sunday mornings.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】M: Good mo
10、rning. Sunshine Animal Home. Can I help you?W: Yes.Im calling about being a volunteer at your animal home.I saw this ad of yours in the newspaper on Monday. Do I need to have any experience taking care of animals?M: Not at all.Anyone who loves animals and wants to help is welcome to work here.W: But
11、 I dont know much about animals.And I just have free time on Saturdays and Sundays.M:Thats OK. I think the two afternoons would be enough for us.W: Thanks a lot.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why is the woman unhappy?A. The man is smoking.B. The baby keeps crying.C. The man lets the baby lis
12、ten to rock music.11. What is the man going to do in the end?A. Sing a song.B. Read about Beethoven.C. Put on some different music.12. What is the relationship between the speakers?A. Mother and son.B. Teacher and student.C. Husband and wife.【答案】10. C 11. C 12. C【解析】【原文】W:Honey!I have told you again
13、 and again not to let the baby listen to rock music.It is not good for his brain, so he wont be smart when he is older.M: Oh, dont worry so much, Martha. Look at him! He loves it so much. Hes even singing along!W: Thats exactly the problem. I dont want him to grow up and be one of those kids that we
14、 see smoking cigarettes behind the school.M:You worry too much. No child of ours is going to be like that.Just relax. I will put on some Beethoven instead.W:Good. Classical music should calm him down.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How does the woman usually go to work?A. By bike.B. By car.C.
15、 By bus.14. How often does the man drive his car?A. Almost every day.B. Once a week.C. Once a month.15. Why doesnt the woman drive on long trips?A. It is expensive.B. It takes too much time.C. It is too dangerous.16. Where will the speakers go?A. To a train station.B. To the womans office.C. To a sp
16、orts shop.【答案】13. A 14. A 15. B 16. C【解析】【原文】W: How do you usually go to work?M: I usually drive to work.W: I only drive once a month.I often ride my bicycle to my office.I also take the bus once a week.M: Thats surprising. A car is really useful.I drive my car almost every day,even for long trips.W
17、: I used to be like you,but for very long trips, I would take a train or an airplane. Driving is not good for the environment, and it takes a long time.M: Thats true.W: If you ride a bike to work, you will save a lot of money.M: And it is much safer. Cycling really has a lot of good things about it.
18、W: To be safe, dont forget to buy protection for your head.M: I will. Can you show me where to buy it?W: Yes, of course.Lets go to a sports shop now.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What did Lucias father give her as a birthday gift?A. A cat.B. A dog.C. A bird.18. Where was the bag found?A. In a
19、 village.B. On a farm.C. In the forest.19. Who did Lucia give the bag to?A. Her parents.B. The police.C. The owner.20. What did Lucia get as a reward?A. A large sum of money.B. A small shop.C. A lot of jewels.【答案】17. B 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】W:Once, there was a little girl named Lucia.When she saw
20、 other kids playing with their cats or dogs she also wanted to have one. But she knew her family was poor, so she never asked her parents to buy one for her.When she was about to turn 12, her father surprised her by buying her a little black dog as a birthday present.Lucia was very happy, and she na
21、med it Candy. One Saturday morning,Lucia and Candy went for a walk in the forest near the village. Candy ran to a tall tree and brought out a black bag from under the fallen leaves there.Lucia was surprised. There were a lot of jewels in the bag.She decided to give the bag to the police.Several days
22、 later, the police told Lucia that when the jewels were returned to the shop,the owner was so happy that he gave Lucia a lot of money as a reward.With the money, Lucias family bought a small farm and lived a better life.第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,
23、选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWelcome to Oxford University MuseumsAshmolean MuseumEstablished in 1683 the Ashmolean Museum is the oldest museum in the UK and one of the oldest in the world. It houses the Universitys extensive collections of art and antiquities, ranging back over four millennia.Location: Beaum
24、ont Street Tel: 01865278000Open: Tue. Sun. 10: 00-17: 00.Charge: Admission is free; special exhibitions are ticketed and a charge may applyNote: For group bookings Tel:01865278015Oxford University Museum of Natural HistoryThe University Museum of Natural History houses the Universitys collections of
25、 zoological, entomological, paleontological and mineral specimens. With 4. 5 million specimens it is the largest collection of its type outside of the national collections.Location: Parks Road Tel: 01865 272950Open: 10: 00-17: 00 dailyCharge: Admission is freeNote: Groups must book in advanceMuseum
26、of the History of ScienceThe Museum of the History of Science is housed in the worlds oldest surviving purpose-built museum building. It contains the worlds finest collection of historic scientific instruments.Location: Broad Street Tel: 01865277280Open: Tue.Sun.12: 00-17:00Charge: Admission is free
27、Note: Booking required for groups of 15 or morePitt Rivers MuseumThe Pitt Rivers Museum holds one of the worlds finest collections of anthropology and archaeology, with objects from every continent and from throughout human history.Location: Parks Road enter via the Oxford University Museum of Natur
28、al HistoryTel:01865270927Open: Tue. Sun. and Bank Holiday Mondays: 10: 00-16: 30Charge: Admission is freeNote: Groups must book in advance21. If a group of 20 students want to visit the oldest museum in the UK, they should call_A. 01865277280B. 01865278015C. 01865270927D. 0186527295022. Which of the
29、 museums can visitors go to any day of the week?A. Ashmolean Museum.B. Museum of the History of Science.C. Oxford University Museum of Natural History.D. Pitt Rivers Museum23. Which of the following is true according to the passage?A. Ashmolean Museum is on the Broad Street.B. Pitt Rivers Museum con
30、tains the worlds finest collection of historic scientific instruments.C. We dont have to book in advance if our group want to visit the University Museum of Natural History.D. We can enter the Pitt Rivers Museum through the Oxford University Museum of Natural History.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】【分析】这是一
31、篇应用文。文章介绍了牛津大学的四个博物馆,分别介绍了博物馆的内容,地点,开放时间及注意事项。【21题详解】细节理解题。根据Ashmolean Museum标题下的“Established in 1683, the Ashmolean Museum is the oldest museum in the UK”,可知Ashmolean Museum是英国最古老的博物馆。然后再根据这个标题下的“For group bookings Tel: 01865278015”可知,要是团体票,可以打电话01865278015预定。故本题选B。【22题详解】细节理解题。从Oxford University M
32、useum of Natural History 标题下的“10: 00-17: 00 daily”可知,这个博物馆每天都可以参观。故本题选C。【23题详解】细节理解题。由Pitt Rivers Museum标题下的Location: Parks Road enter via the Oxford University Museum of Natural History可知,通过牛津大学自然历史博物馆我们可以进入 Pitt Rivers Museum。故选项D描述正确,故选D。BAt the beginning of the century there was a big farm calle
33、d Hollywood Ranch. It was near Los Angeles in California. A few years later Hollywood was one of the famous places of the world. From 1910s to the 1950s Hollywood was the film center of the world. Every family knew the names of its film stars Charlie Chaplin Grete Garbo, Bergman and hundreds more.Th
34、e reason why people went to Hollywood to make films was the sun. At first people made films in New York on the east coast of the United States. But then they heard about Los Angeles where there are 350 days of sun every year. As they made all the films by sunlight, the west coast was a much better p
35、lace to work.Also near Hollywood you can find mountains and sea and desert. They did not have to travel far to make any kind o filmWhen TV became popular in the 1960s, Hollywood started making films for television. Then in 1970s they discovered people still went to cinema to see big expensive films.
36、 After twenty years they are still making films in Hollywood and people watch them all over the world.24. Hollywood used to be a .A. cinemaB. big farmC. parkD. market25. Who was not mentioned as a film star in the passage?A. Charlie Chaplin.B. Marilyn MonroeC. Ingrid BergmanD. Greta Garbo.26. People
37、 went to Hollywood to make films because .A. it was a beautiful placeB. you could find many film starsC. there was a lot of sunlight thereD. it was a famous place27. Which statement is true?A. The west coast was a better place to make films.B. There are no mountains near Hollywood.C. People no longe
38、r went to the cinema after television became popular.D. Hollywood began to make films for television before the First World War.【答案】24. B 25. B 26. C 27. A【解析】【分析】这是一篇一篇说明文。本文介绍了好莱坞所在的西海岸是一个拍摄电影的好场所,人们去好莱坞拍电影是因为那里有很多阳光。【24题详解】细节理解题。根据第一段“At the beginning of the century there was a big farm called Ho
39、llywood Ranch.”可知好莱坞曾经是一个大农场,所以选B。【25题详解】细节理解题。根据第一段“Every family knew the names of its film stars Charlie Chaplin, Grete Garbo, Bergman and hundreds more.”可知,每个家庭都知道他们的电影明星查理卓别林、葛蕾特嘉宝、伯格曼和其他数百人的名字。文中没有提到的影星是Marilyn Monroe,所以选B。【26题详解】细节理解题。根据第二段“But then they heard about Los Angeles where there are
40、 350 days of sun every year. As they made all the films by sunlight, the west coast was a much better place to work.”但后来他们听说洛杉矶每年有350天的太阳。因为他们所有的电影都是在阳光下拍摄的,所以西海岸是一个更好的工作地点。可知人们去好莱坞拍电影是因为那里有很多阳光,所以选C。【27题详解】细节理解题。根据As they made all the films by sunlight, the west coast was a much better place to wor
41、k.可知,因为他们所有的电影都是在阳光下拍摄的,所以西海岸是一个更好的工作地点。所以西海岸是一个拍摄电影的好场所,所以选A。CChina Forbidden City-traditionally off-limit at night for anyone except emperors and visiting dignitaries (显要人物)- was decorated with lanterns as China celebrated the end of the Chinese New Year holiday. The complex, home to Chinese emper
42、ors for five centuries, was opened at night for the first time since it was reopened as the Palace Museum 94 years ago.The complex and palace walls were illuminated with red lanterns and a light show, designed to recreate the feelings of the royal court, while the China National Traditional Orchestr
43、a and the Peking Opera performed. An image of a treasured scroll called A Thousand Li of Rivers and Mountains was cast onto the palace roof.Most of Chinas 1.3 billion people, however, had to watch the show on television. Only 3,000 people were allowed in: 2,500 invited guests and 500 people who book
44、ed their tickets online. “The 3,000 visitors can show off for the whole year,” one person said on Weibo. When booking for the second day opened at midnight, the booking system crashed for more than an hour due to great demand. The free tickets were quickly taken when it reopened. A lively secondary
45、market soon appeared. Scalpers were selling tickets for as much as 9,999 yuan on online trading sites.The Palace Museum is now on a campaign to attract more visitors, with its former curator Shan Jixiang saying he wants to make traditional Chinese culture more accessible to the general public. More
46、than 80 percent of the palace is now accessible to visitors, up from 30 percent in 2012. Shan has set a target of 85 percent by 2020 to mark the palaces 600th anniversary . Creativity today has made the Palace Museum younger and drawn traditional culture closer to the public.28. What does the underl
47、ined word “illuminate”probably mean in Paragraph 2?A. Cared for.B. Lit up.C. Picked out.D. Kept safe.29. How do most Chinese admire the night view of the Forbidden City ?A. By watching TV at home .B. By grabbing free tickets onlineC. By buying tickets from the secondary market.D. By receiving invita
48、tion from the Forbidden City.30. What will happen in 2020 according to Shan Jixiang?A. The campaign between museums will be better.B. Creativity will make the Palace Museum younger.C. Traditional Chinese culture will be recreated by foreigners.D. About 85 percent of the palace will be accessible to
49、visitors.31. What can be a suitable title of the text ?A. A Brief Introduction of the Forbidden CityB. Difficulties in Getting Tickets to the Forbidden CityC. Performances During the Light Show in the Forbidden CityD. Forbidden Citys First Opening to General Public at Night【答案】28. B 29. A 30. D 31.
50、D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了故宫于94年前重新开放以来,第一次在夜间向普通民众开放。并且结合了美丽的灯饰和灯光表演,意向游客展示故宫的皇家感觉。遗憾的是,当晚只有3000名幸运游客可以亲身游览夜间美丽的故宫。【28题详解】词义猜测题。由后面的with red lanterns and a light show, designed to recreate the feelings of the royal court可知宫殿和宫墙被无数的红灯笼和一场旨在于重现皇家感觉的灯光秀所照亮。Illuminated“点亮,照亮”与light up同义。故选B。【29题详解】细节理解题。根
51、据第三段Most of Chinas 1.3 billion people, however, had to watch the show on television. Only 3,000 people were allowed in一句可知除了3000名幸运游客外,中国13亿人口中的大部分将在电视上观看。故选A。【30题详解】细节理解题。根据第四段More than 80 percent of the palace is now accessible to visitors, up from 30 percent in 2012. Shan has set a target of 85 p
52、ercent by 2020 to mark the palaces 600th anniversary .一句可知到故宫600年周年纪念的时候,将会有85%的区域向游客开放。故选D。【31题详解】主旨大意题。通览全文可知,文章介绍了故宫于94年前重新开放以来,第一次在夜间向普通民众开放。故选D。【点睛】做词义猜测题时要利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,千万不能脱离开语境,尤其是要注意划线词前后的内容。本题第1小题,由后面的with red lanterns and a light show, designed to recreate the feelings o
53、f the royal court可知宫殿和宫墙被无数的红灯笼和一场旨在于重现皇家感觉的灯光秀所照亮。Illuminated“点亮,照亮”与light up同义。故选B。DCats are domestic(驯养的)animals. They are not only sociable but also fashionable. Domesticated cats would like to form cat communities based on sharing of love and food. And they bond with each other very quickly, wh
54、ich is quite different from humans.Cats dont always cry because of being hungry for food. Because cats are social animals, they cry because they want to have company. Cats may not cry every time but they may chatter or mumble. Its really scary to hear cats chattering like old women. They should be l
55、istened and one must talk back.Meow does not mean that the cat is crying but it is simply a greeting. A cats cry may depend on what it is looking for; it can be championship or other things. Cats may cry because of boredom on rare occasions. Cats also need rest and recreation. Cats get stressed when
56、 they are ignored. It can be given a name and called, it can be given a pat on the head, but it should not be kicked when it wraps itself around its masters leg.A cat follows its master around because of a connecting feeling. Cats look upon its master as a second mother. Even if a cat is old, they n
57、ever ignore the feeling of being attended and cared for.Cats use a variety of sounds like mimicking to communicate with one another. They are very moody and they cant be made like oneself all the time. They have different body language signs which you can tell by the way their tail, ears, paws and b
58、ody are positioned.There are many ways by which a cat can be stopped from crying like setting up playful activities with the cat, not ignoring it, taking it to a walk and feeding it regularly. A cat knows how to take advantage of its masters feelings because they can read them.32. Cats are probably
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561975.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
