《高优指导》2017届英语外研版一轮复习考点规范练39(选修8MODULES 1-3) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高优指导 高优指导2017届英语外研版一轮复习考点规范练39选修8MODULES 1-3 WORD版含解析 指导 2017 英
- 资源描述:
-
1、考点规范练39(选修8Modules 1-3)考点规范练第78页.阅读理解Renaissance is a French word.It means “rebirth”.Its a strange name for a period of history.What was it that was “reborn” during the Renaissance?To answer this question,we need to look back at the time of the Roman Empire.At this time Roman artists,scientists and
2、writers influenced by Greek ideas were the worlds most advanced.They had become skilled observers of the natural world around them,and had become experts in studying animals,plants,the human body or the stars and planets.They wrote down their ideas about what they saw,and based their theories about
3、the world on their observations.During the fourth and fifth centuries the Roman Empire slowly broke down.Many of the Romans art and sculptures were destroyed and some manuscripts(原稿) were lost as well.But most importantly,some of the ancient attitudes were lost.A questioning approach to the world wa
4、s replaced by an unquestioning one.Why did this happen?One reason was to do with the influence of the Christian Church.Through the thousand years following the fall of the Roman Empire,the Church controlled many aspects of life including education and learning.The Church ran all the universities and
5、 thought that the aim of a university should be to teach old ideas more clearly,not to introduce new ones.The scholars in the universities were expected to study God and heaven from the Bible and ancient books,rather than the world around them.Take medicine,for example.The main textbook for doctors
6、had been written by a Greek doctor called Galen more than a thousand years earlier.But when Roger Bacon,a thirteenth-century priest(牧师),said that a new approach to medicine was neededdoctors should do their own original research instead of reading writers from the past such as Galenthe Church put hi
7、m in prison.By the time of the fourteenth century,however,some parts of the Christian Church were becoming less strict about their ideas and there was a new state of mind among artists,doctors and scientists.People wanted to find out more about the world by studying it.This attitude of investigation
8、 had been common in classical scholars,and it was reborn during the Renaissance.【语篇导读】本文是说明文。“文艺复兴”一词来源于法语,意为“重生”,那么在文艺复兴时期重生的是什么呢?本文给出了答案。1.We know from the text that scientists at the time of the Roman Empire believed in .A.their companions observationsB.what they saw with their own eyesC.what the
9、y learned from the GreeksD.the most advanced theories at that time答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“skilled observers”及“They wrote down their ideas about what they saw,and based their theories about the world on their observations.”可知,罗马帝国时期的科学家们善于观察,他们相信自己看到的,并基于自己的观察建立理论。2.We can infer that students in the Chu
10、rch-controlled universities might . A.have good memoriesB.change their beliefsC.be lacking in creativityD.be interested in astronomy答案:C解析:推理判断题。根据第四段中的“the aim of a university should be to teach old ideas more clearly,not to introduce new ones.study God and heaven from the Bible and ancient books,r
11、ather than the world around them”可知,在教会控制下的大学里,学生们只是机械地学习已有的知识,不去探究周围的世界,这样教育出来的学生必然缺乏创造力。3.Roger Bacon was put in prison because he .A.gave up being a priestB.challenged the ChurchC.did some research secretlyD.showed no respect for Galen答案:B解析:细节理解题。根据倒数第二段内容可知,在教会的影响下,当时主要使用的医学教科书是一千多年前盖伦写的。罗杰培根对此
12、提出了反对意见,他认为医生应该自己做研究,而不是阅读过去某个人写的著作。正是因为罗杰培根提出了与教会倡导相悖的意见,所以他被关进了监狱。4.The text probably comes from a book about .A.medicineB.historyC.religionD.education答案:B解析:文章出处题。通读全文可知,本文回答了“在文艺复兴时期重生的是什么”的问题。有关文艺复兴的话题属于历史的范畴,故选B项。.完形填空(2015河北邢台高三摸底)My 13-year-old son and I had quite the adventure this morning!
13、We frequently passed by a 1 landscaped yard with a nice little flower garden.I wanted to 2 my thanks for the time and effort put in by the 3,but Ive never seen him or her,so we went to a local nursery and bought a gift card that I would leave with a 4 and a smile card the next time that I passed by.
14、We also ran to Walmart and 5 a few $10 gift cards along with some note cards and our other 6.While we were putting our things away in the car,my son 7 that a lady that had just parked next to us looked a little 8.As soon as she entered the 9,we grabbed a note card,made a note 10,and added a gift car
15、d for her to find when she got back to her 11,hoping to comfort her feelings.After that,we went for a(n) 12breakfast.The restaurant was pretty 13 and the people working in the kitchen seemed to be busy forever.A young couple 14 across the dining table from us was having some trouble with their 15,wh
16、o looked to be about four or five.He grew 16and impatient with the wait and they had their hands 17 keeping him from making troubles.I remember being in their 18,so I stopped their 19 and had their breakfast added to my check.Great 20 to my day,and I cant wait to do it again!【语篇导读】作者讲述了自己和儿子的一次美好经历。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564003.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
九年级历史入学模拟考试卷(人教版).pdf
2021高考英语精准大一轮复习新高考外研专用课件: 板块1 第1讲 谓语动词 .ppt
